Deense professor: Jihadisten volgen gewoon het voorbeeld van Mohammed

Screenshot_5

Professor Tina Magaard

(Door: Mikkel Andersson – Vertaling: E.J. Bron)

De Deense linguïste Tina Magaard heeft drie jaar lang de fundamentele teksten van 10 religies geanalyseerd en vergeleken. Het resultaat van haar werk heeft in Denemarken voor ophef gezorgd, want het is explosief: Magaard concludeert dat de teksten van de islam uniek zijn, omdat ze meer tot terrorisme en geweld oproepen dan andere religies. De krant “Berlingske”, een Deense mainstream krant, heeft de belangrijkste punten samengevat:

Tina Magaard weet heel veel van de islam, zowel persoonlijk als op academisch niveau. Zij denkt dat de Deense deskundigen een fout maken wanneer ze hun conclusies uit de heilige geschriften trekken en de omvang beoordelen waarin het extremisme zijn motiveringen uit deze geschriften haalt.

Magaard heeft Arabisch gestudeerd en de koran en de Hadith gelezen. Hierin heeft ze veel repressieve tendensen gevonden, die zij ook op haar reizen naar islamitische landen heeft ervaren.

“Opmerkelijk is niet zozeer dat men de moorddadige passages in de islamitische teksten kan vinden, omdat men zulke of gelijksoortige tekstpassages ook in andere religies kan vinden. Maar opvallend is hoeveel ruimte deze passages in de islamitische teksten innemen en in welke hoge mate zij zich op de wij-tegen-zij logica concentreren, waarbij het tegen “ongelovigen” en afvalligen gaat, die als smerige, verlopen, criminele, huichelachtige en gevaarlijke mensen worden neergezet.

Het is eveneens opvallend hoe vaak er van de lezer in deze teksten geëist wordt om tegen de “ongelovigen” te strijden, zowel met woorden als met het zwaard. In veel tekstpassages speelt Mohammed een centrale rol als iemand die aanmoedigt tot de toepassing van geweld, of dit nu stenigingen zijn, onthoofdingen, oorlogshandelingen of de executie van critici en dichters.”

Tina Magaard vindt het bijzonder verwerpelijk dat het zoveel islamitische geleerden volgens haar niet lukt om deze feiten bloot te leggen en dat zij hun machtspositie ervoor misbruiken om een speciale standaard te creëren m.b.t. hetgeen men mag zeggen. Heel vaak beschuldigen zij de Denen ervan racisten te zijn in plaats van objectief te zeggen dat de extremisten de rechtvaardigingen voor de toepassing van geweld en bedreigingen daadwerkelijk in de islamitische heilige geschriften vinden. . .

Op de vraag of het na de aanslag op het restaurant Krudtønnen (in Kopenhagen in februari 2015) en de aanslag op Charlie Hebdo wenselijk zou zijn voor de toekomstige harmonie en co-existentie om ermee op te houden Mohammed te tekenen, antwoordt Tina Magaard duidelijk en in heldere taal:

“Het enige dat we ermee bereiken als we zeggen dat men Mohammed niet mag tekenen, is dat er meer religieus gebonden beperkingen voor onze vrijheden zullen komen. Integendeel, we moeten de koe bij de hoorns vatten en vragen stellen of Mohammed het juiste gedaan heeft toen hij bijvoorbeeld beval critici te vermoorden. Dat is de discussie die we met de Europese moslims moeten voeren.”

Volgens Tina Magaard zou het meest provocerende idee zijn dat het zo moeilijk is om een imam te vinden die het aandurft de aspecten van de islam te bekritiseren die tegenstrijdig zijn aan de liberale vrijheden. . .

“In plaats daarvan krijg je nietszeggend gebazel zoals ´dat is hier in Denemarken niet relevant´ of ´dat is een misverstand´. Maar ze weigeren de concrete passages te bekritiseren waarmee de terroristen hun daden rechtvaardigen”, zegt Magaard.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Vertaling: Sarah Lund

Bron Engelstalig artikel:
http://10news.dk
Vertaling: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Islamkritiek, Jihad, koran, meningsdictatuur, Moslims, Religie, Terrorisme. Bookmark de permalink .

22 reacties op Deense professor: Jihadisten volgen gewoon het voorbeeld van Mohammed

 1. Mowdes zegt:

  Kalifaatleiders spreken aantoonbaar de waarheid wanneer zij hun wreedheden rechtvaardigen met verwijzing naar de islamwet en naar het voorbeeldgedrag van de Profeet. Bijvoorbeeld, het verhandelen van heidense vrouwen als slavinnen is een praktijk die ook door de Profeet toegepast werd. Hun verkrachtingen worden verantwoord door de herhaalde goedkeuring van de verkrachting van gegijzelde vrouwen door de Profeet. Geen enkele islamitische rechtsgeleerde zal ontkennen dat het voorbeeldgedrag van de Profeet de grondslag van de islamwet is. Of kent u een islamschool die leert: ‘Mohammed was fout’? Dat het Kalifaat heel levendig de ware islam beoefent (die via zelfgemaakte video’s tot in de huiskamers komt), is gewoon de verifieerbare waarheid. Of omgekeerd, de frenetieke be(z)wering dat zijn daden een vertekening van de islam zouden zijn, is een begoocheling indien al geen leugen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nou, het zal wel aan mij liggen, maar zo verschrikkelijk exceptioneel vind ik haar bevindingen nu ook weer niet:
  Wat deze ‘knappe professor’ zogezegd na jaren intensieve onderzoeken concludeert, hebben wij hier allemaal óók allang door!
  Zou het ècht niet zó zijn, dat bepaalde oudere confrères haar hierin al voorgegaan zijn? Ik denk bijvoorbeeld aan onze eigen Hans Jansen…..

  Like

 3. Frerik zegt:

  Wow eindelijk eens iemand met een groot kaliber die echt wat te zeggen heeft en zo als ons denkt en zuiver analytisch de waarheid benadert. Ben alleen bang dat dit de enige keer is dat we van een Tina Magaard iets horen. De linksen zullen alles er weer aan doen om haar dood te zwijgen. Ik denk dat dit een dame is die Bobzelf graag een kus zou willen geven.

  Like

 4. Marc zegt:

  Islam sucks! En mohammed is dood.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Het artikel van de Deense Professor had ik al op de site van Robert Spencer gelezen. Maar ik kwam daar ook iets tegen wat je toch weer heel goed doet beseffen hoe groot het verschil is tussen islam en CHRISTENDOM.
  Terwijl vandaag, Paas-Zondag er in de nog overgebleven R.K. en Protestantse Kerken over vrede wordt gepredikt, ( wellicht tot weerzin van de enkele “gelovigen-haters”) , wordt er in het “Vaticaan” van de moslims door de hoofdleier van “,t-geloof-van-de-vrede..! ! “;Sheikh Abdul Rahman al-Sudais in de Grand Mosque van Mekka opgeroepen tot oorlog.
  WAT EEN WERELD VAN VERSCHIL DUS…….
  Ook al kun je die ellendige arab-taal niet verstaan, het is toch de moeite om een stukje naar de klank en intonatie te luisteren,………………..VERSCHRIKKELIJK.\

  Sunni preacher Abdul Rahman al-Sudais of the Grand Mosque Makkah

  While cursing Jews is part of Friday prayers and speeches in many parts of the Islamic world, most Muslim imams avoid calling for all-out war with Shiites and Christians. Hearing that call from al-Sudais in the grand mosque in Mecca is an unprecedented escalation of hate speech (though, for what it’s worth, Al-Sudais’ page on Facebook didn’t confirm his alleged comments).
  Behalve het gewoonlijke vervloeken van de Joden tijdens “het-vrijdag-gebed”, nu ook een oproep tot oorlog aan de CHRISTENEN.
  Wat zou de media zeggen, als de Paus, vanmorgen Paaszondag tijdens zijn dienst op het St Pietersplein ZOU OPROEPEN tot oorlog tegen de islam………………………………..!
  http://finance.yahoo.com/news/muslim-cleric-calls-war-101500065.html

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Gelukkig is het nu ook tot het professorendom doorgedrongen. Helaas alleen het Deense professorendom. Die “wetenschap” zal hier ook nog wel “beproefd” moeten worden.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Dat is eindelijk maar een heel knappe professor; hij is niet teberoerd om de Koraan en a Hadith te lesen.

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Goed dat er weer goed gefundeerde en geformuleerde kritiek is op de Islam. Wie weet dat nu na al die moorden nog niet.
  Nee er iets anders aan de hand en Obama en Beatrix weten daar vast wel meer van.

  Like

 9. Bas Koning zegt:

  Laatste alinea van het oorspronkelijke artikel (staat niet bij de vertaling, omdat het zo sneu is, waarschijnlijk):
  ‘It shows how difficult it is to get started in the reform of Islam, which is necessary for Muslims to live in peace with each other and us. But we have to push to promote the reform to safeguard the freedoms that our society is based’

  Ze gelooft in ‘reform’ van de islam. Hoe dom kan je zijn.

  Wat moet dan de nieuwe geloofsbelijdenis van de islam worden:
  ‘er is maar een god, Mohammed is zijn boodschapper, maar die had het soms fout’?
  ‘er is maar een god, Mohammed is zijn boodschapper, de koran is de boodschap van god, maar die klopt niet’?

  Je KAN de islam niet reformeren: dan moet je de koran en de profeet ‘veranderen’, en die KAN je niet veranderen. Het enige wat je kan doen is het besef laten doorbreken dat de profeet het fout had. Dat het een kinderneukende klootzak was. Dat het geen profeet was. Maar een vol-idioot, met een stem in zijn hoofd. Vele moslims hebben de islam willen ‘veranderen’, maar je KAN de daden van de profeet nog de woorden in de koran veranderen, zonder te gaan zitten liegen. De enige ‘reform’ die moslims werkelijk kunnen maken is: afvalligheid.

  ‘er is misschien maar een god, maar Mohamed was zeer zeker een gek met stemmen in zijn hoofd’. DAT is de ‘reform’ waarnaar wij moeten streven.

  Te beginnen in scholen: het is tijd dat wij kinderen leren dat de islam een kwalijk sprookje is, een oorlogsdoctrine, een gevaar voor de volksgezondheid, waanzin. Dat de profeet een moordenaar is, een kinderverkrachter, een leugenaar, een ziek man, met een stem in zijn hoofd. Dat mensen die in de islam geloven niet goed wijs zijn, en in een ziekenhuis horen met een dwangbuis aan, om ervoor te zorgen dat ze de maatschappij geen verdere schade toebrengen.

  Dat jongetjes ook ‘nee’ kunnen zeggen tegen het genitaal mutileren. Dat vrouwen en homos gelijkwaardige mensen zijn. DAT moet men leren op scholen. Niet het altijd maar toegeven aan de sprookjesvoorwaarden van de islam. En opgesodemieterd met ‘halal’ voedsel!

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  In het (prima) artikel lees ik dat Tina Magaard zegt ‘dat het zo moeilijk is om een imam te vinden die het aandurft de aspecten van de islam te bekritiseren die tegenstrijdig zijn aan de liberale vrijheden’ en dat ‘ze weigeren de concrete passages te bekritiseren waarmee de terroristen hun daden rechtvaardigen’.

  -Het is niet slechts moeilijk, het is zelfs onmogelijk om zulke in bedrijf zijnde imams te vinden.
  Een en ander zou ze letterlijk de kop gaan kosten.
  Het mohammedanisme is in zijn geheel een terreurorganisatie!

  Like

 11. Jack. zegt:

  Of islam nu wel of niet de waarheid is doet niet eens ter zake. Het is gewoon iets verderfelijks. Waar een weldenkend mens direct afstand van zou nemen.

  Like

 12. Ildiko zegt:

  Ik wacht nog op een gezamenlijke EU rapport eindconclusie dat de islam niet thuis in Europa hoort. Komt nog wel, de geschiedenis herhaalt zich.

  Like

  • Thoth zegt:

   Het Beleg van Wenen ook wel de tweede keer genoemd dat de islam aan de poorten van Europa stond. Dat was in 1683. En inderdaad, dat geloof ik ook, alleen het duurt nogal lang. Maar goed, hij komt er.
   .

   Like

 13. beatsme zegt:

  Allah heerst over goed en kwaad (hemel en hel). Hij is goed voor de gelovigen. Allah is de duivel voor ongelovigen (vervloekten, dwalenden, e.d.). Ook zijn volgers hebben de opdracht om ongelovigen naar de hel te sturen (jihad strijd, onderwerping e.d.).
  Nou, niet moeilijk toch. Allah is God (heerser over de hemel) plus de duivel (heerser over de hel). Dat is het verschil.
  Daarom ben ik geen voorstander van islam. Overigens is dat zo in de rest van de niet-islamitische wereld. Alleen in West-Europa is men idolaat ervan?!

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s