In De Balie wordt Wilders op 9 april uitgeroepen tot nieuwe Hitler

Screenshot_112

(Door: Joost Niemöller)

Komende donderdag wordt er in het Amsterdamse linkse praathuis De Balie een bijeenkomst gehouden over de opkomst van het nieuwe fascisme, te weten UKIP en de PVV. Dit wordt georganiseerd door de historici rondom het wetenschappelijke blad Fascism. Journal of Comparative Fascist Studies en door het NIOD, het eerbiedwaardige instituut dat onderzoek doet naar Nederland in WO II. We hebben het hier dus niet zomaar over wat extreemlinkse gekkies die wat roepen, maar we hebben het over de wetenschap. Of nou ja, wetenschap. Als je dit soort geschiedschrijving wetenschap wilt noemen dan. In werkelijkheid is het natuurlijk gewoon het leggen van een ideologisch kader op het verleden, en het lukraak doortrekken van lijnen naar het heden. Meestal is het dus gewoon politiek. En zo ook hier.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Geert Wilders, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op In De Balie wordt Wilders op 9 april uitgeroepen tot nieuwe Hitler

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  @Het_OM STRAF dit DEMONISEREN v @geertwilderspvv In De Balie wrdt Wilders op 9 april uitgeroepen tot nieuwe Hitler http://joostniemoller.nl/2015/04/in-de-balie-wordt-wilders-op-9-april-uitgeroepen-tot-nieuwe-hitler/

  Like

 2. De grootste landverraders zitten in de regering en onder de linkse bevolking!Als dit door gaat zou ik ,als ik Wilders was,een aanklacht indienen.Met heel veel bombarie:dit gaat alle perken te buiten!Het wordt tijd dat de Pvv-aanhang eens stevig van zich laat horen!En dan bedoel ik ook:Stevig!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dan zouden WIJ daar eigenlijk met een heel stel op 9 April moeten gaan demonstreren, Yvonne!
   Wat vind je? Wil je het in overweging nemen?
   Of met de Patriotten, misschien?

   Like

   • Theresa:een prima idee,maar het zal wel net zo gaan als met iedere bijeenkomst:kan alleen op zaterdag!En aangezien dit op een donderdag valt zie ik de bui al hangen!En dan kun je er wel met zijn tweetjes gaan staan,maar dat zal geen indruk maken.Ik denk dat eerst Wilders zelf actie moet ondernemen en dan kunnen wij hem daarna steunen op elke mogelijke manier!En ik hoop echt dat hij een aanklacht deponeert,want dit gaat echt alle perken te buiten en is bovendien onwaar:pure demonisering,net als toen met Pim!

    Like

   • Giny zegt:

    Ook ik zal er zeker zijn!

    Like

   • luckybee zegt:

    Ik ga hier mee accoord en mischien een handtekeningen anquete , om dit alles te befestigen?

    Like

 3. Marc zegt:

  “Ze kunnen liegen wat ze willen, spinnen en draaien wat ze willen, ze komen overal mee weg.”

  Ja Joost, nog wel. Maar als de pleuris eenmaal is uitgebroken en / of uitgewoed, zullen degenen die hiertoe hebben bijgedragen verantwoording moeten afleggen.

  Like

 4. Thoth zegt:

  (..)Aristotle Kallis will reflect on recent successes of the radical right in Europe (like the UKIP in the UK and the PVV in the Netherlands)(..)
  .
  Natuurlijk. Net zoals Churchill al zei : De fascisten van de toekomst zijn de zogenaamde non-fascisten…
  .

  Like

 5. Cathja zegt:

  Dit is zonder meer laster te noemen! Ik denk dat je dit geen vrijheid van meningsuiting meer kunt noemen, want je beschuldigt in werkelijkheid iemand van iets waarvan hij beslist niet te beschuldigen is.
  Vuile ratten! Sorry voor de ratten; die kun je 100 keer beter tegenkomen!
  Linkse schoften zijn het, die kennelijk niets liever doen dan mensen die hen niet bevallen kapot maken. Sjonge, wat een minderwaardig tuig!
  Tokkies!

  Like

 6. Perfide Albion zegt:

  Dit is inderdaad één grote oproep tot geweld tegen Farage, Wilders en alle andere partiotten. De afgelopen verkiezingen hebben we al veel geweld tegen de PVV gezien. Ik zeg: we moeten terug gaan slaan.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Laten we nu eens eindelijk man en paard noemen, met de extreemlinkse gekkies bedoelen we uiteraard de nieuwe fascisten, hoewel politiek Nederland en vooral links ons probeerden te verblinden door te roeptoeteren dat de fascisten rechts waren, weten we donders goed dat fascisme cq. nationaal socialisme links was en nog steeds is !! En dat het er weinig verschil is tussen socialisme en nationaal socialisme !
  Hetgeen ieder keer weer tot uitdrukking komt in hun daden en uitspraken !

  Like

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 9. Gelukkig dat Joost er een raak stuk over geschreven heeft.
  Het stond op mijn lijstje en nu hoef ik gelukkig niet.
  Ben moe genoeg.
  Lees het commentaar van “MaralungaC” bij Joost.
  Die Griekse mijnheer blijkt erg islam-geaffilieerd en moslim-minded.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Denken die idioten van De Balie nou ECHT dat Geert Wilders, net als Adolf Hitler, heel Europa wil gaan veroveren, SS-troepen tot zijn beschikking heeft om miljoenen allochtonen, moslims, asielzoekers e.v.a. dood te schieten of te gaan vergassen, dat hij een Vierde Rijk wil stichten dat duizend jaar zal bestaan en hiervoor een Europees leger gaat oprichten? De twee laatste ideeën zijn al jaren door de akelige EU-elite uitgedacht en anders lijkt het me beter om een stel moslimextremisten naar De Balie in Amsterdam te sturen zodat zij daar eindelijk er achter komen wie hier de ware fascisten zijn al zijn deze linkse figuren gewoon bolsjewisten!
  En naar ik hoop gaan beide groepen “bondgenoten” gezellig met elkaar op de vuist en maken ze elkaar maar af! Hebben we tenminste ook GEEN last meer van hun extreme ideologieën!

  Like

 11. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 12. Anneke zegt:

  De socialisten zijn de aardse fascisten…..Hitler was een oer-socialist, in hart en nieren. Heeft veel bloed aan z’n handen en zal veel fig. bloed-urine hebben uitgepist….uh sorry….uitgeplast. Jammer dat veel linkse mensen het idee hebben zeer sociaal te zijn en het beste met de medemens voor te hebben. “Maar het tegenovergestelde is veelal harde waarheid”. Socialisten zijn merendeels enorme egotrippers….Ikke ikke ikke en de rest kan flink stikken. Socialisme heeft NIETS met ‘het sociaal’ zijn te maken. Socialisme en sociaal zijn GEEN woordsynoniemen van elkaar.

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Die politiek-correcte linkse landverraders maken zichzelf onmogelijk en zullen steeds meer en meer hun ingekankerde macht verliezen. Kwestie van tijd.

  Like

  • Maar dat is nu juist wat we niet meer hebben:tijd!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Tsja Yvonne, het is maar zoals je het bekijkt. Decennia geleden mocht je er helemaal niks van zeggen, nu is er toch al heel wat veranderd. Iedereen is het met je eens dat het zo niet verder kan. Verder doet niemand wat, dus nu maar wachten op de aanslagen en het oproer van het ongedierte.
    Als we dan niet ingrijpen….

    Like

 14. Tistochwat zegt:

  En hoe zouden we de ‘stroming’ kunnen benoemen die als doel heeft om de blanke niet-islamiet te vervangen door de ‘getinte’ islamiet? Die als doel heeft de oorspronkelijke (bejaarde) bevolking uit te zuigen en financieel kapot te maken ten gunste van de ‘asielzoeker’? Die als doel heeft de burger voortdurend te ergeren en te kwellen? Die als doel heeft de burger monddood te maken? Die als doel heeft de eigen zakken flink te vullen?

  Like

 15. jantjeuitnl zegt:

  Es even kijken:
  Nazi’s bedreigden andere partijen. Dat doet links ook.
  Nazi’s bekladden andermans bezittingen. Dat doet links ook.
  Nazi’s gooiden bij anderen de ruiten in. Links ook.
  Nazi’s vermoordden politieke tegenstanders. Links ook.
  Nazi’s maakten tegenstanders zwart. Links ook.
  Er is een spreekwoord: Als het loopt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het een eend.
  Ze zouden beter iemand uit eigen kring op het schild kunnen hijsen als nieuwe Hitler.

  Like

 16. Wie wordt het?Strijd tussen Samsom en Pechtold:wie is de grootste nazi?Alhoewel:mijn lijst is langer,nog veeeeeeeel langer!En Wilders staat er niet op!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s