LEVENSMOE

Screenshot_115

(Door: Driek)

Ik lees zojuist een artikel over de allang vergeten Nederlandse schrijver Menno Ter Braak (1902 – 1940) die zichzelf, toen de Duitsers in mei 1940 ons land bezetten, van het leven beroofde. Dat kon de man geestelijk niet verwerken, dat  zo’n verderfelijke ideologie als het nationaalsocialisme zijn geliefd vaderland zomaar overmeesterde. Dat zijn eigen vertrouwde Nederland bezet werd door tirannieke meesters die er de lakens gingen uitdelen. Doch het is werkelijk gebeurd. Wij hebben vijf jaar geleefd onder de vernedering van het knechtschap. Ons koningshuis en onze regering vertrokken naar veiliger oorden. Met medeneming van de Koninklijke voorraden. Wij bleven achter met angst in onze harten.  

Ik kan mij nu heel goed voorstellen dat iemand zichzelf van het leven berooft, omdat zijn leefwereld volkomen ineenstort. Want, denk ik, stel dat Nederland een kalifaat wordt – en dat zit er natuurlijk dik in – is het dan nog de moeite waard om door te ploeteren met al die Mohammedanen om je heen, die je gebieden de moskee te bezoeken, de koran te lezen en vijf keer per dag te bidden richting Mekka? Neen, beste lezer van E.J. Bron, daar is geen lol meer aan. Dat hoeft van mij niet. Dag in dag uit die hoofddoeken om me heen, die gore ongeschoren mannen in djellaba, dat geschreeuw van muezzins vanaf minaretten, dat is toch geen aangenaam leven meer?

Wij hadden tot de komst der islam een vrij onbezorgd leven in Nederland, een klein en vertrouwd levensgebied van weinig uren gaans. Dat onbezorgde leven is nu aan het verstommen. Wij zitten straks allemaal huiverend binnen achter gebarricadeerde  deuren. Flarden van noodkreten onzer medeburgers worden dan tot ons overgewaaid. Spot en hoon zal over ons heengaan.

Menno Ter Braak was, naar het schijnt, al jaren vastbesloten om in geval van een Duitse bezetting van Nederland uit het leven te stappen. Na het binnenvallen van het Duitse leger op 10 mei 1940 deed hij nog een poging om via Scheveningen naar Engeland te vluchten. Op de avond van de veertiende mei 1940, toen het Nederlandse leger had gecapituleerd, pleegde Ter Braak in de woning van zijn broer J.W.G. (Wim) ter Braak, zenuwarts te Den Haag, zelfmoord door een combinatie van een slaapmiddel en een injectie, toegediend door zijn broer. Zijn vriend Eddy du Perron overleed rond dezelfde tijd, tussen tien en elf uur ’s avonds, aan hartfalen. Ik vind het een zeer droevige geschiedenis.

Maar ik kan mij nu, vijfenzeventig jaar later, nu ons eens zo roemrijke polderland wordt volgebouwd met wanstaltige moskeeën en minaretten, de verziekte atmosfeer die ons land als een giftige grauwgrijze sluier overwelft en de in grote getale aanwezigheid van vrouwen gekleed in boerka’s, het gelaat omlijst met een hoofddoek – ik kan mij nu de beweegredenen van Ter Braak heel goed voorstellen. Want zoals de toekomst er nu uitziet voor ons, burgers van Nederland, verliezen wij onze waardigheid. Wij verliezen onze trots.

Wij hebben in 1953, toen het water ons tot de lippen steeg, niet gecapituleerd. “God schiep de gehele wereld, behalve Holland, want dat hebben de Hollanders gedaan.” Het is een oud gezegde. Pal stond de Hollander tegen dijkdoorbraak, stortregen en stormwind. Doch nu blijkt dat wij ons geliefd Nederland niet behoed hebben voor de nachtelijke orkaankrachten, niet beschermd tegen onze eeuwige vijand, het water, doch wij hebben onze steden en dorpen beschermd voor de Mohammedanen. Die zitten hier straks hoog en droog. De Nederlander dient zijn heil elders te zoeken. Het is maar dat u het weet. Dat u zich geen illusies maakt. Niks geen fierheid meer en rood wit blauw vlagvertoon. Het is nu moskee en minaret. Hoofddoek en djellaba. De Nederlander nuttigt halal voedsel en durft geen kritiek meer te hebben op de ons vijandig gezinde volken die ons land willen bezetten. Want dan krijgt hij het stempel van racist opgedrukt. Dan wordt hij voor de rechter gedaagd.

Ik zie in de toekomst een somber, armzalig en onleefbaar Nederland, waarin alles wordt verboden. Niks geen vrolijke vrije wandelingen door onze steden en dorpen. Gescheiden zwemmen, geen bioscopen, geen schouwburgen en musea. En dat alles danken wij aan onze bewindslieden. Aan onnozelaars als Alexander Pechtold, Mark Rutte, Hans Spekman en vele andere imbeciele windbuilen, die straks, moge het ooit zover komen, de zwaarste straf verdienen. Het ijzeren gerinkel der kerkersleutels zou dan als orgelspelmuziek weerklinken in mijn oren. Ik wens u allen een goede Pasen.

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, landverraad, Nederland. Bookmark de permalink .

52 reacties op LEVENSMOE

 1. Fred zegt:

  Meesterlijk.
  Ook een mooie pasen toegewenst.

  Like

 2. toestroom zegt:

  Als we niet oppassen gebeurt dit weer.

  Like

 3. Vederso zegt:

  Ook niet echt een vrolijk makend artikel (grinnik).

  Like

  • Driek zegt:

   Vederso zegt: Ook niet echt een vrolijk makend artikel (grinnik).

   Nee, beste Vederso, het is geen vrolijk artikel, maar deze site is niet bedoeld voor vrolijke artikelen. Hier leest men de harde onverbloemde waarheid. Zonder vrolijkheid. Maar ik hoop dat het niet alleen de vaste E.J. Bronlezers zijn die deze site bezoeken, doch dat ook anderen eens het licht gaan zien en dit artikel lezen. En al die andere artikelen welke hier zijn geplaatst. En alle reacties. Want eens moeten de ogen van al die slapende Nederlanders toch opengaan. Vindt u ook niet?

   Like

   • Driek:blijven hopen en niet opgeven!Hoop doet leven en u staat niet alleen!

    Like

   • Vederso zegt:

    Ja, daar hebt u wel gelijk in, maar een verwijzing naar het einde van Menno Ter Braak stemt niet meteen vrolijk.

    Like

   • hendrikush zegt:

    We hebben de Spanjool weerstaan; we hebben de Fransoos doorstaan; we hebben de Mof doorstaan; we zullen de Mohammedaan weerstaan.
    Nuttig nog een ei; Pasen is het voorbeeld voor wederopstanding.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    @ Vederso
    Driek is niet gehéél zonder hoop. Getuige een van zijn slotzinnen:
    ‘Aan onnozelaars als Alexander Pechtold, Mark Rutte, Hans Spekman en vele andere imbeciele windbuilen, die straks, moge het ooit zover komen, de zwaarste straf verdienen’.
    Dat veronderstelt toch een iets zonniger situatie dan die welke zo fraai door hem beschreven is.

    @ Driek: Niet iedereen is Menno ter Braak vergeten hoor.
    We moeten zijn ‘Het nationaal-socialisme als rancuneleer’ nog maar eens lezen.
    Hij zag daarin nationaal socialisten als lieden die een open samenleving bedreigden.
    De Humanist die hij was had overigens stevige kritiek op dat Humanisme.
    Dat toonde volgens hem te weinig ‘ballen’ tegenover totalitaire ideologieën.
    Ik herken daar wel iets in…..

    Like

 4. 4sjun zegt:

  Ik voorzie weer dat ook dan verzet georganiseerd zal worden. Via enclavisering wordt een vertrouwde omgeving gecreëerd waarin vrij gedacht en gesproken kan worden over de aanpak van en vormgeving aan dat verzet. Misschien langzaam maar zeker zal ook deze bezettingsmacht worden teruggedrongen omdat het zichzelf steeds weer intellectueel en technisch op achterstand zet. Daar helpen geen vruchtbaarheidscijfers aan het zit hem in de leer van Mohammed bestorven. Vanuit de enclaves begint de victorie op soortgelijke wijze als dat al eens in Spanje vormkreeg.

  Beter is het wat mij betreft om zo’n situatie te voorkomen en nu al via voorlichting en zelforganisatie te werken aan niet of nauwelijks te nemen horden. Maar lukt dit niet dan moet er verder vooruitgekeken in plaats van gesipt en gesomberd worden om te voorkomen dat het kwaad het laatste woord krijgt..

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Goed geschreven Driek! Wat een aanklacht. Het Nederlandse volk. Meesters in het her- en onderkennen van een existentiële dreiging voor het vaderland ( niet dus).

  Vrolijk Pasen!

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Op 3 augustus 1945 landde kroonprinses Juliana met haar dochters Beatrix, Irene en Margriet op Nederlandse bodem nadat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Canada verbleven. Prins Bernhard verbleef tijdens de bezetting in Londen om koningin Wilhelmina bij te staan. Het koninklijk gezin keerde samen, vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog, via Engeland terug naar Nederland.

  Bovenstaande foto is genomen bij vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Links vooraan staat prinses Margriet, in het midden prinses Beatrix en rechts prinses Irene. Bernhard en Juliana staan daarachter. Het koninklijk gezin was in Canada gaan wonen na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in mei 1940. Kroonprinses Juliana vetrok aanvankelijk met haar man en kinderen naar Londen, waar koningin Wilhelma een dag later aankwam. Toen de oorlog ook voelbaar werd in Groot-Brittannië werd Juliana met Beatrix en Irene naar Ottowa in Canada gestuurd, waar de prinsesjes veilig konden opgroeien in villa ‘Nooitgedacht’. Prins Bernard vloog af en toe over vanuit Londen, waar hij voor de Britse geheime dienst werkte. Ook Wilhelmina kwam hen een aantal keer opzoeken.

  Like

  • toestroom zegt:

   Sjaak daar heb ik mijn vader niet mee terug, deze zijn het eerste, die zijn gevlucht, en als het zo ver is zal ik er niet tegen vechten, waarom heeft mijn vader er voor gevochten voor vrijheid die er niet meer is, het is een dictatuur land geworden, onder het regiem van Brussel. en daar lopen deze mensen hard voor.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Sjaak, doe mij alsjeblieft een plezier! Dat we in ’45 nog blij moesten zijn ook omdat dat volgevreten stel weer terug kwam! De hele oorlog hebben ze het volk laten stikken -afgezien van wat wereldvreemde fantasieën van Wilhelmina over haar ‘onverzettelijke heldenvolk’ op haar stekkie in Londen en dan denken ze nog even glorieus terug te keren ook! Was daar gebleven, of in Canada of waar dan ook, stelletje parasieten!
   Maar ja, dat stomme volk hier was zo lamgeslagen en geïndoctrineerd, dat ze het spelletje nog meespeelden óók!
   En in de aren daarna, die mensonterende défilées op “Koninginnedag” ach, práát me er niet meer van!

   Like

   • Sjaak zegt:

    Nee Theresa ! We moeten iedere keer weer deze Bilderberg idiologen
    voor ogen voeren om hun als eerste de vluchtweg af te sniiden wanneer
    hier de pleuris uitbreekt ! Noch een keer laten we die dan niet uitzwaaiend
    ontsnappen !

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Sjaak 4 april 2015 om 16:16

   En daar waren ze weer, de ‘levensgenieters’, toen het gevaar was geweken. Gewoon verder parasiteren op het volk, waarvan het merendeel die lui kwijlend aanbad/aanbidt.

   Like

   • Ik niet hoor;ik minacht die hele parasiterende kliek!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Yvonne van Cleef 4 april 2015 om 21:13

    Weet ik! Als er echter een wedstrijd zou worden uitgeschreven m.b.t. wie die parasieten nog het meest minacht, dan win ik die!
    (Echt waar Theresa!)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat, 21.24u.: Goed , joh, we maken er toch zeker geen wedstrijd van! (LOL!)

    Like

  • Driek zegt:

   Sjaak zegt: Op 3 augustus 1945 landde kroonprinses Juliana met haar dochters Beatrix, Irene en Margriet op Nederlandse bodem nadat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Canada verbleven. ……

   Beste Sjaak, ik denk dat de lezers van E.J. Bron dat verhaal wel kennen, die glorieuze terugkeer van die misselijk makende lieden.

   “waar de prinsesjes veilig konden opgroeien in villa ‘Nooitgedacht.”

   Neem me niet kwalijk, maar ik word hier licht onpasselijk van.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Driek 4 april 2015 om 20:37

    “waar de prinsesjes veilig konden opgroeien in villa ‘Nooitgedacht.”
    “Neem me niet kwalijk, maar ik word hier licht onpasselijk van.”

    Ik ook; sterker nog: daar word ik kots- ende kotsmisselijk van, beste Driek!
    Waarom mochten zo veel Joodse kindjes niet ‘veilig opgroeien’?
    Waarom was veiligheid weer alleen beschikbaar voor die laffe patsers?!!!

    Like

 7. Wachteres zegt:

  Als Alexander Pechtold, Mark Rutte, Hans Spekman en vele andere imbeciele windbuilen, mocht ik dit nog meemaken, als eersten worden onthoofd, dan zal ik geen traan laten, maar heel hard roepen: “Eindelijk een keer gerechtigheid”!

  Maar ik ben bang dat zij van tevoren hun biezen al hebben gepakt.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 4 april 2015 om 16:31

   Wat zou het toch mooi zijn, die onthoofdings-marathon! Ik kan de lijst met gemak aanvullen. Maar helaas: de veroorzakers van het ons aangedane leed, hoeven geen seconde bevreesd te zijn voor hun hachje, noch hoeven zij tussen hun geliefde moslims te wonen…

   Like

 8. Frerik zegt:

  Driek je bent geen pessimist maar een realist en ja is het zoals vederso zegt geen vrolijk makend artikel , maar het is de toekomst van nederland, dankzij ons vervloekt weggeef kabinet. Voor dit kabinet zou Tom Hendrix wel de juiste analyse kunnen weergeven. [Waar is Tom , ik maak me een beetje zorgen]. En als we nu elkaar vrolijk Pasen toewensen moeten we dat proberen intens met de families te vieren zodat we aan 2015 nog goede paasherinnereingen mogen hebben want als het aan de satan met de nickname allah ligt is dit 1 van de laatste jaren dat we dit vieren. Als het zover komt denk ik ook aan Menno Ten Braak, maar dat is niet omdat ik dan levensmoe zou zijn maar alleen omdat de toekomst van ons is weggegeven en gestolen en het nut niet zie om voor zo,n verrot systeem nog langer te leven.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Nu nog een zoeklijst voor de resteerende EU landen !

  Like

 10. Anneke zegt:

  Levensmoe….??? Ben zelf DOODMOE van de oerdomme, totaal van G’d losgeslagen (NWO)politici. De enorme MISDADIGE verraders, die zichzelf boven alles stellen. Boven het landsbelang, boven het volk; ect.ect. Zij moeten ten koste van werkelijk alles hoog op de Babylonische toren zegevieren. Terwijl zij heel goed beseffen dat ze helemaal verkeerd bezig zijn!!! En één tornado/windvlaag (G’ds overtreffende Zucht) en houdoe; goede reis naar de afgrond…Wáár zij te pletter vallen. Een opstanding uit de dood zal hun niet zijn gegund, een wederkeren ligt hun niet in het verschiet.

  Like

 11. Het zelfmoordaantal en gezinsdrama’s is nog nooit zo hoog geweest!En de redenen zijn bekend!Wij moeten van die graftakken in Brussel en Den Haag af,met spoed!

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  in gedachten gedeeld Driek….

  Like

 13. Bob Fleumer zegt:

  En dat alles omdat onze leiders te laf zijn om te doen waarvoor ze gekozen zijn ; ons land beschermen tegen onheil!!!!!!

  Like

 14. E. Janssens zegt:

  Wat wij moeten doen is, als het er echt op aan komt, onze huid duur verkopen. Soms wou je dat hier een verlichte geest als Sisi een staatsgreep pleegde. Het is de enige kans voor het westen, een waterkans weliswaar. Maar ergens moet iemand beginnen.

  Like

 15. wouteenhoorn zegt:

  Driek petje af.

  Like

 16. fransLdewit zegt:

  Weet wel mocht ik ook zover komen dat ik er toch heel wat van die bezetters mee zal nemen hoor. Alleen gaan is zo zonde voor je nabestaande

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  Ik begrijp Driek heel goed…
  Ik vind er ook geen zak meer aan; aan een ‘toekomst’ vol islamitische (licht)getinten met sombere sinistere lappen en wrede sadistische gebruiken vanwege een achterlijke ‘ideologie’.
  O, wat haat ik die ongezellige ellende die over ons is afgeroepen; er is helemaal niets ‘Hollands’ meer aan Nederland.
  Wat haat ik de ‘socialistische’ ‘elite’ die totaal geen rekening houdt met ons!
  Het allerergste is nog dat WIJ WORDEN GEDWONGEN OM DIE ISLAM/’ASIELZOEKERS’-waanzin te betalen. En dat ten koste van onze eigen reserves!!!
  I hope I die before I get old (ja, hier is-ie weer):

  Like

 18. ron zegt:

  En vergeet niet dat naargelang de gestage groei van de moslimbevolking, de economische vooruitzichten zal enkel maar slechter worden.

  Like

 19. paulzwueste zegt:

  Driek. Je ziet het echt helemaal verkeerd hoor.
  Er komt geen islamitische toekomst in Nederland, of welk ander westers land in Europa.
  Dat is Godsonmogelijk.
  Er zal ’n hoop narigheid komen, maar dat zullen we oplossen als het zo ver is.
  Ik zou wat aan die depressie doen als ik jou was. Zo kan je niet blijven doorgaan.
  Welgemeende raad. Ga naar de dokter en praat er over.

  Like

  • Driek zegt:

   paulzwueste zegt: Ik zou wat aan die depressie doen als ik jou was. Zo kan je niet blijven doorgaan. Welgemeende raad. Ga naar de dokter en praat er over.

   Dat ga ik beslist doen, beste paulzwueste, eindelijk eens een goede raad. En u doet er goed aan mijn verhaal nog eens te herlezen, want u snapt het niet helemaal.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Dank voor je reactie Driek.
    Ik heb jouw verhaal wèl goed gelezen en ik begrijp niet hoe je kunt denken dat ik zoiets niet zou snappen, want je vertelt voor mij helemaal niks nieuws.
    Je kunt dit allemaal blijven herhalen… en we hebben dan ook allemaal heel veel symptahie met de schrijver. En dan? Gaan we daarna ons zelf om het leven brengen?
    Nee toch! Dan begint het leven pas. Kom in verzet en sla er op zou ik zeggen, dan doe je iets goeds voor jezelf.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ paulzwueste 4 april 2015 om 20:37

   Wellicht zouden ‘therapieën’ bij een zielknijper en anti-depressiva heel misschien kunnen helpen als je helemaal van het padje af bent, aan een psychose lijdt of andere onduidelijke ‘psychiatrische’ fenomenen hebt, maar een realist die depressief is geworden door hetgeen hij om zich heen ziet gebeuren, heeft NIETS AAN DIE FLAUWEKUL!
   Ik ben ook depri en ben zelfs zo gek geweest om daar ‘medicijnen’ tegen in te nemen. Maar ik stop met die giftige troep want je schiet er niets mee op!
   De levensomstandigheden voor de realist die niet tegen onrecht kan, moeten verbeterd worden, de zware belastingdruk moet van zijn/haar schouders worden genomen en hij/zij moet vrij kunnen zijn, zonder angst voor de ‘toekomst’!
   Dan zijn die dwaze shrinks, die zélf allemaal geschift zijn, niet nodig!!!

   Ik begrijp Driek volkomen!

   Like

   • Driek zegt:

    Tistochwat zegt: maar een realist die depressief is geworden door hetgeen hij om zich heen ziet gebeuren, heeft NIETS AAN DIE FLAUWEKUL!

    Beste Tistochwat, aardig van u dat u mij bijvalt, maar er wordt mij nu een depressieve gemoedstoestand toegeschreven, doch het is maar een artikel. Ik geef de schrijver Menno Ter Braak als voorbeeld van iemand, die zich door een verschrikkelijke ideologie zodanig laat beïnvloeden, dat hij het leven niet meer ziet zitten. En voor de goede orde: ik ben niet depressief. Ik ben zeer verontrust. En waren maar meer Nederlanders dat.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Driek, bij de reactie van Vederso (gisteren 15:21) heb ik vandaag (en zojuist) in je artikel mogen constateren dat je niet geheel zonder hoop bent, ergo niet depressief. Je bent te beschouwen als een uitermate verontrust realist. Wat dat betreft voel ik me geheel bij je thuis…. 😉

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Driek 4 april 2015 om 22:39

    Dank u voor uw uitleg.
    Verontrust ben ik ook, maar ik zie niemand in mijn directe omgeving die dat eveneens is en ook dát op zich is al zeer verontrustend.

    “maar een realist die depressief is geworden door hetgeen hij om zich heen ziet gebeuren, heeft NIETS AAN DIE FLAUWEKUL!”

    Eigenlijk had ik met die uitspraak ook mezelf op het oog.
    Ik geef toe dat ik het erg moeilijk heb met hetgeen er o.a. in dit land gebeurt; té moeilijk eigenlijk.
    En als je dan in het dagelijks leven niemand hebt met wie je je overtuiging kunt delen en alleen maar ‘vijanden’ maakt door voor je mening uit te komen, is dat niet bevorderlijk voor je welzijn.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Goed zo Tistochwat, jij snapt het tenminste gedeeltelijk. Want als je de ander begrijpt ben je al halfweg. Nou jezelf nog.

    Like

 20. alidas1 zegt:

  En ze nemen weer de benen die koninklijke en velen met hen .
  Denk maar niet dat ze om ons burgers geven die laten ze weer stikken .
  En van honger hebben ze ook niets geweten dat volgevreten zooitje.
  Bernhard vloog de hele wereld over waarom is hij nooit naar beneden geschoten maar hij heeft hem niet met pissen versleten zie ze nabestaanden
  Allemaal afgesproken werk
  Er waren teveel werkelozen daarom kwam er oorlog en dat gebeurd nu weer.

  Like

 21. eg regs zegt:

  Mooi stuk al vind ik het zelfmoord-motief niet erg behulpzaam.Dit is niet zozeer moralistisch bedoeld -wie weet waar wij in vergelijkbare omstandigheden toe geneigd zouden zijn- maar er is al defaitisme genoeg.
  Het Rhodesische rolmodel past denk ik beter bij onze identiteit als blanken.Relatief tot andere rassen zien we minder op tot de fysiek-sterksten (we hebben juist een unieke waardering voor de underdog) en we laten ons ook minder gemakkelijk verleiden tot een gelaten fatalisme.Dit zijn typisch-blanke eigenschappen die ons nog goed van pas kunnen komen.
  De Rhodesisch-blanke manier dus:desnoods tegen een overmacht,tegen de heersende opvattingen,tegen beter weten in;gewoon doorploeteren -omdat het moet…soldiering on.

  Like

 22. Driek zegt:

  paulzwueste zegt:
  5 april 2015 om 16:32
  Dank voor je reactie Driek.
  Ik heb jouw verhaal wèl goed gelezen en ik begrijp niet hoe je kunt denken dat ik zoiets niet zou snappen, want je vertelt voor mij helemaal niks nieuws.
  Je kunt dit allemaal blijven herhalen… en we hebben dan ook allemaal heel veel symptahie met de schrijver. En dan? Gaan we daarna ons zelf om het leven brengen?
  Nee toch! Dan begint het leven pas. Kom in verzet en sla er op zou ik zeggen, dan doe je iets goeds voor jezelf.

  Beste paulzwueste, wat kraamt u nou toch een onzin uit, ik behoor tot de generatie van vóór 1940. Denkt u nu werkelijk dat ik er op los ga slaan? En in verzet? Mijn enige bijdrage is de mensen proberen te overtuigen, dat ze gaan inzien dat die hele islam een gevaarlijke ideologie is. Toen de Duitsers in 1940 ons land binnenvielen, hebben veel Joodse mensen, die niet meer konden vluchten, ten einde raad de hand aan zichzelf geslagen. Twee jaar later bleek wel dat ze daar reden voor hadden. Wie bent u nou wel om een mening te geven over mensen die hun leven willen beëindigen?
  En nee, ik ga mij zelf niet om het leven brengen, ik heb te veel omhanden, ik kom tijd tekort. En sympathie voor de schrijver hoeft u niet te hebben. Ik vind het al een hele eer dat men de moeite neemt mijn stukjes te lezen. En hier laat ik het bij. Ik vind uw reacties nogal irritant.

  Like

 23. Pingback: Nederland is Levensmoe! | eunmask

 24. Pingback: Nederland is Levensmoe! |

 25. Benedict Broere zegt:

  Net zoals dat mogelijk is voor welke andere religie en/of ideologie dan ook, moet het mogelijk zijn om de islam te bekritiseren zonder demonisering noch dreiging met moord. En net zoals welke andere beweging dan ook die mogelijk gevaarlijk is voor de moderne open samenleving, moet de islam indien wenselijk worden ingeperkt en teruggedrongen. De moderne Westerse cultuur is mogelijk geworden door juist het bevechten van vrijheden op repressieve structuren van kerk en adel en door ook bijvoorbeeld het verdedigen van die vrijheden tegen nazisme en fascisme en communisme. Zodat het heel vreemd is als tegenwoordig een duidelijk gevaar voor die moderniteit zou zijn vrijgesteld van kritiek en inperking. Bovendien werkt het heel vervreemdend als steeds maar tegenin de lawine aan berichten over duidelijk islamgeïnstigeerde terreur onze Grote Leiders volhouden dat het allemaal niets te maken heeft met de ‘religie van de vrede’. Je vraagt je dan af wie er eigenlijk een groter vijand is van de moderne open samenleving, de islam die haar wil afbreken, of de politieke correctheid die haar bestuurt. Vele mensen lijken tegenwoordig een groot vertrouwen te hebben in de kracht en competentie van de diverse overheden. Althans, men lijkt te denken dat de overheid toch wel zal verhinderen dat we terecht komen in ‘Syrische toestanden’. Het lijkt mij evenwel verstandig heel kritisch te kijken naar een overheid die een vijand niet wil onderkennen als vijand. Want als ik mij niet vergis, dan speelde dit ook in de jaren dertig van de vorige eeuw. Met enerzijds het gebrul van Hitler op de radio, en met anderzijds de dromers van ‘het gebroken geweertje’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s