NAVO: Iran-deal of niet, het raketschild blijft

Screenshot_114

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

Het zogenaamde NAVO-raketafweerschild in Oost-Europa werd gemotiveerd met een bedreiging door het Iraanse atoomprogramma. Het gevaar is dankzij de deal met Teheran gebannen, volgens de NAVO dient het raketafweerschild echter te blijven bestaan. Waarom?

De toenmalige secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen, zei in het jaar 2010 dat het Westen in Oost-Europa een raketschild nodig zou hebben op grond van de bedreiging door het Iraanse atoomprogramma. Nu is er sprake van een desbetreffende “deal” tussen de 5+1-machten en Teheran, het zogenaamde gevaar is daardoor gebannen. Dus kan het raketschild weer afgebouwd worden. Toch?

Verre van dat!: “De NAVO zal haar plannen van de oprichting van een volledig uitgebouwde raketafweer in Europa ondanks de jongste overeenkomst met Teheran blijven nakomen”, zei NAVO-woordvoerster Oana Lungescu vrijdag. Daaruit valt te concluderen dat de NAVO-raketafweer (zoals al lange tijd werd vermoed) nooit als bescherming tegen Iraanse atoomwapens moest dienen. Dus heeft Rasmussen destijds blijkbaar niet de waarheid verteld.

De woordvoerster bevestigde echter dat het zogenaamde “Europese raketschild niet tegen Rusland gericht zou zijn”. Niet tegen Iran? Niet tegen Rusland? Tegen wie dan wel? Politieke onderhandelingen spelen kennelijk sowieso geen belangrijke rol, temeer omdat de chef van het Pentagon, Ashton Carter, volgens CNN onlangs zei: “Misschien bombarderen we Iran, met of zonder deal.”

Wellicht had Eric Arthur Blair, beter bekend als George Orwell, destijds toch gelijk met het volgende citaat: “Oorlog tegen een vreemd land vindt alleen dan plaats wanneer de geldmensen denken ervan te profiteren.”

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Europa, Hypocrisie, Iran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, NAVO, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op NAVO: Iran-deal of niet, het raketschild blijft

 1. Fred zegt:

  Dat raketschild was van begin af aan tegen Rusland gericht. Dat blijkt nu wel.
  Maar ook om het militair-industrieel complex goudgeld te laten verdienen.
  Want die, samen met de banksters maken de dienst uit in deze verotte wereld.
  De vraag is , hoelang nog?
  Want het instorten van de petrodollar zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.
  En eerder dan deze psychopaten denken.

  Like

 2. Vederso zegt:

  De redenering van Bürgender is niet sluitend. Ikzelf denk meer in de richting van: geen vertrouwen in het onderhandelingsresultaat c.q een verzekeringpolis.

  Like

 3. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Dat is eindelik een Goed besluit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s