PvdA na 69 jaar buitenspel in Friesland

Screenshot_110

Voor het eerst in haar bestaan wordt de PvdA buiten het Friese college van Gedeputeerde Staten gehouden. Er komt vrijwel zeker een coalitie van CDA, VVD, SP en de Fryske Nasjonale Partij. Die partijen hebben samen 23 van de 43 zetels.

Net als in de rest van het land leed de PvdA in Friesland een grote nederlaag bij de verkiezingen op 18 maart. De partij ging van 11 naar 7 zetels. Het CDA werd met 9 zetels (een winst van 1) de grootste partij. Voormalig CDA-senator Geart Benedictus werd informateur.

Screenshot_109Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, Socialisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op PvdA na 69 jaar buitenspel in Friesland

 1. Hans zegt:

  Die badmuts leert er toch niks van.
  Die gaat doorrr. (anders zou hij echt moeten gaan werken)

  Like

 2. Anneke zegt:

  “Dáár moet op gedronken worden….Een ZEGEN en dat nu mooi rond de ‘Paastijd’. AMEN….”.

  Like

 3. luckybee zegt:

  In fFesland was de PvdA voortdurend de stertkstepartij geweest, ze weten dus dat ze altijd belazerd wordt.Nu de Amsterdanners nog, en NoordHolland, fan kab Wikders en de PVV in Den Haag regeren.En wij zijn de Moslims kwijt.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Ik kan wel goed raden waarom de PvdA allang heeft afgedaan in Groningen en Friesland: deze twee noordelijke provincies worden al decennia lang als paria’s behandeld door de arrogante politici in Den Haag. De infrastructuur hebben ze daarginder verwaarloosd (te weinig industrie, krappe kanalen, verouderd spoorrwegennet dat voornamelijk bestaat uit enkelsporen zonder bovenleiding met daar overheen boemeltreinen, slechte spoorverbinding met de Randstad, kleine dorpsgemeenschappen die eveneens slecht zijn verbonden met rest van de grote steden, modernisering van oude stadscentra’s, stations met een modern interieur enz.) en als er in Friesland boeren, jagers, duivenhouders etc. aanhangers waren van de PVDA dan had deze partij hen vast geadviseerd om daar roofvogels, vossen, marters en andere roofdieren te verjagen en te vervolgen omdat deze zogenaamd wreed zijn en daar alle weidevogels, kippen, duiven en ander gevogelte af gingen slachten!
  Maar begin 2015 hebben zowel de inwoners van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel erg pijnlijk aan den lijve ondervonden wat er gebeurd als je met de natuur gaat knoeien: ze kregen daar een enorme muizenplaag van hier tot Tokio op hun dak want prompt vraten deze mini-versies van Mickey Mouse alle graslanden helemaal kaal met een miljoenenschade die de PVDA beslist NIET vergoed, net zomin als dat daar al het aardgas wordt weggepompt waardoor er in Groningen aardbevingen ontstaan met grote schade aan gebouwen en monumenten!
  Er is trouwens een opmerkelijke vergelijking wat deze muizen en hun natuurlijke vijanden betreft en diens menselijke vijanden: de desbetreffende boeren, jagers, duivenhouders en de linkse PVDA vinden schijnbaar dat roofdieren (de overige autochtoonse inwoners van Nederland) wrede roofdieren zijn en gaan deze discrimineren en wegjagen en zij krijgen er meteen al de miljoenen muizen (moslims, asielzoekers en anti-westerse imams) voor in de plaats terug! En dezen gaan uit “dankbaarheid” meteen alles in het noorden kaalvreten en hun “vrienden” terroriseren! De vijand van jouw vijand is helaas niet altijd je beste vriend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s