Volkswagen tegen PEGIDA

Screenshot_118

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Volkswagen-concern overweegt “juridische stappen” tegen de vereniging PEGIDA. De reden: een tijdens de PEGIDA-manifestatie op 30 maart in Dresden gebruikt afzetlint. Ordebewaarders zouden het sprekersgebied bij de demonstratie op de Altmarkt met een VW-afzetlint hebben afgezet, aldus de nieuwssite MoPo24.

VW: merk misbruikt

Nu zou een omissiebeschikking van de kant van het automobielconcern waarschijnlijk zijn. “Er bestond van de kant van VW geen toestemming om het afzetlint te gebruiken. Hierover werd eveneens op geen enkele moment een verzoek ingediend”, zou de woordvoerder van VW-Sachsen, Gunter Sandmann, hebben benadrukt.

Het concern uit Wolfsburg zou “als globaal actieve onderneming staan voor respect, openheid naar de wereld en tolerantie”, citeert MoPo24 Sandmann verder. “Het merk Volkswagen werd bij deze openbare manifestatie misbruikt. We zullen de zaak onderzoeken en houden juridische stappen in beraad”, aldus de woordvoerder van VW-Sachsen. Het afzetlint zou al jaren niet meer gebruikt worden.

De belangrijkste initiatiefnemer van PEGIDA, Lutz Bachmann, benadrukte tegenover MoPo24: “Ik wist niets van het gebruik van het VW-afzetlint, omdat ik er ook niet was. Dat is een zaak van de ordebewaarders. De vereniging PEGIDA heeft daar niets mee te maken.”Op zijn officiële Facebook-site antwoordde hij gelaten op de aanwijzing van een commenter dat VW “zich op juridische stappen zou beraden”: “Wij beraden ons ook op juridische stappen. . . constant.”

Begin januari demonstreerde VW n.a.v. van een voorbij trekkende PEGIDA-demonstratie zijn eigen begrip van tolerantie. De “glazen manufactuur” van het concern in Dresden schakelde gezien de wandelaars haar verlichting uit.

Bron:
www.blauenarzisse.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland, Hypocrisie, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Volkswagen tegen PEGIDA

 1. Sjaak zegt:

  Made in Germany ! Bananen republiek !

  Like

 2. pieter zegt:

  duidelijk…. volgende keer weer gewoon een bmw en geen volkswagen lupo… up yours Wolfsburg!

  Like

 3. wouteenhoorn zegt:

  Eén oplossing geen VW kopen.

  Like

 4. Peter Selie zegt:

  Niet vreemd hoor, want Volkswagen is van Putin en de Arabieren dus. Dus als u van plan was een VW tekopen, dan bent u gewaarschuwd !!!

  Like

  • Vederso zegt:

   Mee eens. In de glazan fabriek van VW deden ze vanwege Pegida net zoals in de Semper Oper ook het licht uit. Dat was al reden genoeg om geen VW meer te willen.

   Like

 5. luckybee zegt:

  Volks wagen ligt in Wolfsburg, in de buurt van Bruinswijk, Nieersachsen is de hoogburg van de socialisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s