Minder geld voor opvang, meer psychiatrische patiënten op straat

Screenshot_49

VVD-minister van Volksgezondheid Edith Schippers ziet geen verband tussen de bezuiniging op de opvang voor psychiatrische patiënten en een toename van verwarde personen op straat.

Elke negen minuten komen agenten op straat in contact met een verward persoon. Dat liet de politie woensdag 1 april weten toen ze vroeg om extra bijstand van ggz-deskundigen. De politie kan de incidenten haast niet meer aan. Ook gemeenten en ggz-instellingen waarschuwen voor een verwachte toename van verwarde personen op straat. In 2015 bezuinigt het kabinet nog eens 60 miljoen op de opvang van mensen met psychiatrische problemen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben gemeenten straks nog te weinig geld om alle psychisch verwarde patiënten onderdak te bieden.

Lees verder>>>
(h/t R. van Marle)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Nederland, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

26 reacties op Minder geld voor opvang, meer psychiatrische patiënten op straat

 1. toestroom zegt:

  Volgens van Rijn valt dat wel mee, die verwaarloost zijn eigen ouders al,maar van rijn is zelf gestoord.

  Like

 2. BertG. zegt:

  En het wordt nog veel erger, ook bescherm wonen wordt aangepakt.
  Gemeenten maken zich zorgen over de opvang van mensen met een psychische stoornis. Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) krijgen ze vanaf volgend jaar te weinig geld om verwarde mensen beschermd te laten wonen. Dat schrijft De Telegraaf zondag.
  http://nieuws.thepostonline.nl/2015/04/05/volgend-jaar-tsunami-van-verwarde-mensen-nederland/
  Ze hebben al het geld nodig om “asieligen” te verwennen. De eigen bevolking, de mensen die niet zo goed kunnen meedraaien in deze maatschappij kunnen dood vallen.
  Daar zullen een hoop zelfmoorden tussen zitten, andere ellende zo als huizen die in de brand gestoken worden, vernielingen en mensen die aangevallen worden door verwarde mensen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   BertG. 5 april 2015 om 20:56

   “mensen die aangevallen worden door verwarde mensen.”

   En dan hebben we het niet eens over alle ‘verwarde’ moslims die aanslagen plegen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    God ja, dat is waar ook: Die staan eveneens te boek als ‘verward!’ (LOL!)

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat uitschot wat ze tegenwoordig als verward willen weg zetten zijn werkelijk de laatste die ik hiermee bedoelde. Dan mag geen cent meer naar toe gaan.
    Deze “mensen” lijden weer aan een heel anders soort van geestesziektes die ik nou niet bepaald verward zou noemen en horen zeker niet onder gebracht te worden bij een GGZ instelling maar zouden gewoon retour gestuurd worden.
    Ja, het zijn verwarden tijden geworden vandaag de dag.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik kom ze weleens tegen in een winkel, echte verwarde mensen, altijd onder zware begeleiding van verzorgende.
    Vlak bij mij zit zo’n opvanghuis en ze nemen ze weleens mee naar een winkel.
    Ik heb ze ook weleens zomaar iemand zien aanvallen, een klant, en als je ziet hoeveel werk die begeleiders dan hebben om zo iemand weer tot een soort van rust proberen te bewegen.
    Je zal er toch zomaar slachtoffer van zijn als daar geen begeleiders meer mee zouden meelopen. Daar kan je echt niet normaal meer een gesprek mee voeren op zo’n moment. Compleet door gedraaid kunnen ze reageren.

    Like

   • Jean zegt:

    Tistochwat, moslims zijn gestoord en daarbij ook nog levensgevaarlijk. Dus, weg ermee.

    Like

 3. Jaan zegt:

  Ik lees dat ze vandaag in de Middellandse Zee weer 2000 asielzoekers gered hebben en meteen naar Sicilië of Lampedusa hebben gebracht. Dan kunnen ze van daaruit doorreizen naar Nederland en een nieuwe woning met wasmachine plus levenslange uitkering en gezinshereniging over laten komen van alle neven, nichten en achterneven en – nichten.
  Daar schijnt wel geld voor te zijn. Een gestoorde asielzoeker krijgt huis en haard en een verwarde Nederland kan doodvallen.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Dat mens heb allang door dat ze niet eeuwig in de politiek zal blijven hangen dus die is al heel erg druk bezig om een nog beter betaalde baan te ritselen bij een zorgverzekeraar.
  Eigen belang is de enigste reden waarom al deze mensen in de politiek zijn gegaan.
  Allemaal, stuk voor stuk. Helemaal zit daar in het landsbelang of voor de bevolking.

  Like

  • BertG. zegt:

   Helemaal NIEMAND zit daar………….

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ BertG. 5 april 2015 om 21:37

   Je snapt werkelijk niet dat er nog sukkels zijn die geloven dat degenen die over hen willen heersen, dit doen voor de bestwil van degenen die overheerst worden!
   De ‘socialistische’ tirannen zijn niets minder dan machtswellustige, graaiende, zelfverrijkende leugenaars.
   Geert Wilders vormt hierop een uitzondering; hij is een oprecht gedreven man, op wiens leven de moordzuchtige, bloeddorstige moslims het gemunt hebben…

   Like

 5. Als je al deze vijandige acties bij elkaar optelt zijn we het punt waar in vroegere tijden de bijl aan de wortel van de democratie werd gelegd al heel lang voorbij.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Edith Schippers zou eigenlijk nummer één moeten zijn die op straat wordt gezet. Ik ben ervan overtuigd dat ze donders goed weet wat er speelt, maar in opdracht van haar collega-ministers houdt ze zich van de domme. “Ze ziet geen verband tussen de bezuinigingen op de opvang van psychiatrische patiënten én een toename van verwarde personen op straat”.
  Natuurlijk ziet ze dit wel. Net zo goed als dat ze weet van de buitensporige verspillingen in de zorg, de fraudegevallen en de enorme financiële buffers bij de zorgverzekeraars. Ze is niet gek.

  Het meest irritant is dat ze niet toegeeft dat ook zij zich zorgen maakt. De veiligheid van de Nederlandse burgers is in het geding. Als dit niet telt, laat haar dan vandaag nog opstappen!
  We hebben mensen in de regering nodig die hun oog en oor hebben gericht op de samenleving. Geen mensen die er ver vanaf staan.
  Drong dat maar eens door.

  Like

 7. Marc zegt:

  Mogelijk is Schipper een vreselijker persoonlijkheid dan Rutte al is.

  Ik verbaas mij sowieso over het aantal pro vvd stemmers bij de laatste provinciale verkiezingen: ze hadden maar drie zetels verlies. Dat noem ik ongelooflijk.

  Like

 8. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 9. Anneke zegt:

  Ik ken twee mensen die zelfmoord hebben gepleegd, op het moment van hun zelfmoord waren zij inderdaad verward, maar dit verward zijn had een andere reden. Deze mensen zijn, na een leven hard te hebben gewerkt, alles kwijt geraakt toen zij werkloos raakten en een gegeven moment konden zij niet meer de eindjes aan elkaar knopen. Huis kwijt, vrouw kwijt, kinderen kwijt en zij zagen geen uitweg meer. Dit zijn ook verwarde mensen, dus het zijn niet alleen mensen met een psychiatrische achtergrond. Maar dit probleem zal alleen maar erger worden en niemand van de regering zal dit erkennen, zij hebben het veel te druk met onderdak zoeken voor al die zielige immigranten. Ouderen worden hun huis uitgezet en in hun huis komt de nieuwe bevolking van Nederland. God….wat haat ik die mensen die dit allemaal op hun geweten hebben…….

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Anneke 6 april 2015 om 09:34

   Helemaal mee eens. Er zijn mensen die ‘van binnen uit’, zonder duidelijk aan te geven oorzaak, verward zijn. Dat zijn de echt ‘psychiatrische’ gevallen.
   Daarnaast zijn er mensen die door hetgeen ze hebben ervaren en door alles wat hun is en wordt aangedaan, de moed en de levenskracht totaal hebben verloren.
   Ik kan me heel goed voorstellen dat zulke mensen een uitweg zoeken in de dood; dan hebben ze (hopelijk) rust.
   Ik geneer me er niet voor om te zeggen dat ik graag de ‘Pil van Drion’ in huis zou hebben; het is altijd een hele geruststelling om te weten dat je de ‘sleutel van de nooduitgang’ in je bezit hebt.

   Maar die ‘pil’ krijg je niet; dat mág niet; ja mág niet dood.
   Wat wél mag, is dat je hoofd afgesneden wordt door een stel geïmporteerde barbaarse zand-moslims!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Anneke 9:34

   Verschrikkelijk, als je vanwege een uitzichtloze toekomst het leven niet meer ziet zitten! Mensen die ontgoocheld zijn geraakt doordat ze alles zijn kwijtgeraakt wat ze bezaten, zijn geen psychiatrische patiënten, maar verdienen wél alle zorg en aandacht die er is.
   Waarom zouden getraumatiseerde en teruggekeerde jihadisten wél opvang en hulp/ondersteuning krijgen, maar mensen die vanwege de tijd waarin wij nu leven, met moedwillig opgelegde beperkingen, niet? Mensen raken niet zomaar aan lager wal.
   Edith Schippers moet de ogen uit haar hoofd schamen, dat ze óndanks de waarschuwingen dat dit verkeerd gaat aflopen, tóch haar wanbeleid doorzet!

   Laat haar alsjeblieft direct opstappen, en laat er iemand op haar plek komen die wél weet dat goede geestelijke gezondheidszorg noodzakelijk is. Hierop mag gewoon niet bezuinigd worden!

   Like

  • De meest verwarden zijn de lieden die dit allemaal toestaan of bewerkstellen.

   Like

 10. Anneke zegt:

  Het westen hangt letterlijk boven de alles-verwoestende AFGROND…Al decennia geregeerd door losgslagen gekken, doodzieke EGO-trippers. HUN belang was belangrijker dan het belang van de Europese -/wereld-burgers en het landsbelang deed eveneens NIET terzake!!! ! !!! “HOUDOE WELVAART”.Nu verwelkomen we de ONDER-ONTWIK-KELDE status; status -10 !!! ! !!! Heel triest dat ZOVELEN MOETEN lijden en strijden voor ’n enigzins leefbaar leven….Yeshua BOOO O OOO.

  Like

 11. Jean zegt:

  Die griet op de foto is m.i. toch een zeer zwaar gestoorde patiënt, dergelijke patiënten vrij laten rondlopen is een gevaar voor de maatschappij en de patiënt zelf…

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Het is duidelijk dat Schippers en haar waardeloze, inhumane, ijskoude asociale en neoliberaal gezondheidszorg beleid volkomen achter het afbraakbeleid van Rutte 2 staat en daarmee heeft zij bewezen, dat zij allesbehalve de belangen van het volk dient.

  Eén van de groepen, die keihard zijn en worden getroffen door dit tenenkrommende beleid, zijn de 50 plussers die de door immigratie uiteengerukte maatschappij met 10% koopkracht naar beneden zijn gegaan. Dit inhumane neoliberale beleid wat schippers en haar VVD voorstaat begint verdacht veel op een spiegelbeeld van het Amerikaanse neo conservatieve beleid te lijken.

  Elke beschaving zorg voor haar onderdanen zo óók moet Nederland dit óók weer gaan doen, de verwarde mensen die de straten bevolken en dus onveilig maken door hun psychische stoornissen behoren goed begeleidt te worden in psychiatrische instellingen, net zoals in het gevangeniswezen. Maar het kabinet Rutte 2, dus óók Edith Schippers werkt moedwillig mee aan de teloorgang van Nederland zij weten donders goed dat hun rol in de nationale politiek uitgespeeld is vóór dat Brussel orde uit chaos schept.

  Oók ex IKON trut Jacobine Geel is volgens mij een VVD adept de tenenkrommende trut verschijnt regelmatig in de een of andere mediaforum, deze stink trut schijnt theologe, televisiepresentatrice en columniste te zijn. Behalve dat ze ook voor dominee speelt is deze kuttekop ernaast voorzitter van GGZ Nederland.

  Waarom dat is, is mij een groot mysterie, want theologen zorgen juist voor veel psychische problemen. Ook kan ik mij nergens vinden, dat zij ook maar enige opleiding in die richting gevolgd heeft, in ieder geval gaf WikipediA daar over geen uitsluitsel. De misselijk makende trut was een tijdje terug op Radio1 te horen, over het grote aantal keren, dat de politie moet uitrukken voor verwarde personen. Meestal gaat het om (verwarde) psychiatrische patiënten.

  Vorig jaar was dit getal gestegen van 52.000 naar 60.000 keer. Samen met burgemeester van der zwan (Heerenveen) werd er gesproken over deze materie en de frustratie bij de politie over deze inzet, waarvoor Schippers door diverse deskundigen en zelfs door de politie werd gewaarschuwd, toen zij de belachelijke bezuinigingen inzette op de GGZ zorg.

  Like

 13. bouquetje zegt:

  dat vuilewijf van schippers zou eens aangepakt moeten worden door de IS

  Like

 14. joop zegt:

  tja het sluiten van opvang voor kans arme onrendabele is dom deze groep psygische zieken
  zonder kans op werk ,sociaal netwerk , voldoende geld leeft in de marge van de maatschappij
  en komt daar moeilijk uit als ze er al uit zouden komen ,door opvang te sluiten help je ze heus niet
  ze gaan zwerven en belanden aan lager wal .schande

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s