Saoedische invloed in Frankrijk

Screenshot_29

(Door: Sébastien Bergès – Vertaling: “delamontagne”)

Begonnen in Parijs heeft het Saoedische merk voor kleding die gelijk gedragen kan worden, “DaffaH”, twee filialen geopend in de provincie. Eentje in Lille en eentje in Lyon. Eerder al waren hieraan reclamecampagnes met een unieke toon voor de inhuldiging van de zaken vooraf gegaan.

Een man, “onberispelijk” gekleed, de baard zorgvuldig bijgehouden, de haren met “brillantine” bewerkt,  trekt nonchalant aan de mouw van z´n vlekkeloze “qamis”, een lang moslimgewaad.

De wolkenkrabbers en de Porsche ontbreken niet om van het geheel een beeld te scheppen van het cliché van een Saoedische metropool zoals in de bioscoop. De afgelopen dagen “fleurde” deze reclame de aanplakborden van Lille  op. In de hoek is het merk “Daffah” te zien, dat gevolgd wordt door de slogan:”Elegantie, bescheidenheid, trots”.

De campagne is bestemd als aankondiging van de opening van een “Daffah-winkel” op 11 april a.s. voor direct te dragen traditionele mannenkleding. Dit alles op 200 meter afstand van de moskee van  Lille- Zuid. Op zich is dit alles niet zo revolutionair, want er waren al winkelketens in Lille voor islamitische mode. De islambibliotheek “Dar Al Imane”,  direct naast de moskee gelegen, verkocht dit al.

Maar “Daffah”is een onderneming die afkomstig is uit Saoedi-Arabië. Het meest frappante is de vorm van het geheel. De uiting van een “nette” marketing, een chique islam, eentje die in staat is om de populaire “djellaba”opzij te schuiven.  Eentje met een meer “Midden-Oosten” uitstraling in plaats van een uitstraling uit Noord Afrika. Het mankeert er nog maar aan dat ze op enkele borden geen mannequin in “Keffiah” hebben afgebeeld met een “Ray Ban”-zonnebril. Met het oog op de plaatselijke weersomstandigheden zou een paraplu toepasselijker zijn geweest.

Screenshot_31

Bron:
www.lavoixdunord.fr
Auteur: Sébastien Bergès

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", Arabieren, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Frankrijk, Islam, Islamisering, Moslims, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Saoedische invloed in Frankrijk

 1. Jean zegt:

  Van Frankrijk hebben wij volledig afscheid genomen, veel te gevaarlijk geworden met die massa beestachtige barbaren.
  Als de vuiligheid voor 100% verdreven is richting Afrika zullen we terug komen, Duitsland was al afgeschreven ook door de aanwezigheid van die massa barbaren.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Vergeet Engeland en Zweden niet. Er komen steeds meer Europese naties bij die in de klauwen gevallen zijn van de Islam Duivel !

   Like

   • Jean zegt:

    Bigljohn, die landen hebben nooit interesse opgebracht bij ondergetende. Volledig met u eens dat die landen al totaal verloren zijn gegaan met die importbarbaren.
    Het enige wat ons te wachten staat met die barbaren is ”ellende in kwadraat”. Onze strijd zal heftig worden want de meerderheid in Europa is die barbarij kotsbeu en zeggen dat die barbaren alleen maar eisen en alles krijgen! Hoelang nog?

    Like

 2. Joost Visser zegt:

  Ik begrijp het niet. Als moslim mag je toch geen afbeeldingen maken van iets waar een ziel in zit_ Dus geen foto´s van mensen en dieren. Laat ik even de opmerkingen voor ziijn dat een moslim geen ziel heeft door hem hier reeds te maken.

  Like

 3. Hoera…allemaal ”uit de broek”

  Like

 4. Thoth zegt:

  Huh? In Saoedi-Arabië mag je alleen de islam aanhangen en nu gaan ze het modebeeld van de moslims in Frankrijk bepalen? Nou, met het aantal moskeeën die zgn. verhoogd moeten worden, is het nu alleen wachten tot ze de mohammedanen uit Frankrijk geknikkerd worden. En dat komt, vroeger of later…
  .

  Like

  • bigljohn zegt:

   Straks gaan de Moslims de Fransen nog dwingen om hun kostuum van – het Driekoningen feest -, elke dag te gaan dragen, compleet met volle baard en tulband ! De Driekoningen look. Ik zie er de Fransen goed voor aan, ze zijn net zo knettergek als de meeste Nederlandse kiezers ! Net als de jeugd een poosje geleden alhier de Opa look deed. Ze liepen met rollators door de binnenstad te zeulen, compleet met opa kleren aan !

   Like

 5. windwens zegt:

  Het is me nu wel helder waarom al de Moslims in een smetteloos witte jurk lopen. Als je niet hoef te werken is zo strak getailleerde japon geen sta in de weg. Dus dat wordt tellen op straat hoeveel de lokale overheid uitgeeft aan de mannen in een kleedje.

  Like

 6. beatsme zegt:

  Over een billboard met lokale klederdracht uit een woestijngehucht zou ik me niet druk maken.
  Wat vele malen dieper snijdt is dat vanuit datzelfde gehucht, rijk door olie en gas, inmiddels exact dezelfde haat en geweldoproepen als ISIS openbaar door het hoogste sharia gezag wordt geroepen.

  Vanaf Mekka -het hart van Islam, gelijk hier het Vaticaan, roept men:
  “Our war with Iran, say that out loud, is a war between Sunnis and Shiites,” Sunni preacher Abdul Rahman al-Sudais says in the nearly seven-minute clip. “Our war with Iran…is truly sectarian. If it was not sectarian, we will make it sectarian… The Jews and cross” – meaning Christians – “I swear by Allah that they will have their days…The prophet said that Rome will be conquered …Our disagreement with Rafidha” – another word for Shiites – “will not be removed, nor our suicide to fight them… as long as they are on the face of the earth….”

  Lees: http://www.jihadwatch.org/2015/04/imam-of-meccas-grand-mosque-calls-for-all-out-war-against-shiites-and-christians

  Men roept op tot oorlog tegen sjiieten (momenteel bombardeert men houthi’s plat in Yemen). En de dagen van de Joden en de christenen zijn geteld…

  Dat vanuit Mekka, het hart van de Islam!!! Die Saud roepen hetzelfde als ISIS!!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Terwijl “lulletje-rozenwater” alias Paus Frans de zoveelste predikt over vrede en blaldiedieblabla, gaat zijn collega in ,t Vaticaan van de muslims tekeer tegen o.a Christenen en niet te vergeten Joden.,
   MAKKAH AFGELOPENN VRIJDAG………( tijdens het middag-gebed uiteraard……..)

   Like

 7. luckybee zegt:

  Ik denk dat wij eerst onze veraders kwijtmoeten raken,dan kunnen wij de islam aanpakken.Ik denk alleen dat de PVV met Wilder dit aanpakken kan.

  Like

 8. Urbanus zegt:

  Als er een reclame uiting hangt met schaars geklede dames in lingerie wordt die uiting beklad…. Ik wil de Fransen niet op een idee brengen…

  Like

 9. tijluylenspiegel zegt:

  Tja wij denken dat we een probleem kregen omdat inwoners van voormalige koloniën aanspraak konden maken op het Nederlands staatsburgerschap maar Frankrijk had meer, grotere en dichter bevolkte koloniën.
  Die zitten nu opgescheept met miljoenen Fransen met een kleurtje.
  Want je kunt het geen allochtonen noemen, ze hebben ook geen dubbele nationaliteit.
  En al die racisme-roepers die zeggen dat de koloniën zijn leeggeroofd zouden zich eens moeten realiseren dat er in Europa de afgelopen decennia een veelvoud daarvan is geconsumeerd door de import van uitvreters uit Noord- en Midden Afrika.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s