U stemt gewoon precies hetzelfde

Screenshot_24

(Door: T. Berbers)

De ophef rond de bonussen van de top van ABN AMRO heeft geen gevolgen gehad voor de zetelverdeling in de Tweede Kamer bij de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Ook het vertrouwen in minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) is niet gedaald.

Vergeleken met een week geleden houden alle partijen evenveel zetels. De VVD blijft op 26 zetels staan. De andere regeringspartij PvdA houdt er 14. De PVV kan rekenen op 21 zetels. Ook de SP, het CDA en D66 blijven gelijk met respectievelijk 22, 22 en 18 zetels.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

35 reacties op U stemt gewoon precies hetzelfde

 1. toestroom zegt:

  Dat komt omdat de mens te lui is om te stemmen, zie de berichtgever in de telegraaf over dit punt

  Like

  • wuzzer zegt:

   Ik lees hier regelmatig negatieve commentaren over de Telegraaf en verbaas mij er heel sterk over dat dezelfde persoon op wuz onder wel heel erg veel verschillende namen prominent aanwezig is.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Volgens mij is de ‘mens’ niet té lui om te stemmen maar is gewoonweg gefrustreerd dat haar of zijn reguliere partij nooit de grootste wordt en het voor het vertellen krijgt. De afstand tussen politiek en het volk wordt steeds groter dat heeft men tot in den treuren uit de media kunnen vernemen voor zo lang deze laatste betrouwbaar blijken te zijn.

   Oók met de laatste verkiezingen van de provinciale staten werkte de gebedsmolens van de reguliere politiek en Maurice de Hond op volle toeren. En hoe gek het ook klinkt zit de VVD in de lift, er is sprake van een uitstekend gespin van de reguliere politieke partijen waar tegen jammer genoeg de PVV van Geert Wilders het moet afleggen.

   Onze nationale hoop in bange dagen is te grave gedragen door de PVV’ ers die NIET gingen stemmen op de PVV, een stem op de reguliere partijen richt meer kwaad aan dan men denkt, soms denkt een mens helemaal niet meer na en geloven zij de spindoctors van de reguliere partijen om dat men in hart en nieren gewoon bang blijkt te zijn om op de PVV te stemmen….

   Geliked door 1 persoon

   • toestroom zegt:

    Peter klopt helemaal wat je schijft,ik vind dit allen de verkeerde insteling van de mens,ik kan het mis hebben de mens gelooft er niet meer in jammer ik had nog een goede hoop als ik al die berichten heeft gehoord van ik stem PVV dan kan ik niet begrijpen dat hij ingeleverd heeft Gr toestroom

    Geliked door 1 persoon

  • wuzzer zegt:

   @Webmaster ??? En dus? …

   Dus geeft u hier heel correct aan incorrect bezig te zijn. Alleen die realistische blik op de wereld daar schort in mijn opinie wel het een en ander aan.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Uit uw commentaar begrijp ik dat u absoluut geen notie heeft van de betekenis politiek incorrect. Ik had al zo´n vaag vermoeden dat u een brave, volgzame, eurofiele en islamofiele D66-meeloper bent. Die zijn bij het Neurenberg 2.0-proces het eerst aan de beurt wegens land- en volksverraad!

    Like

   • Luchtpint zegt:

    “Alleen die realistische blik op de wereld daar schort in mijn opinie wel het een en ander aan.”

    @wuzzer

    Ik kan dat ook gaan omkeren “Alleen die onrealistische blik van PC / Multicultureel Links op de wereld daar schort in mijn opinie wel het een en ander aan.”

    Links wil toch zo graag een wereld waar iedereen hand in hand loopt en zo lekker tolerant is voor mekaar en waar bij voorkeur geen etnisch conflict of enige andere vorm van oorlog bestaat ? Dat noemen we dan wensdenken, zoiets. U mag die boodschap gaan verkondigen daar waar het het dringendst nodig is of lijkt te zijn: daar waar soennieten en sjiieten mekaar afmaken, in Jemen, Syrië en Iraq, bijvoorbeeld. Of daar waar Arabieren hun zwarte medemoslims als slaven houden, zoals in Mauretanië. Of misschien moet U een soort comité Leefbaar Pakistan oprichten om dat land tot betere inzichten te brengen, of zo. Dan gaat U nog werk hebben om uw wereldsolidaristische visie ook uit te dragen naar Somalië en Nigeria, e.d. U hebt dus nog een heel lange weg te gaan vooraleer U uw megalomane onrealistische visie kan “realiseren”. D.w.z. links onrealistisch gedachtengoed m.b.t. wat er in deze wereld omgaat, is alleen maar geldig in de beslotenheid van jullie eigen autistische bovenkamer. En daarbuiten houdt uw puberale theorie geen stand. Mensen zoals U lullen maar wat. Slaap vooral voort en klop uzelf narcistisch op de borst voor zoveel goedertierenheid in uw besloten kring van verwijfde pseudo-intellectuelen, jullie kunnen het niet waarmaken in de praktijk. Jullie denken dat heel de wereld maakbaar is en op termijn aan jullie aan godsdienstwaanzin grenzende normen zal voldoen.

    U weet natuurlijk ook dat dat niet kan, daarom dat U het project dichter bij huis gaat zoeken: als de wereld niet maakbaar kan zijn, waarom dan niet gewoon de oorzaken ervan aanduiden en dan besluiten dat al het ongeluk waar de wereld in gestort wordt van Westerse makelij is ? Van Europeanen en Amerikanen, maw. Lekker gemakkelijk, dan moet u uw huis niet uitkomen en hoeft u weinig meer te doen dan te moraliseren vanaf de preekstoel om de samenleving moreel mee te chanteren, in goede old school godsdienstige traditie. Zo laf zijn mensen zoals U. Bij gebrek aan kloten aan het lijf om echt iets voor de wereld te doen (die bovendien het schijt heeft aan uw zelfverklaarde goedmoedigheid en die zich van uw intenties dus niets aantrekt) moeten hele volkeren in Europa als schuldigen worden aangeduid. Klaar is kees, U heeft zich dan gekweten van uw taak, en al de rest van de onzin die U verkoopt wordt er gewoon met de haren bij getrokken, om het plaatje volledig te maken, terwijl er niks achter schuilgaat dat de moeite loont, zoals gewoonlijk. Veel geblaat en weinig wol, maw.

    Realisme wijst mensen op de FEITEN en houdt zich niet bezig met door marihuana en LSD opgepepte infantiele sprookjestaferelen !

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Luchtpint

    Doet u verder geen moeite. Ik heb hem al definitief afgeserveerd! 😉

    Webmaster

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik had te laat naar beneden gescrolld om te zien dat je er al effectief een einde aan had gebreid.

    🙂

    Like

   • toestroom zegt:

    Luchtpunt geeft niet,😃😇👍

    Like

   • toestroom zegt:

    Sorry ik spel naam verkeerd.

    Like

  • wuzzer zegt:

   @toestroom Denk voortaan eerst eens goed na wat je nu precies vertellen wil, schrijf daarna je commentaar eens rustig op, zet daarna de lettertjes in de goede volgorde en ga dan als je er van overtuigd bent dat het Nederlands correct is over tot publicatie van je reactie.

   En dan maar hopen dat je niet al te veel negatieve duimpjes krijgt want dan moet je daar op wuz alweer over gaan zitten janken.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    U hebt wel erg veel mededogen met iemand die dyslectisch is. . . Ik doe daar hier op mijn blog absoluut niet moeilijk over. Het gaat mij om de boodschap die in een comment verpakt zit. Mogen op WUZ ook geen mensen met brillen, houten benen, beugels en wat dies meer zij reageren?
    HYPOCRIET!

    Webmaster

    Like

   • wuzzer zegt:

    Die man is niet dyslectisch, hij is gewoon dom geboren en heeft nooit iets bijgeleerd!!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dit was uw laatste comment op mijn blog. Overtreding van blogregel 4.

    Het allerbeste.

    Webmaster

    Like

 2. toestroom zegt:

  Het volk kiest hun eigen ondergang.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Ik heb inderdaad precies hetzelfde gestemd maar ik ben er niet voor beloond.

  Like

 4. koloth zegt:

  Het komt door die constante stroom aan hersenspoeling/leugens in de MSM,
  De meeste mensen geloven dat gewoon, je kan het ze niet kwalijk nemen.
  Ze worden net als die kikker langzaam gekookt en beseffen niet dat het nu veel beroerder is allemaal dan 25 jaar geleden.
  Als je dat zegt krijg je: dat het door de recessie komt en daar kon niemand wat aan doen, weltrusten.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Hecht GEEN waarde aan de (indirecte) politieke manipulatie van Maurice de Hond. De Hond is de journalistieke NWO-trol, soms ’n bietje Honds-dol. Vergeet NOOIT de politiek corrupte gedachtegangen van de manisch bezeten machts-gekken. “Een groot treur-lied, beter gezegd: een TERREUR-drama gevoerd vanuit onze politieke hoofdsteden (o.a.) Brussel en Den Haag”.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Maurice de Hond is een Indisch man dat waarschijnlijk met de Bataafse republik naar Indie was gekomen, of tijdens de Franse bezetting.Is Katholiek ,en pro collonisatie.0 interesse voor de islam.het zijn zo wie zo gecolloniceerde volkeren.
  Ik echter was tijdens de VOC naar Indie gekomen en waren anti collonisatie, wij handelen alleen met de inboorlingen en laten het regeren aan hun leiders over.In de Jappen tijd ben ik voll sundanees opgevoedt, daar om weet ik veel over de Islam.en tijdens de merdekka tijd ken ik de ware islam meer als dat ik het verdragen kan.Indisch betekent niet altijd de selfde.zo als je ziet ook van afkomen zijn wij verschillend.

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Stemmers: bedankt voor Rutte de “baas” te maken.

  Voor iedereen die de laatste jaren wél naar de stembus is gelopen en gebruik heeft gemaakt van zijn “recht” om anderen in een keurslijf te dwingen via een roverheid: BEDANKT hoor. Bedankt om “de leiding” van dit land aan een zo kundig mens over te laten. Jawel, ik heb het over “leider” Marx Rutte.

  Uit dit artikel in de Financiële Telegraaf zijn vele conclusies te halen. Ik noem de twee meest voor de hand liggende.

  1. Wát een geweldige democraat is die Marx Rutte. Als “gekozen leider” luistert hij niet alleen naar zijn “onderdanen”, neen, hij vraagt ze zelf om advies. Deze “zaken-minister-president” (want VVD) overlegt met 500 van de “pilaren der Nederlandse economie” wat hij kan doen om dit land economisch sterker te maken.

  2. Wát een gewetenloze, liegende eikel van de bovenste plank vind ik dit figuur. Eerst in de termijnen van meerdere kabinetten de boel hier nóg zwaarder belasten, de regels nóg strakker te zetten, het de bedrijven nóg moeilijker maken en financiële duimschroeven nog maar eens aangedraaid. En dan, zonder schaamrood op de kaken, aan diezelfde uitgewrongen zakenmensen vragen hoe het nu verder moet.

  Is dát de “leider” waarop de stemmers hebben gestemd? Is dit het resultaat waar de stemmer trots op is? U merkt, mijn conclusie ligt aardig op bovengenoemde nummer 2. Als een dergelijk incapabel persoon, die op andere punten liegt en bedriegt en zijn verantwoordelijkheid ontloopt (bijvoorbeeld; MH17 “de onderste steen boven”) zich zó stumperig in het nieuws werkt, rest mij maar 1 advies: opzouten en alle schade die je hebt berokkend uit eigen zak vergoeden, boete doen voor alles dat je hebt verknald. >>> vrijspreker.nl

  Like

 8. windwens zegt:

  Ik hoor links en rechts om mij heen dat men niet meer weet op wie ze moeten stemmen en dus maar helemaal niet meer gaan.
  Tevens zoals Koloth zegt het hersenspoelen via de MSM liegt er ook niet om. Men is hier nog niet zo geworteld in censuur en propaganda. Zolang de journo’s om het hards blijven schreeuwen dat dit alleen maar in Rusland voorkomt wordt de filteren bij onze inwoners steeds moeilijker. Ook door het zo instabiel maken van ons land vele vrezen met grote vrezen dat ze hun baan en huis kwijt raken dat het hoofd volledig op overleven staat. De overheid samen met de journalistiek maken hier dankbaar gebruik van.
  Wanneer kantelen we het schip eindelijk weer eens de andere kant op??

  Like

 9. Cathja zegt:

  Ik laat me niet meer (af)leiden door peilingen. Trouwens, waaróm moet er zo nodig gepeild worden?? Stop eens met die flauwekul! Voorlopig valt er niets te kiezen. Laten we ons maar druk maken om andere zaken. Er is genoeg aan de hand waarover ik het hoofd kan breken.

  Ik wens Geert gewoon het allerbeste toe en succes met zijn broodnodige werk!

  Like

  • Giny zegt:

   Cathja

   Ze moeten die peilingen gewoon verbieden, hooguit veertien dagen voor
   een verkiezing!
   De Hond peilt de hele zomer ondanks dat iedereen met vakantie is door!
   Slaat echt helemaal nergens op en inderdaad zijn er wel andere dingen
   om ons druk over te maken!

   Like

 10. bigljohn zegt:

  Dat ziet er weer lekker uit voor de toekomst. Rutte en Samson kunnen het zo bont maken als ze willen, steeds meer mensen vinden het nodig om op hun te stemmen. Of anders die andere griezel wel, Manneken Pis Pechtold. Als de kiezer zich gedraagt als een klein onwetend kind, en zo gemakkelijk te hersenspoelen is door de MSM media alsmede door die linkse kliek, dan vrees ik het ergste voor Nederland, maar ook voor de PVV. Domheid der kiezer is zijn eigen keuze, een keus om maar een kant van het verhaal te willen horen. Het linkse verhaal ! De PVV zal in de loop der jaren op zo’n manier nooit invloed kunnen uitoefenen op de politiek. In principe zou de PVV de afgelopen jaren, onder dit links wanbeleid, al flink gegroeid moeten zijn. Maar niets is wat het lijkt. Al gaan wij PVV’ers de komende tweede Kamerverkiezingen met zijn allen naar de stembus, moeten we er niet raar van opkijken dat er verkiezingsfraude word gepleegd, en de PVV alweer blijft steken op 20 kamer zetels. Wij blijven trouw PVV stemmen, maar de politieke situatie is er wel een om hopeloos van te worden ! De vooruitgang van de achteruitgang !

  Like

  • toestroom zegt:

   Velen Nederlanders houden van zeuren en doen niks wij zeuren ook maar doen wel iets, we stemmen tenminste op een partij die nog wat betekend voor ons, ik als een echte ROOIE opgevoed en met de paplepel ingegoten stemt al 45 jaar niet meer op de PVDA in de jaren 60/70 is het begonnen ik heb genoeg gezien wat de heren buitenlander wel voor elkaar kreeg en een Nederlander niet, toen was er al een vorm van discriminatie.
   Mijn buurman van de CPN Marcus’ Bakker zij, als je in de politiek zit dan hebt je geen geweten,en het klopt helemaal.

   Like

 11. Cathja zegt:

  E.J. Bron 18:15

  Heer Bron, goede reactie van u! Fijn dat u hem geen gelegenheid meer geeft om op de man te spelen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s