Vandaag 6 jaar geleden (05-04-2009): Obama belooft atoomwapenvrije wereld

Screenshot_21

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

Als nieuw gekozen president zei Barack Obama op 5 april 2009 dat hij “streeft naar een wereld zonder atoomwapens” en zich agressief zal inzetten voor een ontwapening. Onderzoekers kwamen er echter achter dat de Amerikaanse atoomwapens voor 1 biljoen dollar gemoderniseerd dienen te worden en dat er voor de komende 30 jaar geen ontwapeningsplannen bestaan.

Obama verkondigde op 5 april 2009, enkele weken na zijn ambtsaanvaarding als Amerikaans president, in een toespraak in Tsjechië:

“Vandaag verkondig ik duidelijk en met overtuiging de verplichting van Amerika om te streven naar vrede en veiligheid in een wereld zonder atoomwapens. Eerst zullen de VS concrete stappen in de richting van een wereld zonder atoomwapens ondernemen. Om het einde van de Koude Oorlog te herdenken, zullen wij de rol van atoomwapens in onze nationale veiligheidsstrategie reduceren en andere naties ertoe oproepen hetzelfde te doen. Begrijpt u dat niet verkeerd: zolang deze wapens bestaan, zullen de VS een veilig en effectief arsenaal behouden om welke vijand dan ook af te schrikken en de verdediging van onze bondgenoten te garanderen, inclusief de Tsjechische Republiek.

Screenshot_22

Maar we zullen ermee beginnen ons arsenaal te reduceren. Om onze atoomkoppen en bestanden te reduceren, zullen we nog dit jaar met de Russen onderhandelen over een nieuw strategisch ontwapeningsverdrag. Om een wereldwijd verbod op atoomtesten te bereiken, zal mijn regering direct en agressief een veelomvattend verdrag ratificeren. Na meer dan vijf decennia van gesprekken is het nu eindelijk tijd voor een verbod op atoomwapentesten.”

Op grond van deze uitspraken kreeg Barack Obama in het jaar 2009 de Nobelprijs voor de Vrede. Vijf jaar later zijn wetenschappers van het James Martin Center for Nonproliferation Studies (onderzoek hier als PDF) erachter gekomen dat de Amerikaanse regering van plan is om in de komende drie decennia de atoomwapens omvangrijk te moderniseren. Daarvoor worden kosten van 900 miljard tot 1,1 biljoen dollar ingepland. Volgens het onderzoek bestaan er absoluut geen plannen voor een ontwapening.

Screenshot_20

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Obama, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Vandaag 6 jaar geleden (05-04-2009): Obama belooft atoomwapenvrije wereld

 1. peterselie1 zegt:

  Vandaag 6 jaar geleden (05-04-2009): Obama belooft atoomwapenvrije wereld. In één woord TAQIYYA. Lees voor al het commentaar van leon de Winter.

  Het Midden-Oosten staat in brand. Dit is het resultaat van de politiek van Barack Obama. Hij heeft de traditionele Amerikaanse bondgenoten laten vallen en zoekt een deal met het islamitisch-fascistische Iran. Dat laatste was een oude wens van Obama.
  Michael Ledeen, voormalig lid van de National Security Council, onthulde vorig jaar dat Barack Obama in 2008 de Iraanse moellahs in het geheim heeft laten weten een vriend te zijn van de Islamitische Republiek. Dat deed in naam van Obama de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Iran ten tijde van de sjah, William G. Butler.
  Dit bericht versterkt de onrust over het grote mysterie van Barack Obama’s politiek. Waarom zou een presidentskandidaat de fascistische moellahs een dergelijk signaal willen geven? Is er een patroon in Obama’s curieuze gedrag?
  Neomarxisten
  Ik heb het hier al vaker gemeld: Obama leefde in Chicago in kringen van neomarxisten zoals William Ayers, een terrorist met wie Obama bevriend was (en is?), en Rashid Khalidi, een antizionistische Amerikaanse Palestijn die Obama’s boezemvriend was (en is?). De gesprekken met deze twee linkse denkers, en met andere radicalen, hebben Obama’s wereldbeeld aangescherpt, net als die met zijn dominee Jeremiah Wright, een zwarte racist en Jodenhater. >>> https://ejbron.wordpress.com/2015/04/05/wat-wil-president-barack-obama/

  Like

 2. Clara Klein zegt:

  Moge de bliksem (of iets anders) Obama treffen!

  Like

 3. Anna zegt:

  Deze hypocriet maakt zichzelf steeds belachelijker……
  Welke opleiding heeft deze man?….

  Like

 4. louis portugal zegt:

  Weer een heel goed stuk Bert.
  Ik kom nog regelmatig mensen tegen die denken dat Obama zo ongeveer de redding van de wereld is.
  Ik begin dan met de belofte over het sluiten van Guantanamo waarna ik wel eens vraag hoeveel mensen van foodstamps leefden toen hij begon en hoeveel nu?
  Toen 24 miljoen en nu 46,135 000.
  Dan vraag ik nog wel eens naar het aantal mensen dat inmiddels in Obamacare zit.
  Ik hoorde iemand 280 miljoen zeggen.
  Het zijn er ongeveer 13.000 000.
  De mensen die minder dan 30 uren werken of in bedrijven werken met minder dan 50 vallen er niet onder
  Hele hordes hebben hun baan verloren of weken 28 uren om erbuiten te blijven.
  Buiten de ellende die hij idd. in het middenoosten heeft veroorzaakt wat begon met Ben Ali in Tunis en via Egypte naar Libië en syrië waar Rusland hem uiteindlijk waarschuwden.
  Een van de grootste vijanden van Amerika van enkele weken geleden is Venuzuela, een land dat door de socialisten, Chavez en nu Maduro,volkomen naar zijn moer geholpen is, waar je al moet zoeken om toiletpapier te kopen enz.
  Er is niks beter geworden voor de normale amerikaan.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Waarom ook de Nobelprijs toegekend op grond van UITLATINGEN? Die had-ie nog eens mogen krijgen zodra hij zijn beloftes zou hebben WAARGEMAAKT!
  Geen denken aan bij dit sujet met zijn verdachte achtergrond, Dus had die Nobelprijs voor de Vrede toegekend kunnen worden aan iemand, die hen eerder verdiend had MITS de correcte toepassingsregels maar in acht waren genomen.
  Schaf dat hele Nobel prijzengedoe maar af, want op deze manier is het púre geldverspilling!

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Men deinst er niet voor terug de nobelprijs voor de vrede aan terroristen te geven: Arafat, Mandela. Of aan een oorlogszuchtig instituut: EU.

   Like

 6. Jaantje zegt:

  Atoomvrij ja de hele wereld behalve…… onze betuttelende chanterende oppasser Amerika.

  Like

 7. luckybee zegt:

  En nu hebben bijna iedereen een atoombommetje.Dank zei het beleid van Barrack Hussein Obama.

  Like

 8. GT zegt:

  Ohh Obama, je wilt een wereld zonder kernmacht, tja er zijn zoveel andere manieren om mensen te vernietigen toch? Kijk maar in de brandhaard Midden-Oosten weet je alles van?
  Maar laat ik even duidelijk stellen, als er ook maar een iemand israel wil vernietigen dus bijv Iran dit graag zou willen als zovele andere haatbaarden kan ik je dit vertellen dat het midden Oosten temaken zal krijgen ( de wereld ) met de ernstigste kernramp ooit ……want wat heeft de wereld nog teverliezen wat heeft deze nog teverliezen een gefeakte wereld waar in wij leven.
  De kinderen van nu de moderne slaven van de toekomst, wat een wereld ik zelf ben al een dag je ouder maar als ik nu moest kiezen, zou ik nooit geen kinderen meer nemen dit kan je kinderen niet aan doen ze opvoeden in een wereld en …..misschien ooit in een kalifaat leven je moet er niet aan denken gestuurd door de linkse facisten! En ik verzeker je deze linkse gedrochten met hun gedenigreerde hersenen zullen niet vrij uit gaan. Ik verafschuw deze wereld die naar de kloten is geholpen door de islam mede door het linkse gedachten goed en de wereld politiek!
  Wat rest uit eindelijk ……inderdaad een atoombom door wie laat zich raden en gelijk hebben ze.

  Like

 9. windwens zegt:

  De best vriend van Iran was decennia lang Rusland de door iedereen verguisde Poetin heeft het nooit in de brein gehaald om de Moellahs van Iran te gaan voorzien van kernwapentuig.
  Waarom niet omdat deze donders goed weet hoe onbetrouwbaar Moslims zijn.
  Maar Moslims onder elkaar, zoals Obama die Iran als de bevrijders ziet van de kleine satan Israel in de vorm van steun via Hezbollah aan de Palestijnen en die wederom nu weer de wapen knip trekken voor dit tuig is geen zee te diep en geen berg te hoog om Iran op zijn wenken te bedienen met een tegenprestatie Kern bewapening.
  Met als dank aan ook onze EU verraders in Brussel die hier gewoon fijn aan hebben mee gedaan.
  Als Einstein nu toch eens gelijk gaat krijgen?

  Like

 10. Jean zegt:

  Wat is het gevaarlijkste, de islam of de bom?
  Voor mij geen twijfel, de islam.
  Met de bom is in een klap alles voorbij maar met die barbaarse smeerlapperij leeft je constant in angst tot toegeslagen wordt door die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse eikels.

  Like

 11. Jan zegt:

  Kan geen titel verzinnen voor de uitspraken van de Krankzinnige

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s