Kenia voert luchtaanvallen uit op Al-Shabaab-militie

Screenshot_17

Terroristen van de Somalische islamitische terreurbeweging “Al-Shabaab”

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het bloedbad in een universiteit in Kenia heeft de Keniaanse luchtmacht vergeldingsaanvallen uitgevoerd op schuilplaatsen van de radicaalislamitische Al-Shabaab-militie in Somalië. Zondag werden twee kampen gebombardeerd, waaruit de daders van de aanslag afkomstig zouden zijn.

De luchtmacht van Kenia heeft zondag twee kampen van de radicaalislamitische Al-Shabaab-militie in Somalië gebombardeerd. Gevechtsvliegtuigen zouden stellingen in Gondodowe en Ismail aan de grens met Kenia hebben aangevallen, was maandag uit Keniaanse militaire kringen te horen. Hoe groot de aangerichte schade zou zijn en of er sprake zou zijn van doden, valt moeilijk in te schatten vanwege de bedekte hemel. Het leger zou informatie bezitten dat Al-Shabaab vanuit deze beide kampen doelen in Kenia wilde aanvallen.

Het bombardement was de eerste grote aanval op de extremisten sinds deze donderdag op de universiteit in het Keniaanse Garissa een bloedbad hadden aangericht. Daarbij werden 147 mensen gedood. De meeste van hen waren christelijke studenten. Garissa ligt ongeveer 200 kilometer verwijderd van de grens met Somalië.

Vergelding voor bloedbad op universiteit

De Al-Shabaab-militie heeft herhaaldelijk doelen in Kenia aangevallen. Naar eigen zeggen wil ze vergelding voor de inzet van Keniaanse soldaten in het buurland Somalië en wraak nemen voor de zogenaamd slechte behandeling van moslims in Kenia.

Kenia probeert ook met militaire acties in Somalië het binnensijpelen van islamitische extremisten via de gemakkelijk te passeren grens tegen te gaan. Sinds april 2013 heeft Al-Shabaab meer dan 400 mensen bij aanslagen in Kenia gedood.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Kenia, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, Rotzakken, Somalië, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kenia voert luchtaanvallen uit op Al-Shabaab-militie

 1. Ga zo door!Er zouden onophoudelijk bombardementen moeten worden uitgevoerd op dat onmenselijke tuig;net zo lang totdat er niet een meer over is!En niet alleen daar!

  Like

 2. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Stuur toch de Mau Mau tovenaars erheen, mischien help dat?

  Like

 4. Pingback: De halvemaan van de terreur | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s