Waarom zet niemand zich in voor de Palestijnen in Syrië?

Screenshot_4

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

De Jihadisten verjagen de Palestijnen uit hun vluchtelingenkamp Jarmoek aan de stadsrand van Damascus. Volgens Syrische oppositiebronnen zijn er de afgelopen dagen nog eens 2000 Palestijnen uit het kamp gevlucht. In de Israëlische en Palestijnse media worden de jongste ontwikkelingen in Jarmoek, waarin nu nog minder dan 16.000 Palestijnen leven, dagelijks op de voet gevolgd. Syrische Palestijnen smeken via de media om hulp, maar niemand steekt een hand toe.

“Vandaag heb ik me in de gebombardeerde straten gewaagd om eten voor mijn kinderen te zoeken”, zei een 30-jarige Palestijn genaamd Mahmud aan de telefoon tegen het Israëlische dagblad “Jediot Achronot”. “Gisteren werd mijn buurman door scherpschutters doodgeschoten. We hebben hem vandaag begraven. We leven in een hel. Het hele kamp is omsingeld en we hebben niks te eten.” Via de Israëlische krant smeekt Mahmud om hulp: “Jullie zijn barmhartiger dan alle Arabieren in het Midden-Oosten. De Jihadisten hebben het kamp veroverd. Andere milities schieten om zich heen en de soldaten van Assad schieten op alle anderen. En wij? Wij zijn bang en wachten op hulp. IS-Jihadisten onthoofden Palestijnen.” Iets dergelijks melden ook de Palestijnse media. Een dag later berichtte ook de Israëlische website NRG van telefoongesprekken met Palestijnen uit Jarmoek.

De Palestijnse chef Mahmoud Abbas en zijn PLO-vertegenwoordiger in Syrië, Anwuar Abed Al-Hadi, benadrukten herhaaldelijk dat zij hun Palestijnse broeders en zusters in Syrië niet kunnen helpen. In dit geval stappen ze niet eens naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag of roepen ze de VN en de EU ertoe op om tegen de brutale verovering van de Jihadisten in te grijpen. De Palestijnen hoeden zich ervoor een tactische fout tegenover de soennitische Jihadisten te maken, die hun woede nog op meer Palestijnse vluchtelingenkampen zouden kunnen bekoelen. Abbas en Al-Hadi roepen alleen de islamitische milities en de Syrische regering ertoe op de Palestijnen in Jarmoek te sparen. Al het andere heeft vanuit Palestijns perspectief geen politiek effect.

“Als Israël zich zo vreselijk tegenover de Palestijnen zou hebben gedragen zoals de Jihadisten, dan zouden ze Israël al lang tegenover de hele wereld hebben aangeklaagd”, zei een Palestijnse journalist uit Nablus tegen “Israel Heute”. “En dat niet alleen, jullie zouden voor van alles worden aangeklaagd, zelfs voor dingen die niet eens een aanklacht waard zijn, en het Westen slikt dat allemaal als zoete koek.” Ook al zei hij dit cynisch, het is een tragisch feit. In gesprekken met Palestijnen hoor je dezelfde opvatting. “Om het aan te leggen met de Jihadisten van het islamitische kalifaat durft de Palestijnse leiding niet, maar wel met Israël.” Maar zelfs het Westen blijft stil en reageert niet op de smeekbedes van de Palestijnen in Syrië, zelfs niet de UNRWA, die Israël voor al het leed van de Palestijnen in de Gazastrook 24 uur per dag aanvalt.

Hoezeer de wereld zich in stilzwijgen hult en niet ingrijpt om de Palestijnen te helpen, komt zelfs in Palestijnse cartoons tot uitdrukking (zie illustratie boven het artikel). In een andere cartoon is de Palestijnse vader Mohammed Dura met zijn zoon Jamal tijdens de Tweede Intifada in het jaar 2000 in de Gazastrook te zien:

Screenshot_3

Destijds verstopte hij zich achter een ton voor de schotenwisseling en 15 jaar later vallen Assad´s soldaten Palestijnen in Syrië vanuit de lucht aan met tonnen gevuld met explosieven. En in de Palestijnse media verontschuldigt zich de Palestijnse leiding er steeds opnieuw voor dat zij in dit geval niets kan doen. En onmiddellijk wordt de kritiek op Israël voortgezet: “Benjamin Netanyahu is net zoals de islamitische leider Abu Bakr Al-Baghdadi en de Jodenstaat Israël is net zo wreed als de islamitische kalifaatstaat”, zei de Palestijnse onderhandelaar Saeb Arekat gisteren. Hij uitte deze kritiek, omdat Israël Palestijnse belastinggelden vasthoudt, o.a. omdat de Palestijnse Autoriteit bij de Israëlische elektriciteitsmaatschappij een schuld heeft van 2 miljard Israëlische sjekel (ongeveer 460 miljoen euro).

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, demoniseren, EUSSR, Fatah, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kalifaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, PLO, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, soennieten, Syrië, Terrorisme, UNRWA, Verenigde Naties, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Waarom zet niemand zich in voor de Palestijnen in Syrië?

 1. JooJootje zegt:

  Het zijn geen Joden hé,hoeveel nazi,s lopen er inmiddels rond in Nederland ff kijken groenlinks PvdA ook een deel van de SP maar dat mag je niet zeggen natuurlijk dat het vuile nazi honden zijn die in hun artikelen de Stürmer proberen te overtreffen.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Detail: Het neerschieten van het zoontje van Mohammed Dura, zgn. door Israëlische soldaten, bleek bedrog en propaganda stelde een Franse rechtbank vast. Kan men zien hoe hardnekkig een dergelijke hoax kan blijven rondzingen.

  Like

 3. Antivenin zegt:

  Het zogenaamde Palestijnse volk is door Yasser Arafat gecreërd als wapen om de Joden mee klein te krijgen. Ook links maakt daar gretig gebruik van. Nu is er dus geen Jood te beknnen, dus interesseert niemand zich voor de “Palestijnen”.

  Like

 4. Johan zegt:

  Eindelijk kunnen die Palestijnen hun raketten eens nuttig gaan gebruiken. Laat ze die maar gaan afschieten tegen IS, in plaats van tegen Israël.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  “Maar zelfs het Westen blijft stil en reageert niet op de smeekbedes van de Palestijnen in Syrië, zelfs niet de UNRWA, die Israël voor al het leed van de Palestijnen in de Gazastrook 24 uur per dag aanvalt.”

  Europa doet niets, want het KAN niets. Wat zeker geen slechte zaak is als de “Palestijnen” daarmee leren dat Europa de bakermat van bakerpraatjes is, veel geblaat en weinig wol. Europa denkt dat geld sturen en de PA / Hamas daarmee steunen voldoende is als “militante houding”. De rest is strijdlustige retoriek, plat gemoraliseer voor de vorm. Europa wil niet vechten voor de eigen waarden, die ze gewoon uit handen geeft omdat ze als vanzelfsprekend worden beschouwd en wel zullen overleven (zo denken ze daar) ondanks het feit dat ze systematisch van binnen uit kapot worden gemaakt. Immigratie als stresstest op de waarden van het Verlichtingsdenken dat verraden wordt door dezelfde elites die zo graag de handschoen opnemen voor “verdrukte” Arabieren ? Een continent dat zijn eigen erfenis uit de Verlichting (als basis voor haar eigen stabiliteit en welvaart) bij monde van zijn elites elke dag weer in de prullenbak gooit, zou hun “Palestijnse” knuffelbeertjes met wapens gaan verdedigen ? Om je dood te lachen ! Misschien leren die Arabieren nu ook wel inzien dat men hier graag over hooggestemde “idealen” wil toeteren, maar dat dat verder niets te betekenen heeft ? Het is allemaal maar schijn, bullshit, gezeik en gelul.

  En dat kan alleen maar een goeie zaak zijn. Als ze daar goed nadenken over wat het allemaal te betekenen heeft in de praktijk, dan zal de kloof zo uitdiepen dat Europees / Westers PC gedachtengoed kan worden gereduceerd tot iets dat geen enkele waarde voor hen meer heeft. Toch wel grappig om te zien, ergens, dat ze toch nog denken die kliek te kunnen mobiliseren door nog erger het slachtoffer uit te hangen dan normaal, zo wanhopig dat ze zijn. Uiteindelijk denken PC lafaards toch allemaal hetzelfde, dus veel baat het niet. De woorden van links zijn geen wapens, Hamas en Abbas ! Tijd om wakker te worden, hahaha !

  Zoveel te beter: lafaards die op lafaards proberen te steunen en dat is dan het resultaat. Voor geen van beide groepen moeten we hier tranen laten. Jihadisten rukken op, de Arabiertjes kunnen hun eigen conflicten uitvechten. En de PC schreeuwers leiden gezichtsverlies bij de “Palestijnen”. Ik noem dat een win-win situatie voor normale mensen, zoals wij. Dat ze nu bergen kritiek te slikken krijgen van hun eigen knuffelproject, ik juich dat toe. Nog meer van dat ! Wrijf het er eens goed in, zou ik zeggen !

  Like

 6. janfreak zegt:

  Hoe idioot kun je zijn, wel jarenlang aanslagen gepleegd hebben op de Israëlische bevolking en dan hulp van hen verwachten. Palestijnen zijn echt niet goed bij hun hoofd. Laten ze maar om hulp vragen bij Iran, die hebben dezelfde verwerpelijke ideeën over de vernietiging van Israël als zij.

  Like

 7. tijluylenspiegel zegt:

  Een gedenkwaardige reactie ooit op het weblog GeenStijl;

  “Want nogmaals, hoe fucking hypocriet zijn die Arabieren wel helemaal?
  Uhma hier, broeder zus, zuster zo, maar als de tent van de buren in brand staat beperkt de rest van de bebaarde familie zich tot klagen over de lakse houding van het Westen.
  Geld zat in die regio. Succes ermee en inschallah”.

  Like

 8. louis portugal zegt:

  Wat een ironie dat de palestijnen in Yarmouth de arabieren erger vinden dan de joden.
  Het moet zo zijn dat de palestijnen Israel te hulp gaan vragen tegen hun eigen “soortgenoten”.
  Als het niet zo tragisch was voor de lokale domme mensen zou het komisch zijn.

  Like

 9. onnodrees zegt:

  In de Arabische wereld zet niemand zich in voor Palestijnen vanwege een resolutie uit 1959

  In 1959, the Arab League passed Resolution 1457, which states as follows: “The Arab countries will not grant citizenship to applicants of Palestinian origin in order to prevent their assimilation into the host countries.” That is a stunning resolution, which was diametrically opposed to international norms in everything pertaining to refugees in those years, particularly in that decade. The story began, of course, in 1948, when the Palestinian “nakba” occurred. It was also the beginning of the controversy of the Arab-Israeli conflict, with the blame heaped on Israel, because it allegedly expelled Palestinian refugees, turning them into miserable wretches. This lie went public through academe and the media dealing with the issue.

  https://docs.google.com/document/d/1YXt1QMxVyjbE_biHw9IAAi_SigLWLneI3QEJvQKsBQw/edit?hl=en

  Like

 10. harry zegt:

  Vinden jullie ook niet dat het denkpatroon van een moslim en een socialist heel dicht bij elkaar komen ? Allebei dezelfde manco’s , horende doof en ziende blind . En verdomd , altijd de verkeerde conclusies trekkend !
  Laat die smeerlappen maar fijn elkaar uitdunnen , ik zou geen vinger uitsteken om er een te redden en daar hebben ze het zelf naar gemaakt .
  En als de moslims onder elkaar uitgemoord zijn , dan hebben we hier nog wel een zwerm van die linkse landverraders zodat ze hun hobby nog even voort kunnen zetten .
  Dat is de kant waar we heen moeten , laten we ze lekker opjutten zodat de soennieten en de shiieten erkaar eerst tot bijna nul reduceren .
  Daarna doen we Pechtold en z’n club in de aanbieding .

  Like

 11. Misschien gaat Fransje Timmermans het europarlement vragen om Isis te boycotten!!!70 procent van de moslim populatie steunt heimelijk Isis en haar trawanten ,dus wordt het moeilijk om deze bloedvergietersbende te boycotten,daar zij bestaat uit miljoenen geheime aanhangers.Dan toch maar Israël de schuld geven van al deze problemen ,waarschijnlijk krijgt Fransje wel dan weer de meerderheid van dat zwaar gecorrumpeerde europarlement achter zich!!Shalom van Léon van Duren

  Like

 12. luckybee zegt:

  Struren wij ze de PvdA te hulp met voor aan Job Cohen versterk door Simon Peresen zijn partij?

  Like

 13. BertG. zegt:

  “Dit is een gevaarlijke overeenkomst… Het voorziet Iran in wat het nodig heeft om zijn oorlogen en expansionisme ten koste van de Arabieren voort te zetten: geld.” — Salah al-Mukhtar, Ammon News.

  “Iran heeft geprobeerd te interveniëren in Irak, Libanon en Syrië en het ziet dat het hier geen enkele prijs voor betaalt… Ook heerst in Teheran sterk het gevoel dat de VS een militaire confrontatie met Iran uit de weg gaat. — Hassan al-Barari, Al-Sharq

  Volgens Hani al-Jamal, een Egyptische politieke en regionale onderzoeker, betekent de deal dat de internationale gemeenschap Iran als nucleaire mogendheid heeft geaccepteerd.
  http://nl.gatestoneinstitute.org/5502/obama-deal-iran

  Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Snappen jullie het nog niet? IS is een zionistisch complot. Duidelijker kan het niet meer verteld worden. De Jihadisten van IS zijn met het massaal onthoofden van Palestijnse vluchtelingen het door Arabieren en westerse collaborateurs kunstmatig in stand gehouden Palestijns vluchtelingen probleem voor Israël aan het oplossen. Althans het Palestijns vluchtelingen probleem wordt Israël al meer dan 60 jaar steeds opnieuw in de schoenen geschoven. Toch handig van die Zionisten het probleem via deze weg op te lossen.

  Like

 15. Thomasson zegt:

  De aap komt uit de mouw….en het antwoord is SIMPEL (net als de reclame voor de mobiele telefoon) …NIEMAND BETAALD VOOR ZE! …De Palestijnen in Syrië mogen creperen omdat voor hen wordt geen peconia in off-shore rekening overgemaakt. Niet dat ik het erg vind hoor? Wat mij betreft …AMEN!!! Net als bij de Katholieken …Hoe meer zielen ..Hoe meer vreugde!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s