Bremen: gemeente van dominee Latzel trekt meer bezoekers

Screenshot_50

Dominee Olaf Latzel van de St. Martini-gemeente in Bremen

(Vertaling: E.J. Bron)

BREMEN – Ongeveer twee maanden na de preekruzie in Bremen blijkt de St. Martini-gemeente van dominee Olaf Latzel meer bezoekers te trekken. Zoals Latzel tegenover het Evangelische persbureau Idea meedeelde, is het aantal kerkdienstbezoekers van ongeveer 300 in het begin van het jaar naar nu 400 gestegen.

Hij had zich op 18 januari tegen religievermenging en het gezamenlijke gebed van moslims en christenen gekeerd: “Dat is een zonde en dat kan niet. Daarvan moeten we ons reinigen.” Op de vraag of christenen zouden moeten meedoen als moslims hen bijvoorbeeld zouden uitnodigen voor de viering van bijvoorbeeld het “Suikerfeest” zei Latzel: “Nee, we moeten heel zuiver blijven.” Hij maande christenen ook aan om geen Boeddhabeelden in hun woningen te plaatsen: “Dat is afgodendienst.” Verder bekritiseerde hij de katholieke relikwieënverering.

Openbaar Ministerie onderzoekt nog steeds proces

“Er waren al drie, vier mensen die vanwege mijn preek zijn uitgetreden”, zei Latzel. Er zouden echter veel nieuwe bezoekers van deels ver weg komen, “omdat zij de boodschap die in St. Martini gepredikt wordt, delen en ons willen ondersteunen.” Ook het aantal bezoeken op internet zou reden tot blijheid geven. Het aantal views op een YouTube-kanaal met de preken van de dominee zouden van 300 naar 4000 tot 5000 per week toegenomen zijn.

Het openbaar ministerie in Bremen onderzoekt nog steeds of het een onderzoek begint vanwege de verdenking van volksophitsing. Het parlement van Bremen stemde op 18 februari met de stemmen van de SPD, de Groenen en Die Linke voor een resolutie, waarin Latzel veroordeeld wordt. De CDU en de conservatieve kieskring “Bürger in Wut” stemden tegen.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, burgermoed, Censuur, Christendom, christenhaat, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, politici, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Bremen: gemeente van dominee Latzel trekt meer bezoekers

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Het is te hopen dat dergelijke dominees in Nederland ook zijn te vinden. Weinig kans want de leiding van de Christelijke gemeenschap heeft zich allang overgegeven. Er worden gemeenschappelijke ereddiensten gehouden met de religie van de vrede, die echter in afwachting is van het signaal dat ze los kunnen gaan om de christenen te vermoorden.
  Daar kan op gewacht worden of ……
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Taljaard zegt:

   @M.A.L. Sion
   Ze zijn ook in NL wel te vinden, maar niet in de P.K.N.
   Dat is inderdaad een kerkgenootschap dat zich in 2003 heeft laten muilkorven door de politieke, maatschappelijke en culturele elite en zich zo heeft gedegradeerd tot een spreekbuis daarvan. Hun predikanten staan, vanuit zowel het moderamen van de centrale synode, als vanuit het seminarie ”Hyde Park” te Doorn, onder zwaar toezicht en censuur betreffende de uitgangspunten van deze elite. Het wordt van hen verwacht dat zij zich onthouden van ook maar de geringste vorm van kritiek tegen het multiculturalisme en de islam, zowel in hun prediking, als in hun geschriften, als in in hun houding, als in hun denken.
   En daarvoor worden zij periodiek op het seminarie psychologisch geprogrammeerd en geconditioneerd.
   Net zoals theologiestudenten en kandidaten dat tijdens hun opleiding krijgen.
   En wie daaraan niet wil meewerken, of niet het gewenste gedrag vertoont, of er zelfs maar van wordt verdacht dat hij/zij op termijn dit gewenste gedrag niet zal vertonen, wordt psychisch gesloopt, voor geestesziek verklaard en uit het ambt geschopt.
   Je reinste Sowjet praktijken van de cultureel marxistische inquisitie!
   Dus in de P.K.N. vindt je zulke mensen niet.
   Daarbuiten gelukkig en Gode zij dank nog wel.

   Like

   • benkok zegt:

    Hi Taljaard,
    Hoopvol verhaal van jou: “ze zijn er buiten de PKN nog wel”. Maar noem mij er een paar namen en/of websites van voorgangers in kerk of synagoge, die de islam ontmaskeren en het evangelie aan moslims uitleggen, op hun website of in hun kerke- of synagogeblad.
    Mag hier onder of ook prive, benjackok@gmail.com
    Ik zal er zeer blij mee zijn, want zover ik weet ben ik de enige, die dat doet en dat is zeer beschamend voor die al RK,PKN,Gereformeerden, evangelische/pinkstergemeentes , “messiaanse gemeentes” en synagoges.
    Ik zie met bijzonder veel belangstelling uit naar je antwoord,
    shalom
    Ben

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Taljaard op 7 april om 23:05

    Ik kan mij niet geheel vinden in uw antwoord aan @ M.A.L. Sion. Ik ken de PKN behoorlijk goed, en wat u schetst heeft mij verbaasd doen zijn. Er zullen echt wel predikanten zijn die voldoen aan wat u over hen schrijft, maar in mijn directe omgeving en in onze kerkelijke gemeente, waarvan er gelukkig nog heel veel zijn, horen we deze geluiden beslist NIET!

    U zou niet moeten generaliseren. U bevindt zich misschien in de orthodox-gereformeerde hoek, en dat zou uw reactie kunnen verklaren. De kerkgenootschappen die behoren tot de gereformeerde orthodoxie ken ik zeer zeer goed, en mocht u daar inderdaad bekend zijn, dan kan ik uw reactie wel begrijpen.

    Maar voorzichtigheid is geboden. Oordeelt niet……!

    Like

  • benkok zegt:

   Hi M.A.L. Sion,
   Zie http://tora-yeshua.nl/samenkomsten/ , elke shabbath hebben we samenkomsten en zoals je weet, laten we geen spaan heel van dat totalitaire,duivelse systeem, wat islam heet.
   Wel met liefde voor de moslimmedemens, met wie we graag in gesprek gaan om hem/haar te helpen uit die duisternis weg te komen.
   En zo ontmaskeren we wel meer duisternis, zoals de valse oecume, de RK-kerk, allerlei afgoderij en valse religie, maar ook schijnheilige politiek en de NWO.
   Of Olaf Letzel ook zo ver gaat, betwijfel ik, maar het is prima, dat hij in elk geval de islam ontmaskert.
   In Nederland ken ik geen rabbijn of voorganger, die dat ook doet, dus het is in Duitsland en Nederland inderdaad heel treurig gesteld met kerken en gemeentes en synagoges.
   Zie Openbaringen 3:16 , waar Yeshua (Jezus) Zelf zegt, dat “Hij degenen, die lauw zijn, maar koud noch heet, uit Zijn mond zal spugen”, die zijn “om van te kotsen” dus.
   Schokkende situatie en dat is 1 van de tekenen van Zijn wederkomst, Yeshua stelt Zelf de vraag, of HIj “het geloof nog zal vinden op aarde, als Hij komt”.
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

   Like

   • pieter zegt:

    op je reactie van 9.48
    helaas kan ik je GEEN namen geven van pkn predikanten die afstand nemen van de islam. Wel kan ik je namen geven van pkn predikanten die de islam omarmen.
    Maar die lijst kun je zelf ook wel downloaden van internet, dat is namelijk gewoon het complete predikantenlijstje van de pkn…
    Eventueel heb ik nog n kopie van een email die ik naar een predikante stuurde nadat ik over mn nek ging bij haar preek euh sorry ” overweging”
    Onnodig te zeggen dat ik daar geen antwoord op kreeg…

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Je moet natuurlijk wel het geheel in de gaten blijven houden: De onverzoenlijkheid van deze man jegens de islam is mooi, maar geldt overduidelijk ook ten opzichte van andere religies. Dat zou er op kunnen wijzen, dat bij hem geen sprake is van reële islamkritiek maar eerder van ouderwetse starheid, die de oecumenische dialoog, met de jaren tot ontwikkeling gekomen, in de weg staat.
  En of dàt winst is, staat dan weer te bezien.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Er zijn nu niet zoveel moedige mensen in Nederland en de politici hebben om wat voor reden dan ook het land verraden en overgegeven aan……………………wie?
  Veel mensen weten wat er aan de hand is maar kijken liever weg.
  Misschien wordt men uit nood moedig als het te laat is en te laat is te laat.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Altijd weer die linkse troep die deze dominee veroordeeld wil zien. Wat is er mis met de woorden van deze man? Als hij stelt dat wij niet gezamenlijk met moslims moeten bidden en niet moeten meedoen aan het suikerfeest, wat heeft hij dan verkeerd gezegd? Mogen moslims hun soortgenoten dan wel oproepen om zich niet in te laten met het christelijke kerstfeest? Als je in je eigen gemeente, met gelijkgestemde gelovigen zegt wat je op je hart hebt, dan kan dit nooit volksophitsing zijn. Hij heeft niet opgeroepen om moslims iets aan te doen. Hij vergelijkt moslims niet met apen en varkens, zoals moslims dit zelf wel doen richting de christenen!

  Ik vind het een mooi bericht dat deze dominee meer bezoekers in zijn diensten krijgt, en ook dat het aantal views op YouTube sterk is toegenomen! Dit is wel een signaal vanuit de gewone bevolking van Duitsland. Ik vergelijk het een beetje met de demonstraties van Pegida. Het gewone volk wil zich niet langer de les laten lezen door de islam. En dat zou ook niet mogen gebeuren in een vrij en democratisch land, waartoe we Duitsland nog steeds kunnen rekenen (al wordt het ook daar problematischer).

  Ik ken deze dominee niet, maar sta volledig achter hem.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  En de run van Roemenen en Bulgaren naar Duitsland is ook begonnen !
  Momendeel zijn het dubbel zo veel als het laatste jaar waar het alleen al
  voor de kinderbijslag loont ! Meer-meer-meer !

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik begrijp niet dat Duitsland hen toelaat! Als ze geen werk hebben, krijgen ze de eerste 3 maanden toch ook geen uitkering? Waarvan leven ze dan en waar wonen ze? Ze hebben toch geen vluchtelingenstatus en daardoor recht op bad, bed, brood en onderdak?

   Bah, ik walg van dit soort foto’s! Het is echt niet normaal meer.

   Like

   • Sjaak zegt:

    De uitkering is het Kindergeld wat hun rechtelijk toestaat !
    De rest word tezamen gestolen ! ( Zie Foto !)
    En de inkoopswagens hebben ze met plastikchips van de
    supermarktplaatsen mee laten gaan !

    Like

 6. Pingback: BOINNK!!! | Opmerkelijke nieuwsfeiten verzameld door: Arie Goedhart

 7. Republikein zegt:

  Eindelijk een dominee die spreekt zonder taboe!
  Heb van die lapzwans Bodar nog geen zinnig woord gehoord.Hij zou het vagevuur vrezen!
  Nette babbelaar!

  Like

 8. tijluylenspiegel zegt:

  Daarbij zou je dan ook eens moeten bedenken waarom zo’n dominee dan plots onder het vergrootglas wordt gelegd terwijl dat zelden of nooit gebeurd nadat er haatpreken in mosketen worden gehouden.
  Zou dat zijn omdat het niet te verstaan is voor een Europeaan of omdat men het hoofd liever in het zand stopt?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ tijluylenspiegel 01:41

   Juist! Uw gelijk wordt één dezer dagen in ons land bevestigt als er weer een haatprediker zijn vuil mag komen spuien! Moslims mogen alles, niet-moslims moeten zich overal voor verantwoorden.
   Is het gek dat onze afkeer groeiende is?

   Like

 9. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 10. Johannes zegt:

  “Mensen uit arme landen zullen naar Europa stromen. Er zullen er zoveel komen, dat de mensen hier het vervelend beginnen te vinden en ze zullen hen hard behandelen. Ze zullen net zo behandeld worden als de Joden voor de oorlog. Dan is de maat van de zonde vol.”

  Bovenstaand een deel van een visioen dat een oude dame in Valdres, Noorwegen, in 1968 kreeg. Het werd enkele jaren geleden openbaar gemaakt door Emanuel Minos, een 81-jarige evangelist uit Noorwegen, en trok onlangs weer belangstelling doordat Minos er opnieuw over sprak tijdens een grote bijeenkomst in Oslo.

  Minos, die in 1925 in Belgisch Congo werd geboren en later enige tijd in Zuid-Afrika woonde, kwam als jongeman naar Noorwegen om theologie te studeren. Hij zou er nooit meer weg gaan. Juni vorig jaar, toen hij 80 werd, werd hem een feestelijke avond aangeboden waar bijkans heel evangelisch Noorwegen acte de presence gaf. Minos staat in Noorwegen hoog aangeschreven en wordt wel eens ‘de Billy Graham van Noorwegen’ genoemd.

  Onlangs vertelde hij ten overstaan van een groot publiek tijdens een samenkomst, hoe een oude vrouw hem deelgenoot had gemaakt van een visioen dat zij had gehad. Ze vertelde Minos er over, kort nadat ze het visioen had gehad. Ze vertelde hem erbij dat zij het niet meer mee zou maken, maar hij wel. En dat hij er pas later over zou mogen praten, wanneer de mensen het zouden kunnen begrijpen.

  Veel immers van wat zij in 1968 in het visioen zag was – voor die tijd – erg ongebruikelijk. Ze zag, in een tijd waarin de Koude Oorlog in alle hevigheid woedde, een ‘ontspannen verhoudingen’ tussen Oost en West, maar ook lauwheid onder christenen (ze sprak over het ‘welvaartsevangelie’ (door haar ‘geluksevangelie’ genoemd) in een tijd dat nog niemand die bui al zag hangen, en ze waarschuwde indringend voor een enorm moreel verval. Ook noemde ze stromen van mensen die naar Europa zouden komen. Ze had het over asielzoekers in een tijd dat dat nog in de verste verte geen item was. Ze kende het woord ‘asielzoeker’ nog niet eens.

  Het ‘Noorse visioen’ heeft de afgelopen tijd steeds meer aandacht getrokken. Nadat Emanuel Minos er uitgebreid over sprak en het verhaal, zoals hij dat destijds eind jaren zestig had opgeschreven, voorlas, verscheen het al spoedig in allerlei vertalingen op internetsites.

  Het Duitse evangelische persbureau Idea publiceerde het visioen enkele maanden geleden in het Duits. In Nederland echter kreeg het nog nauwelijks aandacht. Daar lijkt nu verandering in te komen. De afgelopen weken doken er op diverse plaatsen Nederlandse vertalingen op.

  Alpha Online heeft de afgelopen dagen contact gezocht met Emanuel Minos. Nadat we de Nederlandstalige versie hadden vergeleken met een Engelstalige – en de vertaling correct bleek – hebben we Minos die Engelstalige versie voorgelegd met de vraag of dat inderdaad de versie van het verhaal zoals die door hem naar buiten is gebracht. Hij bevestigde dat.

  Minos vertelde ons dat hij, toen hij de inhoud van het visioen voor het eerst te horen kreeg, het zo ongeloofwaardig vond, dat hij het opborg in een kast en er niets van wilde weten. “Ik dacht bij mezelf: Als ik dit tegen andere mensen vertel, verklaren ze me voor gek. Ik durfde het niet aan om dit openbaar te maken.” Maar nu, meer dan 35 jaar later, is Minos tot de conclusie gekomen dat veel van wat destijds onbegrijpelijk leek, inmiddels heel ‘normaal’ is en dat de inhoud van het visioen nu veel logischer lijkt. “Ik vond dat ik het niet meer voor mezelf kon houden.”

  Like

 11. luckybee zegt:

  Als de Dominee Olaf Latzel precies dat preekt wat in de Staten bijbel geschreven staat,Dan is deze Dominee een echte Calvinist.Gereformeerd en niet evangelish.

  Like

 12. duinsnip zegt:

  Hierbij nog een advies van de apostel Johannes, wat de kerk niet meer leest uit zijn tweede brief.
  6 En dit is de liefde, dat wij wandelen naar Zijn geboden. Dit is het gebod, gelijk gijlieden van den beginne gehoord hebt, dat gij in hetzelve zoudt wandelen.
  7 Want er zijn vele verleiders in de wereld gekomen, die niet belijden, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is. Deze is de verleider en de antichrist.(lees Islam)
  8 Ziet toe voor uzelven, dat wij niet verliezen, hetgeen wij gearbeid hebben, maar een vol loon mogen ontvangen.
  9 Een iegelijk, die overtreedt, en niet blijft in de leer van Christus, die heeft God niet; die in de leer van Christus blijft, deze heeft beiden den Vader en den Zoon.
  10 Indien iemand tot ulieden komt, en deze leer niet brengt, ontvangt hem niet in huis, en zegt tot hem niet: Zijt gegroet.
  11 Want die tot hem zegt: Zijt gegroet, die heeft gemeenschap aan zijn boze werken.

  Like

  • benkok zegt:

   Hi Duinsnip,
   Prima Bijbelgedeelte, ik citeer het ook nog al es, zeker ivm die landverraders , die zwijgen over de islam of compleet gestoord praten over “dezelfde God” in Bijbel en koran.
   Hoor graag of jij een kerk hebt, waar je nog met goed fatsoen heen kunt gaan en wat hun website dan is, zodat we zo mogelijk (het zou de eerste zijn, die ik dan tegen kom naast Tora-Yeshua.nl) er nog 1 ontdekken, die het lef heeft de islamduisternis te ontmaskeren.
   Shalom
   Ben

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s