De halvemaan van de terreur

Screenshot_53

IS-aanhangers in Irak: de Bijbel wordt een doodvonnis

(Door: Henning Hoffgaard – Vertaling: E.J. Bron)

Nigeria, Kenia, Syrië, Pakistan en India. Het aantal landen, waarin radicale islamieten steeds vaker voor verschrikking zorgen, neemt toe. Op de landkaart wordt van Centraal-Afrika via het Midden-Oosten tot aan Afghanistan de halvemaan van de terreur zichtbaar. De wereldgemeenschap staat hier hulpeloos tegenover.

Als de moordlust, het gevaar van het “islamisme” nog een bewijs nodig gehad zou hebben, werd dit nu in Kenia geleverd. Op internet circuleren talrijke foto´s van een universiteit in het noorden van het land. Lijken, bloed, huilende vrouwen. Meer liet de islamitische terreurmilitie Al-Shabaab niet achter. Het was een doelgerichte aanval op christenen. De bijbel wordt in steeds meer landen een doodvonnis.

Er bestaan geen “gematigde islamisten”

Het lijden van de christenen was tot nu toe niet voldoende voor een “kreet van verontwaardiging” of een “opstand van de fatsoenlijke mensen”. Te ver weg, verkeerde daders, “interreligieuze dialoog” – er is altijd wel een smoes te bedenken om niet over het thema te spreken. Terwijl het heel goed mogelijk zou zijn om ook mensen in Duitsland gevoelig te maken voor het radicaalislamitische gevaar.

Ten eerste zouden de media ermee moeten stoppen om van “radicale islamisten” te schrijven. Deze woorden veronderstellen dat er ook “gematigde islamisten” zouden bestaan. Buiten het wensdenken in menig krantenredactie bestaat zoiets niet. Waar vandaag nog de “gematigde islamisten” regeren, rollen morgen de koppen van de “ongelovigen”.

Riyad, Qatar, Washington

Ten tweede zou het tijd worden om duidelijke taal te spreken over de mannen achter de schermen van de terreur. Die zitten in Riyad, in Qatar en helaas ook in de Verenigde Staten. Zonder de geldbronnen van de Perzische Golf zou zo menig terreurbeweging duidelijk minder militaire kracht bezitten. Maar niemand spreekt duidelijke taal met Saoedi-Arabië. In plaats daarvan reist de ene na de andere delegatie naar het land om zich ervan te verzekeren hoe nauw men toch zou samenwerken. Terwijl de IS-ideologie slechts op details verschilt van die van Ruyad. Met landen, die van christenen loslopend wild maken, kan geen “strijd tegen de terreur” bestaan.

Ook de VS moeten nu eindelijk eens principieel gaan nadenken over hun optreden. Het heeft niets opgeleverd om ongemakkelijke nationalistisch-seculiere regimes (Irak, Afghanistan) ten gunste van kort levende democratieën te de wereld uit te bombarderen. Ook in Syrië functioneert dat niet. Daar maken de radicale islamieten massaal wapens buit die door de VS aan de Golfstaten werden geschonken. De “gematigde” rebellen zijn al lang geen machtsfactor meer in het land.

Minder wensdenken

Eén ding is in ieder geval nu al duidelijk. De “interreligieuze dialoog” zal de islamitische terreur niet uit de wereld helpen. Alleen het idee al is belachelijk. De christelijke slachtoffers moeten met de daders praten? Waarover wordt er dan gediscussieerd? Over de manier waarop de christenen vermoord worden?

De door corruptie en foutieve ontwikkelingshulp veroorzaakte economische problemen van de meeste landen waarin de radicale islamieten tekeer gaan, zullen ervoor zorgen dat steeds meer jonge moslims zich aansluiten bij de terreurgroepen. Daarbij komt de demografische ontwikkeling in veel Afrikaanse en Arabische landen. Het mobilisatiepotentieel is bijna onbeperkt.

Europa zal niet lang kunnen wegduiken voor deze ontwikkeling. Parijs was slechts een voorproefje. Assad, Gaddafi en Saddam Hussein hebben één ding gemeen. Onder hun heerschappij hadden of hebben christenen een behoorlijk normaal leven kunnen leiden. Het mag cynisch klinken, maar een radicale islamiet is in de kerker van een nationaal-Arabische potentaat beter op z´n plaats dan in een Duitse voetgangerszone of een Keniaanse universiteit.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Europa, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op De halvemaan van de terreur

 1. Theodoor zegt:

  En wederom komen we bij de vragen;
  Waarom hoor je de politici niet.
  Wie houdt hun tegen.
  Wie trekt er aan de touwtjes.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Is het niet alles zeggend dat wanneer er in Parijs een aantal mensen worden vermoord omdat zij ‘de profeet’ hebben beledigd met het tekenen van cartoons, er binnen enkele dagen (!!) een miljoen mensen de straat op gaan om te protesteren? Zelfs regeringsleiders van vele landen wilden vóórop lopen om te laten zien hoezeer ze het recht op vrije meningsuiting steunen, en hoezeer ze deze lafhartige moorden veroordeelden!

  Wanneer er ruim 130 christelijke studenten worden vermoord in Kenia, blijft het …………….nagenoeg……………… STIL!!

  Waar zijn nu de massale protesten? Waar is nu de boosheid over zoveel leed wat onschuldigen is aangedaan?
  Waar zijn nu de verontwaardigde reacties van de regeringsleiders? Wie neemt het op voor de christenen?
  Zijn 12 mensen meer waard dan 135? Zijn inwoners van Parijs meer waard dan Keniaanse studenten?
  Wie kan mij vertellen waarom het ook bij de VN zo stil blijft?
  Oh ja, natuurlijk zijn er woorden gesproken als: ‘afschuwelijk en vreselijk’ etc., maar nog steeds geen veroordeling richting de extreme islam vanuit Brussel.
  Putin heeft een aantal maanden geleden eens gezegd dat er meer oog moet zijn voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. Ik denk dat weinigen over zijn woorden hebben nagedacht.

  Christenen zijn niet geliefd. Fred Teeven wilde slechts 250 Syrische christenen uitnodigen om hier opgevangen te worden, en in Scandinavië wil men ze liever helemaal niet binnen laten. Ze hebben 100x liever Somaliërs en Eritreeërs dan Syrische christenen, terwijl díe mensen échte vluchtelingen zijn, en geen profiteurs. Moslims komen veelal om economische redenen naar Europa.

  Men wil het liever niet teveel over de christenen hebben, want men wil de werkelijkheid niet onder ogen zien. Men weet geen raad met christenen.
  Daarom zoeken ze het maar uit!

  Like

  • reageerbuis zegt:

   In Parijs gaven de regeringsleiders er blijk van erg hypocriet te zijn. Ze willen niets liever dan kritiek op de islam verbieden en dan komen ze zogenaamd op voor de vrijheid van meningsuiting. Bah!

   Like

 3. Republikein zegt:

  Mooi!
  Olie+dom=oliedom!
  Of anders?

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  De islam maakt alles lam tot regeerders toe.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  “De gematigde islam – de nieuwe religie van het Westen, die niet bestaat” zoals Daniel Greenfield zegt.

  Religie omdat het een denksysteem is dat wanhopig geloof hecht aan iets dat in de praktijk niet bestaat. Het is iets dat wij als “gematigd” willen kneden, vooral uit de angst dat dit effectief niet waar zou zijn en wat voor concrete gevolgen het dan wel gaat hebben. Wie weet dat het niet waar is, gelooft in de mythe dan ook niet. Die noemt de zaken bij naam, zoals Greenfield. Wie er wel in wil geloven, zit de hele tijd met de angst opgescheept dat het “mogelijk” toch niet waar zou zijn, maar kijkt liever de andere kant op. Sommigen onder hen weten effectief van niets, omdat ze het onderwerp niet echt kennen omdat het hen niet echt interesseert. Die zijn gewoon naïef. De andere WETEN dat het niet waar is, en houden wanhopig vast aan hun geloof dat ze blijven verspreiden in de media. Als het NIET waar is en niemand gelooft het, dan moet je het blijven herhalen tot de grote lagen van de samenleving het beginnen te geloven. Het cliché zal werkelijkheid worden op die manier, dat is de primitieve propaganda redenering. Uiteindelijk blijft het een ritueel van ontkenning, een doelbewuste negatie van de werkelijkheid. Een compulsieve stoornis van de angstigsten onder ons, diegenen die wel vanuit hun PC luie zetel het probleem willen beheersen, en er niet beter op vinden dan een realiteit te construeren die enkel in hun hoofd bestaat, en daarbuiten geen enkele geldigheid heeft.

  Een strategie die ook geen enkele mobilisering van energie noodzaakt om het probleem aan te pakken, om iets te DOEN, m.a.w. Want volgens hen bestaat het probleem niet. Alleen maar de imaginaire waarheid onder hun hersenpan bestaat.

  Gematigde Islam is inderdaad op die manier DE meest actuele religie waarmee het Westen zichzelf in slaap probeert te wiegen. Een bezweringsritueel dat geen enkel effect zal hebben op termijn. Laf wegkijken is nergens een oplossing voor.

  Like

  • BertG. zegt:

   Er bestaan ook geen gematigde refo’s, alcoholisten, junks, moordenaars enz.
   Maar ze komen er wel achter maar waarschijnlijk weten ze het allang.
   Maar nou nog bedenken hoe ze hier mee wegkomen, na jarenlang leugens verspreid te hebben onder de bevolking.
   Eerder nog denk ik dat ze allang een veilig onderkomen voor hunzelf gevonden hebben en laten de bevolking in alle ellende achter.
   De vliegtuigen staan al klaar en de koffers zijn al gepakt.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Soms stel ik de zaken opzettelijk zo belachelijk mogelijk voor: Het lijkt er op dat politiek correcten a.h.w. op hun knieën gaan zitten met de handen gevouwen in een soort gebed en dan zeggen: “Oh Gematigde Islam, geef ons een teken, toon ons dat U werkelijk bestaat, zodat wij terug zonder vrees op twee oren kunnen slapen in ons bed.” Of iets dergelijks. Het neemt natuurlijk niet weg dat de meesten het wel weten, maar de ironie blijft dat ze die situatie zelf hebben gecreëerd en dat ze zelf zo mogelijk nog banger zijn voor de gevolgen ervan, die ze zelf hebben in stand gehouden.

    Dat er dan niks anders over blijft dan een ritueel propaganda nummertje op te voeren en de samenleving daarmee te bedriegen, dat duidt er duidelijk op dat het om een soort middeleeuwse godsdienst gaat. Eerder dan het als een reëel gevaar te zien dat actie vereist, blijft het bij een bezweringsritueel opvoeren om zichzelf mee te sussen en de samenleving in zijn geheel in slaap te wiegen.

    PC = godsdienst

    Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Een duidelijke waarschuwing. Gematigde islamieten bestaan niet.
  Daarom moeten ALLE islamieten hun koffer pakken en opzouten richting zandbak waaruit ze gekomen zijn. Vluchtelingenstatus of niet – Dubbele nationaliteit of niet – Zogenaamd geintegreerd of niet – Profiteur/profiteuse van gezinshereniging (hoe verzin je het!) of niet – Het is genoeg geweest. Er zijn nu wel genoeg niet – islamieten vermoord om te weten dat het niet de gewone ‘terrorist’ is die bloed aan de handen heeft maar dat het de islamiet is die moorden begaat.
  Islamieten in Europa hebben ruim de gelegenheid en de tijd gehad om hun prachtige ‘religie van de vrede’ af te zweren. Dat hebben ze niet gedaan en ze zijn het ook niet van plan. Dat betekent dat ze zich conformeren aan het beleid van bijvoorbeeld ISIS. Dat maakt ze medeschuldig.
  Geen pardon. Verdwijnen!
  malsion@orange.fr. – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 7. tijluylenspiegel zegt:

  Ben het er roerend mee eens, de tweedeling tussen “gematigde” moslims en “geradicaliseerde” moslims is verzonnen door de politici volmondig geholpen door de media die tegenwoordig tot weinig meer in staat zijn dan het nawauwelen van wat politici hen voorzetten.
  Die tweedeling is verzonnen, die bestaat niet en heeft ook nooit bestaan, als er al een tweedeling zou zijn dan zou dat zijn tussen gemakzuchtigen en niet-gemakszuchtigen.
  Zoals Erdogan ooit zei, er is maar een islam en dat is islam.
  Nou vooruit er zijn sjiieten en soennieten, maar dat zijn loten aan dezelfde boom.

  Like

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 9. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 10. Ad zegt:

  Aan de ene kant goed om op de kern of het zaad van het islamgebeuren te blijven wijzen,

  Aan de andere kant, ook goed om een splijting te helpen bewerkstelligen in zo ’n versteend eenheids-blok.

  Voor mezelf onderscheidt ik moslims en mohammedanen. Ayaan maakt onderscheid tussen mekka en medina moslims.

  Er is echt wel beweging, zie onderstaande linken.

  31 (moslimbroeder) rechters ontslagen:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/03/generaal-sisi-houdt-grote-schoonmaak-in-egypte-alle-moslimbroeder-rechters-eruit/

  27.000 moskees gesloten:
  http://pamelageller.com/2015/03/egyptian-government-closes-27000-mosques-in-move-to-fight-islamic-terrorism.html/?fb_ref=Default&fb_source=message

  Like

 11. Pingback: De halvemaan van de terreur |

 12. Anna zegt:

  De islam is bezig om het Westen uit hun tent te lokken.
  De islam is er op uit om het Westen zover te krijgen dat ze wereldwijd volop mee gaan doen aan de bestrijding van de Jihad. ( Nu nog hun onderlinge jihad straks verenigd tegen alles wat geen moslim is)
  Dan heeft de islam zijn zin.
  Het westen is zwak tegenover de islamitische gemeenschap omdat het Westen geloofd ( geloofde) in waarden en normen en compromissen en overleg hoog acht.
  Dit kent de islam niet.
  Nu worden we geconfronteerd met zeer agressieve groepen die maar een doel hebben; een wereldwijde religie en wel de islam.
  ISIS en al Qaeda en al die andere groepen agressievelingen zijn in feite hetzelfde.
  Bij ISIS ligt de focus op de eindstrijd oorlogen. Voor deze eindstrijd is een Kalifaat nodig, vandaar dat ISIS hiervoor vecht.
  Deze eindstrijd zal volgens de Koran plaatsvinden bij Dabiq ( in Syrie), destijds heeft Ahmadinejad ( Iran) dit steeds geroepen.
  al Qaida heeft de strijd tegen de ” ongelovigen” als hoofd doel dit is een soort tussen stap op de plaats waar je woont en bent ( voor de moslim) om het uiteindelijke doel te berijken.
  Ook volgens hen is een wereldwijd Kalifaat het doel.
  Dan pas zal het volgens moslims vrede zijn.
  Als moslims over vrede praten hebben ze dat voor ogen. Alles onder moslim heerschappij.

  Waarom het westen geen antwoord heeft op deze wreedheden is, dat het onbegrijpelijk is voor het westen om in deze middel eeuwse strategien te geloven. ( Mohammed en Koran!)
  Het westen met hun leiders begrijpen niet dat grote groepen mensen zich nog door z’ on wreed ouderwets boek als de Koran laten leiden. En hieruit hun zingeving( moorden) halen.
  ( Helaas is dit de opdracht van de moslims.)
  Het westen heeft zijn eigen waarden en normen ( wat het Christelijk geloof met zich meebracht weggegooid) onbruikbaar ouderwets en belachelijk gemaakt.
  Dat is ook het verwijt wat moslims ons geven.
  Zij zeggen ; Jullie hebben geen basis voor jullie dagelijks leven.
  Het draait maar om geld en goed en welvaart.
  ( Banken crisis hebzucht groei meer salaris individualisme enz)

  De reaktie van het westen op deze brandhaarden is simplistisch is er een brandhaard; dan wordt daar een middel tegen gezocht. In dit geval bommen op ISIS? Het is symptomatisch maar niet struktureel.
  Men vergeet dat de islam verenigd is in hun ideologie en nu het zover verspreid en geïntegreerd is in onze systemen niet meer te winnen. Strenge wetten met grote beperkingen kunnen misschien nog iets uithalen.
  Ons denken het ” kafir denken” wordt terzijde geschoven met de volgende woorden.
  DANKZIJ UW DEMOCRATISCHE WETTEN ZULLEN WIJ U OVERVALLEN. DANKZIJ ONZE RELIGIEUZE WETTEN ZULLEN WIJ U DOMINEREN.

  Het zou dus zomaar kunnen dat het westen door de moslims meegesleept worden in de totale Jihad als de laatste oorlog.

  Like

 13. Luchtpint zegt:

  “Waarom het westen geen antwoord heeft op deze wreedheden is, dat het onbegrijpelijk is voor het westen om in deze middel eeuwse strategien te geloven.”

  Er zit veel waarheid in wat je zegt, Anna. De geschiedenis heeft zo vaak aangetoond dat mensen WILLEN geloven in iets dat niet rationeel is, en dat zoiets ook heel hun denken en handelen bepaalt, dat kunnen we niet meer inzien. Secularisatie heeft onnozelweg geleid tot een totaal onvermogen om te snappen dat er nog altijd mensen zijn die aan een metafysische entiteit refereren, die hun gedrag stuurt. En dan schermt men in de Islam met “moraliteit”, want, zo redeneert men in de Islam, wat het Westen voorstaat, heeft geen uitstaans met moraliteit zoals zij dat verstaan. Het onvermogen om echt te begrijpen dat mensen daar echt in kunnen geloven, zal ons kapot maken, dat is de grote angst. En eerder dan de feiten onder ogen te zien, transponeret het Westen zijn eigen normen op een godsdienst die mensen overtuigd tot consequent gewelddadig handelen aanzet. Er “moet” voor de PC kliek zoiets zijn als “gematigde Islam”, die leugen moet worden herhaald. Er moeten met de moed der wanhoop inter-confessionele bruggen worden gebouwd om dat mee aan te tonen, terwijl er geen licht aan het einde van de tunnel is, totdat ze de zaken echt leren benoemen zoals ze zijn.

  Maar dat kost te veel moeite natuurlijk, en te veel energie. Een zedenpreek houden voor samenlevingen die er genoeg van beginnen te krijgen is makkelijker. Maar ze vergeten 1 ding. De Koran zelf bepaalt dat NIEMAND gerechtigd is de geboden van Allah losweg te interpreteren zoals het een sterveling uitkomt ! Moslims die denken alleen maar “Wie zijn jullie om het woord van Allah en de boodschap van zijn profeet te verdraaien ? Dat mogen wij zelf niet eens !”

  Gematigde Islam dat bestaat in hun PC hoofd alleen. Niet in die van moslims zelf.
  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s