Griekenland eist 278,7 miljard euro van Duitsers voor WOII

Screenshot_35

De geldsom die Duitsland aan Griekenland verschuldigd is als herstelbetaling voor de Tweede Wereldoorlog, bedraagt 278,7 miljard euro. Dat heeft de Griekse viceminister van Financiën, Dimitris Mardas, maandag verklaard.

Het bedrag werd vastgesteld na een eerste evaluatie van een parlementscommissie die zich met de vergoeding bezighoudt, zo deelde Mardas maandagavond mee aan het Griekse parlement.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Griekenland. Bookmark de permalink .

24 reacties op Griekenland eist 278,7 miljard euro van Duitsers voor WOII

 1. Sjaak zegt:

  E.J.Bron ! En ? Hat ik gelijk of niet ?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Yep! Ik heb trouwens nooit beweerd dat u ongelijk had! 😉

   Like

  • Sjaak zegt:

   En hierop het passende antwoord uit Duitsland !
   En we kunnen dit antwoord ook in Nederland aanwenden !
   —————————————————————————–
   Der stellvertretende griechische Finanzminister Dimitris Mardas hat die Reparationsforderungen Griechenlands für die Zeit des Nationalsozialismus auf 278,7 Milliarden Euro beziffert. Auf diese Summe komme nach einer ersten Auswertung ein Parlamentsausschuss. Da sind wir aber froh, die zweite Auswertung wird bestimmt 500 Milliarden ergeben und die dritte 1 Billion. Und weil in Berlin nur abartige, geisteskranke, perverse und deutschfeindliche Kriecher, blöde Kühe, Nieten, Hosenanzüge, Blindschleichen, Dumpfnudeln, Vollpfosten, Melkkühe, Flachzangen, dumme Gänse, Nullen, Halbdackel, Rindviecher, Spatzenhirne, Vollkoffer und Wahnsinnige regieren, werden die Griechen auch diese Billion von uns kriegen!

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Hebben ze alle gestolen fietsen ook meegeteld?

  Like

  • Ahava zegt:

   Grieken kunnen niet fietsen, daar viel niets te halen op dat gebied. Trouwens, met de Hollandse fietsen hebben ze het ook niet echt geleerd hoor, je pikt ze er zó uit, Duitse toerfietsers. Gevaren op de weg.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Als de Duitsers deze kwestie als ‘afgehandeld’ beschouwen, maar de Grieken vasthouden aan hun eisen, konden we wel eens aan de vooravond staan van een lang slepende kwestie tussen beide landen.
  Het zal de ‘vriendschapsbanden’ tussen de beide landen niet verstevigen denk ik.
  Ik ben benieuwd hoe Duitsland op de eis van de Grieken gaat reageren.

  Like

 4. fransLdewit zegt:

  Ja zo kan je natuurlijk ook aan geld komen. Eerst “netjes” lenen, dan chanteren en dan gaan vervolgens eisen. Ja wij zijn er ook nog niet met al die goedbedoelde onderdak verlening

  Like

 5. toestroom zegt:

  Zijn ze meteen van hun schuld af,maar dan is Duitsland het volgende land wat in de problemen komen.

  Like

 6. JCC zegt:

  De Grieken hebben toch al zo’n beetje dat bedrag achterover gedrukt van de EU? Ze hebben niet zoveel te willen.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Eigenlijk is het een heel eenvoudige melkmeisjesrekening !
  278,7 miljard plus tegenover 278,7 miljard schulden = Zero-Nul €uronen !

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Laat het voormalige Nederlands Indie (Indonesie) maar niets horen. Het eind is nu voortaan zoek.
  Gedane zaken nemen geen keer, en mogen niet op het bordje gelegd worden van de tweede of volgende generatie burgers der landen die zouden moeten gaan betalen ! Ieder land dat in acute geldnood zit kan met de tweede wereldoorlog als stok achter de deur, herstelbetalingen gaan eisen. Indonesie deed dat al op beperkte schaal middels die oorlogs weduwen. Hopelijk blijven ze nu voortaan voorgoed weg. Zo niet, en trapt Nederland telkens in die kuil, dan staat het financiele bankroet van Nl voor de deur. Ik hoop dat de Duitsers ook zo slim zijn om niet mee te gaan in dat vulgaire spelletje van Griekenland !

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Volgens Molemans heeft Nederland zich altijd op het standpunt gesteld dat Indonesië als nieuwe republiek herstelbetalingen schuldig was aan haar kolonisator vanwege de investeringen die Nederland door de eeuwen had gedaan. (Ja, dat leest u goed.) Tijdens de onderhandelingen over de onafhankelijkheid eiste Nederland 4,2 miljard gulden van Indonesië. (Ja, ook dat leest u goed.) Tijdens de onderhandelingen voor de herstelbetalingen vanwege de nationalisatie van Nederlandse bedrijven door Indonesië werd dat bedrag teruggebracht tot 600 miljoen gulden. Joseph Luns, de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, beschouwde dit bedrag als ‘grootmoedigheid van Nederland’. >>> http://www.waterkant.net/suriname/2014/07/03/nederland-en-herstelbetalingen-column/

   Like

 9. Thoth zegt:

  Oh, bij wijze van spreken , dan hebben wij ook recht op 2/3 van wat Griekenland aan Duitsland vraagt, d.i. dan zo’n 180 miljard aan schadevergoeding. Wij hadden zo’n 200.000 aan burgerslachtoffers…. Dus, nee, no, nein, non, zero, etc.
  .

  Like

 10. Anna zegt:

  Is dat hun PLAN van bezuinigen……..
  Alle restauranthouders in Griekenland btw af te laten dragen zou hen ook al ver brengen.
  Dit is werkelijk schaamteloos na alle miljarden waarmee ze al gesteund zijn.

  Like

 11. exmarineman zegt:

  ach dan zijn wij ook zo uit de schulden…. Wat dacht u van herstelbetalingen door Italië voor de bezetting door de Romeinen en dan niet te vergeten Spanje en die 80-jarige oorlog. Kunnen we de Noren/Zweden en/of Denen niet nog aanklagen vanwege de vernielingen enz door de Noormannen? En als laatste nog herstelbetalingen van de Fransen vanwege de bezetting door hun Zonnekoning en Napoleon van Nederland…..

  Like

 12. luckybee zegt:

  Wij hadden de Grieken nooit mogen binnen laten.Ze zijn zo te zien allemaal Onasisjes.

  Like

 13. Nemesis zegt:

  Ik zou nu een een heel groot stuk moeten gaan vertalen waarom deze vordering absolute onzin is en niet kan en ook niet hoeft. Helaas gaat het me (alweer eens) niet goed en ben ik er niet toe in staat. Sorry. Ik kan wel eventueel de Duitse tekst naar E.J. toe sturen. Is ook intersessant eens de geschiedenis te leren kennen zo als die was.

  Like

 14. Remember that it is England and France who declared the war to Germany… while their allies from Moskow killed 7000 Polish Elites in Katyn !

  Like

 15. helletocht zegt:

  De Grieken hadden al lang uit de EU moeten zijn. Maar ze zijn er wel met vervalste cijfers en met medeweten van de grote naties ingekomen. Europa speelt met de burgers, dat is duidelijk. Ik kan me overigens wel iets voorstellen bij de afschuwelijke ellende die onze oostelijke Bratwursten hebben aangericht in WO 2 en wel in alle landen. Eigenlijk zouden ze eeuwig moeten betalen. Toen in Engeland nog alles op de bon was in de 50s/60s, en toen andere landen nog zuchtten onder de oorlogsschade, lagen de Duitsers al met hun vette achterwerken aan de Italiaanse stranden in de jaren 50. Dankzij Uncle Sam, die niet van commies hield.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Had laatst een oude vriend op bezoek!
  Beweerde nazaat te zijn van Karel de Grote!
  Gaan we zover terug in de geschiedenis?
  Heb nog wat op het vuur, kan leuke berichtjes hier doorgeven!
  Ook iets met Pepijn en de Paus.
  Kan Lucky ook los gaan.

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Griekenland lijkt zichzelf als een soort Alladin te beschouwen en Duitsland meer te zien als de wensen-vervullende geest uit de lamp in de hoop van hem constant geld en luxe te gaan verwerven. Het eerstgenoemde land gedraagt zich echter, net als de EU, zo wanhopig en ontaard dat de Duitsers steeds meer vertoornd op de Grieken worden en daar mee krijgen ze ook NOOIT een Verenigd Europa! Wel het gouden handje openhouden om daar van de tand in te leven, telkens in morsetaal tekens geven en maar geld willen lenen of ontvangen terwijl Griekenland zichzelf in de prak werkte maar iets teruggeven? Ho maar!
  De Griekse regering is haast een soort maffia geworden met Al Capone aan het hoofd, vol kwade onderwereldfiguren voor wie beloften van gene waarde wezen! Ze kunnen net zo goed een meute blinde paarden erop uit laten rijden met oogkleppen op en onbereden zijn omdat de Grieken al decennia’s als kippen zonder kop praten! Dus laten ze daar maar mooi hun waffel of gemak houden en anders gewoon deze kut-EU verlaten want ze denken toch niet werkelijk dat Duitsland hen 278,7 miljard gaan betalen want dat is een illusie omdat de Duitsers met hun strategie terecht hun buik al tijden vol hebben van uitvretende asielzoekers, verdomde moslims en parasiterende Grieken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s