Waarom ik aangifte doe tegen Shabir Burhani

Screenshot_38

Afshin Ellian en Shabir Burhani

(Door: Afshin Ellian)

Het is niet mijn gewoonte om aangifte te doen, maar ditmaal is er geen ruimte meer voor misverstanden. Daarom heb ik het besluit genomen om de heer Shabir Burhani alias Maiwand al-Afghani aan te geven wegens het plegen van een aantal delicten.

De vrijheid van meningsuiting geldt ook voor lelijke en verwerpelijke opvattingen. Wie homoseksualiteit en apostasie verwerpelijk vindt, mag dat in alle vrijheid zeggen. Er is wel een harde grens voor de vrijheid van meningsuiting: aanzetten tot geweld, dreigen met geweld en oproepen tot geweld.

Daar begaat men uiterlijke handelingen die terecht binnen het bereik van het Wetboek van Strafrecht vallen. Het systeem van vrijheden wordt geconditioneerd door het uitbannen van geweld.

Ik heb altijd de vrijheid van meningsuiting verdedigd, ook die van mijn tegenstanders zoals islamitische fundamentalisten. Woorden en meer woorden, maar niet oproepen tot geweld.

De rechtsstaat moet worden beschermd tegen de geweldpredikers.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Nederland, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Waarom ik aangifte doe tegen Shabir Burhani

 1. Erik Bink zegt:

  Als we wat verder doordringen in de uiteindelijke betekenis van Ellian’s aangifte, dan moeten we concluderen, dat deze aangifte de eerste in Nederland is waarin eigenlijk de islam zelf – zeker naar zijn agressieve, moorddadige elementen – voor het gerecht komt te staan …. als de aangifte gehonoreerd en niet geseponeerd wordt.
  Het is bijvoorbeeld niet zo, dat Burhani zegt: ” I k vind, dat homosexuelen van een hoog dak gegooid meten worden,” maar dat hij dat vindt omdat de islam, die nazistische ideologie, hem dat ingefluisterd heeft. Zoiets dus.
  Wat dat betreft, kan Ellian’s aangifte van historische betekenis worden.

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Chapeau Heer Ellian, uw voorbeeld doet weer goed
  het streelt mijn al zo vaak geteisterd Rechtsgevoel
  moge uw aanklacht herkenbaar in de Uitspraak resulteren !
  .
  want er IS al zoveel angst….U weet wat ik bedoel,
  hoe kan de jeugd vandaag de dag nog wijsheid leren
  als zóveel Machtsmisbruik steeds onbestraft passeert ?
  .
  hoe kon het ons nog tot compassie motiveren,
  als men de éne na de andere halsmisdaad “presteert”
  maar Ons GEZAG er steeds het zwijgen weer toe doet ?
  .
  Chapeau en veel respect dus, dat U handelt naar de geest
  waarvan Wetgeving uitsluitend de bedoeling is geweest !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 3. Cathja zegt:

  Begrijpelijk en verstandig dat Ellian aangifte doet tegen Shabir Burghani. Ik heb deze moslim gehoord en gezien in het programma van Jeroen Pauw, en als je hem hoorde praten dan leek het de onschuld zelve. Zijn uitspraken over homo’s waren ‘grapjes’, en alle andere uitspraken vielen onder het recht op vrije meningsuiting.
  De foto’s van hem waren ‘vakantiefoto’s’, en hij vond het wel leuk dat hij nu eens in de gelegenheid was om met Al-Qaidastrijders (inclusief wapens!) op de foto te gaan, want ‘zo’n gelegenheid krijg je niet iedere dag’!

  Een zeer gevaarlijk persoon, die Nederland moet verlaten. De banden die hij onderhoudt met extremistische moslims zouden alleen al redenen moeten zijn om hem niet binnen ons land te willen hebben.
  Gelukkig dat onze overheid hem ‘scherp in de gaten zal houden’, zoals we dit nog kennen van de tijd van Opstelten. Die hield ook altijd alles ‘scherp in de gaten’. Nou ja, álles…?

  Ik hoop voor Ellian dat zijn aangifte hele vervelende gevolgen zal hebben voor Burghani. Dit soort gevaarlijke figuren moeten worden bestraft en daarna worden verwijderd uit onze samenleving.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Die gast moet uit Nederland gegooid worden, basta. Weg naar Afghanistan, waar hij zich aan kan sluiten bij de Taliban , Al-Qaeda en IS. Komt ‘íe gelukkig in het paradijs, waar er zgn. 72 maagden op hem wachten. Trouwens, ik snap sowieso niet waarom deze gast is binnen gekomen in Nederland…
  .

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Mijn respect heer Afshin Ellian en ben zeer benieuwd of deze rechtszaak er zal komen , misschien een niet ontvankelijk verklaring die zomaar komt op duiken.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Waar hij gelijk in heeft, heeft hij gelijk !
  De weerbare democratie moet in beweging worden
  gebracht tegen het jihadisme in Nederland.
  Waarom kijken we weg, waarom zwijgen we?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niet gemakkelijk te beantwoorden, omdat WIJ die ‘we’ niet zijn, zogezegd.
   En vraag het aan ‘we’ en je krijgt nóg geen steekhoudend antwoord:
   Het blijft steevast maar steken in “Je verandert er toch niets aan” en “Ze zijn toch niet allemáál zo.”
   Harry probeert het van tijd tot tijd aan te kaarten in zijn klantenkring, maar hij stuit, naar eigen zeggen, voortdurend op dat soort reacties. Het prototype van ‘we,’die klanten van hem.

   Like

 7. luckybee zegt:

  Op sluiten na afloop van zijn straf eruit smijten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s