Na Charlie Hebdo

Screenshot_62

(Door: Harrie Verbon)

Twijfel is een van de belangrijkste oorzaken voor de hoge welvaart in de westerse wereld. ‘We’ twijfelden er aan of de zon wel om de aarde draait en we gingen onderzoeken wat er aan de hand was in het universum. We leerden natuurkundige krachten kennen en konden daardoor na verloop van tijd machines maken, auto’s, vliegtuigen, enzovoort. Kortom, door een rationalistische visie op de natuur kon het Westen de natuur beheersen tot eigen voordeel.

Historici zijn het er over eens dat van de achtste tot de dertiende eeuw het Midden-Oosten voorop liep in de wetenschap. De kennis op medisch gebied, bijvoorbeeld, was veruit superieur aan de kennis in Europa. Zo was in de Arabische wereld al voor de tiende eeuw bekend dat koorts een afweermechanisme was. Er werden zelfs al experimenten gedaan om de werking van therapieën te testen. Het was ook tekenend voor de meer onderzoekende benadering van moslims in die tijd dat de Koran oorspronkelijk niet werd beschouwd als een onweerlegbare uiting van Allah, maar als een geschrift dat geschreven was door mensen en daarom interpretatie behoefde.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Na Charlie Hebdo

 1. Luchtpint zegt:

  “Historici zijn het er over eens dat van de achtste tot de dertiende eeuw het Midden-Oosten voorop liep in de wetenschap.”

  Dat blijft maar kritiekloos op de proppen komen. Mensen willen echt niet gezegd hebben dat gematigde Islam niet bestaat, dus moet de geschiedenis geherinterpreteerd worden. Fucked-up boring shit !

  Is het nu zo moeilijk om toe te geven dat moslims gebruik hebben gemaakt van wetenschappelijke innovaties die tussen het Verre Oosten en Europa zijn uitgewisseld op handelsmissies, enkel en alleen op grond van het feit dat het Midden-Oosten er geografisch pal tussen in ligt ? Ja, blijkbaar. En zo gaat het altijd. Moslim Arbieren hebben zelf niets uitgevonden, maar ze hanteren altijd handig dat wat door anderen is uitgevonden. En dan is het ineens van hen ? Hebben ze het zelf uitgevonden, allemaal ? Zo ook de Kalasjnikovs waarmee ze mekaar afmaken, of de RPG’s ? Of de atoombommen ? Of de Stinger raketten waarmee ze helikopters uit de lucht gingen schieten in Afghanistan ? Of tanks ? Vliegtuigen ? Of zelfs de verschillende explosieven waarmee de Taliban bermbommen legt ? Of kanonnen ?

  No way, José ! Allemaal innovaties van Europeanen, Amerikanen, Russen en Chinezen.

  Hartelijk dank aan Karen Armstrong en consoorten, dat de indoctrinatie in Islamitische geschiedvervalsing zo ruim verspreid en hardnekkig blijft in de massamedia. (en zelfs politiek incorrecte blogs vervuilt)

  Like

 2. luckybee zegt:

  Wij weten nog steeds niets, niet eens wat een zwarte gat is.Steve Hawkins moet dit door op zijn duimen te zuigen uitleggen dat het mischien een wormgat naar de andere universum is.(Afkorting naar)Mar het kan ook de Hel zijn waar het goede van de kwaaie gescheiiden wordt; volgens de photo die door de Huble telescoop gemaakt wordt.
  Zekerheid krijgen wij eerst als wij een materiaal uit vinden die de hoge temperaturen bij de botsingen van de electronen, of neutronen kunnen meten.

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Claimen ook het papier te hebben uitgevonden in werkelijkheid was het een gecastreerde slaaf die men had buitgemaakt een uitvinder ze scheiden de man van zijn gezin en bedreigde hem die te zullen doden als hij zijn uitzonderlijke talenten niet volledig ten goede voor zijn patroon inzette bedoel maar.
  Naam werkelijke uitvinder? Cai Lun in 105 na Christus.
  Vergissing misschien met papyrus ? dat is door de Babyloniers uitgevonden meer dan 3000jaar voor christus..

  Like

 4. D.DAY zegt:

  De grote uitvinders en denkers in de 7e t/m 11 eeuw waren onder moslim-dictatuur levende 2e-rangs burgers, zijnde de joden en de christenen. Het is pure manipulatie van de geschiedenis dat moslims al het werk van hun slaven als ‘voorbeeld voor de rijke en vooruitstrevende moslim-cultuur’ weten te verkopen.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  In het Westen, dwz Europa, Amerika en Australië wordt de samenleving beleefd op basis van ratio.
  Dat is het belangrijkste element van de cultuur van de autochtone bevolking.
  De 40/50 miljoen moslims in Europa verwerpen elke rationale cultuurbeleving en houden vast aan de theocratische leefwijze. Deze leefwijzen zijn in principe absoluut onverenigbaar.
  Ondanks dit enorme verschil in opvatting willen de moslims wel meeprofiteren van de welvaart die verkregen is in onze moderne, rationele democratie. Dat meeprofiteren steunt niet op, zoals in onze samenleving. het zich inzetten voor de bestaande samenleving maar is het verworden tot de financiële eisen om mee te ontvangen uit de ‘pot’ zonder tegenpresatie.
  Een beangstigend element is dat deze gemeenschap (Islam) groeit als kool en zij gebruik kunnen en zullen maken van het democratisch systeem om daarna het democratisch systeem af te breken en te vervangen door een dictatoriaal kalifaat-achtige samenleving.
  In die samenleving is er slechts plaats voor het bestuderen van de koran, het beoordelen en veroordelen van mensen via de sharia en daarbij het vrouwelijk deel van de samenleving in een gruwelijk keurslijf persen.
  Het is jammer maar als de huidige autochtone bevolking zich niet verzet en tegen deze beweging actie voert, is dat onze toekomst.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s