ONZE LEIDERS WETEN HET NIET MEER

Screenshot_60

(Door: trias politica)

De wereld, en zeker Europa, staat in deze eeuw voor enorme uitdagingen: politiek, economisch, sociaal en democratisch. Onze leiders zien geen uitweg uit de dilemma’s, zij weten het niet meer. Intussen schrijdt de juridisering van de samenleving voort – een bedreiging voor ons welbevinden en de democratie. Tijd voor een paradigma-verandering, vindt Jean Wanningen.

Anders dan u van mij gewend bent wordt dit een zeer persoonlijke en enigszins reflectieve column. De wereld wordt steeds complexer. Oude zekerheden maken plaats voor nieuwe onzekerheden. Denkt u maar aan de verschuiving van de ‘vaste baan’ naar het ‘flexcontract’. Maar er is meer, veel meer.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op ONZE LEIDERS WETEN HET NIET MEER

 1. Sjaak zegt:

  Het door deze ECB gevoerde monetaire beleid leidt tot een kaalslag bij spaarders en pensioenbeleggers en creëert daar bovenop een dreigende financial assets bubbel. En dat, terwijl juist de koopkracht van burger en MKB bedrijf gestimuleerd zou moeten worden. Het ECB beleid staat daar haaks op en zal de toch al toegenomen inkomensongelijkheid verder vergroten. Dat lijkt me niet de manier om een meer stabiele samenleving te bewerkstelligen.
  ———————————————————————————————————————————
  De ECB heeft tot dato 1140 miljarden aan schrotobligaties gekocht
  en pomp nog iedere maand 60 miljard verder in luchtkastelen !
  We liggen bij een minus rente van 0,2 % en we gaan stevast in
  richting ravijn ! FUCK THE EU !

  Like

 2. Anna zegt:

  Europa heeft hele grote fouten gemaakt.
  Men is teveel gaan denken vanuit een ” maakbare” samenleving.
  Europa blijkt toch niet z’ on groot ” alle menschen werden bruder” gevoel te hebben dan men aanvankelijk dacht.

  De verschillen in landen en culturen zijn te groot.
  Griekenland en Duitsland.
  Als een eenvoudige toerist had men dit al aan kunnen zien komen.

  Met het snel ( na W.O. 2) overboord gooien van eeuwen oude waarden en normen heeft men de weg geopend voor graaiers en grootsprekers die nu door wet en regel geving” iets ” te vertellen hebben en niet meer van hun stoel te branden zijn.

  Ook in de politiek, het bankwezen, de gezondheids zorg, de sociale wet en regelgeving, ouderenzorg gaan de veranderingen zo snel dat ze al achterhaald zijn voordat ze uitgevoerd kunnen worden.

  Europa draait dol. En Nedeland in haar kielzog.
  Stoppen met Europa……. wel samenwerken ( handel) maar geen politiek macht.
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

  Like

  • toestroom zegt:

   Stoppen met Europa zal niet gebeuren kost wat het kost blijft het in stand gehouden.
   wat interesseert de EU in U nopens, u mag allen maar betalen voor ze.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    De EU en zijn gefrustreerde burgers doen me denken aan een verhaal over Sinbad de zeeman toen hij aanspoelde op een “onbewoond” eiland. Hij kwam daar een oude grijsaard tegen die zogenaamd niet kon lopen en vroeg of Sinbad hem niet kon dragen op diens schouders. Sinbad was erg naïef, bood dit aan maar nadat hij de oude man ging rond dragen wilde deze opeens niet meer van hem afstappen!
    De kerel, bekend als de Sjeik van de Zee, bleek namelijk over de kracht van een sterke jongeling te beschikken, had knellende armen en benen en al meerdere mannen misleid om voor hem als rijpaard te dienen. Bovendien was de Sjeik buitengewoon kwaadaardig en bleef hij net zolang op zijn menselijke “rijdieren” rondrijden totdat zij van uitputting stierven of wurgde hen als ze zich tegen hem bleven verzetten!
    Sinbad besloot toen om via een list alsnog van deze levensgevaarlijke man af te komen door hem zelfgemaakte wijn aan te bieden. De Sjeik, die nog nooit eerder alcohol had gedronken, raakte hier op een gegeven moment zo aan wijn verslaafd dat hij stomdronken werd en hierdoor wel de controle over Sinbad kwijtraakte. Deze wist hem toen, nadat de fysieke kracht van de Sjeik afnam, op een geschikt moment van zijn schouders af te gooien en hem de schedel in te slaan zodat de duivelse ruiter nooit meer slachtoffers kon maken.
    Vergelijking: Sinbad vertegenwoordigd de Europese burgers die de Sjeik van de Zee, de gehate EU, op zijn schouders neemt en er totaal niet in slaagt om hier vanaf te komen. Op een gegeven moment raakt deze echter verslaafd door zijn eigen machtslust, zelfbedrog en bedwelmingen waardoor de EU van de rug van de Europeanen wordt afgegooid en nooit meer verrijst! Ook de EU blijft namelijk in geen eeuwigheid bestaan en vindt aan het einde van de tunnel helemaal GEEN licht!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    En zo zal het gebeuren Jules Vismale.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Onze leiders? die weten het wel degelijk maar willen het en kunnen het niet zien. egaal dan moeten wij het doen.

  Like

 4. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Welke leiders? Wij hebben geen leiders!
  Alleen frauduleuze ambtenaren die zich niets van het volk aantrekken en alleen voor nòg betere banen en nòg meer macht en geld in funktie zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s