“We willen ons land terug”

Screenshot_84

(Door: eg regs)

Als mensen zeggen – zoals sommigen plegen te doen – “we willen ons land terug”, zou je hen willen vragen welk land het precies is waar zij op doelen. In retorische zin dan, want het is wel duidelijk dat slechts heel weinig van deze gelegenheidsconservatieven zitten te wachten op een terugkeer van de vermaledijde naoorlogse ‘spruitjeslucht’. Eerder is het zo dat zij zich een ‘gouden tijdperk van vrijheid’ lijken te verbeelden, grofweg samenvallend met de jaren-80.De periode dus waarin het anti-autoritairisme en de ontkerstening hun werk hadden gedaan, maar nog net vóór de nieuwe orthodoxie van pro-islamitische politieke correctheid haar entree deed.

In werkelijkheid echter hebben dergelijke mythische hoogtijdagen van vrijheid  nooit bestaan en om die reden alleen al kan er dus van een terugkeer ook geen sprake zijn. Want die era is misschien nog het beste te kenmerken aan de hand van de alomtegenwoordige en bepaald niet vrijblijvende linksheid, die iedere onwelgevallige opinie zocht te knevelen en te knechten. Iemand die anders beweert, heeft duidelijk de jaren-80 niet zelf meegemaakt of laat zich anders wel erg gemakkelijk meevoeren in een – paradoxaal genoeg – door amnesia ingegeven nostalgie.

Nu kan natuurlijk niet ontkend worden dat de islamisering toen nog op stoom moest komen en dat we dus – vernauwd tot dit ene aspect – een stuk vrijer waren. We hoefden ons inderdaad nog niet in allerlei bochten en krochten te wringen om de diverse islamitische gevoeligheden te ontzien. Er werd van ons nog niet verwacht dat we ons zouden verontschuldigen voor het flesje wijn in het kerstpakket,voor het vrolijke varkensplaatje aan de wand van de wachtkamer of voor ons ‘gebrek aan respect’ wanneer wij zo vermetel zouden zijn om in het bijzijn van moslims de ramadan te ‘schenden’. Maar hoewel ‘islamofobie’ nog uitgevonden moest worden, waren de zaadjes van dwingelandij, zelfhaat en censuur al lang en breed gezaaid. Sterker nog: deze vruchten waren toen al reeds tot volledige wasdom gekomen.

Want het mentale klimaat van de jaren-80 laat zich allerminst beschrijven als een paradijs van ruimdenkend pluralisme of intellectuele openheid. Sonja Barend en ‘Dubbelicious’ mochten zich dan wel – week in week uit – kwijten van weer de zoveelste afgezaagde, vermoeiende poging ‘een taboe bespreekbaar te maken’, maar ondertussen werden de grenzen van de linkse betamelijkheid nauwgezet bewaakt. Dat wil zeggen dat alles wat maar in de buurt scheen te komen van ‘rechts’ of ‘het christelijke’ mocht rekenen op niet alleen geniepige verdachtmakingen en platvloerse bespotting, maar op de ronduit openlijke en onverzoenlijke haat van de progressieve heersers. ‘Conservatief’ was in die dagen een scheldwoord en het christelijke geloof een zacht doelwit waarop het voor cabaretiers en NRC Handelsblad gemakkelijk en gemakzuchtig prijsschieten was.

Screenshot_85

11 december 1982.Het Kamerlid van de Centrumpartij Janmaat, bekijkt op een afstand de demonstratie van buitenlanders tegen de korting op de kinderbijslag op het Binnenhof

En voor het geval dat de niet zo zachte drang van buttons dragende onderwijsgevenden, van de gesubsidieerde activiteiten van ‘kritiese’ beroeps-agitatoren of van het maatschappelijk engagement van Frank Boeijen, Ruud Gullit en Erik van Ees toereikend bleken, waren er altijd nog voldoende boven de wet staande SA´ers om één en ander op een wat meer indringende en definitieve manier af te handelen. De Zuid-Afrikaanse bibliotheek in Amsterdam bijvoorbeeld werd door ‘demonstranten’ kort en klein geslagen en haar inventaris onceremonieel in de gracht gekieperd – een oefening in totalitarisme die ongemakkelijke parallellen aan de nazistische boekverbrandingen had behoren op te roepen, maar niettemin de stilzwijgende instemming van onze elite kon wegdragen. En de bijzondere invulling die RaRa gaf aan haar burgerschapszin zal voor deze verachtelijke kliek van volksverraders al evenmin ongelegen zijn gekomen. Maar het is de ere-vermelding ‘Kedichem’, die misschien wel de meest prominente plek op het linkse vaandel inneemt; de aanslag op de Centrumdemocraten, die in feite een aanslag op de volkswil behelsde.

Er is dus niet zozeer sprake van dat onze linkse verworvenheden te ver doorgeschoten zijn dat zij helaas tot onbedoelde gevolgen aanleiding hebben gegeven of dat zij op een andere wijze ‘ontspoord’ zijn. Want deze linkse ‘vrijheid’ had altijd al weinig om het lijf – het was een mirage, van begin tot eind. Er was onder de linkse sterrenhemel in het geheel geen plek voor fundamenteel debat en er bestond allerminst een ‘vrijheid van meningsuiting’. In plaats daarvan werd het traditioneel westerse sentiment genadeloos tot onderworpenheid geïntimideerd. En deze twee zaken – het verbod op tegenspraak en de uitholling van wat een belangrijke bron van innerlijk verzet had kúnnen zijn – hebben de weg gebaand voor een nog veel meedogenlozere vijand: de islam.

Door:
eg regs
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op “We willen ons land terug”

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +

  Five Reasons why ‘A Short Biography of Mohammed’ is his best biography yet

  MUHAMMAD For Kids

  http://liberphile.com/2015/03/31/short-biog-mo/

  Klik om toegang te krijgen tot shortbiomo.pdf

  +

  Like

 2. Driek zegt:

  Ja, beste eg regs, ik kan mij nog heel goed herinneren, hoe het Kamerlid van de Centrumpartij Janmaat, belachelijk werd gemaakt, hij werd zelfs vergeleken met Adolf Hitler. In de jaren tachtig en begin negentig kreeg ik hun maandelijkse partijblad toegezonden, ik had daar een abonnement op genomen, want ik wilde het precies weten. Al die ellende die we nu hebben met de islam, daar waarschuwde Janmaat toen voor, die man is verguisd. Ik vind dat nog altijd een grote schande. Van die spruitjeslucht heb ik nooit iets gemerkt, dat wordt sterk overdreven, maar het leven was toen, zonder islam, een stuk prettiger, dat kan ik u wel vertellen. Overigens een goed artikel, eg regs.

  Like

  • louis portugal zegt:

   Mee eens Driek.
   Die z.g. spruitjesluchtlucht werd vooral door links gebruikt om het degelijke nederlandse gezin, dat op geregelde tijden leefde, te discrimineren.
   Politiek Correct werd door den Uyl uit B. C.S. uitgevonden. c.q. in ieder geval hoorde ik het toen voor het eerst.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Ze vergaten voor het gemak dat als Janmaat Hitler allures had gehad, dat z’n tegenstanders doodgeschoten langs de stoepranden hadden gelegen !!

   Like

 3. Republikein zegt:

  We hebben al veel bereikt!
  We gaan nog meer beleven!
  Nee, natuurlijk niet, satire!
  Waar zit de link, of beter kink in de kabel!
  Geld regeert, altijd!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Geen speld tussen te krijgen. De kiem voor deze tirannie werd trouwens al gelegd in de jaren ’60 in linkse studentenkringen -hoogtepunt: Mei ’68- en was in den beginne vooral voelbaar voor diegenen, die één of meer van dergelijke ‘studenten-etters’ in hun naaste omgeving te dulden hadden. Prachtig verwoord wordt dit door een liedje van Annie M.G. Schmidt, “Ze hadden gelijk,” waarin een moeder verhaalt, hoe ze zich min of meer gedwongen voelde, toe te geven aan de linkse grillen van haar studerende dochter en dier vriend op straffe van de verschrikkelijkste scènes: “Ik wou naar Kreta, maar durfde niet te gaan: Ik was dat die twee me in elkaar zouden slaan.” En treffend samengevat in de conclusie: “Er mocht niet veel, alleen de sex was vrij. Maar dat was net iets te laat voor mij….” Je hóefde je in principe nog niets van dat soort restricties aan te trekken, maar dat was niet eenvoudig met dat soort ‘idealisten’ in je omgeving.
  Elke tijd kent echter zijn ‘slingerbewegingen’ en het valt niet te loochenen, dat er halverwege de jaren ’70 een periode van ‘ontspanning’optrad, waarin de revolutionairen het ook min of meer voor gezien hielden. Ook dit werd vermeld in hetzelfde liedje, waarin de moeder op een gegeven ogenblik hevig uitvalt tegen haar inmiddels meer relaxte, conventioneler geworden dochter en schoonzoon, omdat ze zich duidelijk vertwijfeld afvraagt, waarvoor al die ellende, al dat afzien dan
  toch in Godsnaam gewéést is…..
  Maar ja, de ‘rafelranden’ bléven, niet in de laatste plaats, doordat de oudere generatie, behorende tot de ‘zwijgende meerderheid,’ zich van tijd tot tijd nog wel eens wat liet aanpraten door de linkse ‘drammers,’grotendeels omdat ze het fijne er niet van wisten: Toen ik medio jaren ’80 mijn ouders vertelde, op de CD van Janmaat te hebben gestemd, kreeg ik te horen: “Hoe kon je dat nou doen, dat zijn Fascisten.” Die mensen hadden de oorlog meegemaakt, dat wel, en het was dan ook niet zozeer, dat ze niet wisten, wat Fascisme was, maar dat ze niet wisten, wat de CD precies
  inhield: Dat hadden ze alleen van ‘horen zeggen’ en dat ‘horen zeggen’ was uiteraard vréselijk gekleurd. Door links. Iets, wat mijn ouders, hoewel niet ‘links,’ maar ‘çonfessioneel,’ weer niet ten volle beseften.
  Hoe dan ook, het is een feit: Het is inderdaad niet zozeer een kwestie van ‘ons land terug willen,’ maar voor alles: De islám er uit willen hebben -uiteraard samen met: Onze grenzen terug, oftewel: Uit de EU. Dat is eigenlijk de juiste omschrijving.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Wij eisen ons land terug !!!! Een regering die niet doet wat de meerderheid van de bevolking wil heeft het recht om te mogen regeren verspeeld !!

  Like

 6. Jade zegt:

  Helemaal eens met het artikel…
  Ik heb schoon genoeg van al die kanslozen import.
  Ik wil blanke mensen op de straat zien, dan ben ik maar rascist.

  Like

 7. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 8. Te laat ,te laat zei Winnetou….het KWAAD is reeds naar binnen toe!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s