Zwangere Jehova weigert bloedtransfusie en sterft

Screenshot_73

(Door: Wans Horst)

Dit is een symptoom van één van de grootste problemen van deze tijd: de letterlijke interpretatie van een geschrift, zonder daarbij jouw (als je daarin gelooft: door God gegeven) hersencapaciteit te gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of we het hebben over een Bijbel, koran of Thora. Natuurlijk is de koran een grotere dreiging voor het Westen dan de Bijbel of Thora dat is, maar de Bijbel is evengoed een dreiging voor het Westen, omdat deze de evolutie van het denken in de weg staat zoals blijkt uit de fundamentalistische manier waarop de zwangere Jehova met haar eigen leven en dat van haar ongeboren kind omsprong door een bloedtransfusie te weigeren.

Jehova’s nemen de Bijbeltekst letterlijk en zijn daarmee tijdelijk geholpen, net als alle religieuzen tijdelijk geholpen zijn door een religie die over zichzelf oordeelt dat zij de enig juiste religie is en feitelijk niets anders is dan een handleiding voor hoe je zou kunnen leven.

Een religie is niets meer dan een handleiding van hoe je zou kunnen leven en het is daarom kwalijk dat een religie oordeelt over hoe anderen zouden moeten leven. Neem nou een Mohammed. Hij wilde graag dat mensen hem niet in de weg liepen, zoals niemand dat eigenlijk wil, zodat anderen hem geen reden konden geven om uit zijn bekrompen belevingswereld te stappen en tolerantie te tonen voor de belevingswereld van anderen. Althans om dat ‘drama’ voor te blijven, zei Mohammed tegen zichzelf dat niet hij, maar de rest van de wereld, gek was en zich maar naar hem moesten schikken.

Uit het bovenstaande moet volgen dat religie iets persoonlijks is en blijft en dat iedere niet-persoonlijke religieuze uiting uit het publieke domein verbannen wordt. Religie moet geen enkele (wettelijke) bescherming genieten. We leven in een seculier land, of niet dan?

Dat de Jehova wel de kans had om over haar eigen leven te beschikken en mensen met uitgezaaide kankers en andere (voor hen) uitzichtloze zaken zeer veel moeite hebben om over hun eigen leven te beschikken als zij juist niet meer willen lijden, vind ik niet kunnen. Religie is kennelijk een toverwoordje waardoor deuren open gaan die anders gesloten blijven. Mensen met een begrijpelijke doodswens zouden niet hoeven te lijden om de farmaceutische en medische industrie draaiende te houden, dat is marteling.

Als mensen meerderjarig worden, mogen ze zogenaamd over zichzelf beschikken, maar de enige verandering houdt in dat je leven nu wordt gedicteerd door de overheid in plaats van je ouders.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Religie, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

29 reacties op Zwangere Jehova weigert bloedtransfusie en sterft

 1. peterselie1 zegt:

  Off Topic reactie, maar leuk om even mee te lezen hoe de volksvertegenwoordigers goed voor hun zelf zorgen…

  Hans Spekman misbruikte kleedgeldregeling

  PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft jarenlang kleedgeld doorgesluisd naar de partijkas. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

  Als Tweede Kamerlid ontving Spekman maandelijks 2000 euro aan kleedgeld. De regeling kwam in 2007 tot stand na een motie van toenmalig SGP-leider Bas van der Vlies. Hij wilde daarmee ‘een betere representatie van het politieke ambt in het algemeen en van de heer Spekman in het bijzonder’ bewerkstelligen.

  Naar nu blijkt, heeft Spekman het geld al die jaren niet voor kleding gebruikt. In plaats daarvan stortte hij het op de rekening van de PvdA. Spekman is niet de eerste PvdA’er die in opspraak raakt door oneigenlijk gebruik van de kleedgeldregeling. In 2008 werd fractievoorzitter Mariëtte Hamer erop aangesproken dat zij nieuwe gordijnen had gekocht van het geld. Het partijbestuur dwong toen af dat de gordijnen alsnog als kleding gebruikt werden.

  Onderzoeksjournalist Mieke Derksen laat weten dat ook voormalig partijleider Wouter Bos zijn kleedgeld mogelijk verkeerd heeft gebruikt. Ze denkt dat hij het heeft ingezet voor de redding van ING: “Bos droeg jarenlang geen stropdas en moet dus geld hebben overgehouden. Een andere optie is dat hij de stropdassen wél gekocht heeft, maar gedoneerd heeft aan Roemenië. Wij zijn dat momenteel aan het onderzoeken.”

  PvdA-leider Diederik Samsom zegt niet te weten of de aantijgingen kloppen: “Ik houd mij bezig met het hier en nu en kan u verzekeren dat het kleedgeld door de huidige fractie integer wordt gebruikt. Ik heb er zelf in de zomer van 2012 twee stropdassen van gekocht: een rode en een blauwe. Daardoor hoef ik geen Oilily-sjaaltjes meer te lenen van Lutz Jacobi. Dat is een belangrijke investering in een eerlijker Nederland.”

  Hans Spekman zelf wil nog geen commentaar geven: “Ik hoor de term ‘kleding’ vandaag voor het eerst. Ik wil mij graag verdiepen in de materie voor ik inhoudelijk reageer.” >>> http://speld.nl/2013/10/31/hans-spekman-misbruikte-kleedgeldregeling/

  Like

  • Driek zegt:

   Wat ziet die Hans Spekman er toch belachelijk uit. Voor iemand die politiek bedrijft en ons land moet dienen. Dat slaat toch nergens meer op. Die man is niet helemaal goed.

   Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    De politici zijn allemaal niet goed Driek, in de pseudo-democratie waarin men leeft.

    Like

   • louis portugal zegt:

    Ik denk dat Spekman zijn kleding uit de zak van Max haalt vroeger een zak in Amsterdam waar mensen hun oude kleren mee konden inleveren bij een goed doel instelling..

    Like

   • anna zegt:

    heeft hij dit truitje met babykleuren rose en blauw zelf gebreid? hoe infantiel ….

    Like

 2. benkok zegt:

  Hi Wans Horst,
  Je hebt helemaal gelijk: een goed boek als de Bijbel (liefde voor JHWH en je naaste) levert goed gedrag op, als men doet wat er in staat, maar kan men altijd fout gebruiken, zoals in dit voorbeeld.
  En een fout boek als de koran (haat en geweld en onderwerping) kan men alleen maar tot een foute leefstijl leiden, zoals dagelijks blijkt.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

  • BertG. zegt:

   Dit is wat er staat, ‘Een religie is niets meer dan een handleiding van hoe je zou kunnen leven en het is daarom kwalijk dat een religie oordeelt over hoe anderen zouden moeten leven.’
   En niet wat jij probeert te vertellen met, ‘Je hebt helemaal gelijk: een goed boek als de Bijbel’
   Je moet niet de boel verdraaien naar jou straatje. Dat staat er namelijk niet.

   Like

   • benkok zegt:

    Dag BertG,
    Ik ga in op het artikel van Wans Horst en lees dat in zijn verhaal; mag dat aub?
    Natuurlijk staat er meer, daar de conclusie die ik er uit haal, kun je ook in het artikel lezen.
    Dat is geen “verdraaien in mijn straatje”, niet mijn manier van doen en daar heb ik al helemaal geen artikel van derden voor nodig.
    Shalom
    Ben

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Maar de Jehova ’s nemen nu juist dat goede boek, de Bijbel, als richtsnoer, Ben, en daar komen dan zúlke verschrikkelijke excessen uit voort.
   Natuurlijk kan daar een verkeerde interpretatie van de Bijbel aan ten grondslag liggen: Per slot van rekening staat de leer van de Jehova ’s bekend als dermate simplistisch, dat ze met hun redenaties voornamelijk niet-intellectuelen weten te imponeren.
   Zowel Ds. Sipke van der Land als Drs. Spier (“De Jehova ’s Getuigen en de Bijbel”) halen ter illustratie het voorbeeld aan van hun rekensommetje: Wat is juist? 1+1+1=1 of 1+1+1=3? dat moet dienen om de mythe van de Drievuldigheid door te prikken -die zij verwerpen- terwijl het kennelijk niet in ze is opgekomen, dat je ook zó kunt cijferen: 1x1x1=1.

   Like

   • Driek zegt:

    Jehova’s nemen de Bijbeltekst letterlijk en zijn daarmee tijdelijk geholpen, net als alle religieuzen tijdelijk geholpen zijn door een religie die over zichzelf oordeelt dat zij de enig juiste religie is en feitelijk niets anders is dan een handleiding voor hoe je zou kunnen leven.

    Nu, beste Theresa, het is onmogelijk om de Bijbelteksten letterlijk te nemen, en ik kan ook nergens in de Bijbel een tekst (Nieuw Testament) vinden waarin staat dat medicatie verboden is. Maar die Jehova’s hebben zo hun eigen interpretatie van den Bijbel.

    Behalve in Jacobus 5, 14-16:
    Is iemand onder u ziek? Laat hij de presbyters van de gemeente roepen; zij moeten een gebed over hem uitspreken. En het gelovige gebed zal de zieke redden en de Heer zal hem doen oprichten.

    En de apostel Paulus zegt in zijn brief aan 1 Timóteüs 5, 23: Drink niet langer uitsluitend water, gebruik wat wijn voor uw maag en met het oog op uw veelvuldige kwalen.

    Nou ja, daar heb je ook niet veel aan, als je flink ziek bent.

    Like

   • benkok zegt:

    Hi Theresa,
    Het Wachttorengenootschap, meer bekend onder “Jehova-getuigen” is een club met een eigen Bijbelvertaling, die is aangepast aan hun dogma’s.
    Dat is al heel kwalijk en daaruit komen hun kromme gedachten.
    Zie verder een e-book over deze sekte:
    http://www.johannes-multimedia.nl/product_info.php/cPath/30/products_id/6471
    Verdwaald in een eigen doctrine, net als moslims, geen enkele openheid voor andersdenkenden.
    Dus zo is de Bijbel, als prachtig Woord van JHWH, vaker misbruikt door kerken, synagoges, sektes om een eigen club te vormen, met alle ellende van dien.
    De waarheid is altijd bereid om bevraagd te worden en met argumenten open te staan voor meer waarheid en zo moet je met de Bijbel omgaan.

    Erger is het als je een gifboek als de koran als de waarheid wil blijven zien, dan ga je per definitie de fout in.

    Shalom
    Ben

    Like

 3. toestroom zegt:

  Als ik het goed heeft mogen zij geen bloedtransfusie hebben, dat steld hun gelooft,er zijn nog meer dingen wat zij niet mogen daarom geen JEHOVA aan mijn deur.als zij gaan scheiden en een van de ouders stopt met jehova dan mag de kinderen niet bij een van die ouders komen die met het geloof gebroken heeft,

  Like

 4. koloth zegt:

  Heel verstandig van die mevrouw, zij had tenminste de juiste kennis in huis.
  Zoals jullie weten zit de ziel in onze onderdelen en ook het bloed verstopt.
  Daarom is doneren of zelf een onderdeel krijgen van iemand anders helemaal waardeloos, je ziel wordt aangetast en je zal dan ook veranderen in je gewoontes en eigenschappen.
  Bovendien is dood gaan helemaal niet erg. het is juist een feest net als bij de geboorte.
  En nog veel meer maar heb ff geen tijd meer.

  Like

  • BertG. zegt:

   U bent een jehova, wellicht?
   Als ik het zo lees. Mag je best vertellen hier hoor.

   Like

   • koloth zegt:

    ik vond het vroeger ook allemaal maar eng Bert.
    Maar het is juist zeer interresant en wetenschappelijk.

    Like

  • @koloth

   Ik was laatst op een begrafenis ergens in Rijssen.
   De dienst werd gehouden bij ‘Zuid’ (heel erg zwaar gereformeerd).
   Zwarte hoedjes en zwarte pakken overal. Niemand zei wat tegen een ander.
   Het leek er wel op dat over een uur de wereld verging.
   Maar het ging over het overlijden van een zuster uit de gemeente die de leeftijd had gehaald van 91 jaar.
   De hele dienst ging over hoe erg zij wel niet een zondaar was geweest.
   De dominee sprak nog net niet uit dat zij zou branden in de hel.
   Wat hij wel deed was telkens aangeven dat zij haar best deed in haar leven.

   Met stomheid geslagen verliet ik die kerk.
   -Dat mensen zo kunnen praten over een overledene waarbij de familie aanwezig is.-
   Jezus heeft geen onzekerheid gebracht.
   Mensen die hun leven hebben ingezet voor Hem hoeven niet in onzekerheid te leven.
   De dood zal dan wel een gemis zijn voor de nabestaanden en verdriet opwekken maar als iemand zo heeft geleefd zou er ook een sprankje vreugde moeten zijn over haar overwinning.
   Want in die zin is de dood een overwinning.
   Paulus verlangde er naar maar gaf aan dat zijn tijd nog niet daar was.

   De dood, in die zin, kan dus echt wel een feest zijn.
   Iemand heeft weer volbracht en kan thuiskomen.

   -Binnen de islam gaat dat soms nog veel verder. Een martelaar die bewust sterft voor allah, krijgt volgens sommige islamgeleerden 72 maagden die hij oneindig kan (mis)gebruiken. De achtergebleven familie, met dezelfde gedachten, ziet alles aan voor een soort bruiloft. De zoon des huizes huwt eigenlijk die 72 maagden.
   Er is ook feest, een soort bruiloft wordt er gevierd.-

   Nu heb ik daar niks mee maar religieus gezien doen mensen altijd zo moeilijk over de dood.
   Christelijk gezien begint alles pas dan.
   Yeshua had het namelijk ook over de 2e dood die veel belangrijker is dan de 1e/lichamelijke.

   Like

  • anna zegt:

   Jehova ouders laten zich tijdelijk uit de ouderlijke macht ontzetten, dan hun kind laten opereren, na de operatie wordt alles weer opgeheven, hoe hypocriet kan men zijn

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Zo hypocriet als men bekrompen en stompzinnig is, denk ik.
    Het is en blijft een categorie apart, die Jehova ‘s, en dat NIET in het positieve!

    Like

  • Driek zegt:

   koloth zegt: Bovendien is dood gaan helemaal niet erg. het is juist een feest net als bij de geboorte. En nog veel meer maar heb ff geen tijd meer.

   Nu, beste koloth, dat gedachtegoed van u slaat ook nergens op, wat een geraaskal.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik wou er eigenlijk niet zo op in gaan.
    Het is wel een feest als je gelooft dat jij tot het uitverkoren volk behoort, dan heb je namelijk recht op dat plekje daarboven.
    Als de wereld zal vergaan dan zullen ook alleen zij, de uitverkorenen naar boven, opgestraald worden. Daarom komen ze ook langs je deur om je te redden omdat het lullig zou zijn als jij daar niet bij zou zitten als het zover is.

    Ik heb overigens geen enkel jehova verleden, er zitten er alleen 1 in mijn familie en ik ken er een paar. Dus ik zelf heb er nooit last van gehad.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jehova’s hebben naar mijn idee wel de grootste raakvlakken met moslims w.b. hun beleving. Je neemt aan wat er staat, niet over twijfelen en je opdracht is de rest erbij kletsen. Zo van, je hebt nu nog een kans, vergooi ‘m niet want daar krijg je spijt van. Er is maar 1 oplossing. Anders eindig je in de hel en moet je niet zeuren.
    Maar we blijven aanbellen, net zolang als nodig is zodat jij het begrijpt en ze dankbaar bent. Totale opoffering dus. Er zijn ook vrij veel landelijke bijeenkomsten in zalen waarin dit dan nog een keer uitgelegd wordt. Je wordt ook getraind om te praten bij een voordeur en je niet uit het veld te laten praten. Moet je net bij mij aanbellen, dan weten ze niet meer wat ze meemaken, bijna huilend lopen ze weg. Ze bellen ook nooit meer.
    Mocht je toch een andere mening hebben, dan wordt je uitgesloten en besta je niet meer voor niemand uit die gemeenschap.
    Je hele familie of kennissenkring (broeders en zusters) ben je kwijt en ze zullen je nooit meer aankijken of tegen je terug praten.
    Ze zijn alleen niet gewelddadig, dat is het enigste verschil wat ik er in kan ontdekken.
    En ik heb er zeer veel over gelezen en gehoord. Uit interesse.

    Like

 5. De zogenaamde democratie waarin wij leven is ook haast een religie.
  Zij oordeelt mij over van alles. Zij bepaald in zekere zin hoe ik moet leven.
  De deelnemers aan dat theater hebben niet eens door dat zij ondanks hun stemgedrag slaaf zijn van dat systeem.
  Deze vrouw maakte haar eigen keuzes.
  Je kunt het een goed besluit vinden of niet. Zij dacht tenminste nog zelf na over haar eigen lot in een land vol zombies.

  Like

  • koloth zegt:

   Amen.

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Overheden bestuurd door politici (beter: door hun ambtenaren) zijn inderdaad gericht op het lui maken van burgers en ja, dat is een negatieve spiraal omdat burgers weer de politici ‘kiezen’ die van steeds minder alloy worden. Tot op het moment dat de politici zelfs incapabel blijken om de enige taak uit te voeren waar een overheid voor is: veiligheid van de burger waarboren. Politici worden helemaal niet betaald om ons geld namens ons uit te gevenb aan allerlei linkse projecten, maar toch beslaat dat 93% van de begroting… Ons geld kunnen we zelf wel uitgeven!

   Like

 6. Frerik zegt:

  In dit artikel wordt een rijtje genoemd. en in dat rijtje wordt de koran genoemd alszijnde dat het over een geloof gaat, maar ik kom hier op mijn site steeds tegen en dat heb ik ook voor mezelf zo aangenomen dat wat de moslims aanhangen geen geloof is maar een ideologie en dus voor mij hoort de koran dan ook niet in dit rijtje thuis. Maar ook de bijbel leert niet dat jij je denken uit moet schakelen en als een zombie de teksten moet volgen zoals het er staat. want dan zou je verkeerde handelingen kunnen uitvoeren en dat is wat de mens dan zelf doet. Stel je voor je leest de tekst “Judas verhing zich” en je slaat een paar bladzijden verder waar dan staat. “Doet gij evenzo” Ja als je dit dan als leidraad zou gebruiken, ben je voor het laatst naar de wc geweest. Jehovahs eigenen zich een heel deel van de bijbel op voorzichzelf net zoals het gedeelte datzij zelf de 144000 uitverkorenen zijn.
  Ik ben wel eens thuis bij deze mensen geweest om een gashaard te repareren en vond ze zeer sympathiek maar tijden de koffie liepen we met onze gedachtengang behoorlijk uiteen toen we het juist over deze 144000 hadden. Ik vroeg “” als jullie nu bij de 144000 horen uit welke stam komt u dan. “Hoe bedoelt u” Nou ik zei Israel bestaat in zijn volledigheid uit 12 stammen, de zonen van Jacob. 12000 uit de stam Ruben, 12000 uit de stam Simeon, 12000 uit de stam Levi, Juda, Dan, Naftali enz. enz. Nou welke stam?. ja dat wisten ze niet en zo moest ik het ook niet zien. Nou toen wist ik gelukkig nog een paar teksten die aanduiden dat israel helemaal niet opgehouden was te bestaan zoals te diendage luid het woord des Heeren dat ik een keer zal brengen in het lot van juda. Tekst weet ik niet meer ergens in Jer.
  Maar voor mijn gevoel was dit allemaal niet de bedoeling van de bijbel. die heeft echt wel een chronologische volgorde en laat ook zien wanneer er weer een tijd van handelen voorbij is en met iets nieuws verder is gegaan.
  U noemt “een religie is niets meer dan een handleiding…. en noemt daarna weer mohammed. nou dat wil ik helemaal niet meer zien of horen . En in dit door u genoemde drama is het wel erg omdat de mensen de teksten uit hun verband hebben gerukt maar dat doen ze wel bij zichzelf en hun gewerfden en U zou dit misschien apart kunnen behandelen als u dat wil maar dan liever niet meer in het rijtje en in vergelijk met een ideologie. Maar een symptoon van de grootste problemen van deze tijd is het ook niet en al helemaal niet dat de Bijbel daar een grote rol inspeelt. de bijbel heeft al bijna geen rol meer en is in het westen helemaal niet een bedreiging is mijn constatering.

  Like

 7. eg regs zegt:

  “de ziel van het vlees is in het bloed” -Leviticus 17:11.
  En in zekere mate,naar het haast zou schijnen,in de organen:
  http://www.medicaldaily.com/can-organ-transplant-change-recipients-personality-cell-memory-theory-affirms-yes-247498

  Like

 8. louis portugal zegt:

  Ik heb ooit ergens gelezen dat er bij jehovas maar 144 000. mensen in de hemel komen.
  Ik vraag ze dan wel eens waar zij dan komen want die hemel zit natuuelijk allang vol.
  Zij hebben blijkbaar een soort voorgeborgte zeggen ze in afwachting van de hemel enz. enz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s