Cyberkalifaat haalt TV5Monde uit de lucht met superhack

Screenshot_10

(Door: Mick Van Loon)

Het Cyberkalifaat, een collectief hackers dat werkt in naam van Islamitische Staat, heeft vannacht het globale Franstalige TV5Monde-netwerk platgelegd. 11 zenders, alle websites en ook alle sociale mediapagina’s van de zender.

TV5Monde is een beetje de Wereldomroep van de Franstalige gemeenschap in de wereld, en bereikt volgens het netwerk op die manier maar liefst 240 miljoen huiskamers. Het zegt degelijk 32 miljoen kijkers te hebben. Alle 11 kanalen die geassocieerd zijn met de zender gingen er gisterenavond omstreeks 22.00 uur uit door wat netwerkdirecteur Yves Bigot omschrijft als een “extremely powerful cyberattack.”

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Frankrijk, ISIS, Islam, meningsdictatuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Cyberkalifaat haalt TV5Monde uit de lucht met superhack

 1. Theresa Geissler zegt:

  Cyberkalifaat terroriseert aldus wereldwijd!
  Edoch: Ondanks de aanduiding “kalifaat” heeft deze ‘hacker-terreur’ met de islam hélemaal niets te maken, hoor! Néé, zeg……!

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Nu hopen dat het ook bij de VRT en NPO gebeurt. Eens kijken wat de reactie daar gaat zijn. Ik kan niet wachten om hun zure smoel te zien.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Inderdaad: Strikt genomen zitten we tóch al te smàchten naar een aanslag, die de menigte wakker schudt: Waarom dan niet zóiets, om te beginnen?

    Like

 2. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Amateurs die een website beheren die moeten aanloggen op dezelfde site als waar ook de bezoekers van de site komen. Professionele sites hebben dat niet, hun webmasters loggen aan op hun server die alleen te bereiken is vanaf een vooraf ingesteld IP-adres. Er is daarom niemand ter wereld capabel genoeg om CNN plat te gooien, of de BBC. En Google kan men helemaal vergeten.

  Ik kan mij niet voorstellen dat TV5 de zaakjes niet op orde heeft. Het zou daarom helemaal niet onmogelijk kunnen zijn dat men opzettelijk iets heeft gepubliceerd wat op een cyberaanval lijkt om te doen alsof er iets gaande is. Meestal komen die zogenaamde hacks niet verder dan het defacen. Dat wil zeggen op de homepage wordt een ander plaatje gezet en soms een tekst. Meer kan men vaak niet.

  In het verleden maakte ik mij druk om de maandelijkse aanvallen van would-be hackers, duizenden malen per maand probeerde men binnen te komen, het heeft geen zin. Een back-up is binnen een half uur geplaatst, beter is het om bezoekers uit Turkije niet binnen te laten, dat scheelt heel wat onrust. Nog nooit is er iemand doorgedrongen, maar het is enerzijds lachwekkend en anderzijds tragisch als hackers steeds weer willen inloggen met de naam “admin” en als wachtwoord “123456” dat lukt natuurlijk niet, maar een uur later komt dat wachtwoord weer voorbij, en de dag erna weer, en weer en weer!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Zijn de moslim hakkers beter als de onze?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Beter dan mijn oudste zoon kàn al amper, Lucky’!
   Maar, alle gekheid op een stokje: Het doet er niet eens zoveel toe of ze béter zijn, maar welke dóelen ze voor ogen hebben!

   Like

 5. BertG. zegt:

  Ongelukkige kettingreactie na een technisch defect, of een cyber terreuraanslag?
  Vier opeenvolgende massale stroomstoringen in slechts twaalf dagen tijd. In alle gevallen werden grote gebieden en hoofdsteden van NAVO landen urenlang lamgelegd, zoals in en rond Amsterdam. Duidelijke antwoorden over het hoe en waarom werden niet gegeven, behalve enkele weinig overtuigende verklaringen over onverklaarbare storingen of explosies in elektriciteitsfaciliteiten. Was er in werkelijkheid sprake van een serie cyber (terreur)aanslagen op NAVO doelwitten?
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/04/Verdachte-serie-van-massale-blackouts-in-vier-NAVO-hoofdsteden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s