Nieuwe DITIB-fatwa staat toiletpapier toe

Screenshot_5

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

Is de islam toch te hervormen? DITIB heeft eind maart 2015 een fatwa uitgevaardigd, volgens welke het gebruik van toiletpapier in de islam toegestaan wordt, maar benadrukt dat water de primaire bron zou moeten zijn. Want voor het islamitische gebed moeten het lichaam, de kleding en de plek vrij zijn van “onrein” materiaal. “Als er geen water voorhanden is om je mee te reinigen, mag men ander materiaal gebruiken. Ook al beschouwen enkele islamitische bronnen papier als ongeschikt om mee te reinigen, bestaan er geen problemen bij het gebruik in het toilet”, staat er volgens “Hürriyet Daily News” in de fatwa.

Dit betekent een modernisering van de islam in zijn regelgeving – hier voor het doen van de grote boodschap – de zogenaamde Qadaa al-Haadja. Hierin wordt voorgeschreven dat moslims de linkerhand en water of drie stenen moeten gebruiken. Maar destijds had men geen toiletpapier. Daarom zag de Diyanet zich genoodzaakt de regels te actualiseren.

Zoals we weten, schrijft de islam zeer gedetailleerde regels voor hoe de samenleving dient te functioneren en hoe moslims zich in het dagelijks leven moeten gedragen. Er blijft nauwelijks ruimte of “materiaal” voor persoonlijke vrijheid over. Er openen zich dus compleet nieuwe mogelijkheden voor moslims, die volgens de islamitische voorschriften willen leven. De fatwa benadrukt echter nog steeds de overige regels waaraan met zich moet houden als moslims naar het toilet gaan: ze mogen op het plekje niet praten of lezen, ze moeten met de linkervoet naar binnen en met de rechtervoet naar buiten. Daarbij moeten bij binnenkomst en vertrek een gebed opzeggen.

Nu kunnen we alleen nog maar hopen dat deze nieuwe fatwa zich in onze islamitische parallelsamenlevingen rond spreekt – in ieder geval in de bijna duizend moskeegemeenten van DITIB, die ondergeschikt is aan de Turkse staat en wordt voorgezeten door de Ottomaanse vorst Erdoğan.

De Europese Commissie onderhandelt sinds 2005 met Turkije over een toetreding tot de EU. Daarbij moet onderhandeld worden over 35 toetredingshoofdstukken. Tot nu toe kon slechts één ding besloten worden: het 25e hoofdstuk over wetenschap en onderzoek.

We zouden de nieuwe fatwa over het gebruik van toiletpapier niet moeten onderschatten; want zij heeft maatgevend te maken met de hoofdstukken 26 (onderwijs en cultuur), hoofdstuk 27 (milieu), hoofdstuk 28 (consumenten- en gezondheidsbescherming). Misschien ook nog met hoofdstuk 2 (recht van vrije vestiging van werknemers) en hoofdstuk 3 (vrije vestiging en vrij dienstverleningsverkeer).

Wellicht waren dus de miljarden toetredingshulp aan Turkije toch niet voor niets. Sinds het jaar 2007 heeft Turkije volgens de statistiek van de Europese Commissie ongeveer 4,8 miljard euro gekregen voor de hulp tot EU-toetreding. In 2011 waren het 779,9 miljoen euro, in 2012 860 miljoen euro en in 2013 ongeveer 936 miljoen euro.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, EUSSR, fatwa, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

41 reacties op Nieuwe DITIB-fatwa staat toiletpapier toe

 1. Jean zegt:

  Als ik zo de muren bekijk van die stal dan krijg ik rare gedachten maar ja die heb ik al jaaaaaaren over die achterlijke perverse smeerlapperij, letterlijk en figuurlijk. Het begint ook steeds duidellijker te worden waarom die perverse eikels in die vodden rondlopen, bah, brrrrrr….

  Like

 2. peterk2014 zegt:

  Hier voorzie een ramp. Moslims die hun gat gaan afvegen met paoier? Nah dat kan nog niet. klinkt heel vies. Men moet niet vergeten, dat hun gat veeeeel groter is dan onze en dat gaat veel papier kosten. Aan de andere kant moeten wij ook verstaan, dat er in de woestijn geen papier aanwezig is. Dus moeten zij water of zand gebruiken. Om die rede zijn zij blij om in ons land te verbijven. En daarom zullen zij NOOIT meer terugaan.

  Like

 3. janfreak zegt:

  Het is te hopen dat Turkije nooit tot de EU toetreedt, dat geeft alleen maar ongewenste problemen, de islam staat haaks op onze culturen en is de meest intolerantie ‘religie’ die er is.

  Like

 4. Cathja zegt:

  De ‘heren’ hebben het makkelijk: die lange jurk geeft hen optimale vrijheid om alles wat ze kwijt moeten ongegeneerd te laten lopen. Dacht er iemand nou echt dat een Mo-fan in de woestijn de toiletregels in acht neemt? Dat kan niet eens.
  Trouwens, de dames hebben er ook een hoop gemak van om met een kledingstuk tot aan de grond rond te lopen. Ongezien kunnen ze ‘de hoop laten varen’!

  En dan zeggen ze dat moslims allerlei reinigingswetten en -regels hebben? Wel, die zullen ze vaak genoeg naast zich neerleggen. Als ik naar de bovenstaande foto kijk is het bewijs daarvoor geleverd. Het ziet er alles behalve ‘rein’ uit!!

  Bah, wat een smeerlapperij!

  Like

  • delamontagne zegt:

   allerlei reinigingswetten en -regels hebben? ???????????
   De Hygiënische bereiding van …………..sjiske kebab in een muslim restaurant…….

   Like

 5. Fred zegt:

  Dus die kuisen die hun reet af met water en de blote hand? Vandaar dat het telkens zo afschuwelijk naar stront begint te stinken als er een dichterbij komt.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Geef ze maar deze gebruiksaanwijzing !

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Artikel gaat toch blijkbaar over “Turkse”-is=lam. Maar Turkeije is sinds de jaren 20 door de hervormingen van Kemal Attaturk een, in naam, Seculiere staat. Kan me wel indenken voor het “heilige-land-zelve” S.A, waar die achterlijkheid is ontstaan. Maar daar zijn totaal geen rivieren en nauwelijks water. Behalve dan in Mecca, het wonderbaarlijke Samson-water. Maar daar mogen ze hun culo weer niet mee afvegen.
  Zover ik weet was het gebruikelijk om met de linkerhand een beetje zand te pakken en dan, enfin wel duidelijk.
  In het “Paradijs-landje” Dubai, werd het toilet-papier pas eind jaren 60 bekend. Er zaten toen op de pallets lading papier ook instructies wat de rollen waren en waar het voor diende.
  Voordien was men gewoon maar overal zijn behoefte te doen.
  Er kwamen toen ook verbodsborden.

  Bepaalde borden voor in de moskeet, waren er toen al.
  Moet je je indenken als al die vrome muslims zich niet kunnen inhouden, wat een walm daar dan zou kunnen hangen………….

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Bij het zien van de foto moest ik denken aan Jezus’ zeven woorden aan het kruis, “Mijn God, mijn God, waarom heeft Gij mij verlaten?”

  Ik hoop van harte dat die foto er een van een abattoir is en geen foto van een toilet! Wat een viezigheid is dat, verschrikkelijk!

  Like

 9. Johan zegt:

  Wat een shit nieuws, vandaag. Alweer een fatwa.

  Like

 10. Scheerzeep NU zegt:

  Mijn zwager is indo import, lieve man (van huis uit katholiek met de nonnenschool) getrouwd met mijn volbloed germaanse blonde schoonheid van een zus, met bloedmooie dochter getrouwd met echt indonesiër met twee heel mooie kleinkinderen, gebruikt de waterfles op het toilet. Ik heb nooit gevraagd hoe hij dat doet, maar zijn toilet is hygiënischer dan dat betegelde kotje van die hurkende moslim. Daar helpt geen toiletpapier tegen. Die gozer heeft niet eens een waterbakje om zijn handen schoon te wassen. Kun je wel met je handen je reet afvegen, maar wat doe je dan met je vieze handen?
  Herman Finkers begreep dit eveneens:
  Na toiletgang je handen wassen en je vervolgens afvragen waarom je piemel zo vies is. Had je toch beter voor het plassen je handen kunnen wassen.

  Like

 11. Um Shmum zegt:

  Blij dat de rare fatwa op die smeerlapperij opgeheven is. Kan het een gewone onhygienische smeerboel worden en blijven. Stelletje smeerpijpers …

  Like

 12. delamontagne zegt:

  De Proleet Muhammad………

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik gril bij de gedachte dat zo’n man je een hand wil geven of erger.

  Like

 14. Nemesis zegt:

  Eeb van de dames hier uit de buurt had en job aabgenomen voor 3=2 uur per dag. Scholen schoonmaken. Daar is ze heel snel mee opgehouden toen ze de toiletten moest doen. De beschrijving van die smeerlapperij kan ik jullie wel besparen.
  Maar er bestaan al heel lang vochtig toiletpapier, ook welke wat vochtiger is als de meeste. Die zouden toch wel moeten kunnen. Je kunt mij niet wijsmaken dat die viespeuken dat niet weten. Iedere supermarkt heeft ze in verschillende soorten.

  Like

 15. Nemesis zegt:

  Sorry mijn toetsenbord smijt weer letters door elkaar. Maar jullie begrijpen het hopelijk wel.

  Like

 16. Xander zegt:

  Lichaam en kleding vrij van onrein materiaal… laat me niet lachen!
  Rein en moslim is sowieso onverenigbaar met die ‘gooi maar van me af’ mentaliteit.
  Denk nu niet dat de op de foto zichtbare sanitaire voorziening een schertsfoto is ook in NL zien de toiletten er veel te vaak uit als op deze foto.
  Praatjes voor 10 over de Nederlandse c.q. westerse hygiene maar wat een tot op het bot smerig en infantiel volk.

  Like

  • Als een schip door het sueskanaal vaart krijgen de bootslui uit egypte een hut en wc toegewezen.Na vertrek moet je met een dekwasslang die wc schoon spuiten, de shit zit tot aan het plavond.Dit kan iedere zeeman bevestigen.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Marinus 22:22

    Maar behalve bidden, póepen ze dan ook al met hun kont omhoog? Dat zou kunnen verklaren waarom de stront tot aan het plafond zit…..

    Like

 17. luckybee zegt:

  Ow ik heb gedacht dat Mohammed geen papier kent om poepgat schoon te maken, daar om stenen , bladeren, en zand te gebruiken. Papier was toen nog te waardevol om je poepgat schoon te maken.

  Like

 18. Frans Brassens zegt:

  In verband hiermee is het opmerkelijk dat in een artikel (weet niet meer waar) te lezen stond dat de samenleving toeging naar het gebruik van DOUCHETOILETTEN, waarbij je kont met waterstraatjes gereinigd zou gaan worden. Een soort bidet dus. Duidt dit wellicht op de wens om de menselijke afgang politiek correct af te handelen?

  Like

  • rs zegt:

   Er is ergens in Nederland een “verzorgingshuis “speciaal voor Islamiten gebouwd en met een BIDET…………..waar was dat ook al weer ??? Wie ?

   Like

   • Cathja zegt:

    @ rs 9:48

    Zorgorganisatie Aveant in Utrecht heeft in samenwerking met verzekeraar Agis in Utrecht zo’n islamitisch zorgcentrum geopend. Op termijn willen ze verspreid over Nederland nog 500 (opvang-)plaatsen voor moslims creëren. Elke bewoner krijgt een eigen kamer en badkamer met bidet.
    Dit is wat u waarschijnlijk wilde weten?

    Like

 19. BertG. zegt:

  Dit is toch voor geen enkel zinnig mens meer te bedenken dat er iemand ergens er over na zit te denken hoe ik me reet af veeg en waarmee.
  En of het toegestaan is en dan ook nog hoe en op welke manier.

  Hou ze vooral heel klein en maak ze vooral heel bang dat ze iets verkeerd zouden kunnen doen.
  En dat de hele dag door over elke dagelijkse handeling die je moet doen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Niet alleen “dat” van de juiste richting en met welke voet eerst ze de “hygiënische” ruimte betreden, maar ook over allerlei andere ( voor normale mensen ) onzinnige dingen, uren, dagenlang discussiëren.
   En dit op kosten van de belastingbetaler………….
   De z.g.n. Sheik, die Wilders niet wilde ontmoeten:
   //////////////////
   De ’sjeik’, ooit reparateur van gokkasten, leeft al ruim dertig jaar van een uitkering. Hij handelt in religieuze kwakzalverij; bezoekers moeten geld betalen om van hun kwalen af te komen. De doodgefolterde Latifa kwam bij hem omdat zij er niet in slaagde zwanger te worden van de man die hij voor haar had uitgekozen. Volgens De Morgen ging de ’duivelsuitdrijving’ gepaard met hete baden, een gettoblaster met Koranverzen en flinke klappen.

   Tijdens de rechtszitting bleek dat de ’sjeik’ grote delen van zijn dag doorbracht met het staren naar kinderporno en extreme sm.

   Like

   • BertG. zegt:

    Voor orthodoxe Joden bestaan er ook allerlei regeltjes en gebeden i.v.m. een toilet bezoek. Deze mensen hebben soort gelijke regels, ook voor allerlei dagelijkse handelingen.
    Gebeden en regeltjes waar je je allemaal precies aan moet doen is op internet te vinden.
    Dus niet alleen moslims zijn zo bekrompen als de pest.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 10.23u.: Nee, zeg dat wel:
    Ooit een artikeltje gelezen, waarin een orthodox-Joods echtpaar aan het woord kwam:
    Ze betoogden onder meer, dat hu leefwijze wel de nodige restricties kende, maar dat je er dan ook niet tegenaan moest kijken op de manier van “Het glas is halfleeg,” maar “Het glas is halfvól,” met andere woorden: Kijken naar wat er wèl mocht. Ja, lèkker: Dat trucje probeerden katholieke opvoeders vroeger ook al! Niet, dat ik er ooit intrapte: IK bleef dan denken: “Als dat-en-dat dan weer wel mag, waarom dat andere dan weer niet? Want die inconsequentie bezàt het katholicisme: Drinken mócht, dansen en lol maken op feestjes óók, maar ter afsluiting een partijtje seks-buiten-het-huwelijk mocht weer niet en als het uitmondde in een zwangerschap waren de rapen helemáál gaar! Ja, dan denk ik dus: Wees dan nog liever consequent zoals de zware gereformeerden en verbied meteen àlles, zodat je weet, waar je aan toe bent. Ook typisch voor het katholicisme: Mooie jurken, kapsels, make-up mocht allemaal wèl, maar een decolleté mocht weer niet lager dan het sleutelbeen: Op dat soort cruciale momenten werden de teugels weer aangehaald! Ja, hoor: Dan zeg ik toch ècht: Flauwekul en hypocriet.
    Maar, om op dat orthodox-joodse echtpaar terug te komen: Die vertelden ook doodleuk: Net als bij de moslims mogen de vrouwen hun haar niet tonen, maar oh, vreugde: De orthodox-joodse vrouw heeft dan de keuze tussen een hoofddoek en een prúik! “Ik draag een pruik,” verklaarde zij trots. Natuurlijk moest het een decènte pruik zijn en géén lange blonde lokken, bv. Nou ja, dan zeg je toch echt: Wat een flauwekul; knip dan je eigen haar in een onopvallend model, dat komt op hetzelfde neer. Nee dus, want dat is dan éigen haar en het gaat er, behalve de eenvoud, kennelijk óók om, dat het éigen haar niet getoond wordt. Ja, neem me niet kwalijk, maar dàt vind ik wel zo belachelijk, dat ik de hidjab van de moslima ’s nog bijna minder hypocriet zou gaan vinden!

    Like

 20. alidas1 zegt:

  Die lui zijn toch knettergek .Moet er een beetje onder die nagels blijven zitten .
  Is er nog geen halal toilet papier?

  Like

 21. Charles Martel zegt:

  De Steentijd was een hogere beschaving dan de psychotische regressie, die we nu meemaken.

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  “Want voor het islamitische gebed moeten het lichaam, de kleding en de plek vrij zijn van “onrein” materiaal.”

  Volgens mij hebben die ‘reine’ moslims, de hele muur bescheten. Zouden ze eigenlijk -net als de Schotten- GEEN onderbroek dragen? Eigenlijk wel makkelijk, kunnen ze hun gat zonder belemmering uitmesten met de zoom van hun soepjurk.
  Waarom zit er eigenlijk geen deur in die plee? Heeft die vent soms een iets te krachtige wind gelaten?
  Waar zit het poepgat in de vloer met van die ‘stijgbeugels’ ernaast?
  Wat zit die moslim te doen met z’n handen?
  Waarom kijkt hij naar rechts?
  Vragen die niet beantwoord kunnen worden; zo komen we er natuurlijk niet.

  Hier ziet u hét ideale moslim-toilet; het ís lekker fris, dat geef ik toe, maar ik denk dat die smeerpijpen in een mum van tijd dat waterpijpje dicht gekakt hebben:

  Moet voor het islamitisch gebed de GEEST eigenlijk ook niet ‘rein’ zijn?
  Als ik zo eens naga welke vunzige gewoontes (koppensnellerij, pedofilie, necrofilie, kannibalisme(?), enz.) de moslim er op na houdt, kan er toch geen sprake zijn van een ‘reine’ geest?

  Like

 23. rs zegt:

  Cathja @: Ja, dat bedoelde ik!!!!!!!!!!!!
  GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  Het is toch potverdorie TE GEK VOOR WOORDEN…………….
  Mijn moeder wilde ooit een hoge toiletpot hebben……………..moest ze wel zelf betalen en laten plaatsen, ja, in een huurwoning !!!!!!!!!!!!

  Like

 24. rs zegt:

  Wat denkt men hier dan van ????
  http://www.youtube.com/watch?v=8XrEA-_DS1c

  Vieze goorlappen zijn het. Nee, die wijven schijnen OOK geen onderbroek aan te hebben!!!!!!!!!

  Like

 25. peterselie1 zegt:

  Er kwam een man moe van zijn werk stak de sleutel in het slot en liep de trap op, bijna boven aan gekomen struikelde de man over een stuk speelgoed van zijn kinderen en viel naar beneden, waarbij hij zijn knie flink bezeerde. Hij strompelde weer naar boven en begon flink geagiteerd het verhaal tegen zijn vrouw te doen, maar die zei ik heb het óók zo druk met de koters en het huishouden, boodschappen ben té moe om de rommel van de kids op te ruimen.

  De volgende dag maakte hij een afspraak met de huisarts en eenmaal plaatsgenomen bij de huis arts vertelde de man wat hem was overkomen. De huisarts beval hem zijn broek naar beneden tre doen om de zere knie te inspecteren, uhm zei de huis arts u heeft een bruine zak en schreef een recet voor zalf voor de zere knie voor.

  De volgende dag kwam de man wéér zeer moe en een van pijn vertrokken gezicht thuis en wéér bijna boven aan de trap struikelde hij wéér over een stuk speelgoed van zijn jongste, viel wederom naar beneden en bezeerde zijn goede knie. Weer het zelfde ritueel herhaalde zich, kwaad uitvarend tegen zijn vrouw over het los slingerende speelgoed, zijn vrouw antwoordde ja ik heb het óók zo druk dat ik geen tijd heb om mijn reet af te vegen, toen zei de man ja daar moet ik óók het nog eens met je overleggen!!!

  Like

 26. peterselie1 zegt:

  Tsa het zal omstreeks 1986 of 1987 zijn geweest toen een ex collega van mijn welke van origine een Serviër was en in Sarajevo, Bosnië gewoond had. Hij vertelde mij een verhaal wat ik toen bijna niet geloofde, namelijk hij was aan het mopperen over een lompe turk die hem geschoffeerd had op het werk en in de pauze kwam dezelfde turk bij het groepje lassers zitten en begon na een poosje weer tegen Mirko uit te varen.

  Mirko pakte hem met zijn grote handen beet en gaf hem een paar flinke klappen in zijn gezicht met de vlakke hand, de randdebiele Turk ging snel als de weerlicht er van door wegens de schaamte, maar hij maakte er géén werk van. Naderhand vertelde Mirko dat al de moslims gore smeerlappen waren en nat het toilet gebruik hun kont met de hand afveegde en aan de muren hun vingers ‘schoon’ schuurden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s