Reservisten Tsjechië en Slowakije weigeren mee te vechten in NAVO-oorlog tegen Rusland

Screenshot_11

(Door: Xander)

‘Vrijheid en onafhankelijkheid in Europa bedreigd door wereldwijde elite en pseudo-democratie’

Als het aan de Tsjechische en Slowaakse reservisten ligt zullen hun legers niet meedoen met de agressieve oorlog die de NAVO tegen Rusland wil gaan voeren.

De militaire reservisten organisaties in Tsjechië en Slowakije hebben een gezamenlijk memorandum opgesteld waarin ze stellen dat ze weigeren mee te vechten in de geplande toekomstige oorlog van de NAVO tegen Rusland. ‘Voor de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog zien we opnieuw een serieuze oorlogsdreiging… Wij, de Tsjecho-Slowaakse reserve soldaten, verwerpen unaniem iedere deelneming in gevechten die een geopolitieke daad van agressie van de wereldwijde elite door middel van de NAVO en de steun van onze regeringen zijn.’

Lees verder>>>
(h/t Aukina D. en Cees Mul)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Reservisten Tsjechië en Slowakije weigeren mee te vechten in NAVO-oorlog tegen Rusland

 1. Jaantje zegt:

  Heel verstandig wou dat men in Nederland ook eens achter het oor ging krabben en zich afvragen waar zijn we in ”vredes naam’ mee bezig?

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ontzettend veel respect voor de opstelling van de Tsjechische en Slowaakse reservisten! Een voorbeeld voor alle NAVO-landen!
  Wat rechtvaardigt een oorlog tegen de Russen, en is men zich er wel van bewust met welk enorm vuur ze gaan spelen?
  Het wordt ons steeds duidelijker waar de EU voor staat. Was ons “nooit meer oorlog” beloofd, dan vallen ons nu toch wel de schellen van de ogen nietwaar?
  Ik ben er voor 100% zeker van dat de enige drijfveer AMERIKA is! Dat land wordt ‘geleid’ door een oorlogshitser als president. Waarom neemt Brussel geen afstand van deze smeerlap? Op allerlei gebied worden we gemangeld door de VS, en net zoals in het artikel staat beschreven, zijn wij, ooit vrije soevereine staten binnen Europa, steeds meer aan het inleveren. Het smerige, stiekeme is, dat de burgers dit niet in de gaten hebben. Ze mérken het alleen op een gegeven moment, maar dan kunnen ze er niets meer tegen doen. Precies zoals één van die flapdrollen in Brussel eens heeft gezegd. Ze lanceren een plan, krijgen ze tegengas, dan houden ze zich even koest, maar komen er vanuit de lidstaten geen protesten, dan wordt het plan omgezet in een maatregel die uitgevoerd wordt.

  Oh, wat zijn we er met z’n allen op een smerige manier ingeluisd!! Je zou ze kielhalen, al die leugenachtige lamzakken!
  Ik begon mijn reactie met het uitspreken van respect voor de Tsjechen en de Slowaken. Ik hoop dat er nog veel meer verzet gaat komen tegen deze mensonwaardige praktijken!
  Niet alleen in ons belang, maar ook in het belang van onze kinderen en kleinkinderen!

  Like

 3. tijluylenspiegel zegt:

  Een oorlog van de Navo tegen Rusland, het is niet helemaal ondenkbaar maar laten we niet vergeten dat Rusland wel de beschikking heeft over een uitgebreid nucleair wapendepot.
  Het is te hopen dat de idioten verenigd in de Navo de woorden van Albert Einstein goed in de oren knopen.
  “Ik weet niet met welke wapens de Derde Wereldoorlog zal worden uitgevochten maar wel dat de Vierde Wereldoorlog met stokken en knuppels wordt gevochten”.
  Mede dankzij het meer dan belachelijke optreden van van Baalen en Verhofstadt op het Maidanplein is de Russische beer wreed wakker gepord, en hij is daar knap chagrijnig van geworden.

  Like

 4. louis portugal zegt:

  Hoewel ik niet geloof dat het westen een werkelijke oorlog gaat voeren tegen Rusland, omdat Putin daar veel te ontwikkeld voor is, vind ik het wel positief dat er daar militairen zijn die al meteen duidelijk maken dat ze daar helemaal geen zin in hebben.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Chapeau !!

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Een vierde wereldoorlog zal desastreus zijn voor de mensheid. Het zal dan een kernoorlog worden waarvan de gevolgen wel bekend zullen zijn.
  Het zou beter zijn om de E.U. op te heffen. Om economische te blijven handhaven en te vergemakkelijken kan men voor handelsdoeleinden de Euro giraal handhaven. Vervolgens een Europese samenwerking die er toe leid dat de islam uitgebannen wordt. Dat geldt natuurlijk ook voor de onaangepasten onder hen evenals zij die geen werk hebben en beroepsmatig aan het uitkeringsinfuus hangen. Als dit gebeurd is hebben we eindelijk de tijd om het eigen krapuul eens onder handen te nemen.
  Het zal moeilijk worden want het sociaal economische leven is de laatste decennia volkomen ontwricht.
  Pas dan kunnen we aan de wederopbouw beginnen. Daar is echter een mentaliteitsverandering voor nodig. Echter, om dit te kunnen bereiken is het zeer noodzakelijk om partijen als PvdA, Groen links, Sp en D66 voorgoed het zwijgen op te leggen.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Maar ik heb ook helemaal geen zin door de Russen bezet te worden.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Moet dat dan perse bezet worden wat dacht u van vrij en onafhankelijk?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat betekent dan wel: De Russen kritisch en afstandelijk blijven bekijken.
    En ons vooràl niet uitputten in uitingen van sympathie, want daar is totaal geen reden voor.

    Like

 8. Ad de Koning zegt:

  Er bestaan dus nog wel mensen die hun verstand gebruiken, onbegrijpelijk dat de regeringen nooit eens nadenken.

  Like

 9. Peter Selie zegt:

  Misschien komt de wijzen toch uit het Oosten zoals bij de geboorte van Christus

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Er zijn een paar goede en zeer begrijpelijke redenen waarom de Tsjechen en de Slowaken tegenwoordig niet meer willen meevechten tegen Rusland:
  Ten eerste werd Tsjechoslowakije in 1938, toen Adolf Hitler het Sudetenland wilde innemen, door de westerse geallieerden verkocht en verraden aan Duitsland daar zij meenden (net als met die kut-islam!) dat als ze zoet, lief en aardig tegen de nazi’s waren zij hen niet gingen aanvallen. De Russen werden terecht buiten de deur gehouden maar het verzet van de Duitse anti-nazi’s onder leiding van Ludwig Beck gingen ze daarbij gewoon dwarsbomen!
  Ten tweede had de Tsjechische regering in ballingschap het gevaarlijke plan Operatie Anthropoid uitgewerkt om Reinhard Heydrich, het hoofd van de SD en de Gestapo, in Praag te vermoorden. Er was zelfs een verhaal bekend dat Heydrich in 1941 de kroon van het Tsjechische vorstenhuis oneerbiedig op zijn hoofd had geplaatst en een legende wilde dat wie geen lid was van de koninklijke familie en deze kroon opzette binnen een jaar zou sterven! Toen dat uiteindelijk lukte roeiden de nazi’s de inwoners van de dorpen Lidice en Ležáky bijna geheel uit en maakten deze plaatsen letterlijk met de grond gelijk! De bedenker van dit plan, president Edvard Beneš, zou hier voor beloond zijn maar hij kon zo goed een medaille krijgen voor de verwoesting van de twee Tsjechische dorpen daar moordaanslagen, zelfs niet op verderfelijke personen, NOOIT beloond mogen worden omdat dit juist op premiejagen lijkt!
  Ten derde werd Tsjechoslowakije in 1945 aan de Russen uitgeleverd al probeerde de, naar de Duitsers overgelopen, Russische generaal Andrej Andrejevitsj Vlasov dit nog te voorkomen zodat het land 45 jaar lang, net als alle Oost-Europese landen, moest zuchten onder het juk van het gehate bolsjewisten-tuig!
  Hierdoor zijn vooral de Tsjechen nog steeds loeikwaad op het westen en velen die thans in Tsjechië op vakantie gaan komen er vanzelf achter hoe buitengewoon onvriendelijk en onbeschoft velen van de inwoners zijn tegen buitenlanders. Godzijdank schijnen ze daar de EU en de islam nog vele malen erger te haten dan wij! Ze kunnen anders zelfs net zo goed tegen de Russen gaan knokken op een manier zoals de “gewelddadige” komieken Terence Hill en Bud Spencer vroeger deden en om die twee kon je pas hartelijk lachen!

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Men hoeft inderdaad niet aan te sturen op een oorlog tegen Rusland. Als we maar niet vervallen in het andere uiterste en ‘De Russische Beer’ kritiekloos gaan omarmen.
  Vervelend genoeg is het voor velen nog steeds een té simpele kwestie van “óf-óf.”

  Like

 12. Margreet zegt:

  Ik heb respect voor de landen in Europa die zich uitspreken tegen oorlog en die niet gemotiveerd worden door angst of eigen belang. Over dit laatste kan ik natuurlijk niet oordelen maar het voeden van de agressie van de navo en rusland leidt niet tot iets goeds. Dus ook fantastisch als landen tegen de navo en rusland zich uitspreken.

  Like

 13. koloth zegt:

  Het westen is gewoon een stelletje gluiperds, geef mij Putin maar.
  Vergeet niet dat bij WW2 Rusland Hitler heeft verslagen en op weg was om europa te bevrijden.
  Toen de VS dat zag (die het prachtig vonden allemaal) met spoed ook ineens europa ging bevrijden om dat europa anders onder invloed van Rusland zou komen.
  Het is zo erg dat die smerige Merkel niet naar het Russische bevrijdingsfeest ging, nou ja ze mocht natuurlijk niet van obomba.
  ach als je toch alles aan de weet komt dan wordt je er toch misselijk van wat een stelletje smeerlappen incl. onze regering bah kots kots.

  Like

  • John Doe zegt:

   Ik raad een aantal mensen toch aan om meer te verdiepen in de geschiedenis van Rusland. Vooral de tijd van Lenin en Stalin!! De communisten waren geen haar beter dan de nazi’s, joden hadden het ook moeilijk onder de Russen! In de Sovjetunie had je ook werkkampen ( Goelags ) waar politieke tegenstanders, joden etc. zich letterlijk dood werkten. Vergeet niet de duizenden krijgsgevangenen die in de Sovjet kampen overleden zijn!! Miljoenen mensen zijn gestorven tijdens communistisch bewind door geweld en honger!!
   Zelfs nu worden tegenstanders van het Kremlin uit de weg geruimd, homo’s hebben geen rechten en de Russische maffia heeft veel macht.
   Nee geef mij dan maar USA en EU daar ben ik nog vrij en hoef ik niet te vrezen voor mijn leven!!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    U heeft helemaal gelijk met wat U allemaal opnoemt: Over dat alles wordt door verschillenden hier veel te luchtig gedaan.
    En dat vindt dan weer zijn oorsprong in het feit, dat we nu eenmaal alle reden hebben om over de huidige opstelling van Amerika ontevreden te zijn, om de zittende president aldaar te wantrouwen en om de EU te ervaren als een fuik, waar we onvrijwillig ingedreven zijn. Dit alles brengt bepaalde mensen ertoe, de tegenstander van Amerika en de EU, Rusland, te zien als degene aan wie men zich moet vastklampen. Maar deze misvatting komt dan ook vooral hieruit voort, dat wij de Russische gang van zaken tot nog toe niet aan den lijve hebben ondervonden, zodat ook híer desgewenst weggekeken kan worden.
    Rusland ís evenwel geen steunpilaar voor een westerse natie en zal dat, gezien haar geschiedenis en het daaruit voortvloeiende leefklimaat nooit worden ook.
    Dit ís geen kwestie van kiezen voor de ene kant of voor de andere: Een onafhankelijke opstelling ten opzichte van beide ware hier nog altijd het beste.

    Like

  • BertG. zegt:

   Censuur, censuur en nog meer censuur.
   Wat moet het verschrikkelijk saai en beknottend wonen zijn in het Rusland van Vladimir Poetin: vanaf nu is het namelijk officieel verboden om via het internet zogenoemde memes te maken van bekende Russische personen zoals artiesten, tv-gezichten etc. (lees: van Vladimir Poetin en zijn vazallen). Parodie-accounts op sociale media en parodiewebsites zijn voortaan ook keihard verboden door Roskomnadzor, de organisatie die namens de Russische overheid het internet beheert. Via Engadget:
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/lachen-om-internetgrapjes-mag-ook-al-niet-meer-in-poetins-rusland/

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s