Zweden zal in 2030 zonder contant geld zijn

Screenshot_15

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De afschaffing van het contante geld is in Zweden in volle gang. Nadat het land als eerste land in Europa bankbiljetten invoerde, zal het ook het eerste land zijn dat deze weer afschaft. Tot 2030 dient Zweden helemaal zonder contant geld te zijn. Want het devies luidt: “Als je cash betaalt, klopt er iets niet.” Profiteurs van deze ontwikkeling zijn vooral de banken en de cybercriminelen.

De absurde logica in Zweden luidt: “Als je contant moet betalen, klopt er iets niet.” Of met andere woorden: wie nog met contant geld betaalt, moet wel met criminaliteit te maken hebben. Zo ver is de hersenspoeling in het Scandinavische land al binnengedrongen. Dientengevolge moet men ook niet verbaasd zijn wanneer men bij een bezoek aan Zweden bijna overal al borden met het opschrift “Vi hanterar ej kontanter” (vrij vertaald zoiets als: “Wij accepteren geen contant geld”) vindt. Zelfs kleine bedragen betaalt men daar met de creditcard.

Dit schijnt de Zweden echter niet te storen. Integendeel zelfs!: contant geld wordt in het Scandinavische land inmiddels al bijna meer onoorbaar dan alcohol en sigaretten. Inmiddels is het al zover dat ongeveer 95% van de inkopen in de detailhandel zonder contant geld worden gedaan. Vooral de banken namen de afgelopen jaren successievelijk afscheid van bankbiljetten en munten: in nog slechts enkele filialen kun je contant geld krijgen en in Zweden zijn bijna geen geldautomaten meer te vinden. Volgens schattingen zou Zweden in het jaar 2030 al zonder contant geld kunnen zijn.

De argumentatie van de banken betreffende de afschaffing van het contante geld beroept zich vooral op het veiligheidsargument: bankovervallen, diefstallen en ook roofovervallen dienen daarmee vermeden te worden. Echter neemt daardoor ook het gevaar van cybercriminaliteit toe. In werkelijkheid gaat het de banken echter vooral om extra inkomsten door heffingen op transacties en om de controle van het koopgedrag d.m.v. “gepersonifieerde reclame”. Deze beide zijn namelijk veel attractiever, zodat ze daarmee extra inkomsten kunnen genereren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, Overheid, Privacy, Socialisten, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

17 reacties op Zweden zal in 2030 zonder contant geld zijn

 1. E. Janssens zegt:

  Geen geld, maar slechts cijfertjes op een scherm, geen mannen en vrouwen maar slechts geslachtsloze wezens (in de hoop dat op die manier de moslims zullen ophouden Zweedse vrouwelijke massaal te verkrachten), super de luxe hotels voor moordenaars en serieverkrachters, plannen om 400.000 nieuwe immigranten uit het Midden-Oosten binnen te halen… wat een leuk land toch! Mij zullen ze er niet zien.

  Like

 2. E. Janssens zegt:

  … in de hoop dat op die manier de moslims zullen ophouden Zweedse vrouwen massaal te verkrachten

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ze zijn nog gluiperiger dan ik dacht! Alles doen ze om mensen in hun privé-levens te controleren, maar kennelijk hebben de Zweden er zelf weinig problemen mee.
  Welk land wilde werknemers ook al weer een onderhuidse chip geven? Er staat me iets van bij dat dit ook in Scandinavië was.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Big Brother is F*cking you all!

  Like

 5. Scheerzeep NU zegt:

  Pinnen is het verschuiven van getallen van de ene rekening naar de andere. Per saldo blijft het bedrag voor de bank gelijk. Als alle consumenten hun aankopen contant gaan betalen daalt het saldo van de bank. De bank wordt dan minder krediet waardig, want er is minder geld op zijn rekening, het banksaldo van de bank. Dat is hun gruwel. Te weinig geld. Daarom ook aanmoediging tot sparen voor kinderen (Lodewijk Deijselbloem vond “sparen als kind ook al leuk”). Zij willen geld. Ons geld.
  Wij kunnen weer macht krijgen over een deel van ons geld door alle consumenten bestedingen contant te betalen. En daar zit het probleem. Er is niet genoeg contant geld om alle consumenten bestedingen cash te betalen. Er is te weinig geld en er zijn te veel schulden.
  Ze naaien ons allemaal en willen ook nog een bonus toe. Dikke vinger in hun reet.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Het Marxisme breng zo tezien de Zweden tot het bedelstaf

  Like

 7. sjun zegt:

  Zweden wordt geschrapt bij mijn bestemmingen elders. Ik betaal zoveel mogelijk contant omdat het niemand aangaat waar ik hoeveel geld laat liggen en welke vaste patronen daaruit te destilleren zijn. Kan contant betalen niet dan geef ik daar niks uit.

  Like

 8. Peter Selie zegt:

  Als we verstandig zijn, dan laten we Zweden massaal links liggen, maar weigeren ook hun in Bangladesh door kinderen en onderbetaalde arme mensen gemaakte rotzooi te kopen. We zullen ze leren bij Ikea!!!,

  Like

 9. baksteen zegt:

  Hoe denken ze dat de moslims dat daar samen met de lokalen tegen die tijd gaan oplossen? er komt gewoon een gouden / zilveren munt, niks bank, rente hoeven we niet, willen de moslims al helemaal niet, en worden het echt grote bedragen gebruiken we de Bitcoin. Huiszoekingen? veel succes, de Joden doen het geldwezen weer en stallen dat eventueel bij de Moslims, geen overheid die zo’n wijk binnen durft of een instelling durft aan te pakken. Een overheid die iedere zekerheid bij haar burgers weg haalt blaast zichzelf op.

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  ach wat, ik zit nu al zonder geld

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Zweden moet inderdaad hartstikke kapot. Wat een communistische bende. Ikea en AH staan bovenaan de boycot lijst.

  Like

 12. tijluylenspiegel zegt:

  Ook ik vind het een absurd idee maar nog niet zo lang geleden stond er al een artikel in Elsevier dat het betalen met cash geld bijna achterhaald is en dat een leven zonder contant geld aanstaande is, óók in Nederland.
  Als ik helemaal eerlijk ben weet ik niet hoe een biljet van honderd of vijfhonderd eruit ziet, om die reden zou ik ze ook niet accepteren als betaling, die €uro’s zien er toch al uit als monopoliegeld en on top of that heb je ook nog twee verschillende biljetten van vijf en twee verschillende van tien €uro.
  Biljetten van vijftig €uro zijn staatsgevaarlijk omdat er zoveel valse van in omloop zijn.
  Toch maar terug naar de gulden dan?
  De tijd dat geld nog bijnamen kreeg, een beis, een heitje, een piek, een daalder, een knaak, een joet, een geeltje, een meier, een rooie rug

  Like

 13. 4sjun zegt:

  Tijd om er alternatief geld in te brengen. Lokale munten die niet door Brussel ontwaard kunnen worden em die ook al niet naar Zuid-Europa getransfereerd kunnen worden. De Euro gaat ten koste van de vertrouwensbasis waarop geldstelsels gebaseerd zijn. Puur plastic geld is nog erger. Het betekent dat er helemaal geen dekking meer is van getalletjes die naar believen gemanipuleerd kunnen en zullen worden. Weiger elke medewerking aan deze charlatannerie voordat het je tot slaaf maakt van de goodwill uit Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s