Het gaat los: links wil zich verenigen

Screenshot_17

(Door: Michael van der Galien)

“Tegen het grootkapitaal.”

De linkse partijen in de Tweede Kamer hebben het he-le-gaar gehad met de dominantie van rechts bij de verkiezingen van de afgelopen jaren. Daarom willen ze vanaf nu samen een blok vormen:

‘De linkse partijen moeten gaan samenwerken. Laten we alle kinnesinne opzijzetten en de krachten bundelen tegen het grootkapitaal,’ zegt PvdA-voorzitter Hans Spekman vrijdag in NRC Handelsblad. Spekman is niet de enige die publiekelijk flirt met het idee van een grote linkse samenwerking. ‘Ik zie PvdA en GroenLinks steeds dichter bij elkaar komen. Er is een noodzaak elkaar te vinden,’ zegt GroenLinks-prominent Maarten van Poelgeest.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Groenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, Nederland, nieuw fascisme, PvdA, Socialisten, SP, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het gaat los: links wil zich verenigen

 1. leefbarbaar zegt:

  Linx gaat de strijd aan met het grootkapitaal. Met zichzelf dus, want vele graaiers zijn socialisten. Succes dan maar weer.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Twee splinterpartijtjes gaan straks samen een spliter in de Nederlandse samenleving vormen.
  Ook die zal er hopelijk gauw uitzweren.

  Beiden hebben al veel kaput gemacht.

  Like

 3. Republikein zegt:

  zeker, en nog bla kotz vla kutz etc enzovoort….
  Lekker los etc kutz vla kotz bla nog en zeker!

  Like

 4. Scheerzeep NU zegt:

  Tegen het grootkapitaal.
  Links voert een strijd gericht op invulling van lust- en nuttigheidswaarden, de zgn. economische waarden.
  De PVV is voor Vrijheid. Deze waarde zit op geestelijk niveau. De overwegingen bij deze waarden gaan over wat waarheid/kennis is en wat goed is om te doen, ethiek en esthetiek, wat mooi is. De opvatting dat mensen met een voldoende invulling van hun economische behoeften volgzame burger zouden kunnen worden loopt spaak op de waarheid dat succesvolle PVV-ers toch voldoende reden hebben tot klagen en opstandig gedrag. Dit volgt uit de constatering dat het uitgangspunt van Links over wat waarheid en ethiek is niet deugd en onvoldoende toereikend is om de huidige maatschappelijke problemen op te lossen door ze slechts tot economische waarden te reduceren.

  Ook voor de PVV zit er een addertje onder het gras.
  Moslims zijn bereid veel van hun vrijheid in te leveren ter behoud van hun levenswijze. Hoeveel van uw vrijheid bent u bereid in te leveren ter behoud van uw cultuur?
  Bij de PVV en eigenlijk de hele westerse levensbeschouwing na 1945, is er een spanning tussen cultuur en vrijheid. Twee polen van de huidige humanistische wereldvisie die constant met elkaar in conflict zijn en elkaar aanvullen en uitsluiten. Als de Islam onze vrijheid bedreigt, hoeveel van uw vrijheid bent u dan bereid in te leveren ter behoud van uw cultuur? Of bent u bereid iets van uw cultuur in te leveren ter behoud van uw vrijheid? Wat maakt ons sterker, onze cultuur of onze vrijheid.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Of bent u bereid iets van uw cultuur in te leveren ter behoud van uw vrijheid? Nou daar kan ik heel kort op reageren, de Nederlandse burgers hebben al veel van de Nederlandse cultuur ingeleverd dat weet u óók donders goed. Zo als u het steld is de Nederlandse cultuur niet gelijk aan de Nederlandse identiteit dat zijn twee apparte termen. Prinses Máxima beweerde ook dat zij de afwezigheid van de Nederlandse identiteit niet erg vindt.

   Volgens Máxima bestaat de Nederlandse identiteit niet, net zomin als ‘de Nederlander’ en ‘de Argentijn’. Om iemands identiteit zijn geen hekken te plaatsen, vond de prinses. Dit was natuurlijk koninklijk gelul in de ruimte, gezelligheid kent geen tijd en nog meer van deze superlatieven welke de autochtone Nederlandse burger rechtstreeks in zijn kruis doet voelen. Het zijn juist de onderbuikgevoelens van de gevestigde orde welke op een regenten mentaliteit zijn geënt en ruim 6 decennia lang de autochtone burgers gegijzeld houden.

   De bestuurlijke elite en achtereen volgende regeringen van de reguliere of traditionele politiek heeft de islam in al zijn facetten besteld en de werkelijk mond dode burgers die hebben deze kolonisatie maar te slikken. “Moslims zijn bereid veel van hun vrijheid in te leveren ter behoud van hun levenswijze.” hoe komt u op deze krankzinnige opmerking? Heeft u een enquête gehouden onder de moslims om hun vrijheid in te leveren? Nee dat dacht ik al het is gewoon een greep uit de lucht om op een fijne, bijna ondoorzichtige manier op geert Wilders zijn PVV te bashen niets meer of minder.

   Vrijheid is de mogelijkheid om te doen en laten wat men wil terwijl een ander dat ook kan, zowel in lichamelijke als in geestelijke zin. Zo dat komt even hard aan hé Scheerzeep de schuim bellen reeds op u lippen (lol) De moslims hebben de vrijheid om hun verdorven veroveringsideologie te beoefenen daar zorgt Art 1 van de Nederlandse grondwet en de gehele reguliere politiek wel voor, voorts zijn zij zó vrij om niet volledig te integreren in het gastland anders gezegd de hel multiculturele maatschappij is mislukt en wie zit er met de brokken opgescheept de Nederlandse autochtone burger.

   Moslim Immigranten zijn kolonisten
   Wat is het beeld van een kolonist?

   *Woont in een vreemd land waar hij geen wortels heeft

   *Heeft zijn eigen kalender en jaartelling

   *Draagt zijn eigen typische kleding

   *Eet zijn eigen typische voedsel

   *Spreekt zijn eigen taal

   *Heeft zijn eigen geloof

   *Ziet om zich heen de heidenen

   *Trouwt alleen binnen eigen geloof of ras en nooit met een inboorling(e) tenzij die zich tot het geloof en cultuur van de kolonist bekeert, of tenminste beloofd dat de kinderen in de eigen cultuur worden opgevoed

   *Wil het liefst in het thuisland begraven worden en als dat niet kan dan tenminste op een ‘eigen begraafplaats’ in het nieuwe land

   *Behoudt het paspoort van zijn thuisland

   *Behoudt financiële en economische banden met het thuisland

   *Het thuisland heeft grote financiële voordelen en belangen bij de situatie

   *Vanuit het thuisland wordt druk uitgeoefend en gestuurd op cultuur en politiek

   *Vervult militaire dienstplicht in het thuisland

   *Behoudt zijn eigen rechtssysteem en stelt eigen rechtbanken in. Dit brengt enkele andere aspecten van kolonialisme in gedachten namelijk:

   *Enclave vorming

   *Volksplantingen, een veelzeggend woord uit die tijd

   *Cultuurverbetering en volksverheffing voor de heidenen/inboorlingen

   *Een eigen geschiedschrijving van het ‘nieuwe land’. Bijv. in plaats van ‘we hebben hard gewerkt om iets te bereiken’, ‘we hebben hard gewerkt om dit land er na de oorlog bovenop te helpen, de inlanders wilden het vuile werk niet doen’. Vergelijk dit met een immigratie land als de V.S. in Amerika, ook trotse verhalen over hard werken, 2 of 3 banen hebben enz. maar geen herschrijving van de geschiedenis en wel identificatie met die geschiedenis.

   *Het thuisland weigert om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te nemen. Weigert tegelijkertijd de paspoorten van haar onderdanen terug te nemen/ongeldig te verklaren ten gunste van het nieuwe paspoort/ontvangstland. Op die manier heeft het oude thuisland blijvend (generaties lang) de mogelijkheid om de eigen wet van (het oude thuisland) land van origine te blijven toepassen.

   Deze lijst valt beslist nog verder aan te vullen. >>> http://boinnk.nl/blog/86535/moslim-immigranten-blijken-kolonisten/

   Like

 5. E. Janssens zegt:

  Zouden ze werkelijk de grootkapitalisten in Saoedi-Arabië, Qatar, VAE etc. het vuur aan de schenen gaan leggen? Ik denk het niet, daarvoor is links véél, véél te islamofiel en te laf! Het denkt het riedelthje van vijftig jaar geleden toe te kunnen passen op de huidige tijd. Lelijk mis, de linkse partijen bieden geen toekomst en hebben dus geen toekomst.

  Like

  • E. Janssens zegt:

   riedeltje

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ E. Janssens 10 april 2015 om 21:21

   “Zouden ze werkelijk de grootkapitalisten in Saoedi-Arabië, Qatar, VAE etc. het vuur aan de schenen gaan leggen?”

   En het ‘koningshuis’? Die ‘koninklijke’ ‘belasting-weigeraars’ bezitten ook een aardig kapitaaltje!

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Samen tegen het Grootkapitaal! Keep on dreaming, jongens:
  Bij de eerste de beste poging vechten jullie elkaar natuurlijk weer de tent uit zoals altijd!
  En opeens hoort D ’66 er niet meer bij, want bij nader inzien is dat jullie tóch teveel een burgertrutje, ondanks haar voorliefde voor de multikul. Och, och…….
  Ik weet het niet: Dat Links heeft toch ontegenzeggelijk iets van een basisschoolklas op het schoolplein: Wie mag er wèl en wie mag er níet meedoen met rovertje spelen?

  Like

 7. Thoth zegt:

  Ach, dat wordt nooit wat. De SP wil nooit met de PvdA. Kortom, ze gaan nog verder achteruit. Nu maar hopen dat één keer in willen zien dat de immigratie, islam de samenleving ontwricht. In dat geval komen we ergens. Anders, niet…

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Wat zijn ze toch lekker ouderwets in hun opvattingen, de knetterlinkse partijen die door dit zg.linx bloque als rechts worden beschouwd, lachwekkend. Van der Galien shrijft : “Als links daar iets aan wil doen moet het moderniseren en moderne problemen op creatieve wijze aanpakken. De oude methodes werken niet meer – en hebben eigenlijk ook nooit gewerkt.” Naar mijn mening zijn die oude methodes juist voor een aanzienlijk deel de oorzaak van de huidige problemen; en onnadenkende lieden menen dat dat rechts ook de oplossingen niet heeft alsof de peilloze diepte waarin linx ons gestort heeft met een beetje rechtse goede wil in een poep en een scheet verlaten kan worden.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Ook de SGP hebben nu hun vrouwen inde Parlement los gelaten; met je billen schdden help bij ze niet,Femke Halsema,ze dweilen met al je argumenten de vloer van de tweede kamer glad.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Links wil zich verenigen om gezamenlijk er nog harder voor te gaan om de PVV weg te willen krijgen door gezamenlijk wetjes te bedenken die dit mogelijk moeten maken.
  En uiteindelijk hebben we nog 1 partij over waarin iedereen het met mekaar eens is.
  Een echte regering hebben we sinds de oprichting van de EU al niet meer dus veel zal het niet eens uitmaken. Hier zetelen alleen nog de uitvoerders van dit beleid.
  De rest moet ze ze smoel houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s