Consumptiebeperking: EU wil alcohol veel duurder maken

Screenshot_29

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De gezondheidspolitici van de EU willen alcoholische dranken veel duurder maken en de minimumleeftijd voor consumptie verhogen naar 18 jaar. Dat dient een prijsgebonden alcoholverbod naar Scandinavisch voorbeeld op te leveren. De EU ontpopt zich daarbij opnieuw tot betuttelingscentrale.

Het biertje na werktijd of het glaasje wijn bij het eten zou weldra wel eens veel duurder kunnen worden. In ieder geval als het aan de EU-gezondheidspolitici ligt. Deze hebben in het Europees Parlement namelijk een resolutie tot de beperking van alcoholconsumptie ingebracht, die een minimumprijs voor alcohol en het optrekken van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie regelt. Verder dienen er in het vervolg ook waarschuwingen voor zwangere vrouwen en het aantal calorieën op de flessen te staan.

Weliswaar zou de invoering van de wet vanwege het unifomiteitsprincipe in de ministerraad vermoedelijk mislukken, desondanks zullen de mensen zich moeten instellen op enkele aanscherpingen. Per slot van rekening staat het EU-apparaat bekend om enorme ingrepen en agressieve betutteling tegenover de lidstaten en hun nationale karakteristieke eigenschappen en ook de nationale politiek in de verschillende landen neigt graag naar controlewaan.

Hierdoor wordt echter steeds duidelijker dat de EU-moloch een steeds buitensporiger betuttelings-, regulerings- en controlewaan ontwikkelt. Vooral onder de dekmantel van milieubescherming, gezondheidsbelangen of andere populistisch bruikbare argumenten grijpen de EU-autoriteiten steeds weer in het leven van de mensen in. De vrije besluitvorming van de mensen zelf speelt geen rol meer.

Ook al is het te begroeten dat men zich zorgen maakt om de vele duizenden sterfgevallen als gevolg van een overmatige alcoholconsumptie, er zijn wel degelijk andere mogelijkheden ter preventie van een verslaving. Om hele economische takken af te wurgen, kan namelijk niet de steen der wijzen zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, dictatuur, EUSSR, meningsdictatuur, socialisme. Bookmark de permalink .

50 reacties op Consumptiebeperking: EU wil alcohol veel duurder maken

 1. Cathja zegt:

  We zullen nog met veel meer regels te maken krijgen, die ons het bloed onder de nagels vandaan halen. Het gaat de EU echt niet om onze gezondheid, maar alleen om ons in hun macht te hebben. Zij zullen wel zorgen dat wij niet meer kunnen genieten van een goed glas wijn, want waarom zóuden we genieten? Dat is toch voor de welgestelden? Toch niet voor het klootjesvolk?
  De strop om onze hals wordt steeds strakker aangetrokken. Wat zal het volgende idee van Brussel weer zijn? Zitten er daar nog mensen met enkele hersencellen, die begrijpen dat mensen zelf willen bepalen wat zij eten en drinken? Goede voorlichting is prima, maar dit gaat veel te ver.
  We zullen als burgers van de EU-lidstaten massaal onze verontwaardiging duidelijk moeten maken. Laten we niets van ons horen, dan worden deze plannen omgezet in regels en wetten.

  Like

 2. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Alsof drank al niet duur genoeg is! Bovendien zullen de mensen die hier als excuus worden opgevoerd, de alcoholverslaafden, er geen druppel minder om gaan drinken, hoe zij dan ook aan hun drank zouden moeten komen. Alweer een met huichelachtig, maar voor wie na kan denken uiterst doorzichtig, gelul omgeven rooftocht van de E.U.!
  We zien de ontwikkelingen: pure dictatuur, bemoeizucht en dievengedrag.

  Wat ook nog te verwachten valt is dat de criminele gigant Monsanto, een vriendje van de E.U., straks niet alleen zaden en groenten onder het eigen patent brengt (wat een totaal krankzinnige zaak is), een patent op alcohol gaat aanvragen en verkrijgen.
  Belachelijk of onmogelijk? Voor criminelen in de politiek en in de multinationals is niets onmogelijk.

  En het lamlendige ‘volk’ slaapt natuurlijk door. Iets wat bijvoorbeeld drankorgel Juncker goed begrijpt en daar misbruik van maakt, gezien een aantal van zijn kwalijke uitspraken.
  Wat zou díe smeerlap voor zijn buitensporig borrelgebruik betalen?

  Like

  • Ze vreten en zuipen gratis, en betalen nauwelijks belasting, alles nemen ze af van het volk.

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Frans Brassens zegt:
   11 april 2015 om 11:49

   Wat ook nog te verwachten valt is dat de criminele gigant Monsanto, een vriendje van de E.U., straks niet alleen zaden en groenten onder het eigen patent brengt (wat een totaal krankzinnige zaak is), een patent op alcohol gaat aanvragen en verkrijgen.
   ====================================================================Ze hebben ook al een patent op varkens.

   Lees: De volgende documentaire is gemaakt door het Belgische programma Terzake en uitgezonden op 9 juli 2007. Hij gaat over de praktijken van Monsanto. Varkens worden onvruchtbaar na het eten van het genetisch gemanipuleerde BT-Corn, maar Monsanto zegt: bewijs dat dan maar. Boeren moeten boetes betalen omdat hun land verontreinigd is met gepatenteerde gewassen, terwijl ze deze gewassen bewust hebben geweigerd. Andere boeren moeten straks misschien betalen voor elk biggetje dat wordt geboren, omdat Monsanto ook de genetische code van hun varkens heeft gepatenteerd. Het patent op genen is een juridisch wangedrocht!

   http://www.boublog.nl/2008/12/08/monsanto-patenteert-varkens/

   Like

 4. BertG. zegt:

  Ze zullen er in Brussel geen slok minder om drinken met zulke “salarissen”.
  Zodat alleen de wat rijkere dit nog met het grootste gemak kunnen blijven betalen.
  Zo als met meerdere wetjes en regeltjes die ze bedenken, zo als vrije artsen keus.
  Voor iedereen beschikbaar mits je je portemonnee kan trekken.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wel een hele geruststelling voor mensen die bij de kassa wachten en denken, daar heb je weer zo’n alcoholist voor mee, heeft alleen maar drank om af te rekenen.

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   BertG. zegt:
   11 april 2015 om 11:50
   Ze zullen er in Brussel geen slok minder om drinken met zulke “salarissen”.
   Zodat alleen de wat rijkere dit nog met het grootste gemak kunnen blijven betalen…………..

   Zij betalen die drank niet, maar de belastingbetaler. Ze zuipen zich lam op onze kosten. Want hun salaris bestaat uit, gestolen geld van het volk.
   Ze stelen geld van ons om hun luxe leventje te kunnen bekostigen. Wij – het volk – betalen hun kapper/kleding/jet/jacht/auto/huis/ kaviaar/champagne/dinertjes/reisjes, etc, etc.
   Die Brusselse kliek is een grote dievenbende. Ze verbieden ons van alles, maar zelf nemen ze het overal ervan.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat was mij wel duidelijk, vandaar ook tussen haakjes.”salarissen”.
    Ze stelen het gewoon. Ze verdienen NIIKS.
    Maar hoe kom je nou van af. Dat blijft de vraag en mensen die er over na gaan denken.

    Like

 5. marcelvl1976 zegt:

  Bier moet betaalbaar blijven zeker voor de werkende arbeidersklasse die onder modaal verdienen. Verder dit blog wel eens bekeken via een link van zilvermeeuw, staan wel eens redelijke interessante artikelen op alleen wel wat zwart-wit allemaal. Actie- reactie geldt in bijna ieder conflict er is geen absolute good guy or bad guy, ik verdedig gewoon mijn eigen rechten en de rest zoekt het allemaal maar uit, maak ik me niet meer druk om. Btw ik weet niet het moderatiebeleid hier, op bepaalde blogs gebeurt het op een kleuterschoolachtige manier, maar ieder z’n ding hé?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ooit van het woord “arrogantie” gehoord Marcel. . . 😦

   Webmaster

   Like

   • marcelvl1976 zegt:

    Snap de hint niet echt dhr. of mevr. E.J. Bron. Effe voor de duidelijkheid; ik ben een voorstander van het vrije woord alleen wel op zo’n manier dat in principe iedereen in z’n waarde wordt gelaten als diegene respect verdient ongeacht ras, geloof of huidskleur. Ik ben overigens zeer fel tegenstander van groeperingen als I.S. voorheen I.S.I.S. en andere aanverwante groeperingen als Al Shabaab. Arrogantie doet mij denken aan bv. Louis van Gaal, maar zijn arrogantie is soms terecht gezien hij het vaak ook beter weet. Dus zelfs arrogantie kan positieve invloed hebben op mensen die anders minderwaardigheidscomplex hebben.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Quote: “staan wel eens redelijke interessante artikelen op …” en “Btw ik weet niet het moderatiebeleid hier, op bepaalde blogs gebeurt het op een kleuterschoolachtige manier, maar ieder z’n ding hé?”

    Maar never mind.

    Webmaster

    Like

   • marcelvl1976 zegt:

    “Je reactie is in afwachting van moderatie” O.k. dan maakt mij verder niet uit, maar je komt aan met “Free Speech is not for Sale” in je Avatar, kom je leus dan ook na.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Wat bazel je nou man. Denk je dat ik de hele middag niets anders te doen heb dan comments modereren? Ik schijn zo af en toe tussendoor ook nog wel eens iets vanuit het Duits te vertalen. En zit me niet voortdurend te beleren. Daar heb ik een gruwelijke pest aan!

    Webmaster

    Like

  • BertG. zegt:

   marcel, als er ergens een vrijheid van het geschreven woord bestaat, dan is het hier wel.
   Free Speech is not for Sale, inderdaad.
   Kom maar op met je vrije mening. Of heb je alleen zin om te zieken.
   Ik heb het al eerder gezegd, je moet hier wel hele rare dingen gaan zeggen wil het niet door de moderatie komen.

   Like

   • marcelvl1976 zegt:

    Goed ik schrok wat van de aanvallende houding alhier. Ik ben recht door zee zeg waar het opstaat ook in echte leven deins ik niet terug. Ik heb een hekel aan corrupte overheidsinstanties, iedere vorm van religieus extremisme en aan hypocrisie. Verder hekel ik in het bijzonder president Putin en Assad.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Correctie: er was absoluut géén sprake van een aanvallende houding! De wijze waarop u voor het eerst hier op mijn blog verscheen, stond me gewoon niet aan. Nogal bevooroordeeld, zou ik het willen noemen.

    Maar genoeg hierover. We zullen zien hoe de zaak zich verder ontwikkelt.

    Webmaster

    Like

   • marcelvl1976 zegt:

    Het lijkt wel of ik in een rechtszaak ben verwikkeld…man man man ik heb duizend kopzorgen aan m’n kop die ik niet online ga vertellen waar de fuck hebben we het over. Koloth ik ben 1/8 Joodsduits trouwens kwam ik achter; jij bent joods pas op met extremisten, nazi duitsland is kankergezwel, putin assad ook alleen Israël is je vriend

    Like

   • koloth zegt:

    Marcel niet over Putin of Assad beginnen hé, want dat zijn toevallig wel mijn vrienden.
    Obama en EU/Rutte dat zijn gluiperds, mooi voordoen en ondertussen een mes in je rug.

    Like

   • koloth zegt:

    marcelvl1976 zegt:
    11 april 2015 om 18:44
    Het lijkt wel of ik in een rechtszaak ben verwikkeld. enz.

    Klopt, je hebt problemen dat komt omdat je verkeerde dingen zegt en waarschijnlijk ook doet.

    Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Het zou goed zijn als de gemaakte kosten doorberekend zou den worden. Dat wil zeggen, er rijdt een dronken automobilist tegen een paaltje (zullen we maar zeggen) dan moet dat paaltje (€24,-) worden vergoed uit het alcoholfonds. Krijgt iemand een dilerium dan zijn de kosten voor opname voor het alcoholfonds en dat kan in de tonnen lopen. Wordt er iemand geboren met een paar aanwijsbare defecten dan lopen de kosten op tot miljoenen.

  Zodra de gebruikers van alcohol hun eigen verantwoording nemen en paaltjes, leveraandoeningen en totaal verwoeste levens zelf betalen dan mag de alcohol wat mij betreft tegen kostprijs worden verkocht, tot die tijd is het belangrijk dat er belastingen geheven worden.

  Die belastingen zijn absoluut niet voldoende om alle gemaakte schade te vergoeden, dus waar praten we over? Het wordt tijd dat de vervuiler betaald! De zuiplap dmv accijns tenminste een deel terugbetaalt van wat hij geeft beschadigd. Alcohol geeft jaarlijks meer schade dan drugs en sigaretten!

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Nuance, Vanhetgoor, nuance!
   De ‘normaal’ plezierig alcohol nuttigende mens gaat hier opnieuw financieel lijden door toedoen van de – naar verhouding – erg weinige misbruikers.
   Misbruikers die geen druppel minder zullen gaan drinken als er nóg zwaardere belastingen worden opgelegd.
   Geef eens een échte oplossing voor de alcoholisten-clan?

   Like

   • vanhetgoor zegt:

    Ik heb bijna acht jaar gewerkt in de maatschappelijk opvang. Daar kwamen veel mensen met een alcohol probleem. Nog steeds zijn er meer mensen bij wie het leven verwoest is door de alcohol dan door drugs. Ik heb een oplossing hoe men dit wereldwijde probleem enigszins zou kunnen terugdringen, maar op dit moment is daar geen draagvlak voor.

    Heel kort samengevat komt het hier op neer dat mensen die hun leven anders willen indelen de vrijheid niet meer krijgen om de samenleving hiervoor financieel te laten opdraaien. Dat wil zeggen, mensen die er voor kiezen om full-time alcoholist te zijn of drugsverslaafde, die moeten zorgen voor hun eigen bron van inkomsten. Want waarom moet de samenleving betalen als er mensen zijn die een alternatieve levensstijl willen hebben? Maar zoals gezegd, er is nu geen draagvlak voor en dan is alcohol duurder maken het enige alternatief. Overigens het zijn Aldi met Schultenbrau en de semi-huismerken die de meeste problemen veroorzaken, niet de dure fles Grand Marinier of een fles wij van Baron de Rotschild. Ik plijt er dus voor om geen procentuele accijns toe te passen maar een heffing per verpakking. Als er altijd 50 cent accijns op zit dan is de prijs van prijs van een Bourgonje geen 24,95 meer maar 25,45, maar een blikje huismerk van 49 cent naar 99 cent. Dit levert meer op en het bijkomende gevolg is dat de probleemdrinkers minder kunnen kopen, de normale gezonde hardwerkende huisvader die incidenteel een goed glas whiskey schenkt die merkt vrijwel geen verschil, maar de kopers van een traytje bier wel. En daar moeten we heen, nadenken voordat er regels veranderd worden, maar helaas hebben we daar geen regering voor.

    Like

 7. toestroom zegt:

  De hele EU bemoeit zich te veel met ons leven,

  zoek er maar een uit, en proost dan maar het heeft mij van de week goed geholpen.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  “Dat dient een prijsgebonden alcoholverbod naar Scandinavisch voorbeeld op te leveren.”
  Natuurlijk: Scandinavië -en dan speciaal Zweden- is weer het braafste jongetje van de klas, het vóórbeeld!”
  De bevolking maar op allerlei manieren blijven betuttelen en afknijpen en tegelijkertijd maar die hele hordes immigranten blijven binnenhalen, zodat de volksgezondheid wel op àndere manieren bedreigd wordt èn heel wat desastreuzer!
  Rot toch op, schijnheilige klootzakken in Brussel!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 11 april 2015 om 12:44

   Zeg dat wél! Aan alle ziekmakende stress, veroorzaakt door ergerlijke ‘asielzoekers’ die ons op onze kosten hier komen overheersen, gaan de schijnheilige klootzakken in Brussel voorbij!!!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Theresa 12:44

   Mee eens Theresa! We moeten baas in eigen huis blijven!

   Like

 9. chris2 zegt:

  Waar blijft Frans Timmermans, die toch de waakhond tegen regelzucht zou worden?

  Like

 10. luckybee zegt:

  Wat is met import van moslims nog veel duurder maken?Is dat niet een veel betere maatregel ?Waar wij ook wat aan hebben?

  Like

 11. Thoth zegt:

  Balkenende en cs. hebben Nederland uitgeleverd met het Verdrag van Lissabon. Ondanks het feit dat een ruime meerderheid van de nederlandse bevolking zich in het referendum TEGEN de Europese Grondwet had uitgesproken, werd de boel daar klakkeloos door die droplul ondertekend. Zelfs om gebruik te maken van de opt-out mogelijkheden – zoals b.v. Denemarken heeft gedaan – op belangrijke gebieden zoals b.v. immigratie, om het heft zelf in handen te kunnen houden, kwam niet in die slapjanus op. Een slome, kontlikkende boekhouder. Wanhopig zoekend naar erkenning van z’n europese megalomane vriendjes. Onlangs heeft ook al het Europese Hof gesteld dat Nederland geen inkomenseisen mag stellen aan mensen die een bruid willen importeren. Kortom, onze soevereiniteit zijn we op dit gebied al definitief kwijt. Europa bepaald wie er in Nederland binnenkomt en hoe zij zich mogen gedragen. En helaas zijn dat hoofdzakelijk kanslozen, waarvan het inburgeren in ons aangeharkte landje honderden miljarden Euro’s heeft gekost en blijft kosten. Niet dat’t erg lukt, de gevangenissen worden voor 80% bevolkt door deze nieuwe nederlanders. En de rekening? Die betalen letterlijk en figuurlijk u en ik. Balkie en cs. kunnen wel een boek schrijven : “Hoe help ik zo snel mogelijk een land naar de kloten”. En dan kan’ie Mugabe nemen om het voorwoord te schrijven.

  Like

  • koloth zegt:

   Idd. Toth, allemaal in het kader van: Hoe maak ik er een chaos van, zodat bij de ultime chaos de NWO geintroduceerd kan worden, iedereen blij.

   Like

 12. Wachteres zegt:

  Naar het lichtend voorbeeld van Scandinavië, waar alcohol ook niet meer te betalen is.
  Wordt er daar minder gedronken? Dat betwijfel ik.

  Nog iets waarbij Zweden ongetwijfeld tot voorbeeld wordt gesteld:

  In Zweden is er al een wet waardoor niemand meer kritiek mag hebben op het immigratiebeleid van de regering en op de islam.

  Ook in GB wordt daar over gesproken en de PVDA suggereerde al iets in die richting.

  Het zou mij niet verbazen als de EU Zweden en eventueel andere landen als ‘lichtend voorbeeld’ neemt en over een tijdje ook met zo’n wet komt.

  We MOETEN zo snel mogelijk weg uit deze maristisch/communistische dictatuur!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik zei het immers al: Zweden, het braafste kind van de klas!
   Op het schoolplein of buiten schooltijd wordt zo ’n streber tenminste nog wel eens door klasgenoten te grazen genomen, en niet altijd onterecht.
   Jammer, dat die mogelijkheid er hier niet inzit: Dat rotland werkt óns óók steeds verder in de nesten, op die manier!
   En inderdaad: We moeten er uit!

   Like

 13. Dirk J. zegt:

  Ik neem er maar een op nu ik het nog kan betalen.

  Like

 14. windwens zegt:

  In Zweden is het gebruik van heroine sky high, het zelfde effect als alcohol en naar verhouding gewoon goedkoper dan een fles drank. Verslaafde leven er gewoon in een mierenhoop van drugs en naalden. Hoera voor Zweden minder drankorgels maar toren hogen junks.

  We gaan onze Russische vrienden maar eens vragen hoe je van de zelf gestookte Wodka kunnen brouwen, de Islamisering van EU en de zeik regeltjes al veel langer be.

  Of kunnen ze Junker niet eens volgooien met een fles of 5 wisky dan zijn we snel van hem af.

  Like

 15. Erik zegt:

  Het is een voorstel geheel conform de nog niet officieel maar wel informeel ingevoerde sharia wet.

  Like

 16. Jan Aaldrik Noordhuis zegt:

  Er is maar èèn manier om die EU gebeuren te stoppen , iedereen een week lang niet tanken en sigareten kopen en geen drank . Want dan hebben ze echt een probleem. Dat is allemaal hun melk koe.

  Like

 17. Fred zegt:

  Dat is dus conform de islamitische wetten.
  In plaats van hennep krijgen we dan binnenkort ook illegale alcoholstokerijen.
  Met alle gevolgen van dien.
  Gek zijn ze, stapelgek.
  Maar dat wisten we al.

  Like

 18. koloth zegt:

  Het maakt niet uit hoe duur je het maakt, dat zie je toch ook bij drugs.
  Weer een hypocriep standpunt van de regering die allen maar om meer tax gaat.
  Tegen elke prijs worden drugs gekocht, dus ook drugs gewoon in de superemarkt bij de plofkip in de aanbieding.
  Hoe meer er dood rollen hoe beter. Geen misdaad meer/minder overlast.

  Like

 19. Cathja zegt:

  Misschien is dat hele alcoholgedoe wel een aanwijzing richting de tijd dat de moslims hier de sharia gaan invoeren, en alcohol voor iedereen wordt verboden! Rijk of arm, dat doet er dan niet meer toe. Door alcohol buitensporig duur te maken, hopen ze natuurlijk dat velen er uit zichzelf vanaf zien. Als het verbod dan van kracht wordt, doet het ‘minder pijn’ (denken ze).

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Ja, Cathja je bent één van de weinigen die het doorheeft. En ja, ze gaan het goede voorbeeld geven want er komt geen druppel alcohol de Brusselse gebouwen in. LOL

   Like

   • Cathja zegt:

    @ wouteenhoorn 11:07

    Is het serieus? Zijn ze daar in Brussel ‘geheelonthouders’ geworden?
    Ik heb dat nieuws dan gemist….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s