De nieuwe moraal

Screenshot_38

(Door: “eg regs”)

‘Heb uw naaste lief als uzelf’. Dit is de gewijde, kernachtig geformuleerde essentie van de tweede tafel der wet. De Bijbelse inzettingen dus die de burgerlijke omgang regelen: het gebod om onze ouders te eren en het verbod op doodslag, echtbreuk, diefstal, het afleggen van valse getuigenissen en het begeren van andermans bezittingen. Wie zou durven beweren dat de eerbiediging van deze wetten een íeder – gelovigen én ongelovigen – anders dan tot voordeel zou kunnen strekken?

Wellicht dat de liberale politici die zich in vroegere tijden een ‘niet-denominationeel, cultureel christendom’ voorstelden, hierbij in het bijzonder deze voornoemde tweede tafel der wet in gedachten hadden. Een soort basisset aan leefregels die – grosso modo – aan een ieder onderwezen werd, door een ieder aanvaard werd en waar een ieder zich ook op zou laten aanspreken. Een gedeeld fundament van overeengekomen ‘spelregels’ dus, aan de hand waarvan de samenleving te ordenen was. Maar zelfs dit niet al ambitieuze uitgangspunt gaat de meesten in het huidige tijdsbestek al veel te ver en zij zullen dan ook niet rusten eer het geringste spoortje ván en de allerlaatste herinnering áán het christelijke geloof is ondergeploegd.

Want terwijl in toenemende mate zelfs ook de eerste tafel der wet (met name dan het sabbatsgebod en het afgodsverbod) ons aantrekkelijk zou behoren toe te lonken – omgeven als we zijn door islamisering en dolgedraaid 24-uurs consumentisme – weten de secularisten van geen wijken. Tot in den treure worden wij herinnerd aan ‘de scheiding tussen kerk en staat’ en worden gelovigen gemaand hun overtuigingen toch maar vooral thuis te laten; netjes opgeborgen – ‘in de kast’ naar alle waarschijnlijkheid.

Wat allerminst wil zeggen dat er in deze ‘nieuwe tijd’ geen regels meer bestaan. Sterker nog, onze huidige staatsfilosofie – de politieke correctheid – heeft zelfs verdacht veel weg van een religie. Een valse religie weliswaar, een onlogische en enge cultus, maar toch. Want ook hier zijn er de ‘onfeilbare waarheden’ en de daaruit afgeleide bezweringsformules of belijdenissen: ‘alle mensen zijn gelijk’, ‘de wereld is van iedereen’. Er is een select clubje van ‘uitverkorenen’ (die groepen dus die een bijzondere politieke bevoordeling genieten), er zijn martelaren (de slachtoffers van eeuwenlange blanke, christelijke en patriarchale onderdrukking) en er worden hoogtijdagen in acht genomen (Anti-Racisme Dag, ‘Canal-pride’, Internationale Vrouwendag).Verder bestaan er iconen (Martin Luther King, Nelson Mandela) en erediensten (de multiculti festivals, ‘We are the world’) .Tot slot mag de onvermijdelijke quasi-religieuze symboliek van coexist-tekens en regenboogvlaggen natuurlijk niet onvermeld blijven.

En regels dus: taboes (de Bell-curve, misdaadstatistieken), verbodsbepalingen (discriminatie, allerhande ‘fobieën’), deugden (tolerantie, kleurenblindheid) en de voorgeschreven weg om te geraken tot absolutie. Want hoewel politieke correctheid een notoire haatdragendheid in zich bergt, is tot op zekere hoogte genoegdoening mogelijk. Bijvoorbeeld door nieuwe tempels van blankenhaat te bouwen – de slavenmonumenten -, door onze grenzen wagenwijd open te zetten en natuurlijk door de aflaat van ontwikkelingssamenwerking. Helaas voor hen bestaat er ook een speciale kaste van afvalligen voor wie iedere hoop afgesneden is; de geëxcommuniceerden. Die arme stakkers die onder de ban zijn gevallen en nu voor hun ongehoorzaamheid moeten boeten met maatschappelijke uitsluiting, met hun baan of zelfs met hun leven. Dit zijn niet alleen publieke figuren zoals Hans Janmaat, maar dit kan een ieder zijn die zo dom is geweest om de “grootste fout van zijn leven” te maken. Geëxcommuniceerd.

Niettegenstaande de publiekelijk verklaarde afkeer van de vroegere ‘spruitjeslucht’ is sociale controle iets waar de cultureel-marxisten een warme waardering voor koesteren. Niet verwonderlijk als je weet wie het fenomeen ‘volksspionage’ heeft uitgevonden. Alleen is het nu het straat-tot-straat cameratoezicht en de data-mining door de staat, die de overmatige nieuwsgierigheid van buren complementeren. En i.p.v. dat de dominee, die bij het vermoeden van iets onoorbaars, bij ons op de stoep staat, is het de politieagent die n.a.v. een tweet of Facebook-post bij ons verhaal komt halen. Verder staat een heel legertje aan ‘eerstelijns zorgwerkers’, onderwijsgogen en zelfs klusjesmannen gewillig gereed om – door de overheid gemachtigd en geïnstrueerd – bij ons ‘een kijkje achter de voordeur’ te komen nemen.

Orwelliaans, dictatoriaal, tiranniek of totalitaristisch. Welke kwalificatie je ook maar zou willen verbinden aan onze ‘pluriforme samenleving’, één conclusie is onontkoombaar: sinds de Duitse bezetting hebben we geen grotere mate van onvrijheid gekend dan nu. “De waarheid zal u vrijmaken”; is daaruit te deduceren wat de leugen met ons doen zal, of beter gezegd:reeds gedaan heeft?

www.nrc.nl en www.wmowonen-nh.nl

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Krankzinnigheid, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, political correctness, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op De nieuwe moraal

 1. Luchtpint zegt:

  OT: Islamisten hacken website van Waalse regering

  “Een website van de Waalse regering zou zijn gehackt door Tunesische Islamisten. Dat schrijft de krant Le Soir. Het gaat om de site Economie.Wallonie.be. Die is op dit ogenblik niet bereikbaar, maar volgens Le Soir was er een videoboodschap te zien van het zogenaamde Fallage Team. Die Tunesische groepering heeft vroeger al verschillende sites van Franse instellingen gehackt. ”

  Scroll naar beneden op de link voor een zeer kort fragment:

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Afgezien dat deze niet in betracht komende solicitant hier
  op deze manier in de akte verscheind, zegt ook veel uit
  over de quallificatie van deze strontdomme medewerker !
  Kleur en ras heeft niets met quallificatie te doen !
  Het geeft evenzo vele strontdomme Nederlanders !
  Het linkse lager barst ervan !

  Like

  • Leo zegt:

   Yes en het gros van die strontdomme linkse nederlanders zij veelal vrijgesteld (om politieke redenen ) van sollicitatieplicht, daar ze onmiddellijk , (betaald! ) ,kunnen worden opgeroepen en ingezet kunnen worden voor tegendemonstraties en ander ondermijnend geweld.

   Like

 3. Scheerzeep NU zegt:

  Wie zou durven beweren dat de eerbiediging van deze wetten een íeder – gelovigen én ongelovigen – anders dan tot voordeel zou kunnen strekken?

  Nou, dan Paulus.
  Romeinen 7:4
  Zo, mijn broeders, bent u ook door het lichaam van Christus gedood met betrekking tot de wet, opdat u aan een Ander zou toebehoren, namelijk aan Hem Die uit de doden opgewekt is, opdat wij vrucht zouden dragen voor God.

  De regels die de overheid ons opdraagt leiden niet tot vrucht voor God. Daar laat ik mij dus ook geen slaaf van maken, daarvoor is de liefde tot de Heer te groot. Jezus heeft hen al ten toon gesteld als een stelletje mislukkelingen en crypto misdadigers en volksverleiders die graag mede huigelaars en ander tafeltuig en disgenoten maken die zij vervolgens erger dan zich zelf maken. Daar ga ik niet van mee-eten want dan poep je de volgende dag een hoop bagger uit, nadat je er eerst een hele dag over heb zitten zeiken.

  Like

  • Scheerzeep NU zegt:

   BertG en beste mensen (ach BertG, je bent ook een mens)

   Het gaat om de wet van God. Die is gegeven aan de Joden en niet aan de andere mensen. Dat mensen (en ook u BertG) die wetten ter harte nemen is altijd mooi meegenomen en het strekt u wel tot eer maar niet tot nut zolang u Christus niet kent.
   Als u enkele eerdere reacties van mij hebt gelezen, begrijpt u ook wel dat het niet zo’n vaart loopt. Christus kan Nederland niet redden. Daar is Hij ook niet voor, maar laten de Nederlanders dan ook maar niet doen alsof ze die wetten dan zo goed begrijpen, want wat heb je daar nog aan als ook de Joden het niet zo belangrijk meer vinden? Wie weet nog wat waarheid is en komt met een nieuwe moraal? Niet Paulus de boskabouter.

   Like

 4. BertG. zegt:

  “De regels die de overheid ons opdraagt leiden niet tot vrucht voor God.’
  En dat is wat mij betreft ook beslist niet de bedoeling. Alsjeblieft zeg, nog meer geloof.
  Maar wees er blij mee dat jij er achter bent en hou het achter je voordeur of voor bestemt voor je mede gelovige in jouw omgeving. Maar niet hier.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat ik hier af en toe lees, dat kom ik op geen enkele EO site tegen, denk ik.
   Langzaam komen ze boven drijven. De echte god liefhebbers. Maar het zijn er meer dan ik maar had kunnen vermoeden. Als we het hier van laten afhangen, dan heb ik weinig hoop voor de toekomst. Want het gaat maar over de enigste oplossing.
   Maar voorlopig heeft nog nooit iemand daar ooit iets van mee gemaakt.
   En de kans dat dat ooit gaat gebeuren is onwaarschijnlijk klein. Hopen kan altijd.
   Ik blij me verbazen soms wie er nou weer uit de kast durft te komen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Wat al eerder vermeld is hier, ze geloven tenslotte toch wel in iets, alleen nog niet in het goede. Anders was er geen probleem.
    Dan ben je toch echt niet van deze planeet als je dat nu nog zo zou denken.
    Dan is het dus duidelijk dat dat kwartje nog niet echt is gevallen. Bij vele helaas.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Misschien bedoelt hij Paulus de boskabouter ?

    Like

 5. paulzwueste zegt:

  “Een donker gekleurde neger.”
  Je zal maar als donker gekleurde neger geboren worden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s