Europa is rieten bootje in een steeds ruwere zee

Screenshot_35

(Door: Arnout Brouwers)

Europa staat zo onthand tegenover haar problemen, dat ze zich beperkt tot het managen van haar neergang.

Anderhalf jaar geleden kwam ik na een lang verblijf als correspondent in Moskou terug in Nederland. Zoals ik daar een buitenstaander was, voel ik me dat hier ook. Het bevreemdende effect van natiebreed gevoelde pensioenangst of de intense discussies over het behoud en beheer van een stuk nepnatuur van een paar vierkante kilometer. De trots van een natie die zijn laatste tank heeft verkocht. Blokkeert de fixatie op onze ‘Nieuwe Wildernis’ buiten Almere niet het zicht op de bosbranden in onze omgeving?

Lees verder>>>
(h/t R. van Marle)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa. Bookmark de permalink .

6 reacties op Europa is rieten bootje in een steeds ruwere zee

 1. Thoth zegt:

  (..)Maar wie daar eerlijk voor uitkomt, zoals Geert Wilders, wordt dan weer verketterd.(..)

  Heel juist. Enkele jaren geleden heb ik een stukje geschreven over Geert, bij deze nogmaals :

  Waarom Wilders zoveel stemmen trekt? Lijkt me geen moeilijke vraag. De decennia-lange en nog steeds voortdurende immigratie van allerhande kanslozen trekt nog steeds een zware wissel op onze samenleving. De populatie van omze (jeugd)gevangenissen bestaat voor 80% uit allochtonen, terwijl zij slechts voor 10% van de bevolking uitmaken. Er worden nog steeds honderden miljoenen geinvesteerd om toch deze groep in de nederlandse samenleving te integreren, maar dit faalt hopeloos. Inburgeringscursussen, opleidingen, subsidies, buurtvaders, etc, etc, het uiteindelijke resultaat is nog steeds beroerd. Elke immigrant kost de nederlandse belastingbetaler gemiddeld minimaal 200.000 Euro. Het hele immigratie-drama heeft Nederland al vele miljarden gekost. Dat er er echter nog steeds stug wordt doorgegaan met dit experiment, is uitsluitend te wijten aan de gevestigde partijen. Immigratie is inmiddels tot een industrie verworden. Zeer veel mensen, van COA, tot advocaten en buurtwerkers verdienen hun brood in deze tak van industrie die tot op heden per saldo alleen verlies heeft opgeleverd. Elk nuchter, wijs mens zou zeggen, stop toch eens met deze onzin, maar zijn roepende in een woestijn of worden voor racist, fascist of nog erger uitgemaakt. Al met al een gewoon treurige geschiedenis. En denk nu niet dat dit allemaal uit lucht komt vallen. De oude Dr. Willem Drees, die na-oorlogs nederland uit het slop trok, waarschuwde al dat het verstrekken van Nederlandse paspoorten aan de 100.000 duizenden gastarbeiders een zware wissel zou trekken op de nederlandse samenleving en deze ernstig zou ontwrichtten. Maar het toenmalige christen-liberale kabinet Lubbers wilde er niets van weten. De PvdA ook niet. En hòe heeft deze verstandige PvdA’er (ex) en groot staatsman z’n droevige gelijk gekregen. Kijk naar de huidige stand van zaken en huiver.

  Like

 2. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten, verzameld door Arie Goedhart

 3. Jaantje zegt:

  Een artikel dat de ene problematiek naadloos over probeert te laten gaan met de een andere problematiek.
  Dat gaat niet.
  Ons immigratie probleem heeft niets uitstaande met Rusland.
  De oorlogsdreiging en veroveringsdrang komt geheel en al op Europa en Amerika hun conto.
  Vind het benoemen van beiden in een adem suggestief.
  Tuurlijk komt Amerika ons niet redden hebben ze toch al gedaan en de contracten voor eeuwig op zak(langer kan niet meer) die zijn dermate to the max dat er geen geld meer op te behalen valt.
  Verder heeft Europa het te druk met zijn interne problemen en de immigratie/asiel industrie om protest tegen wat voor oorlogsplan van Amerika dan ook.
  Europa is opgezet met Amerikaans(bindend)advies.
  Ook de instroom van buitenlanders.

  Like

 4. Jaantje zegt:

  Vergeet niet dat de EU steeds meer mensen te herbergen krijgt en die moet verwarmen en te eten geven onze bodem schatten en grondstoffen zijn daar in de toekomst niet toereikend voor.
  Men probeert daarom de baas in omliggende gebieden te worden om zo het tekort aan te vullen.
  Dat de baas worden gaat niet met een bosje bloemen maar door oorlog.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat Europa iedere keer als het tenondrging eriemand is dieEropa weer geredtheeft bvb Karel Martel , Jan Sobiesky, Don Juan en vele andere.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s