Hans Jansen – Elfstedentocht

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

Er zijn gedragingen die bij de islam horen zoals de Elfstedentocht bij Friesland, maar wanneer je in beschaafd gezelschap die gedragingen benoemt, komen er twee soorten reacties. De vrienden en vriendinnen van de islam worden verontwaardigd. Ze wijzen de ‘islamcriticus’ scherp terecht. Hoe dúrft iemand zulke onbeschaamde onzin te verkopen over een zo hoogstaande godsdienst, waar miljoenen gelovigen hun zelfrespect aan ontlenen. Zulke verontwaardiging gaat meestal samen met onwetendheid, maar in macabere gevallen gaat het toch om goedmensen die hun verontwaardiging alleen maar aan het spelen zijn, en ondertussen vrij aardig weten hoe de vork in de steel zit. De tweede soort reacties komt van moslims en crypto-moslims die goed op de hoogte zijn van de letterlijke juistheid van de islamofobe beweringen.

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Hans Jansen – Elfstedentocht

 1. koloth zegt:

  Het is heel eenvoudig: de definitie van de Islam staat in de Koran.
  En wie hier niet aan voldoet een zogenaamde gematigde/verlichte/of wat voor benaming dan ook, Moslim is geen Moslim maar een heiden.
  Dus we kunnen de Islam gewoon verbieden het is allemaal moord/doodslag/verkrachting en onderdrukking.

  Like

 2. Scheerzeep NU zegt:

  Maar dat neemt allemaal niet weg dat de theorie van de islam moslims opdraagt of toestaat onder nauwkeurig omschreven omstandigheden dingen te doen die wet en gewoonte in onze wereld verbieden en afkeuren. Vrijheid van godsdienst kan, in onze ogen, geen vrijbrief zijn voor het doen van dingen die het plaatselijk strafrecht verbiedt en strafbaar stelt. Wandaden zijn naar onze opvattingen wandaden, ook al staat de islam ze toe. Volgens de sharia daarentegen kan wat wij ‘wandaden’ noemen, voorbeeldig religieus gedrag zijn, dat groot respect afdwingt, althans bij geloofsgenoten.

  Johannes 18
  28 Ze brachten dan Jezus van Kajafas naar het gerechtsgebouw, en het was ’s morgens vroeg. En zij gingen het gerechtsgebouw niet in, opdat zij niet bezoedeld zouden worden, maar het Pascha konden eten.
  29 Pilatus dan ging naar buiten, naar hen toe en zei: Welke aanklacht brengt u tegen deze Mens in?
  30 Zij antwoordden en zeiden tegen hem: Als Deze geen misdadiger was, zouden wij Hem niet aan u overgeleverd hebben.
  31 Pilatus dan zei tegen hen: Neemt u Hem en oordeel Hem volgens uw wet. De Joden dan zeiden tegen hem: Het is ons niet geoorloofd iemand te doden.

  Vrijheid van godsdienst kan, in onze ogen, geen vrijbrief zijn voor het doen van dingen die het plaatselijk strafrecht verbiedt en strafbaar stelt.
  Het Sanhedrin nam niet het recht in eigen hand, zoals tegenwoordig moslims doen, maar klaagde Jezus aan bij de stadhouder Pilatus. Het plaatselijk of nationaal recht kan niet met religieuze wetten van een minderheid worden geminacht. De joden waren wel zo verstandig om een juridisch draagvlak te creëren, omdat zij zich aan de keizer onderwierpen. Moslims zullen dat nooit doen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Jij hebt er zin in vandaag zie ik alweer met je bijbel teksten.
   Tegen luckybee kan je nooit op of was dit geen wedstrijdje.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het is een patroon, vermoed ik:
    Gelovigen, die hier op de site belanden kijken eerst de kat uit de boom, tot ze er achter komen, dat hier héél veel wordt getolereerd en vervolgens durven ze wel de aap uit de mouw te laten komen.
    Ze belanden hier omdat ze inderdaad wel anti-islam zijn -naast hun geloof; de “satanische” islam moet tenslotte bestreden worden- maar er waarschijnlijk geen of weinig sites met een christelijk profiel te vinden zijn, die zich nadrukkelijk dáármee bezighouden.
    En vervolgens merken ze, dat die ruimte ze hier waarachtig geboden wordt en denken ze: “Heeeee, is dàt even een meevaller! Hè, fijn, effe de remmen losgooien, jongens; wie weet inspireer ik wel meer mensen hier om “het licht te zien!”
    En een specifiek kenmerk van ze: Van dàt a propos laten ze zich níet afbrengen.

    Like

   • luckybee zegt:

    Ik ben blij dat iemand anders ook iets over de bijbel weet en niet gewoon aanneemt dat de Bijbel net zo perfers is als de Koraan.Om dat iemand dat zegt.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 11 april 2015 om 18:39
    @ Theresa Geissler 11 april 2015 om 19:37

    Nou jongens, ik weet niet tot welke groep IK behoor (religieus of niet religieus), maar die Bijbel bevat tóch wel interessante informatie over de tijd waarin wij leven: de zogenaamde ‘eindtijd’. Ik peins er niet over om ergens in de één of andere, door een zalvende dominee geleide, kerk psalmen te gaan zitten kwelen, en ik heb al helemaal geen zin om door een ‘voorganger’ belerend te worden toegesproken over hoe ik moet leven, maar soms ervaar ik een gevoel van hoop door hetgeen ik d.m.v. o.a. deze video heb gezien en gehoord:


    Babylon the Great & The Caliph Antichrist

    Het móet wel waar zijn want hoe verklaren we ánders de onstuitbare islamisering van de wereld en het verraderlijke islam-faciliterende gedrag van ‘regeringen’?
    ‘Geloven’ (wát dan ook) doe je in je eigen huis zonder anderen hiermee lastig te vallen.
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de ‘atheïsten’ (niet bedoeld als scheldwoord) vinden van de inhoud van bovenstaande video.

    Vaak wou ik dat ik een rotsvast ‘geloof’ had; sommigen schijnen daar enorm veel baat bij te hebben. Ik heb niet zo’n ‘warmvoelend’ geloof. Ik neem kennis van informatie zoals in die video en hoop dat het allemaal zo zal gaan gebeuren omdat ik geen andere oplossing meer zie…

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Niemand heeft het hier over perversiteit, Lucky bee; wèl over “door de strot duwen.”

    Like

 3. HansJansen zegt:

  De opmerking van ‘Scheerzeep Nu’ is voor 100% relevant. Hij legt uit dat alleen al deze passage uit het Nieuwe Testament laat zien dat het Jodendom aan het begin van onze jaartelling het probleem al had opgelost waarvoor de theologie van de islam vandaag de dag nog niet het begin van een oplossing biedt. Overigens werd die oplossing op dat moment nog niet door alle gelovigen geaccepteerd. Waarom de illustratie van ‘Scheerzeep Nu’ ‘de remmen losgooien’ genoemd wordt, en waarom zo’n vaststelling over de geschiedenis ‘misbruik’ van de geboden ruimte wordt genoemd, is mij niet duidelijk. Of hebben we hier te maken met atheïsme-gekkies die al van streek raken wanneer ze een stukje tekst tegenkomen dat ook in de bijbel of de koran staat?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   U was er zeer vroeg bij vanochtend heer Jansen! 😉

   Webmaster

   Like

  • BertG. zegt:

   Zelfs 1 van de sites met de meeste geloof aanhangers heeft daar zelf een regel voor bedacht. Xandernieuws.
   ” Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.”
   En geen mens die zich daar niet aanhoud en anders wordt het verwijderd.

   Ik zit hier godverdomme niet op evangelische site of zo.
   En ja het irriteert mij behoorlijk dat ik hier mee lastig gevallen wordt door al die geloof mongolen.
   Anders had ik wel zo’n geloof debielen site opgezocht als ik dat wil lezen.
   En hier hou ik ook voorlopig NIET mee op.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik zal jullie blijven verketteren en vertrappen tot in het diepst van je hart.
    Ik zit hier op een NEUTRALE site. In mijn beleving of de webmaster moet mij even uitleggen of dit inmiddels veranderd is.
    Niemand heeft iets tegen een stukje bijbel tekst, ik ook niet, maar dit lijkt wel een wedstrijdje hier wie de beste tekst er uit kan halen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Je hebt gelijk, Bert; maak vooral van je hart geen moordkuil!
    Zie ook mijn comment van 10.37u. aan Hans Jansen.

    Like

   • keizer zegt:

    Als het onderwerp over Islam gaat (wat een geloof voorstelt)(en hier heel vaak voorkomt) moet u niet vreemd opkijken dat de reactie’s ook over geloof gaan.
    En verder een beetje algemene ontwikkeling betreffende het geloof kan toch geen kwaad ? Om daar nou boos over te worden wekt in geloofskringen toch wat achterdocht.
    Met dergelijke reactie’s plaats U zich dan bij de zgn.satanlovers en wie weet, misschien bent U onbewust onder invloed van een kwade macht.
    Iets om over na te denken.

    Like

   • BertG. zegt:

    keizer, je hebt het werkelijk niet door. Alleen dit al.

    ‘En verder een beetje algemene ontwikkeling betreffende het geloof kan toch geen kwaad ? Om daar nou boos over te worden wekt in geloofskringen toch wat achterdocht.’
    Je kan je werkelijk niet voorstellen dat er mensen bestaan die er helemaal niets van willen weten. Dit hoort bij je standaard ontwikkeling.
    En dan ga je nog even verder.

    ‘misschien bent U onbewust onder invloed van een kwade macht.
    Iets om over na te denken.’
    En dan meteen andere gaan beschuldigen dat er dan wel iets mis zou moeten zijn als je niks van wil weten. Dat moet dan wel het werk van satan zijn.

    En dat gaat zo maar door.
    Val andere niet lastig met dat wat voor jou van betekenis zou kunnen zijn, dat doe ik ook niet. Maar waarschijnlijk heb je het nog niet door.
    En dan hou ik nu nog zeer vriendelijk deze keer. De volgende keer niet meer.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Hans Jansen, 5.15u.: Nee, Professor. Ik kan me voorstellen, dat U de commentaren hier misschien niet regelmatig genoeg gevolgd heeft om hiervan een volledige indruk te krijgen, maar om U de waarheid te zeggen, werd dat door mij meer in het algemeen zo gezegd.
   Het comment van Scheerzeep Nu was, wat mij betrof, op zichzelf nog zo bar niet, maar er zijn ergere geweest, die, vanuit het Gelóóf, letterlijk de niet-gelovige medestrijders hier ervan betichtten, de islam in de káárt te spelen, begrijpt u?
   Mijn medestrijder BertG. is misschien voor dat soort zaken nog iets gevoeliger dan ik en reageert derhalve ook emotioneel op uitingen van religiositeit, waarbij dit soort beschuldigingen niet direct aan de orde is. Ik ga daar dan echter wel op in, omdat ik zijn beweegredenen in deze begrijp.
   Ik heb, dat kunt U geloven, heel veel waardering voor uw inzet voor de PVV en ik ben blij met uw verkiezing in het Europees Parlement, maar toch moet het me van het hart, dat “atheïsme-gekkies” mij hetzelfde in de oren klinkt als “Wilders-gekkies,” dat Ebru Umar -hoewel voor het overige niet irreëel- van tid tot tijd gedachteloos gebruikt. Niet geheel en al doordacht, dus.
   Zij, die wars zijn van religie, of er minstens moeite mee hebben, zijn doorgaans zo geworden door slechte ervaringen met die religie, doordat die hen, meestal in hun jeugd, op een verkeerde manier werd bijgebracht. Agressieve benadering -nog niet eens zozeer op de manier van Scheerzeep Nu dus- doet dan de rest.
   Voor pragmátische christenen, maar dan ook wèrkelijk pragmatisch, hebben wij echter
   bijna automatisch respect.
   Met alle respect vraag ik U vriendelijk, deze uitleg in overweging te willen nemen.

   Like

   • keizer zegt:

    Wat bedoeld U nou eigenlijk, ik begrijp er helemaal niets van.
    Maar ja ik ben dan ook een PVV er.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @keizer, 11.47u.: Misschien, keizer, is de kern van de zaak ook wel hierin gelegen, dat men GEEN gelovige hoeft te zijn om een overtuigde PVV’er te zijn.
    En dat sommige gelovigen dat, al dan niet uitgesproken, hardnekkig ànders blijven zien.

    Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ik haat dat schijnfatsoen der politieke dwazen
  waarmee de machteloze steeds verraden wordt
  en de duistere Machten die daarvan steeds profiteren
  .
  door ONS on-besef wat er steeds écht aan schort
  en wij maar geen kans zien van ’t verleden dàt te leren
  wat nieuwe blunders dus onmogelijk moest maken…
  .
  ik haat de dwepers, die zich laten scheren
  nu Samenlevingen in al hun voegen kraken
  daar zij vandaag vergeten zijn wat zij nog gisteren lazen !
  .
  en dat hun schijnfatsoen zo vaak succesvol bekt
  terwijl echte compassie ons door de vingers lekt…
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s