Marine Le Pen, haar vader en de Jodenhaat

Screenshot_34

(Door: Joost Niemöller)

Er wordt in de media met veel plezier bericht over de ruzie tussen Marine Le Pen en haar vader. Het Front National zou ontploffen, schrijven Franse kranten schaterlachend. Marine Le Pen is op ramkoers en lijkt haar vader uit de partij te willen zetten.

Het conflict tussen Marine Le Pen en Jean Marie is het conflict tussen extreemrechts en nieuw realisme. Extreemrechts is feitelijk een vervolg op het nazisme. Al dan niet verkapte Jodenhaat staat er centraal in. Na de oorlog was dat onder de autochtonen weinig populair meer, aangezien we hebben gezien wat daar de gevolgen van waren. Maar door het antisemitisme te vermengen met immigratiekritiek, wisten dergelijke partijen nog heel populair te worden. Het oude Front National was daar het gevolg van. Ook het Vlaams Blok. Janmaat werd ook vaak antisemitisme verweten, en het werd hem aangewreven in een praktisch verzonnen interview met hem in Elsevier. Maar Janmaat had in werkelijk niets tegen Joden, had zelfs bovendien een Joodse moeder, en was zelfs uitgesproken pro-Israël.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Frankrijk, Front National, Jodenhaat, mainstream-media, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Marine Le Pen, haar vader en de Jodenhaat

 1. Marc zegt:

  “Joden maken bovendien volledig deel uit van het Westerse denken. Precies om die reden worden ze ook gehaat door zoveel moslims”, zegt Joost. Dat klopt niet helemaal: moslims haten Joden om religieus-racistische redenen.

  Het zit namelijk zo: Abraham wordt door de drie godsdiensten als de eerste mens gezien die zijn geloof in de ene God nakwam. Dit moest hij bewijzen door zijn zoon te offeren. Toen hij dit wilde waarmaken kwam de engel Gabriël, die aangaf dat God hem nu wel geloofde, en dat hij in plaats van zijn zoon een schaap moest slachten. Tot zover geen verschil in lezing.

  Abraham had een slavin, genaamd Hagar, met wie hij een zoon had, Ismaël. Later huwde hij Sarah. Met haar had hij een zoon Izaäk. Sarah kon niet accepteren tweede viool te spelen, dus stuurde Abraham de oudere en wijzere Hagar met een zak met geld weg, samen met haar zoon Ismaël. Ismaël werd de stamvader van de Arabieren. Izaäk kreeg een zoon Jacob, die op zijn beurt stamvader van de Joden werd.

  En nu komt het: volgens de Joden betrof de door Abraham te offeren zoon Izaäk. Volgens Mohammed was dat Ismaël. Het ‘toeval’ wil echter dat tussen het ontstaan van beide lezingen zo’n 1600 jaar ligt: het verhaal over Izaäk als te offeren zoon is dus veel ouder. Mohammed echter heeft voor de moslims een heel feest rondom Ismaël geregeld: het islamitisch offerfeest of ramadan.

  Daarnaast wijst Mohammed in de koran erop dat, omdat de joden het verbond met God niet nakwamen (iets wat ook in de Bijbel terug te vinden is) de Joden niet langer het door God uitverkoren volk zouden zijn, en dat God een “ander volk” zou kiezen. Welke volk dat zou zijn, legt Mohammed in zijn koran niet uit, maar gezien zijn stelling dat het niet Izaäk maar Ismaël was die geofferd zou worden, ligt de gevolgtrekking uit de aanname (‘ander volk’) voor de hand: God zou op termijn voor de Arabieren kiezen.

  Christenen handhaafden de opvatting dat het Izaäk was, maar breidden het door God gekozen volk uit tot iedereen die in Jezus geloofden, zodat in principe de hele wereldbevolking hieronder kon vallen.

  Wel beschouwd is het christendom zo universalistisch, en omvat zo alle volken. Met de islam is precies het tegenover gestelde gaande: in principe zijn Arabische moslims, volgens Mohammed, de door God uitverkorenen, meer precies: de Arabieren.

  Dit uitgangspunt is terug te vinden in feiten zoals dat de Arabische taal en schrift ‘heilig’ zouden zijn, in tegenstelling tot allerlei ander talen en schriften, ook al zouden de betreffende volken moslim zijn. De islam is dus een in essentie Arabisch racistisch fenomeen.

  De feiten van hervestiging van de Joden in Judea, en de stichting van de staat Israël, strijden dus met de allereerste basisaannamen waarop Mohammed de islam heeft gegrondvest. Dit zijn de redenen waarom moslims, met name Arabieren, de Joden zo haten.

  Dat Joden tegenwoordig voor een goed deel westerse opvattingen uitdragen, draagt niet bij aan de acceptatie van Joden door Arabieren en moslims, maar het is niet de basis van hun haat jegens de Joden, zoals Joost zegt.

  Like

 2. harry zegt:

  Met het vorderen der jaren wordt het bij de meeste mensen er niet beter op met hun verstandelijke vermogens .
  Merk zelf ook best wel de nodige “slijtage” in dat opzicht .
  We hebben het ook gezien bij Opstelten , waar toch ook geen zinnig woord meer uit kwam , hij dreef nog op een soort routine , waarbij zijn overmaatse postuur hem nog enigszins ondersteunde .

  Respect voor mensen als Dr . Smalhout , die nog steeds zo scherp is als een scalpel .

  Het zal bij Le Pen sr . niet veel anders zijn , mensen verliezen de kijk op de werkelijkheid , van een beetje tot nogal . Hoe oud is de man , in de tachtig ?
  Nou zat dat antisemitische me nooit lekker , maar los daarvan heeft ie wél een “rechtse” partij opgezet die hout gaat snijden , zoals het er nu uitziet .
  Als ie inderdaad begint te dementeren , doet Marine wel zeker het juiste , hij moet uit de invloedssfeer en in de luwte .
  Weer een beetje minder munitie voor de tegenstanders van het niet-linkse gedachtengoed .

  Zet hem op , Marine !
  Laat zien dat je het beter kunt .
  De basis lijkt me prima !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat laatste is zeker zo, Harry! Het is te hopen, dat Marine voet bij stuk weet te houden.
   Niet om het één of het ander, maar wat die ouwe op het ogenblik flikt…..Nou, laten we het op zijn voortschrijdende dementie houden, maar naar zijn dochter toe is het knap stijlloos!
   Akkoord, HIJ is de stichter van het FN, maar hij is op, hij kon niet meer, hij heeft er in toegestemd, dat zijn dochter het overnam, dus nou zou-ie ook consequent moeten zijn en háár de verdere koers laten bepalen, in plaats van haar nu alsnog in de wielen te gaan rijden.
   Er kan maar één kapitein op het schip zijn; als hij zo graag de koers wil blijven bepalen, had hij het stokje niet uit handen moeten geven!
   En als je er dan ook nog bij optelt, dat het FN onder hèm nooit zo succesvol geweest is als nu onder Marine…..
   Ik zeg je, als door ZIJN halsstarrigheid die hele partij uit elkaar barst -wat niet denkbeeldig is- dan heeft Marine een geldige reden om hem dat nooit meer te vergeven!
   Het werk van je eigen kind saboteren; ongelofelijk!

   Like

  • Wachteres zegt:

   “Met het vorderen der jaren wordt het bij de meeste mensen er niet beter op met hun verstandelijke vermogens .
   Merk zelf ook best wel de nodige “slijtage” in dat opzicht” .

   Harry, je geeft me de gelegenheid om in open doel te trappen.

   Maar nee, zo ben ik niet. Ik zal van de gelegenheid geen gebruik maken. 😀

   Like

   • harry zegt:

    Nou , bedankt , dan maar , Wachteres ?

    Like

   • harry zegt:

    En weet je wát Wachteres , ik doelde eigenlijk op mijn geheugen , ga soms de telefoonklapper doorbladeren omdat me de naam van een klant maar niet te binnen wil schieten . Duizenden namen …………………
    Zodra het anders wordt , dat ik onzin begin uit te kramen , wacht ik maar tot Theresa me inseint dat ik op moet houden .
    Want dat lijkt me van alle vrouwen hier nog wel ongeveer de meest betrouwbare .
    Ook een zonder rancunes …………..

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry, 22.03u.: Wie? Ik? Geintje zeker, dat laatste?
    Dat weet jij ook best, grappenmaker!
    Hoewel ik toegeef: Bij MANNEN wil het nog wel aardig kloppen……

    Like

 3. Jaantje zegt:

  Broederstrijd de ene broeder beweerd dat de Joden het uitverkorenen volk is en de andere broeder beweerd dat de Arabieren het uitverkoren volk zijn.
  Zouden beiden nooit op de gedachte gekomen zijn dat het uitgekookt is?
  En erg aanmatigend?
  De wereld behelst menig volk en stam.
  Dat graderen(niet uitverkoren) is een automatisme opgelegd volgens mij niet door een god maar op macht en geld beluste mensen.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Heel verstandig van Marine Le Pen om in politiek opzicht afscheid te nemen van haar vader en zijn antisemitische kliek.

  Aanvankelijk zal haar partij misschien in ledenaantal dalen, maar uiteindelijk zal het haar, daar ben ik van overtuigd, winst opleveren.

  Lang leve Marine Le Pen en het Front National..

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het is wel te hopen, Wachteres; het is anders wel een Godverdomde kolerestreek van die ouwe!
   Dàt bedoel ik nu met ouders, die hun hele leven hun eigen kinderen niet loslaten, ze blijven overvleugelen en hun doelstellingen fnuiken!
   Die zien hun kinderen als het verlengstuk van zichzelf! En het erge: Bepaalde buitenstaanders kijken het aan, schudden hun hoofd…….En schuiven de schuld op de kinderen: “Omdat díe zo zwak zin om…..enzovoort, enzovoort.”
   Maar werk je maar eens uit onder een verhouding, waarmee je vanaf je geboorte bent vergroeid! Bijna niet te dóen, vaak!

   Like

 5. luckybee zegt:

  Wij moeten nooit vergten dat Jezus Christus als een klein jongetje ook een joodje was geweest.,En hij voor ons het voorbeeld was om ook zo te leven als Jezus Christus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s