Weg met VNL

Screenshot_43

(Door: Gale Boetticher)

In de afgelopen weken hebben veel libertariërs aangegeven de partij VNL van voormalig PVV-Kamerleden Van Klaveren en Bontes te steunen. De heren profileren zich als klassiek-liberalen die van plan zijn Nederland een stuk vrijer te maken. In werkelijkheid zijn het vooral politieke opportunisten. VNL werd in 2014 opgericht, nadat Joram van Klaveren en Louis Bontes uit de PVV stapten. De partij is nu in het nieuws door geruchten dat Bram Mosckowicz lijsttrekker wordt bij de komende verkiezingen. Of dat echt zo is, valt nog te bezien, maar diverse andere ex-sympathisanten van Wilders hebben zich al wel bij VNL aangesloten. Van Klaveren en Bontes beschrijven VNL als volgt op de website:

‘VoorNederland (VNL) is een klassiek-liberale partij. Wij streven naar meer vrijheid, meer welvaart en meer veiligheid.‘

Klinkt goed. De heren noemen zichzelf klassiek-liberalen, dus dan hebben ze zeker een lange historie in het pleiten voor én bewerkstelligen van een flink kleinere overheid? Nee, helaas niet. Hun belangrijkste wapenfeit is het gedogen van Rutte I, een kabinet zo liberaal dat het zorgde voor een hogere belastingdruk, een hogere staatsschuld en minder economische vrijheid.

PVV normale grootteLees verder>>>
De Vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Weg met VNL

 1. Perfide Albion zegt:

  VNL is opgericht door – en loopt nu vol met- verraders van het ergste soort. Ik wens ze niets dan ellende.

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   sluit me hier d!rèct bij aan zonder t bericht al ‘verder’ te hebben gelezen…

   ik heb nog even gehoopt dat t een strategische ‘zet’ zou blijken te zijn zodat er meer partijen zouden zijn die de PVV alleen maar zouden versterken en dus dan niemand anders meer nodig hebben om te gaan regeren…. het zòu tenslotte kùnnen…. gekund hebben… maar het zal wel mijn naïeve hoop zijn die me dit heeft doen denken…
   jàmmer… ik was bereid mijn negatieve gedachten betreffende klaver, bonte, die laurence, opzij te zetten…. maar alleen met t eerste gedeelte lezen voelde ik alweer boosheid opwellen…. dus… nee.. opportunisten die ik idd niets dan ellende toe wens!

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  In werkelijkheid zijn het vooral politieke opportunisten. Juist zo denk ik óók over deze onbetrouwbare lui, vooral Bontes met zijn boeventronie…

  Like

 3. dgneree zegt:

  De link naar het oorspronkelijke artikel is weggevallen

  Like

 4. fransLdewit zegt:

  Ze hebben de PVV gebruikt om zelf vooruit te komen over de rug van Wilders. Allemaal afvalligen bij die partij. Net zoals die Turken die de PVDA hebben verlaten. Hebben die ook gebruikt als opstapje.

  Like

 5. Ik ben al klaar met het artikel, na het lezen van….:
  “Het bovenstaande weten de heren van VNL natuurlijk ook wel, maar zij willen hun zionistische vriendjes in Israël beschermen. “.
  Ik ben toevallig ook een vriendje van die zionistische vriendjes van Israël!
  En iedere Nederlander die dat NIET is, is in mijn ogen een (land)verrader omdat Israël op de bres staat voor de hele westerse wereld, tegen een oprukkende en steeds extremer wordende islam.

  Like

 6. windwens zegt:

  Nog even en van Doorn sluit zich aan als hij vindt dat hij te weinig geld begint te verdienen aan de Saoedie’s, na weer een spontane brain waves dat de Islam het toch maar niet is. Zo is VNL ook een beetje trachten door het muizen gaatje een heel nest te beginnen. Meestal is dat muizengaatje te vinden en sterft het nest uit.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, neem me niet kwalijk, maar als van Dóórn zich bij hen zou aansluiten èn zij aanvaarden hem…….Dan zijn er in één klap twee mythes doorgeprikt!

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   in dat geval zal voor van doorn ook t einde ingeluid worden, want ééns moslem, altijd moslem tot de dood er op volgt… iets wat ik hem zeker niet wil onthouden…

   Like

 7. Ongezien de tiefus hoeven ze van mij vandaag niet meer te krijgen. Dat mag ook morgen.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Er zijn nog genoeg andere partijen die ik niet langer kan luchten en die toch steeds weer de kop boven het water steken;
   PvdA, VVD, CDA, D66, GroenLinks deze partijen hebben meer Nederland naar de kl*ten geholpen dan vnl.
   Overigens is er maar 1 partij waarop ik stem en dat is en blijft de PVV.

   Like

 8. Giny zegt:

  Vanaf het begin heb al gezegd dat ze niet
  deugen!
  Die leugens van Joram dat hij op is gestapt
  om het minder, minder was gewoon een
  rot smoes, hij was al meer dan een jaar
  bezig binnen de PVV voor zichzelf een
  partij op te richten en maar mensen
  ronselen van de PVV!
  Neem van mij aan dat hij eerdaags Bontes er
  uit probeert te wippen!
  Dat noemt zich fatsoenlijker dan de PVV

  Like

 9. Thomasson zegt:

  VNL zijn niets anders dan wat de Duitsers noemen : ‘politieke Schmarotzers’. De oprichters zijn “Go Getters” en meevreters die een graantje willen meepikken in de Dolce Vita die de politiek ze kan bieden: exorbitante EU salaris als ze naar Brussel gaan, netwerken voor top baantjes enz. . VOOR DE GEWONE NEDERLANDERS HEBBEN ZE ABSOLUUT GEEN ENKELE WAARDE. Wie zo graag klassieke liberaal wil zijn en een spaar rekening van minstens 5 ton op de bank heeft staan, kan bij de VVD en D66 aan zijn trekken komen..

  Like

 10. Perfide Albion zegt:

  Yoram van Klaveren is een lafaard. Minder minder minder Yoram van Klaveren. Als het moeilijk wordt dan loopt die kale flikker weg. Geert met de rotzooi achterlatend. En dan die Bontes. Ook zo’n eikel. Geef die zetel lekker terug Bontes! Je bent een misselijk makend ventje.

  Ik heb een grotere hekel aan van Klaveren, Bontes en Stassen dan aan welke communist ook.. Op dat jullie dat maar beseffen.

  Gelukkig zien veel reageerders hier hetzelfde als dat wat ik zie. Een stel weglopers van het ergste soort.

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Laat dit trouwens een waarschuwing zijn voor elk toekomstig PVV kamer lid. De wil van Geert Wilders is wet. En als het je niet bevalt? Dan rot je maar gewoon op. Of begin anders gewoon gelijk je eigen partij. Niemand, maar dan ook niemand spreekt Wilders tegen. Zo is het nou eenmaal geregeld in de partij “: democratie” die Nederland is..Leef er maar mee…

  Like

 12. luckybee zegt:

  Ik kies liever Wilders en zijn PVV.Voor veraders heb ik geen enkele aandacht.

  Like

 13. Giny zegt:

  Wordt trouwens lachen bij de volgende verkiezingen, Brinkman is dan ook weer
  van de partij met zijn nieuwe beweging!
  Het wordt de hoogste tijd dat er een
  kiesdrempel komt!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s