Egyptische Salafisten waarschuwen: “Tomaten zijn christelijk!”

Screenshot_71

(Vertaling: E.J. Bron)

Een salafistische groepering uit Egypte is ervan overtuigd dat moslims in het vervolg de vingers van tomaten zouden moeten laten. De reden: het zou gaan om een “christelijk levensmiddel”. Het bewijs voor haar these zou ze bij het opensnijden hebben ontdekt.

De ongelooflijke “waarschuwing” uit Egypte deed de ronde op internet en zorgde voor veel amusement. Maar hoe komt de Egyptische groepering “Popular Egyptian Islamic Association” eigenlijk bij deze tamelijk ongelooflijke eis? Zij beroept zich, aldus bericht o.a. de Turkse “Hürriyet”, op het “feit” dat er een op een kruis gelijkende vorm zichtbaar zou worden als je een tomaat doormidden snijdt.

De vereniging deed de ongelooflijke waarschuwing op haar eigen Facebook-site. Daartoe werd, om de argumentatie te ondersteunen, een desbetreffende foto gepost, die al meer dan 12.500 keer werd gedeeld. Op de foto is een gehalveerde tomaat te zien met de kruisvormige binnenkant. Er stond bij te lezen: “Het eten van tomaten is verboden. Want ze zijn christelijk. De tomaten huldigen het kruis in plaats van Allah.” (dat doet herinneren aan de “gevaren” die van  komkommers en bananen zouden kunnen uitgaan).

Uiteraard verzocht men om de foto zoveel mogelijk te verspreiden op de sociale media. Want Allah persoonlijk zou aan een zuster in Palestina zijn verschenen in een visioen, die gewaarschuwd zou hebben voor het eten van tomaten. Om de zaak nog eens te benadrukken, staat er verder: “Als je dit bericht niet verspreidt, dan is het de duivel die je daarvan afhoudt.”

Vanzelfsprekend zorgde de boodschap uit Egypte voor oproer onder de Facebook-gebruikers, waarop de groepering zich nogmaals genoodzaakt zag om haar waarschuwing te preciseren. Kennelijk, staat er in de Turkse media verder, zou men nu van opvatting zijn nooit gezegd te hebben dat men geen tomaten zou mogen eten. Het zou er slechts om gaan de tomaten niet doormidden te snijden.

Bron:
www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christendom, christenhaat, Egypte, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, Salafisten. Bookmark de permalink .

52 reacties op Egyptische Salafisten waarschuwen: “Tomaten zijn christelijk!”

 1. BertG. zegt:

  Ik wist het. Dat is een eerbetoon aan alle tomaten die vast gespijkerd werden.
  Daarom zien tomaten er zo uit.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Daar komen ze dan vroeg achter: Hoeveel eeuwen zouden ze al tomaten gegeten hebben?
  Nog niet eerder doorgesneden of zo? ( ja, wat moet je anders concluderen bij dergelijke stupide bevindingen…..?)

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Och ja, je kunt van alles verwachten bij streng gelovigen.
  Ik herinner me een groepering die grammofoonplaten van achteren naar voren ging spelen om de duivel te zoeken of zo.
  Knettergek!!!!!

  Like

  • bigljohn zegt:

   Theodoor; Sommige grammofoonplaten waren expres zodanig opgenomen, dat er wel degelijk duivelse boodschappen te horen waren als ze achteruit afgespeeld werden. Dit is voor mij al oud nieuws. Revolution 9 van de Beatles is daar een bekend voorbeeld van, alsmede sommige platen van Ozzy Osborne. Je kunt het ook nalezen op The Beatles url; http://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_is_dead Hoofdstuk op Wikipedia; The Beatles (beter bekend als White Album).

   Like

   • BertG. zegt:

    De LP Abbey road van de beatles, heeft als laatste nr. een stukje bewust zo opgenomen.
    Juist om al die mensen die hier in geloven een beetje te pesten.
    (LP waarop ze over een zebrapad lopen op blote voeten)
    Het is voor mij nauwelijks voor te stellen dat er mensen zijn geweest die dit serieus namen. Muziek is ook een stukje humor en vermaak.

    Like

   • BertG. zegt:

    Draaitafels die een automatische stop hadden aan het eind, speelde dit nooit af.
    Je moest wel eentje hebben die door bleef draaien.
    Dus weer een extra reden voor mensen om er wat achter te zoeken.

    Like

 4. Scheerzeep NU zegt:

  Ach ja, die ergernis bij het aanzien van het kruis. Dat kun je in een tomaat projecteren, projectieve identificatie heet dat. Dat doen ze eveneens met Zwarte Piet. Een segment of deel van de persoonlijkheid, wat de persoon aan zichzelf niet prettig vindt en hem van binnenuit dreigt te vernietigen, wordt op een extern object geprojecteerd, er in gestopt. Bij Zwarte Piet is dat het slavernij verleden. Het object wordt vereenzelvigd met het gehate deel en vervolgens bestreden. Het moet verdwijnen, vernietigd worden, gedood. Een realistisch beeld van het object kan ervoor zorgen dat de projectie gecorrigeerd wordt teruggenomen. Injectieve identificatie heet dat. Dus als je het kruis niet ziet kan je gerust tomaten eten, want geen ergernis. Ergernis is haram. Tomaten kunnen halal zijn als je ze niet doorsnijdt.
  Uh Akbar?

  Like

  • Scheerzeep NU zegt:

   Of je moet de tomaat overlangs doorsnijden, dan zie je geen kruis. Maar wat ziet men dan eigenlijk? Ik heb geen tomaten in huis.

   Like

   • harry zegt:

    Ik heb het geprobeerd Scheerzeep , het leek op een vagina .
    En dat waren nog wel ” tasty Tom ” tomaten , je verwacht het niet , heh ?
    Dat doe ik dus ook nooit meer .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry, 23.34u.: Oh néé? Vond je het niet eens fascinerend, die ontdekking? (LOL!)

    Like

   • Scheerzeep NU zegt:

    @Harry
    Wat had je dan bij Tasty Tom verwacht? Dirty Harry, dat je bent!

    Like

  • bigljohn zegt:

   Als het dan over het kruis gaat, heb ik ook nog wel een voorbeeld. Er was eens een discussie gaande in de pastorie van een zwaarlijvige mijnheer pastoor, tussen mijnheer pastoor en twee bekenden van hem, over wie nu de meeste tegenslag in zijn leven meegemaakt had.. Ik, zei de eerste bekende. Een en al ongeluk en pech in mijn leven. Nee ik, zei de andere bekende. Ik heb eveneens een zwaar leven gehad, compleet met slechte onbetrouwbare vrouwen. Nee alleen ik, besloot mijnheer pastoor, ik heb altijd het grootste kruis gedragen. Ja, moet je hem nu horen zeiden de twee anderen. Zijn hele leven lang is hij met de huishoudster naar bed gegaan, heeft hij flink wat borrels gedronken en dikke dure sigaren gerookt. O ja, zei de zwaarlijvige mijnheer pastoor ? Maar moet je nu eens opletten ! Hij deed zijn broek omlaag en zei; Kijk eens in mijn broek, ik, en niemand anders dan ik heb in mijn leven altijd het grootste KRUIS gedragen !

   Like

 5. luckybee zegt:

  Hoe meer vruchten Harram zijn voor moslim hoe beter het is.Dan hoeven wij ze ook niet tehelpen.

  Like

 6. harry zegt:

  Onze beroemde tomatentelers kunnen er met behulp van Monsanto vast wel een hakenkruis van maken , dan zijn ze wel weer op hun gemak , de broeders .

  Like

 7. Cathja zegt:

  Aha….., en wie weet wat ze nog meer ontdekken! Nooit geweten dat tomaten christelijk zijn, maar nu dus wel.
  Die Allah….., dat is ook een grapjas zeg! Moslims geloven dat hun god alles heeft gemaakt en alles laat groeien, dus óók de tomaten. Zou ‘ie een geintje uitgehaald hebben door er een kruis in te verstoppen? Een prima test om te zien of ze ervan schrikken. Nou, het was raak! 😀
  In elk geval heb IK heerlijk gelachen om zoveel naïviteit!

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Cathja zegt:
   12 april 2015 om 21:23

   Moslims geloven dat hun god alles heeft gemaakt en alles laat groeien, dus óók de tomaten. Zou ‘ie een geintje uitgehaald hebben door er een kruis in te verstoppen? Een prima test om te zien of ze ervan schrikken…………………………..

   LOL.

   Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Wat zou je zien als je een moslim doormidden snijdt.

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  Da’s een ouwe. Heb ik jaren geleden al gezien. Onder andere hier.

  Egypte: Geen christelijke tomaten eten
  Geplaatst op 2 augustus 2012

  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/02/egypte-geen-christelijke-tomaten-eten/

  Like

 10. hannah zegt:

  Lastig voor de marokaanse keuken, zowat elk gerecht begint met uien en tomaten. Wachten op de volgende op de lijst van verboden vruchten. Kruisbessen?

  Like

 11. Marc zegt:

  Heerlijk, heerlijk. Ik heb in tijden niet zo gelachen. Niet alleen die islamitische mafketel, maar ook alle reacties hierop. Zou vaker zo moeten zijn.

  Maar inderdaad, deze analyse van de tomaat is de achterlijkheid ten top. Waarom zetten de mainstream media dit soort, toch onschadelijke (?) flauwekul nu niet eens lekker breeduit online? Dan weten we waar olie vandaan komt: van al die lijpe moslims die er inzitten!

  Like

 12. Leo zegt:

  COMPLEET van de pot gerukt….!!!

  Like

 13. hendrikush zegt:

  Tijd voor een fatwa: tomaten mogen alleen overlangs worden doorgesneden.
  Overdwars doorsnijden is haram.

  Like

 14. Frans Brassens zegt:

  Het betreft zelfs een Katharenkruis. Die niet gewenste afdeling van de christenheid werd destijds zwaar vervolgd en uitgeroeid door de Romeinse inquisitie en haar werkpaarden.
  Ter (simpele) illustratie: http://www.eurotravelguide.org/frankrijk/Katharen/Het_geloof_van_de_Katharen_Frankrijk.html

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik denk niet ze daar die Romeinse inquisitie voor nodig hadden om uit te sterven als je dit soort dingen in je programma hebt zitten.
   – Zij geloofden dat de duivel al het zichtbare en onreine geschapen zou hebben.
   Dus ook de mens en zijn voortplanting –
   Dan is vanzelf wel gauw afgelopen met je nakomelingen, die zijn er dan namelijk niet.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Er stond al dat het een ‘simpele’ illustratie zou zijn BertG.
    Té simpel, vooral ook de tekst erbij die je hier en daar op een verkeerd spoor kan zetten.
    Maar het ging mij om de afbeeldingen van het Katharenkruis..
    Er kwamen wel degelijk kinderen op de wereld in de Kathaarse gemeenschappen.

    Like

 15. Bas Koning zegt:

  Mohammed was volgens de islam de laatste profeet, dus die vrouw kan uit gaan leggen hoe zij denkt dat allah haar boodschappen doorgeeft.

  Andere logica: als de tomaat haram was, waarom staat dat dan niet in de koran? weet mevrouw het beter als koran misschien?

  Ik denk dat de vrouw binnenkort als ‘heks’ zal worden gestenigd door de meer fanatieke volgelingen van mohammed-met-de-stem-in-het-hoofd.

  Like

 16. Bob Fleumer zegt:

  Daarom dragen moslims jurken want in een broek zit ook een kruis, arme mensen.

  Like

 17. scooter zegt:

  Ik denk dat we vroeg of laat mohamed gaan tegenkomen in een eikel.

  Like

 18. JCC zegt:

  Moslims eten daarentegen zo nu en dan wel mensen op, het liefst kufirs. Ze kunnen een remake van de film Soylent Green (1973) maken, met de mensheid als lijdend voorwerp onder de knoet van de halve maan. Dan moet men wel snel zijn, want duurt niet zo lang meer. In het Duits klinkt het nog net iets naargeestiger:
  “Ich hab’ gesehen was sich dort abspielt
  Die Ozeane sind leer, das Plankton geht zu Grunde
  Es dauert nicht lange und sie werden Menschen züchten zur Ernährung wie Vieh
  Die Menschheit muss es wissen
  Es ist Menschenfleisch – Soylent Grün ist ein Produkt aus Menschenfleisch”

  Like

 19. alidas1 zegt:

  Walnoten eten ze ook niet .
  Want dat zijn hersenen als je ze bekijkt .
  En hersenen hebben ze niet , want denken kunnen ze niet .Anders zagen ze wel hoeveel die rot koran voor ellende zorgt.

  Like

 20. t zegt:

  Wat een geweldige reacties, ha ha ha ha ha!

  Die krankzinnige moslims hébben me toch even een achterlijk ‘godje’?!
  De sukkel heeft allerlei onreine dieren geschapen en nu begint de vegetatie eigenlijk ook al niet te deugen!
  Gelukkig is de moslim er achter gekomen dat de tomaat gevaarlijk is; stel je voor: het zou hem bijna z’n 72 maagden in het paradijs gekost hebben!
  Als ik die moslims was, zou ik ook maar geen schapen meer eten, want in de Bijbel wordt Jezus herhaaldelijk beschreven als een lam.
  En die zogenaamde ‘halal’ rookworsten van de HEMA zijn uiteraard ook niet aan te bevelen voor consumptie door besneden vrouwen; dat windt hen seksueel alleen maar te veel op.

  *proest*

  Like

 21. Andre Liemborg zegt:

  tja religieuzen, het bewijs dat Darwin en Co gelijk hebben. Sommige mensen zijn nu eenmaal beter geëvolueerd dan anderen…doeiiiiii onderontwikkelde achterblijvers gedoemd tot uitsterven

  Like

  • JCC zegt:

   Daar kan je wel eens gruwelijk in vergissen, de radicale moslims fokken als konijnen. Als het Westen de boel maar blijft faciliteren wordt de kans groter dat ontwikkelden uiteindelijk worden afgeslacht. Als ze bv een atoombom te pakken krijgen gooien ze deze zonder pardon.

   Like

  • Marc zegt:

   @Andre

   Wat dat maar zo makkelijk. Ik vrees de oorlog die volgens mij toch ook Europa zal bereiken.

   Like

 22. Jade zegt:

  Een kruis in de tomaten, hoe mesjogge kan je zijn???

  Like

 23. Wachteres zegt:

  De moslims mogen steeds minder fruit eten …. wat jammer nou toch …

  Like

 24. Tistochwat zegt:

  Snij je hem toch zo door; is-ie meteen een stuk ‘halaller’:

  Deze kan volgens mij ook geen kwaad:

  Eveneens uitermate ‘halal’:

  Van deze obscene flespompoen daarentegen raken de islamitische dames waarschijnlijk weer tamelijk opgewonden

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat 13:22, het-is-toch-wat!

   Wát een rijkdommen heeft ‘Moeder Natuur’ ons gegeven! Exotisch, erotisch, noem maar op! Die bovenste foto van de tomaat heeft toch ook wel een ietwat erotische uitstraling.
   Staan bananen, komkommers en winterwortelen ook op de lijst met erotische levensmiddelen?

   Like

 25. Joost Visser zegt:

  Google eens Mekka. Als je een lijn loodrecht plaatst en een overdwars bij dat kaballacomplex krijg je een kruis. Het allerheiligste voor moslims is gebouwd in de vorm van een kruis!

  Like

 26. pipo zegt:

  volharden in de achterlijkheid doet de Islam zijn reputatie eer aan ? Dom , dommer , domst

  Like

 27. oud-marinier zegt:

  Ik mag toch hopen dat er zoveel mogelijk GROENTE & FRUIT , als Christelijk worden bestempeld. Indien mogelijk…kunnen we ook even het VLEES gaan onderzoeken ? Wie weet , hebben die lui straks HE-LE-MAAL geen eten meer , althans “halal’ eten …sterven ze verdorie ook nog uit ….!!! Whahaha….die Allah toch….wat een grapjas….Helpt ie z’n eigen mensen naar de eeuwige jachtvelden. Als je het dan toch zo bekijkt ….dan is de Jihad ook overbodig ….Want ze mogen NIKS eten toch ? Ik begin die Allah nu toch wel een beetje “aardig’ te vinden…Hoop dat ie snel met nieuwe grappen van dit kaliber komt…..!!! Whahaha….. Nou ik er zo over nadenk…: ” Dan heb je verdorie toch WEL pech als je dan als moslim wordt geboren. Tja jongen / meisje …jammer dan….papa en mama mogen je niks te eten geven , want alles is HARAM….Ben je snel van deze wereld epidemie af . ” Waar haalt allah de humor vandaan zeg ? Hahaha…..

  Like

 28. oliver zegt:

  Vampieren kan je verdrijven met een ingewijd kruis, radicaliserende moslims kan je verdrijven met…. een tomaat!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s