Allah’s slaven van zaaddruppel, klonter en morsel

Screenshot_21

(Door: Hafid Bouazza)

‘Geloof is onwetendheid, onwetendheid geen onschuld’

Zou ik, zoals nu, Arabieren ‘slaven’ noemen dan zou dat in Nederlandse context negatief zijn, maar niet in Arabische. Arabieren (het grotendeel ervan dat de islam aanhangt) noemen een mens ‘abd Allah’, de slaaf van Allah; vaak wordt ‘abd‘ als ‘dienaar’ vertaald, maar dat is semantische kokosboter. (In het vocabulairetheehuis waar het in het Arabisch bijzonder druk is, is de bekendste term voor dienaar een ‘khaadim’, letterlijk ‘een werker’, iemand die in dienst is.)

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allah, Islam, Moslims, Slavernij. Bookmark de permalink .

11 reacties op Allah’s slaven van zaaddruppel, klonter en morsel

 1. Marc zegt:

  “Maar wanneer tegenwoordig de politiek zich in deze begriptocht mengt om een bepaald menselijke goedheid, namelijk nieuwsgierigheid naar de medemens en de ootmoed dat de ene beschaving niet gevorderder is dan de andere, dan weet men dat de slaven van klonter en morsel eindelijk hun eigen slaven als eigendom in bezit hebben.”

  Geen spelt tussen te krijgen. Daarom voel ik mij hoe langer hoe minder gebonden aan die idioten die voor onze regering en volksvertegenwoordigers moeten doorgaan. Sterker, ik zou graag dit gekkenhuis willen verlaten.

  Gelukkig, maar helaas, heb ik kinderen om op toe te zien.

  Vervloekte oorlogen waarin altijd één partij zich altijd in totale achterlijkheid moet verliezen.

  Like

 2. Scheerzeep NU zegt:

  Slaaf, dienaar, dienstknecht, werker, werknemer, medewerker, maakt niet uit wie jij bent, maar wie jouw meester is. Allah is niet de juiste meester. Mohammed is geen herder. De herder dient de kudde en niet andersom.
  “Het zwaard over de herder die de kudde verlaat. Dat zijn oog ten enenmale blind wordt en zijn hand ten enenmale verdort,” zegt God.

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Sinds de uittocht uit Egypte is er in de joodse belevingswereld niet veel respect of ontzag voor de slaaf. Het past niet, er is geen binding. Anders is het in de Arabische beleving, daar geilt men er wel op. Waardoor dat komt, ik ga mij er de hersens niet over breken, hun probleem. Ergens blijven hangen in de ontwikkeling misschien. Waarom moet de Arabier zo nodig een meester hebben? Heeft hij soms een rol nodig in het sadomasogische rollenspel?

  Door dit verschil is er door mensen uit de joods-christelijke wereld geen geestelijk contact mogelijk met de moslims. Waarom kunnen ze niet denken zoals een vrij mens denkt? Als je ziet dat er om je heen mensen op een volgende traptrede van de beschaving stappen, dan moet dat toch eenvoudig na te volgen zijn? Ik weet best wel dat een smart-phone moeilijker te gebruiken is dan een oude besnoerde telefoon met een draaischijf. Maar als anderen het kunnen dan moet het niet moeilijk zijn om na te doen. Welk idioot mechanisme ligt er aan ten grondslag wat er voor zorgt dat de moslim al 1370 jaar lang in een panische starheid stilstaat in ontwikkeling.

  Overigens Hafid Bouazza wordt overal geëerd, maar waarom gebruikt hij zoveel ‘moeilijke’ woorden. Ergens portmanteau tussen door gooien heeft niet veel zin, moet ik eerst denken dat er verband is met portemonnaie, en dat manteau een mantel is, dat het woord dus een zelfde strekking zal hebben als een valies. En dan nog weet ik niet wat hij bedoelt. We moeten het maar voor lief nemen, iemand die de moeite heeft genomen om een grote stap voorwaards heeft genomen die moet bemoedigd worden, dat ik hem soms niet begrijp is dan niet van belang.

  Like

  • win zegt:

   van het goor, wanneer men in de islam een brood jat, hakt men je de hand af.
   wanneer men in de islam nadenkt hakt men je het hoofd af. zo simpel is het.

   Like

 4. Jean zegt:

  Achterlijkheid drukt het IQ niveau omlaag en het niveau zakt spectaculair, hopelijk gaan de ogen nog open zo niet wordt het een zeer donkere zomer met die achterlijke gewelddadige barbaren op ons grondgebied.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Als een godsdienst van iemand vraagt dat het menselijk denken, waarvan men dan tegelijk zegt dat het van Allah komt, want door hem gecreëerd, op een laag pitje moet worden gezet of het liefst volledig moet worden uitgeschakeld, dan wordt door die godsdienst de mens ontmenselijkt.

  Hij raakt zijn vrijheid, de mogelijkheid om over iets na te denken, kwijt en wordt een slaaf van diegene [Allah] die hem als mens, iemand die in staat is om [na] te denken, heeft uitgeschakeld.

  Tegelijkertijd wordt hij geremd in zijn ontwikkeling en dat is precies wat we met de islam zien gebeuren.

  Dat is de diepste reden waarom landen in het Midden-Oosten in ontwikkeling achterblijven bij het Westen [het fundamentalisme bevordert/stimuleert de achterlijkheid] en waarom het islamitisch gedragspatroon naar onze opvattingen voor middeleeuws en dus primitief is.

  En dan wordt ook duidelijk waarom de islam niet past en nooit zal passen in onze samenleving.

  Like

 6. harrylacroix zegt:

  Veel mensen merken niet eens op dat Allah wordt neergezet als de beste schepper. Hoezo? Er is toch maar één schepper, nl. Allah. Dan is hij toch altijd de beste? Hieruit blijkt het achterlijke van deze ideologie. Volgens de Koran is de aarde ook plat: ‘En hij volgde een weg, totdat hij het verste punt in de richting van de ondergaande zon bereikte, en deze in een bron van modderig water zag ondergaan, waarbij hij een (ongelovig) volk aantrof. Koran 18 :86.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s