Front National legt ruzie bij: Jean-Marie Le Pen trekt zich terug

Screenshot_17

Jean-Marie Le Pen en zijn kleindochter Marion Maréchal-Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Front National legt zijn ruzie om de rechts-extreme oprichter Jean-Marie Le Pen verrassend snel bij. Le Pen trekt zich terug, zijn kleindochter zou hem kunnen opvolgen. De wisseling zou een aanwijzing kunnen zijn dat de discussie rondom de zuivering van het FN een verkiezing-tactische manoeuvre is en geen nieuwe politieke positionering met zich meebrengt.

De erevoorzitter van het Front National, Jean-Marie Le Pen, ziet af van een kandidatuur bij de regionale verkiezingen in december. Hij zou besloten hebben niet meer aan te treden, deelde de 86-jarige partijoprichter maandag mee. “Ook al denk ik dat ik de beste kandidaat voor het Front National zou zijn”, zei hij tegenover “Figaro Magazine”.

Jean-Marie Le Pen was met nieuwe bagatelliserende uitlatingen over de gaskamers van de nazi´s in de partij onder vuur komen te liggen – hij beschouwt dit als een “detail van de geschiedenis” van de Tweede Wereldoorlog. Voor deze uitspraak werd hij al meerdere keren veroordeeld. Bovendien had hij de staatschef van het Franse Vichy-regime, dat met Hitler-Duitsland samenwerkte, verdedigd.

Zijn dochter, die het FN al jarenlang een burgerlijk imago wil geven, trok daarop vorige week aan de noodrem. De herhaaldelijke uitvallen van de oude partijvoorzitter waren een te grote belasting geworden. Marine Le Pen kondigde een partijprocedure tegen haar vader aan.

“Dat rechtvaardigt niet het tumult dat in onze gelederen werd veroorzaakt – op het gevaar af de beweging gevaarlijk te verzwakken”, bekritiseerde Jean-Marie Le Pen nu. “Ik zal geen handlanger van deze manoeuvre zijn.” Hij sprak zich ervoor uit dat in zijn plaats zijn kleindochter Marion Maréchal-Le Pen de lijst van het FN in de regio Provence-Alpes-Côte d´Azur aanvoert.

De plaatsvervangend voorzitter van het FN, Florian Philippot, verwelkomde de terugtrekking: “Dit is een verstandige beslissing”, zei hij tegen de tv-zender BFMTV.

De relatief probleemloze terugtrekking zou erop kunnen duiden dat de actie doorgestoken kaart is: Marine Le Pen wil van de historische kans gebruikmaken om de socialisten bij de presidentsverkiezingen in te halen en weet dat zij alleen een kans maakt als ze de extreemrechtse randen afkapt. Het is heel goed mogelijk dat haar vader dat ook zo ziet en zichzelf daarom heeft opgeofferd. Dat moet voor hem op zijn leeftijd niet zo´n moeilijke beslissing geweest zijn, temeer daar zijn voorstel om zijn kleindochter hem te laten opvolgen er een signaal voor is dat de breuk van de oprichter met de familie helemaal niet definitief is.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National. Bookmark de permalink .

9 reacties op Front National legt ruzie bij: Jean-Marie Le Pen trekt zich terug

 1. tjonge zegt:

  “De relatief probleemloze terugtrekking zou erop kunnen duiden dat de actie doorgestoken kaart is”

  wat klinkt dit vilein, kan me niet aan het idee onttrekken dat deze journalist niet echt fn-vriendelijk is.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Zou kunnen. Sinds de site DWN (Deutsche Wirtschafts Nachrichten) in Zweedse (!) handen is overgegaan, wordt ze steeds politiek correcter. Onder het mom van “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”. . . 😦

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou èn? Rustig laten meesmuilen.
   Ze kunn en in ieder geval niet ontkennen, dat de nieuwe koers van het FN een feit is, dus op antisemitisme kunnen ze het niet langer pakken!

   Like

   • tjonge zegt:

    theresa, het gaat er om dat het volk continu “gemasseerd” wordt door de linkse journalist.
    DAT is wel erg.
    .
    “als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt wordt het van zelf waarheid”.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Is waar, maar dat is inmiddels overal een feit, óók hier.
    Het beste wat ons dan te doen staat,is: De werkelijkheid blijven aantonen door middel van dàden. Door de feitelijke koers dus.
    “Al is de leugen nog zo snel…..enzovoort.”

    Like

 2. Manna zegt:

  lekker ding, die marion 🙂

  Like

 3. luckybee zegt:

  Heel verstandig van Papa zijn tijd is met het einde van de oorlog voor bij.ze hebben de oorlog verloren.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik bedoel hij en Petain.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s