PVV: standbeeld Paul Kruger in Pretoria op Werelderfgoedlijst van Unesco

PVV grootDe Partij voor de Vrijheid wil dat Nederland zich gaat inzetten voor het standbeeld van president Kruger in Pretoria. De PVV hoopt dat het kabinet gaat bevorderen dat ‘Oom Paul’ op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst wordt. Gisteren was het standbeeld het onderwerp van agressieve acties van het anti-westerse EFF van Julius Malema. President Kruger leidde de Afrikaners tijdens de Boerenoorlog, de antikoloniale strijd tegen het Britse wereldrijk. Nederlands was toen de officiële taal van de Zuid-Afrikaanse Republiek. Veel Afrikaners hebben Nederlandse voorouders. Op veel plekken in Zuid-Afrika woedt een strijd tegen westerse standbeelden, waarbij racistische taal wordt gebruikt. In de universiteitsraad van de Kaapstad klonk “one settler, one bullet”. Velen vrezen dat de Beeldenstorm de opmaat is voor geweld.

Kamervragen van de leden Bosma en De Roon inzake de acties tegen het standbeeld van president Paul Kruger te Pretoria aan de ministers van Cultuur (OCW), Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking:

1.) Heeft u kennisgenomen van het bericht “Remove Paul Kruger statue within 7 days, or else: EFF”(*)?

2.) Deelt u de mening dat het beeld van president Kruger van de Zuid-Afrikaanse Republiek van grote cultuurhistorische waarde is voor de Afrikaners, een autochtoon en inheems volk op het Hoge Veld van Zuid-Afrika dat nauw verwant is aan het Nederlandse volk?

3.) Deelt u de trots op de daad van koningin Wilhelmina die de pantserkruiser Gelderland stuurde ten einde president Kruger te redden aan het einde van de Boerenoorlog, de antikoloniale strijd van de Afrikaners?

4.) Bent u bekend met de golf van schandalige aanvallen in Zuid-Afrika uitgevoerd door extremisten waarbij soms racistische teksten (‘one settler, one bullet’) gebruikt worden?

5.) Welke actie heeft onze ambassade ondernomen ten einde het standbeeld van Oom Paul te beschermen?

6.) Deelt u onze verontrusting over het ultimatum van het extremistische EFF van Julius Malema?

7.) Is de minister van Cultuur bereid zich in te zetten het standbeeld van Oom Paul op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst te krijgen ten einde het te beschermen?

(*) Remove Paul Kruger statue within 7 days, or else: EFF, ENCA, 11 april 2015.

www.enca.com

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

20 reacties op PVV: standbeeld Paul Kruger in Pretoria op Werelderfgoedlijst van Unesco

 1. guusvelraeds zegt:

  Zuid Afrika bevindt zich reeds in stadium 6 wat betreft de opmaat richting genocide op de blanke Boeren bevolking volgens de indeling van genocide watch. Progressief Nederland echter vertikt het luidruchtig te bekennen dat de regenboog natie in Zuid Afrika gedoemd is tot mislukking. Waar blijven de protest acties van allerlei linkse organisatie nu het zwart racisme steeds duidelijker zijn ware tronie laat zien in Zuid Afrika. Als de slachtoffers blank zijn hoor je ze niet. Kom op Freek de Jonge en al die anderen laat wat van jullie horen.

  Klik om toegang te krijgen tot White_Genocide_TVA.pdf

  Like

 2. BertG. zegt:

  We zitten hier in de grootste ellende die we ooit mee gemaakt hebben hier in Nederland.
  Bejaarde worden op straat dood gestoken.
  En waar hebben we het over? Als PVV.
  Een beeld van Kruger uit Zuid Afrika. Lekker belangrijk weer.

  Bedankt voor de belangstelling maar weer. Daar hebben ze nou weer tijd voor want blijkbaar is er hier NIETS meer aan de hand en binnen de EU draait het fantastisch.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het beeld interesseert me geen r**t , maar de oud Nederlanders wel.
   En de EU kan mij niet snel genoeg op de klippen lopen

   Like

  • egregs zegt:

   De “grootste ellende..hier in Nederland” is natuurlijk een picknick in vergelijking met wat daar aan de hand is,en wat -of we dit nu erkennen of niet- (mede) namens ons en met onze belastingcenten in gang is gezet -een ieder die in die jaren anders dan SGP,RPF,GPV of Centrumdemocraten stemde heeft dit effectief gefiatteerd.Moeten wij ons er nu met een ‘foutje bedankt’ van af maken?

   Toen Nederland getroffen werd door de watersnoodramp was het oude ‘blanke regime’ de eerste buitenlandse regering die ons te hulp schoot.Ook op vele andere manieren heeft men een welwillendheid jegens ons aan de dag gelegd -alles nog afgezien van (maar in feite natuurlijk juist vanwége) de etnische,historische en culturele banden.Zou dit -in combinatie dus met onze verradelijke bemoeizucht- niet een zekere verplichting op ons leggen?

   Overigens is de enige reden dat we het nu hebben over ‘bejaarde vrouwen’ dat we -rijkelijk laat- eindelijk tot meer gezonde etnische en raciale inzichten zijn gekomen.Als we nog steeds vastgeroest hadden gezeten in ons oude paradigma van kleurenblindheid was het karakteriserende etnische dader-profiel ons nooit opgevallen.Maar als we de zaken aldus eindelijk weer wat helderder in focus hebben is het onmogelijk om voorbij te zien aan Zuid-Afrika -vanwege onze schuld,vanwege de bloedbanden en vanwege de gemene deler van de wereldwijde aanslag op het Nordische ras.

   Of het onderwerp -een standbeeld- gelukkig gekozen was is weer een andere vraag.70.000 doden later had de ‘blijk van betrokkenheid’ misschien ook op een andere manier tot uiting gebracht kunnen worden.

   Like

   • BertG. zegt:

    Laten we dan ook maar tot in de eeuwigheid ons dankbaar tonen voor de Amerikanen, Canadezen, Engels en nog een aantal landen omdat ze ons geholpen hebben om een eind aan de 2WO te maken. Of ligt dit weer anders.

    En ik heb geen bloedbanden ergens mee, overal in de wereld hebben zich Nederlanders gevestigd, daar heb ik ook niks mee verder.
    Dat is dat dezelfde reden waarom dat hele zwarte pieten en slaven verleden opnieuw is opgerakeld. Vanwege bloedbanden uit het verleden. En het werkt ook nog blijkbaar.
    Daar ben ik ook niet schuldig aan.
    Ons Nederlands volk wordt ook uitgeroeid als we zo doorgaan.

    Like

   • BertG. zegt:

    Er is ergens een bericht van mij in de spambak verdwenen,
    als reactie op egregs

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Beweren ze niet, Bert: Dit is alleen maar weer iets van ‘Voorwaarts en niet vergeten.”
   Ze willen óók voeling blijven houden met dat deel van de geschiedenis: Inderdaad hebben veel Zuid-Afrikaners Nederlandse ‘roots.’
   Niet dat ik persoonlijk nou zo trots ben op dat stuk van de geschiedenis: Daarvoor hebben die blanke Zuidafrikaners door de eeuwen heen teveel bigotterie laten meespelen in hun hele doen en laten, met de ‘Apartheid’ als triest hoogtepunt, zó denk ik er nog steeds over.
   Maar ja, Paul Kruger is en blijft een historische persoon met Nederlandse roots; verder hoef je er niets achter te zoeken.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Beste PVV-ers, dachten jullie nou echt dat het zooitje rifraf van Haagse pluche plakkers hierop zouden reageren, ze zien nog liever dat deze oud Nederlandse boeren afgeslacht worden.
  Persoonlijk vind ik dat alle Zuid Afrikaanse/Nederlanders hier de vluchtelingen status moeten krijgen en geholpen moeten worden om te vluchten !!!

  Like

  • luckybee zegt:

   Bert G moet naar mijn mening een idioot die nog van de Geschiedenis nog van politiek iets begrepen heeft; waarschijnlijk een Katholiek van de Bataafse republiek of zelf aanhangervan Napoleon Bonnaparte.Paul Kruger was een VOC man in dienst van de eerste republiek dat werkelijk een demokratisches land was, onder de gereformeerde kerk
   Paul Stuyvezand was een hollander in dienst van de WIC in Manhattan (nieuw Amsterdam.)Dat zijn alvast twee firmen dat niets met elkaar te maken heeft. Datwij nietsmet deslaven handel temaken hebben, kan je Indonesie als voorbeeld nemen. Geen Negers zo ver je kijken kan, alleen ter bescherming van de Inboorlingen aldaar (VOC beleidt).Alles veranderde toen wij een koninkelijk der Nederlander was geworden, eerst zo als ik al zijde worden de Indinesiers nederlandse staatsbugers tweede klasse, en mogen ze aan de WIC verhuren, als contract koelie.Daar om zijn de Javanen erg laat in de Antillen en Soeriname gekomen.VOC beleidt betekent de gereformeerde kerk heeft hier in veel te zeggen, na de Bataafse republiek en de Franse bezetting, en de wener Congres, hebben de overwinnaars van de Napoleontische oorlog in Wenen de lakens uitgedeeld; dat waren de RKK Anglicaansekerk, en de Luthersekerk; alle drie hebben ze de adelstand zo gehouden zo als het was (Feodale systeem)Geen democratie zoals ze wel degelijk menen te zijn.De Keizer regeerde absoluut Zo wel die van Oostenrijk als ook de Zaar van Russland. net als Hitler.Ondanks de Magna Charta bleef ook Brittanie een feodale systeem houden. Eigenijk ook geen democratie.
   He is heel goed dat Bosma en de Roon over Zuid Afrika en Paul Kruger vragen stellen, dat is onze geschiedenis dat hier ondervraagd wordt, en onze cultuur dat door de linksen naar de verdommenis hebben gestuurd.Niet alleen de Negers gelovn in Tovenaars maar ook de Britten geloven hier in denk aan koning Arthur en Merlijn de tovenaar.Maar een echte vijand van de God van Abraham.

   Like

 4. Jeanine zegt:

  BertG. zegt:
  14 april 2015 om 07:00
  @
  Wel hoog van de toren blazen als er in Israël iets loos is,echter om je volksgenoten die langzaam uitgewist worden met hun hele geschiedenis,niets aan de hand.
  Tja gaat niet tegen mossels,dus niet belangrijk toch?Geeft wel blijk van waar u prioriteiten liggen en wat u insteek is,zeer zeker niet etnisch/raciaal!

  Like

  • BertG. zegt:

   Je zult mij ook niet hoog van de toren horen blazen als er iets loos is in Israël.
   Alles waar dit mee te maken heeft is dezelfde vijand waar wij ook last van hebben.
   En ik kan mij niet schuldig voelen w.b. Zuid-Afrika, net zo min als dat ik iets met een slaven verleden te maken heb.
   Ik hou me bezig met alles wat in Nederland gebeurt, dat vind ik belangrijker.

   Like

   • Jeanine zegt:

    Niets mis met het hoog van de toren blazen als de aanhangers van de “religie” van verdraagzaamheid weer eens van zich laten spreken in Israël.Wel is het zo dat op die manier naar een kant gewezen wordt namelijk op de religieuze kant van het geheel.Zoals u zelf aangeeft bent u zeer begaan met Nederland,dus naar ik aanneem ook met de autochtone bevolking en haar geschiedenis.Blijkbaar doet het u niet zoveel wat er met uw bloedverwanten elders in de wereld gebeurt,dat vind ik zeer spijtig.

    Uiteraard is de islam een zeer groot probleem in Nederland en Europa,echter niet het enige.Zo lopen er in Nederland hele groepen allochtonen rond die geen aanhanger zijn van de eerder genoemde “religie” maar wel voor de nodige overlast zorgen.Denk hierbij bijvoorbeeld aan de christelijke negroïde groep van de Antillen,of de veelal katholieke Polen,etc.

    Aangaande slavernij,welke de blanken van toen of nu?

    Like

 5. BertG. zegt:

  En dan ook nog eens een keer de trots op de daad van koningin Wilhelmina erbij halen.
  1 van de grootste verraadsters van de vorige eeuw die het hele volk in ellende achter liet om elders een veilig heen komen te zoeken incl. het Nederlandse goud wat nog zoek is.
  Wat daarna gebeurt is, daar zal ik het maar helemaal maar niet over hebben.
  Want dat is werkelijk nergens in Europa gebeurt. Alleen hier.

  Mijn stem zijn ze nu voorgoed kwijt. Mensen die met enige trots de oranjes erbij halen kunnen nooit mijn vrienden zijn. Ga zo door.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Ergens heb ik meer en meer het idee dat Bosma nog veel familie daar heeft wonen plus het bijbehorend ontroerend goed en dat deze belangen een persoonlijk doel van hem zijn geworden.

  Like

 7. Marjan zegt:

  Heel goed dat de PVV protesteert en ageert op de afbraak door het communistische ANC regime. Alles wat aan vroeger herinnerd moet weg zo is hun credo. Ik zou zeggen weg met dat idiote regime en terug naar het ‘ oude’ Zuid Afrika.

  ONS VIR JOU SUID AFRIKA

  Like

 8. Marjan zegt:

  Beste Bert

  Hier werd de jonge Koningin Wilhelmina bedoeld. Toen Oom Paul hier kwam was zij nog maar 18 jaar.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Slaap zakken !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s