De critici van de islam hadden gelijk: een verontschuldiging aan Ayaan Hirsi Ali, Sam Harris, Bill Maher en andere zogenaamde “islamofoben”

Screenshot_27

(Door: Mike Dobbins – Vertaling: “Vederso”)

Jarenlang was ik een apologeet van de islam, zoals velen helaas nog steeds blijven. Ik las alleen boeken en geloofde hen die de islam in een vreedzaam, positief licht afschilderden. Ik maakte excuses voor radicale moslims en leefde in de ontkenning dat religieuze leer nog steeds, in deze moderne tijd van drones en klonen, een persoon kon motiveren om kwaad te doen. Ik had kritiek op de vele atheïsten zoals Ayaan Hirsi Ali, Sam Harris en Bill Maher, die waarschuwden voor de gevaren die inherent zijn aan de islamitische doctrines, door ze roekeloos “islamofoben” te noemen.

Vandaag schrijf ik om te zeggen dat ik het me spijt. Ik verontschuldig me en ik vraag u om vergiffenis. Wij, die blindelings de islam verdedigden en u “islamofoben” noemden, hadden het verschrikkelijk verkeerd.

Mijn opvattingen veranderden vorige maand mei (2014) toen ik een interview van Sam Harris met Ayaan Hirsi Ali las, waarin zij zich richt op de toepassing van het begrip “islamofobie”. Dit artikel, samen met andere artikelen, spoorde me aan om meer onderzoek te doen, motiveerde me om me te verdiepen in de religie. Ik las de koran, vele Hadith, de biografie van Mohammed, de geschiedenis van de Jihad, en de islamitische wet. Dit is wat ik te weten kwam:

De critici van de islam hebben gelijk. De islam is intrinsiek alarmerend gewelddadig, haatdragend en onderdrukkend en dit op een grotere schaal dan alle andere grote godsdiensten gecombineerd. Om te zeggen dat radicale islamieten op basis van religieuze doctrine gemotiveerd zijn om wreedheden te begaan en onderdrukking te omarmen is het understatement van de eeuw.

Ik was, net als de meeste verdedigers van de islam, onwetend, naïef en ontkende dit feit. Ik nam ten onrechte aan dat alle heilige boeken genoeg goede boodschappen bevatten om de slechte te compenseren. Ik nam ten onrechte aan dat, zoals Jezus, Mohammed vrede, liefde en geweldloosheid bevorderde. Ik heb ten onrechte aangenomen dat kritiek op de islam neerkomt op kritiek op alle moslims.(…)

(…) Wij, die onzorgvuldig het etiket “islamofoob” hebben rondgestrooid, waaronder Glen Greenwald, Reza Aslan en Karen Armstrong, moeten ons hoofd buigen van schaamte en schuld. Weinig dingen zijn moreel zo verdorven als iemand aan te vallen die kritiek heeft op de islam (Ayaan Hirsi Ali) in plaats van de islamitische apostasie- en blasfemiewetten aan te vallen die moslims leren dat ze haar (Hirsi Ali) moeten vermoorden. We moeten nu leven in de wetenschap dat we onze principes hebben verlaten en verraden. Hoewel we er aanspraak op maken te staan voor mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en gelijkheid, missen we de moed van onze overtuigingen als het iemand beledigt. Wij maken van de laffe leeuw een Churchill.

In werkelijkheid zijn zij die de islam bekritiseren, vooral hervormingsgezinde moslims, de dapperste van de dappere. Ze zetten letterlijk hun leven op het spel door eenvoudig kritiek op de koran, Mohammed en de sharia te hebben. Het zijn de critici van de islam die vastberaden werken aan gelijkheid en mensenrechten voor moslims, terwijl apologeten zich wentelen in ontkenning.(…)

(…) Geen religie, boek, profeet, wet, of God, hoe heilig deze door zijn aanhangers ook wordt gevonden, is vrijgesteld van kritiek. Geen geloof of doctrine ontvangt een voorkeursbehandeling in een vrije samenleving. Ofwel alle religies, boeken en profeten staan ​​open voor kritiek of geen enkele is er aan blootgesteld. Of we leven in een vrije samenleving of in een tirannie.

De islam is een door de mens gemaakte religie (met nadruk op mens) en net als alle door de mens gemaakte religies heeft ze ernstige morele tekortkomingen en vereist rigoureuze kritiek. In plaats van zelfcensuur en het naleven van de islamitische wetten tegen godslastering moeten we het belang van vrije meningsuiting verdedigen, de islam aanmoedigen om zich te zuiveren van wetten tegen godslastering en het nut laten zien dat vrije meningsuiting voor de islam kan hebben.(…)

(…) Maar geloof me niet op mijn woord. Je bent het aan jezelf verplicht om je eigen onderzoek te doen en te zien of je een verbinding tussen de islamitische leer en islamitische geweld en haat kunt vinden. Ik daag iedereen uit, vooral de moddergooiers, om de koran te lezen, biografieën van Mohammed, de geschiedenis van de Jihad en de politieke ideologie van de islam.

Misschien zult u ook steeds het terugkerende thema van het haten van niet-gelovigen en de afwezigheid opmerken van liefdevolle en inclusieve passages die tegen de verachtelijke en gewelddadige opwegen.

Misschien zult u ook merken hoe het gewelddadige leven van Mohammed zich weerspiegelt in dat van de leden van de Islamitische Staat en dat het voor een persoon gevaarlijk zou zijn om Mohammed’s voetstappen te volgen.

Misschien zult u ook opmerken hoe er in de islam geen scheiding is van kerk en staat en dat de meeste islamitische regeringen de islamitische wet boven seculier recht plaatsen.

Het zou wat zijn als islamitische doctrines zeiden moslims moeten houden van niet-moslims en zouden moeten houden van hun vijand. Het zou wat zijn als de profeet Mohammed geweldloosheid predikte. Het zou wat zijn als de islamitische wetten gelijkheid voor vrouwen, minderheden, de vrijheid van meningsuiting en gewaardeerd mensenrechten ondersteunden. Het zou wat zijn als de koran de gouden regel zou leren.

Het is omdat ze het tegenovergestelde doet, dat ik me nu uitspreek.

Bron:
www.christianpost.com
Auteur: Mike Dobbins

Vertaald uit het Engels door:
”Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, koran, Mohammed. Bookmark de permalink .

16 reacties op De critici van de islam hadden gelijk: een verontschuldiging aan Ayaan Hirsi Ali, Sam Harris, Bill Maher en andere zogenaamde “islamofoben”

 1. Driek zegt:

  Mike Dobbins schrijft:
  Mijn opvattingen veranderden vorige maand mei (2014) toen ik een interview van Sam Harris met Ayaan Hirsi Ali las, waarin zij zich richt op de toepassing van het begrip “islamofobie”. Dit artikel, samen met andere artikelen, spoorde me aan om meer onderzoek te doen, motiveerde me om me te verdiepen in de religie. Ik las de koran, vele Hadith, de biografie van Mohammed, de geschiedenis van de Jihad, en de islamitische wet.

  Dus als ik het goed begrijp, heeft Mike Dobbins hardnekkig altijd geloofd in Allah en zijn profeet Mohammed, en pas na het lezen van de koran, en de geschiedenis van de Jihad – kortom na het lezen van die hele islamitische smeerlapperij – en dat was dus vorig jaar – toen pas kwam Mike Dobbins eindelijk tot inzicht.

  Goh, slim hoor. Daar waren wij op deze site allang achter.

  Dus, als ik het goed begrijp, heeft die Dobbins vóór die tijd, dus vóór 2014, nooit de koran gelezen. Eigenlijk was hij Mohammedaan, een volgeling van de profeet, maar wist niet waarom, want hij zat nooit met z’n neus in één der geschriften van Mohammed. Nou, neem me niet kwalijk, maar ik vind dat knap stom. Maar goed, ik zal het wel weer verkeerd zien. Of ik snap het niet helemaal. Maar ik vind het een vreemd verhaal.

  Like

  • Vederso zegt:

   Beste Driek. Ik zou de vele mensen niet graag de kost willen geven die nog steeds denken dat er de islam een religie van de vrede is. Wat dat betreft is Mike Dobbins al een stuk verder en laten we daar vooral blij om zijn.

   Like

   • louis portugal zegt:

    Vederso ik ben er zeker van van dat heel veel mensen die de islam verdedigen, en de tegenstanders uitmaken voor islamofoben, geen enkele regel van de koran of de hadith hebben gelezen en afgaan op wat hun voormannen, die het ook niet weten, zeggen.

    Like

   • win zegt:

    juist!

    Like

   • Vederso zegt:

    @ louis. Ik vrees het eigenlijk ook wel, helaas.

    Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Eindelijk
  Een islamofiel die zich bekeert tot de islamofobie.
  Vlag uit. Het is te hopen dat deze tekst bij veel islamofielen onder ogen komt.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Nou, daar ben ik het niet mee eens. Een islamofiel, okey dat is lastig. Maar dat die zich bekeert tot de islamofobie is kolder want islamofobie in een verzonnen – niet bestaande – afwijking! Een islamofiel kan op den duur vatbaar voor rede worden en zich als een beschaafd mens gaan gedragen, maar er is geen enkel mens op aarde die islamofoob is, ongefundeerde angst voor verachterlijke kolder als de islam bestaat niet. Er is wel ergernis en een grote weerzin, maar absoluut geen angst!

   Like

  • win zegt:

   is al gedeeld op FB

   Like

 3. Elvi zegt:

  Serieus het beste artikel dat ik ooit over de islam heb gelezen.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Mooi hoor, maar op één punt is die Mr. Dobbins naïef gebleven:
  Hij heeft het over ‘hervormingsgezinde moslims’ maar ten eerste vàlt de islam niet te hervormen en ten tweede kan het sein pas op veilig gezet worden, als men definitief afstand heeft genomen van de islam en men zichzelf dus geen moslim meer nóemt.
  “Hervormingsgezinde moslims” zijn nog steeds moslims!

  Like

 5. jaan zegt:

  Het spijt me voor de auteur, maar als je pas na vele jaren doorhebt, dus jaren na nine-eleven toen hier de Marokkanen op straat stonden te dansen van blijdschap dan ben je toch erg laat met je genezing en schort er toch het één en ander aan je beoordelingsvermogen. Het is hetzelfde als het wiel uitvinden nadat je op de fiets bent komen aanrijden.

  Like

  • Driek zegt:

   Gelukkig, beste jaan, ben ik niet de enige. Ik vind het een rommelig verhaal. Joden en christenen kunnen op hun schreden terugkeren van hun geloof, zij kunnen tot het inzicht zijn gekomen dat het allemaal flauwekul is.
   Maar nu, in onze tijd, zijn er geen gelovigen, Joden en christenen, die eruit stappen omdat hun geloof te gewelddadig is.

   Onze Bijbelboeken, zijnde het Oude en Nieuwe Testament, bevatten geen teksten die mensen aanzetten tot moord en doodslag. Ja, het komt in het Oude Testament voor, maar het zijn verhalen, met niet mis te verstane oorlogen. Doch er zijn geen dwingende opdrachten om andersdenkenden te gaan vermoorden.
   Want dat eeuwige argument van mensen, als ik over de wreedheid der koran begin, “ja maar in de Bijbel staat ook veel geweld”, dat argument slaat nergens op, die mensen hebben totaal geen kennis van de Bijbel.
   Dat wil ik hier wel even gezegd hebben.

   Like

 6. Mowdes zegt:

  Geen één Turk, Marokkaan of moslim leest de Koran. De iman leest en prevelt voor.

  Like

  • louis portugal zegt:

   Als ik uit ervaring weet hoe moeilijk dat geschrift te lezen is ben ik er zelfs van overtuigd dat veel moslims niet eens de capaciteit hebben om het te lezen.

   Like

  • hendrikush zegt:

   In een taal die het merendeel van de beminde gelovigen niet begrijpt.
   Zoals de heilige schrift in het latijn bij onze katholieke voorouders.

   Like

 7. Geronimo zegt:

  Koranvers 8:60 geeft moslims het bevel om anderen vrees in te boezemen. Islamofobie is bijgevolg geen misdrijf, maar een gehoorzamen aan het bevel van een door mensen verzonnen god, bijgenaamd allah. Dat had die brave borst, die zich nu ootmoedig mea culpa op de borst klopt, toch al veel eerder kunnen weten, vooraleer hij mensen die wel de moeite deden om meer over die monster-ideologie te weten te komen, met de vinger ging wijzen ! Wij allen hier op deze site en elders weten, wij weten dit inderdaad al zolang, en we zijn niet eens islamkenners in de echte zin van het woord. Maar goed, beter laat dan nooit, zou ik zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s