Geloven in de maakbare samenleving: idealisten die ontroeren door oprechte naïviteit

Screenshot_40

(Door: Esther van Fenema)

De mens als doorgefokte chihuahua

Het Manifest ‘met vertrouwen Linksom’ zorgt voor turbulentie binnen de PvdA. De partij zou een sociale draai naar links moeten maken. Heel goed, geweldig zelfs, want sociaal is per definitie fijn, toch? Iedereen gelijke kansen, dezelfde mate van welvaart en zelfontplooiing als hoogste goed. Het heilige geloof in de maakbare samenleving; idealisten van het eerste uur die ontroeren door hun oprechte naïviteit. Jammer dat het resultaat doet denken aan het broddelwerk van de eerste de beste kleuter, die verveeld een weerbarstige homp klei in de hoek slingert. De toenmalige maatschappijarchitecten waren bevlogen om een bouwwerk tot in de hemel te construeren en lapten de natuurwetten aan hun laars.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Naïviteit, PvdA, Socialisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Geloven in de maakbare samenleving: idealisten die ontroeren door oprechte naïviteit

 1. Marc zegt:

  Ik ben voor de vernietiging van de huidige politieke structuur dat landverraad en maatschappijvernietiging bevorderd. Tijd dat er geleerd wordt van de oorzaken van de val van het Romeinse Rijk. Het huidig tijdgewricht lijkt verdomd veel op die van 410 en 476 nC.

  Like

 2. hans zegt:

  Nog meer naar links??? Dat was nou juist al die jaren het probleem zou ik zeggen!
  Werkelijk zo`n betonnen plaat voor die dramhoofden!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  De linkse doctrine tot zelfvernietiging heeft gewerkt.
  Als ik het wel heb staat een derde van de Nederlandse bevolking open om een (?)vluchteling op te nemen in huis. Zullen ze beseffen wat de consequenties van een dergelijke ingreep met zich meebrengt.
  Een derde heeft zich aangeleerd om niet meer zelfstandig te denken maar volgt het kuddegedrag waarvan de PvdA de herder is geweest met de NPO als trouwe waakhonden.

  Er zal toch eerst een wet moeten worden aangenomen wie aansprakelijk is voor de uitvloeisels hiervan. Tevens wordt dan vast gelegd welke politieke leiders daarvoor aansprakelijk zijn geweest. Op de politieke partijen kun je het niet verhalen want het aantal leden die deze partijen omhelst is maar een schijntje tegenover de rest van de bevolking.
  Er moet eerst maar WEER eens een volksraadpleging plaatsvinden, ha, ha, sliepuit!!!!

  Like

 4. Thoth zegt:

  (..)Het heilige geloof in de maakbare samenleving; idealisten van het eerste uur die ontroeren door hun oprechte naïviteit.(..)

  Dat doet mij denken aan gisteren. Een school nabij de uitgeprocedeerde nep vluchtelingen werd er bij gehaald. En toen de politie er kwam om ook om ze te ontruimen, jawel, barsten zij in huilen uit…

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Een goed en naar mijn gevoel realistisch stuk van deze dame.
  Maar zoals hierboven al enkele keren opgemerkt wordt is de realiteit bij veel mensen en vooral bij veel politici uit het oog verdwenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s