Hennis ziet niets in PVV-voorstel om moslims uit leger te weren

Screenshot_38

Minister van Defensie Jeaninie Hennis-Plasschaert

(Door: Bas Paternotte)

Minister: Bij Defensie staat niet je geloof, maar je gedrag centraal

Minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) ziet niets in het voorstel van de PVV om moslims uit het leger te weren. De PVV stelde vorige week dat die niets in het leger te zoeken vanwege mogelijke loyaliteitsproblemen. Dat schrijft Hennis aan de Tweede Kamer dinsdag.

Het PVV-voorstel kon eerder al rekenen op de kritiek van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) die het ‘een volstrekt verkeerde manier van mensen wegzetten en verdacht maken’ noemde. Ook beschuldigde hij de partij van Geert Wilders van het flirten met een beroepsverbod.

Hennis schrijft aan de Tweede Kamer:

“Defensie registreert de geloofsovertuiging van haar medewerkers niet. Bij Defensie staat niet je geloof, maar je gedrag centraal.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, PVV, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

50 reacties op Hennis ziet niets in PVV-voorstel om moslims uit leger te weren

 1. Jean zegt:

  Man man wat doet dat kind op defensie? Laat ze snel een frietkraam openen.
  Zielig om aan te zien.

  Like

 2. Marc zegt:

  Tja. Die is dus duidelijk ongeschikt voor haar functie. Opzouten dus!

  Like

 3. Marc zegt:

  Bovendien gaat het inderdaad om gedrag. En statistieken tonen geregeld aan dat moslims duidelijke loyaliteitsproblemen hebben als ze naar een moslimland gestuurd worden. Dat is al heel lang bekend. In de VS hebben moslimmilitairen met enige regelmaat eigen kameraden vermoord. Aantoonbare misdragingen dus.

  Like

 4. Natuurlijk niet!Maar Hennis snapt ook nergens de ballen van!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Jeannine, ik heb je nogal lang het voordeel van de twijfel gegeven omdat ik een vrouw op Defensie uit emancipatoir oogmerk toejuich en omdat ik vond, dat je met dat Orbàn- de Haas mens al genoeg voor je kiezen had gehad, maar ééns, op een zeker moment, verspeelt men toch af en toe wel alle krediet.
  En dat moment is nú.
  “Niet je geloof, maar je gedrag zou centraal staan…….”
  JA, DAAROM JUIST, STOMME GEIT! We hebben hier niet te maken met een gelóóf, maar met een ideologíe, die dat gedrag automatisch stúúrt, weet je wel?!
  Weet je zeker, dat je bij de goede partij zit, Jeannine? De VVD is weliswaar al niet veel zaaks meer, maar déze stupiditeit past toch nóg beter bij dat misselijke partijtje van die misselijke pech-drol, sorry hoor……!
  Ongelofelijk!

  Like

  • Marc zegt:

   Emancipatie m’n neus. Opportunisme is in de politiek altijd het devies.

   Like

  • Republikein zegt:

   Emancipatoire dolle Mina?
   De pest voor ons, geloof ik, is geen cultuur!
   Je brengt het weer fijntjes.
   Lees deze ook, baas in eigen buik en over mijn portemonnee, ergo, naar de klote dus.
   http://www.dailynews4us.com/nieuws-uit-nederland/politiek/
   Het is positieve discriminatie toch?
   Achterhaalde stokpaardjes van goede mensen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Marc en Republikein: Daar maakt U zich wèl wat gemaakelik van af, Heren: U kijkt weer naar de persoonlijkheid die er toevallig op terecht gekomen is.
    Maar dit had een màn óók kunnen zeggen.
    Ik blijf bij het standpunt dat dit soort posten voor vrouwen open moet staan. Voor de juiste vrouwen, wel te verstaan.
    En als we ons daar niet aan houden, zijn we op dat vlak hetzelfde bezig als de moslims met hun ‘andere’ rollen.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Eens, maar het is en blijft een “dom blondje”!! 😉

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Eerste zin: gemaKKelIJk, uiteraard.

    Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  En hun gedrag is inherent aan hun geloof.
  En dat is niet goed.
  De media staat er vol van.

  Like

 7. Hendrik Morren zegt:

  Zou op patrouille in een of ander moslim land liever geen moslim achter me hebben.
  Waar blijft z’n loyaliteit als ik op een vijandige moslim (z’n neef?) moet schieten?
  Geen moslims op uitzending en liefst zelfs niet in het leger.
  Ex Nederlandse (moslim) militairen trainen IS sold…. criminelen.

  Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Hennis schrijft aan de Tweede Kamer:

  “Defensie registreert de geloofsovertuiging van haar medewerkers niet. Bij Defensie staat niet je geloof, maar je gedrag centraal.”

  [Uit het onderzoek dat aanleiding was voor de PVV om vragen te stellen blijkt volgens Hennis dat 61 procent van de militairen een katholieke of protestantse achtergrond heeft en 4 procent een overige levensbeschouwelijke achtergrond (humanistisch, joods, hindoestaans, islamitisch en andere). ]

  Typisch geleuter van een dom blond meisje, met niet mer dan middelbare school en Schoevers. Wat ze niet schijnt te beseffen is dat humanisten de Nederlandse nationaliteit hebben en dus loyaal zijn aan ons land. Het zelfde geldt voor Joden. Die zijn ook Nederlander. Hindoestanen zijn grotendeels afkomstig van Suriname en hebben derhalve ook de Nederlandse nationaliteit en zijn loyaal aan ons land.

  Een heel andere zaak is het met moslims. Niet omdat ze moslim zijn, maar omdat ze naast de Nederlandse ook een andere nationaliteit hebben en dus loyaliteit verschuldigd zijn aan het andere land, eigenlijk het thuisland. Dáár zit hem de kneep. De loyaliteit! Niet het gedrag, niet het geloof, maar de loyaliteit. Die loyaliteit met het thuisland wordt afgedwongen; de dubbele nationaliteitsdragers hebben familie in het thuisland. Zouden ze blijk geven van loyaliteit aan ons land, in plaats van het thuisland, worden ze gechanteerd met de mogelijke gevolgen voor de familie. Dát, mevrouw Hennis, is het probleem. Je kunt er voor wegkijken, maar daar verdwijnt het probleem niet door.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • BertG. zegt:

   Als je het niet registreert, hoe weten ze dan of er leger imams moeten komen en hoeveel. Dus het wordt wel degelijk bijgehouden net zo goed als dat ze weten hoeveel pastoors en dominees er daar zijn.
   Hoe iemand het ooit heeft kunnen bedenken om dat mens daar neer te zetten zal altijd wel een raadsel blijven. Dat mens blijft overal onverschillig over.

   Like

 9. oud-marinier zegt:

  Ik onthou me van commentaar……!!! (Einde sarcasme modus)

  Like

  • hendrikush zegt:

   Blindelings vertrouwen op je maten is noodzakelijk bij elke militaire actie.
   Niet de uitrusting en bewapening maar motivatie zorgt voor de overwinning.
   Beiden, vertrouwen en motivatie, worden aangetast door Hennis’ beleid.
   Bij de politie en bij het leger zie je dezelfde gevolgen: gebroken geweertjes.
   Onze overheid faalt op het essentiële terrein van veiligheid.
   We zullen het zelf moeten doen!

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Ben het helemaal met je eens hendrikush ,….waar ik echter op doelde was : Dat ik me van commentaar onthield van het feit dat juist op DEZE post een vrouw als minister wordt neergezet. Mijns inziens , en daar mogen vrouwen best pissig over zijn/worden , is dit 1 post waar men een MAN (voormalig leger officier) neer hoort te zetten. GEEN VROUW !! Begrijp me niet verkeerd , ben voor gelijkheid van de seksen , emancipatie bla bla bla….Maar minister van DEFENSIE behoort een MAN te zijn MET militaire achtergrond. Liefst ook MET field-experience .

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ oud-marinier 15 april 2015 om 12:14

    “Liefst ook MET field-experience.”

    Juist! Helemaal mee eens! Je moet zélf ervaren hebben hoe het is om middenin de strijd te staan!!!
    Je kunt overal wel ‘dwangmatig’ een vrouw willen neerzetten, maar vrouwen zijn -hoewel gelijkwaardig aan mannen- nu eenmaal niet voor alle taken geschikt. Dat is mijn mening.
    Ik vind het zelfs lachwekkend dat een vrouw ‘minister van defensie’ is.
    Eigenlijk zouden vrouwen gewoon thuis moeten zijn als hun kinderen uit school komen, als men begrijpt wat ik bedoel.
    In de dierenwereld hebben de mannetjes ook andere taken dan de vrouwtjes en per slot van rekening zijn wij ook min of meer een ‘diersoort’.
    Het spreekt voor zich dat ik tegen vrouwenonderdrukking ben en vrouwen moeten overal hun zegje kunnen doen, maar er zijn grenzen. Mannen en vrouwen zijn tenslotte ook fysiek verschillend.

    Theresa, je hoeft het uiteraard niet met me eens te zijn en ik hoef het niet altijd met ‘mijn’ gewaardeerde ‘mede-hermelijnvreter’ eens te zijn. 😉

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Natuurlijk niet, Tistochwat. En dat is maar goed ook, want dít zie ik voor één keer toch ècht een beetje anders.
    Niet wat betreft die kinderen, die een thuis gegeven moet worden na schooltijd, maar dat is dan ook zuiver vanwege die kínderen.
    Maar afgezien daarvan: Uiteraard beweer ook ik niet, dat op een post als Defensie de eerste de beste tuthola gezet kan worden uit emancipatorisch oogpunt -dat werkt juist averechts- en als, van verschillende kandidaten m/v, de beste kandidaat een màn is, het zij zo, maar het is mijn eerlijke overtuiging, dat de mogelijkheid gewoon ópen gehouden moet worden en niet stilzwijgend maar weer moet worden gesloten, vanwege enkele, tóch nog ergens traditionele overwegingen.
    Daar doen sommigen onder ons naar mijn smaak nog nèt een beetje te luchtig en te lacherig over, want het is mij bittere ernst: Anno 2015 moet de mogelijkheid doodgewoon principieel gehandhaafd blijven.
    En dan ook ècht principieel; niet maar wat op z’n janboerenfluitjes.
    Een feministe kun je mij waarschijnlijk weer niet noemen, maar ik ben er wèl mordicus tegen, dat er -weer- ongemerkt de mening in zou sluipen “dat vrouwen voor bepaalde dingen nu eenmaal niet geschikt zijn.”
    Dat moet gewoon beoordeeld worden van mèns tot mèns, niet meer en niet minder.

    Like

  • Leo zegt:

   Marinier, sluit me aan bij je comment…… zucht ……

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Dank je Leo… dank je… !!! Denk dat we elkaar wel begrijpen.

    Like

   • oud-marinier zegt:

    En het ergste is…ze is nog blond ook ….Whahaha…..

    Like

   • Leo zegt:

    Juist ja, er hoort in deze functie een man met BALLEN te staan.
    Niet dat ik de ballen van Hennis afkeur, maar die dienen en ander doel en zitten ( wellicht hangen) voor deze functie echt op de verkeerde plaats.

    Blond ? van boven, ja, de rest WIL ik NIET eens weten.

    Hier gaat mijn fall(us)etje echt niet van in geef 8 staan.

    Moooahhhhhh…..

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, en ik ben en blijf voor zoveel mogelijk vrouwen bij de onderzeedienst!

    Like

   • Leo zegt:

    hey Paul,
    VROUWEN, echte dus, zij je toch, bij de schiet-onder-water-marine, logisch ,maar geen ministers
    bedoel je denk ik.

    knip oog.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Leo. Het enige wat mij tegenhield om bij de onderzeeboten te gaan was het passeren van mannelijke collega’s in zo’n nauw ding.

    Like

 10. Ik ga dit oplossen met de Breinbrouwsels Bastards, een weerkorps met laarzen maar vanwege vroeger dan wel weer met roze hemden. Elke Bastard krijgt een persoonlijk wapen, een lachzakje met zo’n beetje deze munitie: https://youtu.be/_N2ivE-O5r8 Daar heeft die Hennis niet van terug.

  Like

 11. BertG. zegt:

  OFF TOPIC.

  Percy Sledge is gisteren overleden, wie kent ‘m niet. 73 jaar geworden.
  http://www.nrc.nl/muziek/2015/04/14/percy-sledge-73-overleden-bekend-van-when-a-man-loves-a-woman/

  Like

 12. Thoth zegt:

  Dat is fijn….Ik zou als militair – met iemand die een sekte aanhangt als de islam – echter nooit naast mij willen hebben. Voordat je het weet, moet’ie ineens de vijand, ook moslim, gaan verdedigen. Dan staat niet het gedrag maar de sekte centraal… En dan heb ik het nog geeneens over de vrijwilligers, ook moslim, die zich bij de vijand hebben aangesloten. Dus nee, nooit, never.
  Hennis kan eruit…

  Like

 13. jowitteroos zegt:

  Bij de moslims zijn zowel religie als gedrag onlosmakelijk verbonden……sharia

  Like

 14. Marc zegt:

  @Theresa op 7:54

  Ik heb het niet over de persoon, noch het geslacht van Hennis. Ik heb het over het bedrijf dat politiek heet. En eigenlijk ook over de partij dat de VVD is.

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Domme gans!
  Gevaarlijke sukkel:

  “Minister: Bij Defensie staat niet je geloof, maar je gedrag centraal”

  Ik heb het altijd al belachelijk gevonden dat een geblondeerde met opgespoten lippen (ik vind een vrouw gevoelsmatig sowieso niet geschikt als ‘minister van defensie’) die functie heeft. Ze heeft er de ballen verstand niet van.
  Een minister van defensie moet een ervaren kerel zijn, een echte ijzervreter die van wanten weet: een vier- of vijfsterrengeneraal!

  Like

  • oud-marinier zegt:

   Ook mijn dank is groot aan u Tistochwat…u heeft in deze volkomen gelijk.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   ZIJ is niet geschikt. Met dat zinnetje tussen haakjes blijf ik toch wat moeite houden!
   Sit is 2015: Dat déze vrouw niet geschikt blijkt mag niet wéér de deur voor alle vrouwen dichtgooien, zoals in het verleden op Defensie meermalen gebeurd is.
   De vrouw, die toevallig wèl geschikt is, moet de kans doodgewoon blijven krijgen en daarmee uit.
   Denk aan een type als dat van Rita Verdonk; dat zou al heel andere koffie zijn!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Herstel: Dit is 2015….enz.

    Like

   • hendrikush zegt:

    Theresa; het gaat om de voorbeeldfunctie van een minister van defensie.
    Heeft ze kennis en erkende kunde op haar gebied en inspireert ze haar manschappen?
    Wie gaat er “door het vuur” voor Hennis? Een brigade amazone’s?

    Like

  • Leo zegt:

   @ tistoch;

   Nauh zo n vijfsterren generaal is ook te hoog gegrepen, Generaals sterven namelijk in bed, VER vandaan bij de MANNEN !! in actie .

   Like

 16. Theodoor zegt:

  Noem mij één VVD’r die wel verstand heeft behalve dan van plukken van de burger.
  Rutte?
  Zalm?
  van Miltenburg?
  van Baalen?
  Opa?
  Hennis?
  En zo kun je nog wel even voortgaan

  Like

 17. Berthe zegt:

  Bij de politie is het op dit moment NOG VEEL ERGER: Je komt er niet meer bij als autochtone Nederlander.

  Kijk maar eens op http://www.kombijdepolitie.nl.
  Er wordt nl. voor (bijna?) alle functies GEEIST dat je…..
  ” kennis van etnische groepen en culturen, verkregen door ACHTERGROND of werkervaring hebt. ”

  Dat woordje ‘achtergrond’ wil gewoon zeggen: wij discrimineren op RAS en GELOOF…Wie wil dit (ook) eens aan Wilders melden….?
  Dit aanname-beleid is een vorm van terreur: wij mogen ons niet meer veilig weten in ons eigen land.

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Och, na het eerste verraad of aanslag spreken we Hennis nog wel nader.

  Like

  • Leo zegt:

   Denk het niet hoor, koddebeier. weinig kans op een gesprek
   Die neemt gelijk de kuielatten naar Argentinie.
   En vindt daar gelijk een dikke baan.
   Bij de Deutsche Bank of zoiets.

   Like

 19. alidas1 zegt:

  Ik ben een vrouw en ik vind een vrouw hoort daar niet .
  Ik vraag me af kan ze wel schieten of zit ze daar voor show.
  Wat kan ze daar nu voor verstand van hebben .
  Is ze zelf in dienst geweest?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Juist omdàt U een vrouw bent, zou U juist dat eerste níet moeten zegen.
   Het gaat hier nu niet om Jeannine; hoogstwaarschijnlijk IS zij er niet geschikt voor.
   Maar dat heeft niets te maken met het principe.
   Of misschien is het zó, dat U een dergelijke carriëre zèlf niet ambieert.
   Dat kàn natuurlijk; dat moet iedereen voor zíchzelf uitmaken.
   Maar daarom in het algemeen stellen: “Een vrouw hoort daar niet……”
   Bedenk wel, dat de moslima ’s elkaar voortdurend hetzelfde flikken: Krabbenmand-mentaliteit!

   Like

   • BertG. zegt:

    Elke vrouw die je ergens plaatst enkel en alleen omdat het een vrouw is, is een verkeerd uitgaanspunt.
    Je bent er geschikt voor door middel van kwalificaties en ervaring door een verleden en niet omdat het wel leuk staat om er een keer een vrouw neer te zetten.
    Daar kan je ook niks van verwachten. Maar ijzervreters hebben we niet in Nederland.

    Like

  • Jan zegt:

   Zij is nooit in het leger geweest
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeanine_Hennis-Plasschaert#Levensloop

   2011 VVD’er Hennis-Plasschaert ‘walgt’ van standpunten PVV
   VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert heeft zich de afgelopen maanden veel geërgerd aan de opstelling van gedoogpartner PVV. Sommige uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders vindt ze ‘walgelijk’.

   Als voorbeeld noemt ze de uitspraak van Wilders over ‘islamitisch stemvee’, waarmee de PvdA het land zou hebben laten volstromen.

   Allergisch
   ‘Walgelijk! Walgelijk! Wat wil je daarmee bereiken?’ vraagt Hennis zich zaterdag af in het AD. ‘Ik word soms helemaal allergisch van hun uitlatingen,’ vervolgt ze. ‘Soms geloof ik bijna niet wat ik hoor.’
   ..
   http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2011/5/VVDer-Hennis-Plasschaert-walgt-van-standpunten-PVV-ELSEVIER298539W/

   De achterban van de PvdA bestaat ook alleen maar uit islamitisch stemvee, het wordt zelfs begeleid naar de stembureau’s zoals koeien ’s avonds naar hun stal.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s