PEGIDA-speech Geert Wilders, 13-04-2015 (+ video)

Screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

Beste vrienden, hallo Duitsland, hallo Dresden!

Hartelijk dank dat ik hier vandaag mag zijn. Hartelijk dank dat jullie met zoveel zijn. Het is voor mij een eer om hier tot jullie te spreken, hier in de mooie Elbe-metropool Dresden. De afgelopen 22 weken zijn jullie hier iedere maandag samengekomen met duizenden Duitse patriotten. Bij slecht weer en bij goed weer, in stromende regen en stormachtige wind. Jullie waren hier altijd! Dresden laat zien hoe het moet!

Ik weet hoe moeilijk het vooral in Duitsland is om trotse patriotten te zijn. Er is veel verzet. Maar in mijn ogen zijn jullie allemaal helden. En ik klap voor jullie. Omdat er niets verkeerds aan is om te willen dat Duitsland vrij en democratisch blijft. Er is niets verkeerds aan om onze joods-christelijke beschaving te verdedigen. Dat is onze plicht.

Onze eigen cultuur is de beste cultuur. En immigranten moeten onze waarden aannemen en niet andersom. Onze vrijheid en onze democratie moeten verdedigd worden. Het is onze plicht om ze te verdedigen.

Daarom zijn we vandaag hier. In de traditie van Kant, Schiller en Stauffenberg. In de traditie van onze vrijheid van meningsuiting, in de traditie de waarheid uit te spreken. En dienovereenkomstig te handelen.

26 jaar geleden hebben jullie hier in Dresden, samen met jullie landgenoten in Leipzig en in andere steden van de voormalige DDR de wereld een belangrijke les geleerd. Jullie hebben laten zien dat de waarheid sterker is dan de leugen, en dat moed sterker is dan tirannie, en dat vrijheid sterker is dan onderdrukking. Jullie hebben Duitsland destijds de ommekeer gebracht.

Nu hebben we opnieuw een ommekeer nodig. De meeste politici, de media, veel kerkvertegenwoordigers en wetenschappers sluiten hun ogen voor het gevaar van de islamisering. Ze zijn bang. Jullie zijn echter niet bang!

Jullie zijn hier vanavond samen met mij, omdat wij PEGIDA zijn, Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland. Wij zijn het volk! Wij zijn de ommekeer! Niets en niemand zal ons tegenhouden. En wij haten niemand. We vechten voor onze vrijheid en hebben daarom een groot probleem met de totalitaire islam, maar wij haten geen moslims.

Ook haten we de politieke tegenstanders, die hier vanavond in Dresden tegen ons demonstreren, niet. Ik ben blij dat we in Duitsland en Nederland tegen elkaar mogen protesteren. Zonder geweld. Zonder haat.

Dat is ook een belangrijk verschil tussen ons land en bijvoorbeeld Saoedi-Arabië of Iran. En ik zeg tegen de minister-president van de vrijstaat Sachsen, die het nodig vond mij te waarschuwen: wij vechten juist tegen discriminatie en haat.

Kijk naar alle landen, waarin de islam dominant is. Kijk naar Saoedi-Arabië, Iran en Pakistan. Daar worden niet-moslims, christenen, Joden, vrouwen homoseksuelen en afvalligen als minderwaardig beschouwd, vernederd, vervolgd en zelfs vermoord. En dat is exact hetgeen wij tegen vechten. Wen het is een schande, meneer de minister-president, dat u niet aan onze kant staat. Het is een schande, meneer de minister-president, dat u daarvoor niet waarschuwt.

Wij zijn de politieke correctheid zat. Wij zijn de islamisering van onze samenleving zat. Wij zetten ons in voor de vrijheid, voor de waarheid. En we willen een leven in vrijheid en waarheid!

Omdat wij vinden dat het leven zonder vrijheid niet waard is om geleefd te worden. Vrijheid en menswaardigheid – daarvoor komen wij op!

Mevrouw Merkel zegt dat de islam bij Duitsland zou horen. Ik vraag jullie: heeft zij gelijk? Ze heeft geen gelijk! Moet ik mevrouw Merkel meenemen naar Nederland? Nee, dank je wel!

Ik heb een boodschap voor mevrouw Merkel: mevrouw Merkel, de meerderheid van het volk is van mening dat de islam niet bij Duitsland hoort! Mevrouw Merkel, Nederland, Duitsland en de andere westerse naties zijn geen islamitische landen. Wij willen geen monocultuur, maar wij willen dat onze eigen joods-christelijke cultuur de dominante cultuur in ons land blijft.

We willen blijven wat we zijn! We willen blijven wie we zijn!

Terwijl de meeste politici een loflied op de islam zingen, maken wij ons zorgen om de toekomst van ons land. We maken ons zorgen, omdat we de koran hebben gelezen. In soera 9:29 staat dat het oké is om Joden en christenen te bestrijden. Soera 4:89 roept de moslims ertoe op diegenen te doden die de islam verlaten.

We maken ons zorgen, omdat uit een wetenschappelijk onderzoek bleek dat 45% van de moslims in Duitsland denkt dat de islamitische religieuze regels belangrijker zouden zijn dan de Duitse wetten.

We maken ons zorgen, omdat 73% van de moslims in mijn land zegt dat Nederlandse moslims die in Syrië vechten helden zijn. 73%!

We maken ons zorgen, omdat de afgelopen maanden duizenden hier opgegroeide jongeren onze landen hebben verlaten om zich aan te sluiten bij de “Islamitische Staat”.

We maken ons zorgen, omdat veel Jihadisten weer zijn teruggekeerd naar Europa en dat de meeste van hen niet gearresteerd werden. Ze lopen nu door onze straten als tikkende tijdbommen.

We mogen ons niet laten verlammen om niets te doen. We moeten iets doen.

Veel belangrijker dan de “Islamitische Staat” in het buitenland te bestrijden, is de strijd tot het behoud van onze eigen veiligheid in onze eigen landen. In Nederland, in Duitsland, in alle andere Europese en westerse landen. Het is ons vaderland dat we moeten verdedigen. Het is goed om de “Islamitische Staat” in het Nabije Oosten te bombarderen. Maar het moet onze eerste prioriteit zijn om onze eigen volkeren, onze eigen vrijheden, onze eigen mensen en onze eigen kinderen te beschermen. Hier thuis.

Iedere burger is verantwoordelijk voor het behoud van onze vrijheden. Ieder van hen moet, wanneer het maar mogelijk is, het bewustzijn van hun medeburgers scherper maken. Duitsland kan niet genoeg gewaarschuwd worden voor de islamisering.

Niet alle moslims zijn terroristen, maar de meeste terroristen zijn moslims. We maken ons zorgen, omdat we weten waar die hun inspiratie vandaan halen. Wij kennen het boek dat ze lezen.

Kijk maar eens wat er onlangs in Kenia is gebeurd, toen wrede Jihadisten een universiteitsterrein aanvielen en daarna de moslims van de niet-moslims gescheiden hebben. De moslims mochten vertrekken en de niet moslims werden in koelen bloede vermoord.

Kijk maar eens wat er in het begin van het jaar in Kopenhagen en Parijs is gebeurd. Wij willen niet zulke terreuraanslagen in Duitsland of in Nederland.

En daarom is het belangrijk dat een ieder van u de alarmklokken voor Duitsland luidt. Als u van Duitsland houdt, dan slaat u alarm. Als u houdt van uw man of van uw vrouw, dan slaat u alarm. Als u van uw kinderen houdt, dan slaat u alarm.

Waarschuwt u uw buren, waarschuwt u uw collega´s, waarschuwt u uw vrienden voor het gevaar van de islamisering, een gevaar voor uw land, uw vrijheid, uw kinderen.

De afgelopen decennia werd Europa geconfronteerd met boerka´s, “eermoorden”, vrouwelijke genitale verminking, polygamie en het doden van afvalligen. In heel Europa werden mega-moskeeën gebouwd, terwijl in Saoedi-Arabië de eerste kerk nog gebouwd moet worden.

En afgelopen jaar kwam er een recordaantal van 626.000 asielzoekers de Europese Unie binnen.  Dat is een stijging van 44%. Bijna twee derde deel van deze asielzoekers is afkomstig uit islamitische landen. Meer dan 200.000 van hen kwamen naar Duitsland.

Dit jaar zullen het er nog veel meer zijn. We staan voor een catastrofe. En ik zeg u: het is genoeg!

Natuurlijk dienen vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië in veiligheid gebracht te worden. Maar ze zouden in hun eigen regio ondergebracht moeten worden. Niet hier. Niet in Europa. We zouden uit Schengen moeten stappen en onze eigen grenscontroles weer moeten invoeren.

En immigranten die al legaal in ons land verblijven, die onze wetten respecteren en zich assimileren in onze cultuur blijven als gelijkberechtigde burgers welkom.

Maar tegen diegenen die onze grenzen illegaal hebben overschreden, of in de Jihad willen trekken, of de sharia boven onze wetten plaatsen, of zware misdaden plegen, zeggen we luid en duidelijk: verlaat ons land! Jullie horen hier niet!

En als Jihadisten ons land willen verlaten, dan zeg ik: houd ze niet tegen, maar laat ze gaan! Maar laat ze niet terugkomen. Nooit meer!

Ik weet dat iedereen die de islam en Mohammed bekritiseert zich in groot gevaar begeeft. Ik spreek uit eigen ervaring. Ik sta op de dodenlijst van Al-Qaida. Maar tegenwoordig lijden we allemaal onder de terreurdreigingen. Tegenwoordig staan we allemaal op de dodenlijst van de terroristen.

Ik zeg u: ik ben de politici zat die als struisvogels hun koppen in het zand steken. Ik ben hun schaamteloze onverantwoordelijkheid en hun erbarmelijke lafheid zat.

Ik heb de Partij voor de Vrijheid in Nederland opgericht om Nederland te beschermen tegen de islamisering. Kijk eens hoe het er in de islamitische wereld uitziet wat betreft vrijheid, veiligheid en terreur. Dat willen we hier niet. Laten we deze onvrijheid, onveiligheid en terreur dus niet importeren.

Lieve vrienden,

Ook de moslims roep ik ertoe op: doe mee aan de ommekeer! Bevrijd jullie van de boeien van de islam! Verlaat de islam en kies voor vrijheid.

Wij zijn de ommekeer. Wij zijn de stem van het volk. Wij dragen de fakkels van de vrijheid. Wij dragen de fakkels van de democratie. Wij dragen de fakkels van onze eigen beschaving.

We moeten moedig zijn. Dat is wat we moeten doen. Dat is onze plicht.

Ik vraag u: doen onze autoriteiten dat? Nee, ze doen het niet. Ze doen hun plicht niet. Ze liegen zelfs tegen ons.

Iedere dag horen we dezelfde mantra dat de islam een religie van de vrede zou zijn. Bij iedere gruwelijke daad, die in naam van de islam wordt gepleegd, stormen Barack Obama, David Cameron, Angela Merkel en mijn eigen minister-president naar de camera´s om aan de wereld uit te leggen dat deze daden niets met de islam te maken zouden hebben. Voor hoe dom houden ze ons eigenlijk?

De meeste van onze politici kijken weg. Maar wij zullen niet zwijgen. Omdat wij het volk zijn – het volk, dat weigert tot slaaf gemaakt te worden.

Vrienden,

Moeilijke tijden vereisen moedige mensen. Mensen zoals jullie!

We zijn met velen. In ieder land in het Westen bestaan moedige patriotten die aan onze kant staan. Daarom ben ik optimistisch. Wij in Nederland, jullie in Duitsland en de patriotten in andere landen trekken één lijn.

Het mag dan wel zo zijn dat onze politieke leiders ons land in de steek laten, maar wij zullen dat niet doen.

Lieve vrienden, Duitse patriotten, kijk naar Israël, leer van Israël. Israël is een eiland in de zee van islamitische barbarij. Israël is een baken van de vrijheid en van de welvaart, omringd door islamitische duisternis. Israël weigert om overrompeld te worden. En wij weigeren dat ook.

Wees trots op Duitsland. Altijd. Behoud jullie Duitse identiteit. Behoud jullie Duitse erfgoed. Behoud jullie Duitse dominante cultuur.

Duitsland is de ruggengraat van Europa. Houd het vrij en democratisch. Laat het vuur van de vrijheid branden. Buig niet voor barbarij.

Leve de vrijheid! Leve PEGIDA! Leve Duitsland! Leve Nederland! Mijn vrienden, wij zijn het volk!

Hartelijk dank.

Video:


Geert Wilders

Bron:
www.pvv.nl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Duitsland, Europa, Geert Wilders, Islam, Islamisering, Patriottisme. Bookmark de permalink .

62 reacties op PEGIDA-speech Geert Wilders, 13-04-2015 (+ video)

 1. Theresa Geissler zegt:

  Er schijnt hier en daar in de pers geïnsinueerd te zijn, dat het een ‘zwakke’ speech was, maar waarschijnlijk is dat weer het zoveelste probeersel: Ik vond er niets aan mankeren!
  En 10.000 toehoorders zijn er nog altijd 10.000! Dat schijnt toch alweer meer te zijn dan het de laatste tijd geweest is . (Als het er niet meer WAREN: Je weet het gewoon niet met die MSM.)

  Like

  • Giny zegt:

   Theresa

   Het waren er volgens Duitse kranten meer, maar dat terzijde!

   Al zou de helft hier in Nederland de moed eens op willen brengen
   om de straat op de gaan !

   Het enige wat ze hebben is een grote mond en commentaar leveren
   op onze Geert, ik ben trots op hem!!!

   Like

  • tjonge zegt:

   msm heeft dat overdreven getal van 30.000 expres in de media gebracht om na afloop weer te kunnen zeggen dat het erg slecht bezocht was met 10.000.
   .
   dat flikken de peilingburo,s met de verkiezingen ook telkens, pvv heel hoog in de peilingen en na de verkiezingen smalend in de media berichten dat pvv heeft “verloren”, want toch niet de verwachte aantal zetels gehaald.
   .
   tja, die linksen laten geen truc ongebruikt…

   Like

  • Nemesis zegt:

   Plus die via de streams van PI en You Tube hebben gekeken. Op YT waren het er meer dan 53.000/Op maandag moeten er ook nog mensen werken tenslotte en konden niet naar Dresden.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Theresa:

   dan moet in aanmerking genomen worden, dat Pegida in het begin alleen in Dresden samenkwam. Toen kwamen dus alle Pegida-aanhangers naar die bijeenkomsten.
   Nu zijn er Pegida-demonstraties in veel meer steden. Dan is het niet zo raar dat er per stad minder aanhangers komen dan in het begin, toen ze maar naar één samenkomst konden. Je kunt per slot van rekening maar op één plaats tegelijk zijn.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. Sjaak zegt:

  En de eerste rooie moslimkontlikker meld zich al !

  Like

  • Aaldert zegt:

   Ja en wat te denken van onze eigen politici die steeds weg kijken en doen alsof er niets aan de hand is blijkbaar is hier angst de raadgever maar hij die voor Tirannen zwicht zal meer dan huis en haard verliezen dan dooft het licht

   Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  en zo snel voor ons vertaald E.J.Bron….. geweldig….dat kreeg onze Nationale NOS toch maar weer niet voor elkaar…. ach, die mensen hebben het waarschijnlijk druk of zo 😛
  .

  Like

 4. Giny zegt:

  Helemaal vergeten E.J. ontzettend bedankt voor de snelle vertaling!
  Stuur het gelijk door!

  Like

 5. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 6. LafSchaap zegt:

  De inhoud van de speech is uiteraard prima, allemaal waar. Toch zou ik Wilders willen aanraden voortaan iemand met Duits als moedertaal in te huren om de speech in goed Duits te vertalen. Met respect voor de poging trouwens.

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   niet zeuren beste mijnheer. Vind het geweldig dat hij het zelf doet.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Waarom? Zijn Duits is voor de Duitsers verstaanbaar genoeg! En ze vinden het trouwens prachtig, als een buitenlander probeert, hen vanuit zichzelf in hun eigen taal te benaderen.
   Dat het dan niet perfect is vinden ze meestal helemaal niet erg: Dat het te verstáán is, wordt door hen al ‘goed’ gevonden; zo zijn ze wel!
   Geloof me, ik spreek uit ervaring!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Ernst Happel, de legendarische voetbaltrainer zei destijds: “Kein keloel, fussbal spielen!”
    En iedereen vond het leuk.
    Volgens mij is het Duits van Geert Wilders heel wat beter dan het Nederlands van Ernst Happel. Waarom moet erover gevallen worden dat er hier en daar een foutje in zat?
    Dezelfde fouten in het Nederlands (van een Nederlander dan) zijn storend. Bij Geert Wilders zou een compliment op z’n plaats zijn. Hij had het ook in het Engels kunnen doen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    IK val dan ook nergens over, Mijnheer Köhler: Het is -alweer- slechts een reactie op de geringschatting van een ander, in dit geval Lafschaap.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Respect voor de poging blijkt niet uit je reactie.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Dat had ik begrepen, Theresa. Mijn reactie was dan ook niet aan jou gericht, maar ook aan Lafschaap. Maar de volgorde waarin de reacties geplaatst worden is niet altijd even logisch.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • toestroom zegt:

   LafSchaap ik praat net zo als Rudi Carel en red mij er hier best mee ik ben ook hier verstaanbaar mee.

   Like

 7. zrast zegt:

  Geert Wilders in 2001: er is niets mis met de islam……wanneer is het knopje omgegaan bij Geert? Of toch controled opposition

  Like

  • BertG. zegt:

   We zullen het nooit weten.
   Maar ik ben dan wel benieuwd wat hij zelf nog hier van vind.
   Dit interview in vergelijkbaar met uitspraken die abu laadklep eerder ook deed en daar wordt hij nu nog voor aangesproken of aan herinnerd.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Het knopje is omgegaan bij Geert Wilder zrast, toen hij zich had los geweekt van de vermaledijde nep liberale VVD dus 10 jaar geleden. Deze video dateert duidelijk uit 2001 dus Geert Wilders heeft toen een totaal andere kijk op de islamisatie van Europa en Nederland gekregen dan onder de rigide partij-ideologie van de VVD…

   Like

 8. zrast zegt:

  Let vooral ook op de opmerking van Geert dat Pim Fortuyn verwerpelijke uitspraken heeft gedaan over de islam….

  Like

  • Theodoor zegt:

   Een mens kan zijn mening toch bijstellen naar de gebeurtenissen die gebeurd zijn.
   Ik reken maar bij mij zelf af.
   Eerst een Islamitische buurvrouw met kinderen die jaren zonder een doekje heeft gelopen nu sinds altijd een doekje om. Ik vraag me af waarom, bang dat ze anders het verkeerde signaal geeft?
   Nee mijnheer/mevrouw Zrast, ik kan zelfstandig denken en zie wat er gebeurd in de Islamitische landen en zie welke strijd er geleverd wordt in de randgebieden en waarbij ALTIJD van de Islamitische zijde rooftochten zijn/worden georganiseerd waarbij de christelijke gezinnen de dupe van zijn.
   Als u een betere methode weet om het eeuwige Islamitisch bloedvergieten te vermijden als die van Geert dan lees ik dat graag.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    110% mee eens Theodoor, eigenlijk valt er niet aan toe te voegen aan jouw betoog, zo is het maar net. Wilders bashen gaat sommige figuren héél goed af….

    Like

 9. Pingback: Geert Wilders bij Pegida, Dresden 13 april 2015 » Landelijke Verkiezingen

 10. Anneke zegt:

  Geert, voor mij ben je een kanjer, mooi gesproken, ik zou willen dat er bij heel veel mensen de ogen open zouden gaan.

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  Tsa ben wel trots dat Geert Wilders zo’n toespraak heeft gehouden en nog wel in het Duits, maar of deze gematigde toespraak hout snijdt dat moet nog bezien worden. Feit is dat Geert Wilders met nog een paar andere politici de enige zijn in Europa welke de islam aan de kaak stelt. En als beloning hiervoor wordt hij aan alle kanten aangevallen door politici, maatschappelijke instellingen, kerken en niet te vergeten een massa domme crypto-communisten welke flink mee hebben geholpen door ALTIJD op de reguliere politiek met name de PvdA, CDA en de VVD gestemd hebben.

  De traditionele politiek welke de islam gretig naar Nederland hebben gehaald hoofdzakelijk voor eigen, zakelijk en voor het gewin van het bedrijfsleven hebben Nederland met een enorm probleem de veeleisende islam opgezadeld. Geert Wilders heeft beveiliging nodig door dat de militante moslims het op hem voorzien hebben, óók na zijn politieke carrière heeft Geert beveiliging nodig mijns inziens.

  Beveiliging is absoluut nodig voor Geert, want de islam militanten hebben een lange arm en ze zijn tot het uiterste getergd door de politieke uitspraken van Geert. De socialisten of liever gezegd de gehele reguliere politiek gaan voorbij aan het feit dat deze beveiliging een enorme druk op Geert en zijn vrouw veroorzaakt en niemand dan ook niemand van deze lafhartige politici die daar wat van zegt en het voor hem opneemt.

  Like

  • Eddy zegt:

   Laat het duidelijk zijn dat Schriftgeleerden en zienders het voorspelt hebben o.a(Nostredamos) dat de wereld overheerst zal worden door het islam uit het oosten.
   Ik zie de problemen aankomen, die de hr. Wilders dagelijks probeert uit te leggen wat de gevolgen hiervan zijn. Ik ben al op leeftijd en zal deze ommekeer gelukkig niet mee maken, maar ik ben wel bezorgd voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb foto’s gezien die op You Tube nog nooit geplaats zijn. Afgehakte hoofden van meisjes, waarvan het hoofd op de borst lag van de meisjes, lijf straffen met zwepen, verkrachtigingen van kinderen door soldaten, en dat allemaal lachend gebeurt door hen. Ik ben blij dat ik de afloop niet meer mee maakt

   Geliked door 1 persoon

 12. Mooie tekst Geert in het Duits de wende gaat door we moeten in Holland ook de straat op op het Malieveld

  Like

 13. mr. J.F. van Dijk.- zegt:

  Mijn complimenten voor de speech. mr. J.F. van Dijk

  Like

 14. gielah zegt:

  Natuurlijk heeft Geert Wilders het aan alle kanten hartstikke moeilijk!
  Maar hij weet nu zóveel van het bedrog in de politiek… hij weet vast nog véél meer dan wij weten….en hij heeft voor de rest van zijn leven toch geen privacy en veiligheid meer… dat offer IS al door hem gebracht… dus nu gáát hij ervoor.
  Wat Wilders ook bereikt of niet bereikt… in elk geval zal een ieder de mogelijkheid hebben om via hém de waarheid te weten te komen.
  Ik vind dit van een uitgesproken profetisch kaliber.
  Ik krijg nog elke dag meer respect voor meneer Wilders.
  Hij steekt met kop en schouders boven de lullo´s en de weggevers en de bedriegers van deze tijd uit.

  Like

 15. helletocht zegt:

  De Duitse media noemden hem gisterenavond ” der Islamhasser Wilders aus den Niederlanden”. Dan weet je hoe walgelijk politiek-correct men daar is. Jammer genoeg zeiden ze er natuurlijk niet bij dat driekwart van de Nederlanders de Islam haat, en dat het er steeds meer worden. We vechten alleen tegen een geduchte tegenstander. Alle media, bestuurslagen, de ambtenaren, en de multi-culturalisten zijn vergeven van de linksmannen. Daar krijg je alleen betaald als je het multi-culti evangelie uitdraagt. Kijk maar hoe elke dag opnieuw de opvang van vluchtelingen hier door de Ned.Pol. Correcte Islam Omroep gepromoot wordt. Het is een samenzwering om de andersdenkende Hollander af te schaffen

  Like

 16. koopman zegt:

  Ben trots op onze Wilders.

  Like

 17. Peter zegt:

  Geert Wilders is een van de weinig DAPPERE Nederlanders die geen blad voor de mond neemt. het zijn de linkse facisten, geholpen door de media die 24 uur per dag een hetze tegen Wilders in het leven geroepen hebben. Nederland heeft heel weinig dappere mensen maar Wilders is met afstand de dapperste, de rest zijn schaamteloze lafaards die hun eigen bevolking verraden en daar reken ik de hele politiek ook onder uitgezonderd de PVVers.

  Like

 18. Roger Catrysse zegt:

  een groot staatsman een grote speech en ik hoop dat men hem zal volgen

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Heel erg griezelig eigenlijk dat we omringd zijn en onderdrukt worden door gevaarlijke ‘socialisten’ en hun linkse media. Ik vind het zeer beklemmend, vooral omdat de situatie met de dag ernstiger wordt en allang gebleken is dat wij Nederlanders geen poot hebben om op te staan en dat de ‘belastingheffers’ totaal niet van plan zijn om ons te beschermen.
  Integendeel: wij kunnen met z’n allen barsten ende verrekken!

  Like

 20. karel zegt:

  zolang er nog zoveel idioten rondlopen die verkondigen dat de islam het enige en ware geloof is zal er bloed blijven vloeien, als men in gaat zien dat niemand weet wat het ware geloof is zal er mogelijk minder bloed vloeien om geloofsredenen en iedereen de kans geven om gelukkig te zijn met zijn /haar geloof in wat dan ook. Onze Geert Wilders is de enige die het gevaar ziet als de islam echt de baas gaat worden in Europa op zijn niveaux, veel burgerij maakt zich eveneens zorgen en ik ook , 20 jaar heb ik in islamitische landen gewerkt en gezien wat vrijheid daar voor waarde heeft.

  Like

 21. alidas1 zegt:

  Het was heel mooi gezegt door de heer Wilders
  En toch moeten ze hem weer afkraken.

  Like

 22. marcus zegt:

  Tactisch een heel goede zet om de speech in het Duits te doen, klasse gedaan. Inderdaad is er een heel groot offer gebracht door Geert en zijn gezin, wat velen niet eens beseffen en waarvoor moed en inzicht voor nodig is. Wat doet het overgrote deel der bevolking bij verkiezingen?, juist ja!
  We morren aan alle kanten en geven Geert vaak gelijk maar bij verkiezingen stemmen we steevast weer op de gevestigde orde. Veranderingen kunnen pijnlijk zijn maar leveren op termijn voordelen op en ben je racistisch als je voor je eigen land opkomen wil? Volgens politiek correcte neuzelaars wel, maar die verkwanselen onze vrijheden en sociale voorzieningen aan de meest biedende, in dit geval de EU, geboren uit nazikringen en rond 1938 volledig uitgewerkt en nu sinds jaren ten uitvoering gebracht door, wederom juist, Duitsland als voortrekker.
  Ken uw geschiedenis mensen en weet wat de toekomst u brengen zal.
  Armoede en ellende, uit naam van de vooruitgang!!

  Like

 23. nel meyer zegt:

  Ben hard stikke trots op Geert,daar kunnen al die weg kijkers en theedrinkers nog heel veel van leren, de angsthazen.

  Like

 24. Fred Prince zegt:

  Als in de opinie gezegd wordt dat de PVV de grootste wordt, wil ik ook dat iedereen die zich heeft uitgesproken voor de PVV te zijn DAN OOK ZIJN STEM UIT BRENGT OP DE PVV.
  DAT mankeert er tegenwoordig aan. Maar er zijn nog steeds mensen die zich tegenover familie of vrienden dit niet durven…schande…. iedereen heeft het recht voor zijn mening uit te komen!
  Ik heb vrienden uit Syrië, die gevlucht zijn omdat zij christen zijn. Als zij hier in NEDERLAND winkelen, zijn zij bang voor getinte personen die een baard dragen! zover gaat het nu in Nederland.
  Ik ben nu 65 jaar dus ik zal de complete islamisering hopelijk niet meer meemaken.
  Maar mocht die toch dichterbij komen DAN BEN IK ER OM DIT TE VOORKOMEN.
  Die maagden heb ik er niet voor nodig, ( waar vind je nog 72 maagden????) maar ben wel strijdbaar.

  Geert, mijn steun heb je al vanaf het begin. Ik zal altijd aan jouw kant staan!

  Vriendelijke groeten, Fred Prince.

  Like

 25. Gabriele, Aken zegt:

  De speech was uitstekend goed! Geert bedankt!
  Het duits was juist, de uitsprak een beetje nederlands, maar dat vinden wij duitsers charmant.
  S´ avonds was Geert een minutje live in de Tagesschau, ze konden niet anders! Voor Duitsland een groot succes.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Vielen Dank, Gabriele!
   Übrigens, falls Sie selbst Deutsch sind kann hierbei festgestellt werden: Sie beherrschen sogar das geschriebene Niederländisch ganz gut!
   Brüdervölker sind wir ja doch, oder was sagen Sie dazu?

   Like

   • Gabriele, Aken zegt:

    Bedankt voor de bloemen!
    Nu “Brüdervölker”: wij in Aken raken het probleem pragmatisch aan! Winkelen, uitstapjes doen etc. gaat gemakekelijker als je een beetje de tal beheerst.
    En natuurlijk ook “das geschriebene”, wij hebben leraars uit Maastricht en Heerlen.

    Like

 26. Wachteres zegt:

  Duitsers horen onmiddellijk dat je een Nederlander bent. Net zoals de Duitsers vaak een zwaar Duits accent houden, als zij Nederlands.

  Het vergt heel veel training en weten waar je op moet letten om dat kwijt te raken.

  Met mijn studie Engels was ik verplicht om daarin te trainen, wat heel veel inspanning kostte, als je je Engels niet goed uitsprak kreeg je voor uitspraak een onvoldoende en dan kreeg je never nooit je diploma.

  Je kreeg fonetiek, waarmee je leerde welke invloed de ene klank op de andere had.

  Mijn Engelse kleinkinderen zeiden uiteindelijk dat ik goed Engels sprak, maar een beetje ‘posh’ = bekakt.

  Geen wonder, want wij moesten ons richten op het BBC-Engels.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, dus dan is het weer ‘posh…..’
   Denk je op zo ’n moment nou niet eens: “Het is ook nóóit goed?”
   Wat dat betreft, ik meen, wat ik zeg, staan de Duitsers er ècht wat minder kritisch tegenover. Zie ook de reactie van Gabriele, Aken van 15.4, 22.59u.

   Like

 27. Jaantje zegt:

  Wat een onzin kraamt Wilders uit .
  We zijn geen Joods Christelijk land en ook geen dito cultuur.
  Dat gaat net zo min als een Christelijken moslim cultuur.
  Hoe komt men erop? was er zoveel instroom dan?
  Iedereen is welkom te minste als je niet met miljoenen hier in het kleine landje komt wonen en vervolgens je stempel op ons drukt.
  Dat geld voor elk volk dat hier komt wonen ook voor de Joden.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Staat en kerk gescheiden vervaagd steeds meer het is om te huilen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hij had het Humanistische aspect óók moeten noemen, dat klopt.
   Maar daarom is het nog geen onzin:
   De Joden wonen hier al eeuwen en eeuwen , om precies te zijn: Vanaf 73 na Chr., toen Jeruzalem verwoest werd door de Romeinse Keizer Vespasianus: Vanaf dat moment begon de verspreiding van de Joden over de hele wereld.
   En ze drúkten nergens een stempel op, omdat het Jodendom geen zendingsdrang kent.
   Maar daarom waren ze er nog wèl en hun religie leefde náást het christendom in Europa.
   Wees dus maar achteraf blij, dat z i j het waren en níet de moslims.

   Like

   • Jaantje zegt:

    Men heeft het ook over de traditie neem nu de lange rij burgemeesters van Amsterdam dan zijn er welgeteld 3 van Joodse afkomst (1967 Samkalden) en vervolgens is het traditie.
    Voor de eerste en tweede wereld oorlog had men wijken waarvan meer dan 50%joods waren en die leefden in schrijnende omstandigheden in overbevolkte wijken in de volksmond genoemde gebied de jodenhoek armoe troef.(Valkenburgerstraat/Waterlooplein en nog een paar)er zijn toen nieuwe huizen en wijken gebouwd zoals de Uilenburgerstraat met de komst van de welvaart ging men als men het betalen kon verhuizen naar de rivierenbuurt watergraafsmeer transvaal en de pijp.

    Like

 28. joopklepzeiker zegt:

  1

  LIVE: International March of the Living at Auschwitz

  Like

 29. Jan zegt:

  Geestverwant van Wilders: Gavin Boby

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s