Nigeria: 800.000 kinderen op de vlucht voor Boko Haram terreur

(Vertaling: E.J. Bron)

Screenshot_75

In Nigeria zijn ongeveer 800.000 kinderen op de vlucht voor de terreur van de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram. Dat blijkt uit een op 13 april gepubliceerd rapport van UNICEF. Volgens het rapport is het aantal vluchtelingen binnen het afgelopen jaar bijna verdubbeld: ongeveer 1,2 miljoen mensen probeerden aan Boko Haram te ontsnappen door te vluchten naar de buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen; veel meer dan de helft van hen zijn kinderen. Veel van deze kinderen zijn volgens het rapport alleen op de vlucht, omdat hun ouders of dood of tijdens de vlucht van hen gescheiden werden.

Vaak worden de kinderen ook het slachtoffer van brute overvallen: “Meisjes en jongens worden gedood, gedwongen uitgehuwelijkt, als strijders gerekruteerd of in extreme gevallen ertoe gedwongen zichzelf bij terroristische aanvallen op te blazen.” Tussen 2012 en 2014 zouden er bij aanvallen op scholen in het noordoosten van Nigeria minstens 186 leraren en 314 scholieren vermoord zijn; meer dan 300 scholen werden verwoest of zwaar beschadigd.

Aanvallen op scholen moeten stoppen

Aanleiding voor het rapport is de ontvoering van meer dan 200 overwegend christelijke schoolmeisjes een jaar geleden. Terroristen van Boko Haram hadden op 14 april 2014 in Chibok (deelstaat Borno) 276 meisjes ontvoerd; 57 van hen konden ontsnappen, van de overige meisjes ontbreekt elk spoor. Ze werden volgens berichten van gevluchte meisjes bijna dagelijks verkracht of als seksslavinnen aan moslims verkocht. Alle inspanningen om de gegijzelde meisjes te bevrijden, zijn tot nu toe mislukt. Deze ontvoering zou een verschrikkelijke misdaad zij geweest, zegt de secretaris van UNICEF-Duitsland, Christian Schneider. Aanvallen op scholen en de ontvoering van kinderen zouden in Nigeria niet meer tot het dagelijks leven mogen behoren. Hij riep alle conflictpartijen ertoe op om hun verplichtingen volgens internationaal recht na te komen en te zorgen voor de bescherming van kinderen.

Daartoe zouden behoren: onmiddellijk een einde maken aan aanvallen op scholen, ontvoerde kinderen terugbrengen naar hun families en geen kindsoldaten meer rekruteren. Bovendien verlangt UNICEF ongehinderde toegang voor hulpverleners evenals financiële ondersteuning door de internationale gemeenschap. De islamitische terreurmilitie Boko Haram vecht in het noordoosten van Nigeria voor de oprichting van een zogenaamde Allah-staat. Volgens schattingen hebben de islamitische extremisten sinds 2009 meer dan 14.000 mensen vermoord. De nieuw gekozen president Muhammadu Buhari, een moslim, heeft aangekondigd op te treden tegen de terreurbeweging Boko Haram. Van de 173 miljoen inwoners van het West-Afrikaanse land is ongeveer 50% moslim en 48% christen. De overigen zijn aanhangers van natuurreligies. De christenen wonen grotendeels in het zuiden en de moslims in het noorden van het land.

Bron:
www.idea.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, christenhaat, Christenvervolging, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, Jihad, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nigeria: 800.000 kinderen op de vlucht voor Boko Haram terreur

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Bij dit bericht zal het niet blijven. Boko Haram en andere dergelijke organisaties zijn zo doorgedraaid dat ze niet te stoppen zijn met ‘normale’ maatregelen.
  De enige oplossing is als de niet-islamitische wereldbevolking zonder pardon de ideologische, militante criminele bende, die opereert onder nde naam ISLAM verbiedt.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. Driek zegt:

  Je zou toch denken, dat al die vluchtelingen op bootjes, allemaal vrouwen en kinderen zijn, op de vlucht voor de Boko Haram. Maar het zijn allemaal jonge knapen. Ja, die gaan natuurlijk eerst, kijken of het lukt. En dan zien we wel weer. Wat een helden. Tuig van de richel is het.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Nigeria: 800.000 kinderen op de vlucht voor Boko Haram terreur”

  Die kunnen allemaal naar Nederland komen. Plaats zat. Moeten we boten sturen of komen ze liever per vliegtuig?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Jean zegt:

  Waar blijft dat super leger om die rotzooi in Nigeria volledig op te ruimen in 24u?
  Geen ellende meer, geen vluchtelingen meer. Elke eikel die een kind of vrouw verkracht heeft een kogel tussen de 2 ogen, opgeruimd staat netjes.
  Zoals ze momenteel bezig zijn in Italië is het van dat zelfde hier ook binnen enkele maanden/jaren met die import barbaren een zootje zonder normbesef.
  Wij moeten nu eerst de verantwoordelijken van die misdaad aanpakken, ze zitten soms samen in Brussel, hun kenteken v
  begint met EU.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Dit is vreselijk, 800.000 kinderen op de vlucht. Kunnen er niet beter een paar bommen op boko haram gegooid worden. Met alle onze moderne technologie, wapens moeten ze toch ongeveer wel weten waar zij zitten. Dit moet toch uitgeroeid worden, dit zijn geen mensen meer, dit zijn monsters.

  Like

 6. Harry zegt:

  Voor degenen die Nigeria niet kennen , zo vies en zwart als op de foto ziet het er ongeveer overal uit waar Nigerianen wonen .
  Het hele land stinkt dan ook als een vuilnisbelt !
  Mensen pissen in de greppels en dertig meter verderop zitten ze de was er in te doen .

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Ach ja, ze moesten zo nodig onder het blanke koloniaal-imperialistische bewind uitm, wat hun helemaal zogenaamd leegzoog!
  Dat blanke bewind was nog het beste wat die Nigerianen ooit is overkomen!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s