Turkije: Ankara beschuldigt Europees Parlement van “religieus en cultureel fanatisme.”

Screenshot_17

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De islamitisch-conservatieve regering in Ankara brengt zware beschuldigingen in tegen het Europees Parlement. Dit had de Turkse regering ertoe opgeroepen om de volkerenmoord op de Armeniërs 100 jaar geleden te erkennen. De Turkse leiding wijst dit echter categorisch van de hand.

Na de resolutie van het Europees Parlement betreffende volkerenmoord op de Armeniërs heeft de Turkse regering de parlementariërs beschuldigd van “religieus en cultureel fanatisme”. Ze zouden “opnieuw geprobeerd hebben de geschiedenis met betrekking tot de gebeurtenissen van 1915 te herschrijven”, bekritiseerde vandaag het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara. Want het Europees Parlement zou erom bekend staan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Turkije en de EU te willen belemmeren.

“We nemen diegenen, die deze resolutie hebben aangenomen door historie en recht te verminken, niet serieus”, staat er verder in de officiële mededeling. Daarbij liet men het niet na om een – wel degelijk terechte – steek onder water betreffende de legitimering van het Europees Parlement te geven: “De verkiezingsdeelname van de EU-burgers met 42% aan de verkiezingen in 2014 geeft al de plaats aan die dit parlement binnen de politieke cultuur inneemt.” Bovendien zouden de EU-parlementariërs, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, zich moeten bezighouden met de verantwoordelijkheid van hun eigen landen voor de gruweldaden tijdens de beide wereldoorlogen.

Gisteravond had het Europees Parlement Turkije er opnieuw toe opgeroepen de gruweldaden op de Armeniërs in het Ottomaanse rijk 100 jaar geleden als volkerenmoord te erkennen. President Recep Tayyip Erdoğan had dit echter categorisch uitgesloten en de mening van het Europees Parlement irrelevant genoemd. “Dat gaat bij ons het ene oor in en het andere weer uit”, zei Erdoğan gisteren tegenover journalisten in Ankara. Turkije zou “niet zo´n zonde, niet zo´n misdaad” hebben begaan.

De Duitse Europarlementariër Elmar Brok (CDU) zei in Brussel dat er een morele verplichting zou bestaan om gruweldaden te erkennen. Zijn sociaaldemocratische collega Knut Fleckenstein benadrukte dat de resolutie “een stap in de richting van Turkije” zou zijn en niet opgevat zou moeten worden als aanklacht. Er zou “geen ontkenning van de historische werkelijkheid” mogen bestaan, zei de vicepresidente van de Europese Commissie, Kristalina Georgieva. De Europarlementariërs stelden voor om een internationale herdenkingsdag voor volkerenmoorden in te voeren om daarmee te herinneren aan “het recht van alle volkeren en naties in de wereld op vrede en waardigheid.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Europees Parlement, Genocide, Islam, Rotzakken, Turken, Turkije, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Turkije: Ankara beschuldigt Europees Parlement van “religieus en cultureel fanatisme.”

 1. paulzwueste zegt:

  Laten we hopen dat Turkije vooral zo doorgaat onder de leiding van psychotische machtswellusteling met hoogmoedswaanzin, Erdogan.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +

  Erdogan switched the date to commemorate Gallipoli from April 15th to April 24th, a day the Armenians remember when Ottoman authorities started to arrest Armenian intellectuals in Istanbul.

  http://shoebat.com/2015/04/16/turkeys-antichrist-erdogan-celebrating-muslim-victory-in-an-armenian-christian-church/

  Erdogan then had the audacity to have the organization of the Gallipoli memorial concert be held in an Armenian church in Istanbul on the 24th in order to overshadow and insult the centennial of the Arminian genocide this year.

  +

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Niet interessant !

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Naieve EU parlementariers: Islam is een aaneenschakeling van gruweldaden, al zestien eeuwen lang. En steeds weer heeft het niets met de ‘ware’ islam te maken. Met wat dan wel?

  Like

 5. tjonge zegt:

  de islamitische aap erdogan weet wel hoe die in het gevlei moet komen bij het Europees Parlement met het oogpunt van de toetreding in de eu.

  Like

 6. Nemesis zegt:

  Hoort wie het zegt!

  Like

 7. Jan zegt:

  Erdoğan: ‘Het EP bestaat uit religieuze en culturele fanatici’
  De fascist zelf:

  Like

 8. BertG. zegt:

  Wat zullen ze nou bedoelen met cultureel fanatisme, dat je niet voor je eigen eigen cultuur mag opkomen of zo. Ze slepen het zelf overal bij om daar op te hameren.
  Ze doen zelf niet anders dan religieus en cultureel fanatisme uitdragen.
  Dat krijg je nou met zo’n volk dat zichzelf als superieur beschouwd t.o.v. andere volkeren.
  Daar kan je niet normaal ergens mee over praten, ze vinden zichzelf altijd beter dan andere.
  Als het aan erdootje ligt worden alle culturen uitgevaagd tot er maar 1 over is.

  Like

 9. Jan zegt:

  Turkije over de rooie om monument in Kopenhagen ter nagedachtenis van de genocide op de Armeniërs door de Turken

  A sculpture that will be placed in the heart of Copenhagen in commemoration of the 100th anniversary of the Armenian Genocide threatens to further derail the already-strained relations between Denmark and Turkey.

  The nine-metre high sculpture, entitled ‘The Draem’ (Danish Remembrance Armenian Empathy Messenger), is to be placed in the square Kultorvet for ten days in May to mark 100 years since upwards of 1.5 million Armenians were killed by the Ottoman regime.

  The plans have elicited a protest from the Turkish Embassy in Copenhagen.

  http://www.thelocal.dk/20150415/turkey-angered-by-copenhagen-sculpture-armenian-genocide

  Like

 10. Wie zijn hier nu de fanatiekelingen?Zij,dus!Iets van de pot en de ketel!

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Geschiedherschrijving. Dit is toch de man die een caim legt op Amerika omdat de moslims dit continent als eerste bezocht hadden? Dat moslims al in vliegtuigen vlogen toen men ik het westen nog op vier poten liep?

  Like

  • BertG. zegt:

   Klopt, alleen willen wij dat niet toegeven. Alles hebben WIJ gepikt van de moslims.
   Elke vorm van techniek, alles. Want het stond er al in dat dikke boek van ze.
   Dus daar valt niet meer verder over te lullen. Dat is nou eenmaal de waarheid.
   En hij gaat dat nou even recht zetten. Het moet toch nou duidelijk worden voor ons als ongelovige. Waar halen we het lef vandaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s