VIDEO: “Mars van de Levenden” in Auschwitz-Birkenau 2015

(Door: Brabosh)

Studenten van over de hele wereld reisden af naar Polen om deel te nemen aan de internationale “Mars van de Levenden” in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de Holocaust en Heldendom Herinnering Dag, vandaag donderdag 16 april 2015. Die bijzondere Mars wordt sinds 1988 elk jaar opnieuw georganiseerd. Het evenement bracht ongeveer 20.000 studenten bij elkaar, die samen de weg aflegden tussen Auschwitz I, het basiskamp, en de ca. 3 kilometer verderop gelegen reusachtige fabriek van de dood Auschwitz II, beter bekend/berucht als Birkenau.

Screenshot_14

Screenshot_16Bron:
http://brabosh.com
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Holocaust, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vrijheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op VIDEO: “Mars van de Levenden” in Auschwitz-Birkenau 2015

 1. Hendrik Morren zegt:

  Ach, ze hebben alweer concentratie kampen; zitten asielzoekers in…

  Like

 2. vanhetgoor zegt:

  Aan dat filmpje viel mij iets op, namelijk; je kan wel altijd blijven doorgaan met herdenken en ‘nimmer wieder’ blijven mekkeren, maar het wordt tijd om eens de blik vooruit te richten. Okey, wat de Nazi’s deden was fout. En nu de draad weer oppakken, verder met het leven. Laat Auswitsch in de stront zakken met alle Nazi’s er bij. De grootste schop tegen het achterwerk is toch wel het doorgaan met leven.

  Een wijs man heeft ooit eens gezegd: “Het leven dat is één groot feest! En het is belangrijk om elke dag van het leven te vieren alsof er nooit een einde aan komt. De oude Nazi’s en ook de nieuwe islamofascisten hebben op hun repertoire maar een liedje en dat is het lied van de dood. Dat is heel erg zielig en sneu maar ik kan er niet mee zitten, er is meer dan (wachten op) de dood!

  Stop met de doden herdenken, stop met achting hebben voor de moordenaars, stop met ontzag, stoppen en wel nu meteen! Nimmer Wieder een Auswitsch-herdenking! Ik leef nú!

  Like

  • BertG. zegt:

   Helemaal mee eens. Ik leef nu.
   En dat nog een veel groter probleem opleveren.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het gevoel, dat U hier uitdrukt, had ik niet alleen als kind al, elk jaar met de Dodenherdenking, ik had het, als kind van katholieke ouders, óók met de jaarlijkse “Goede Week,” met Goede Vrijdag als hoogtepunt. Maar in beide gevallen moest je het niet in je hoofd halen om dat hardop te zeggen: Ernstige reprimandes waren je deel!
   Met als gevolg, dat je er, eenmaal het huis uit, meteen niets meer aan deed, natuurlijk.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Studenten moeten studeren, vooral niet protesteren.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Dat gebeurd ook met ons als wij de wil van de God van Abraham aan onze voetzolen lappen.
  Zo zag zijn toorn toen uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s