Netanyahu en oppositie: gezamenlijk tegen atoomdeal

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

Er komen steeds meer tegenstanders van het atoomakkoord tussen Iran en de VS in het Midden-Oosten. Het is geen geheim dat de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu geen vriend van het raamakkoord is dat deze maand in het Zwitserse Lausanne werd gesloten.

Netanyahu verklaarde onlangs waarom de deal tot mislukken zou zijn gedoemd. Hij benadrukte dat Iran de deal al zou hebben tegengesproken, hoewel dit door Obama als “historisch resultaat” genoemde akkoord pas enkele dagen oud zou zijn.

“Iran staat erop zijn aanzienlijke nucleaire bronnen, waarmee het een atoombom kan produceren, te houden. Iran staat erop dat alle sancties onmiddellijk worden opgeheven. En Iran weigert een effectieve inspectie van zijn twijfelachtige installaties toe te staan”, verklaarde de minister-president. “Tegelijkertijd behoudt Iran echter zijn grenzeloze agressie in de regio en zijn wereldwijde terrorisme.”

Netanyahu heeft onverwacht steun gekregen van de bekende Egyptische televisiepresentator Tawfik Okasha, die Israël er in zijn belangrijke show “Egypt Today” toe opriep “God te vertrouwen en [Iran´s atoomcentrale Bushehr] te bombarderen. Wij staan aan jullie kant. En als jullie brandstof voor jullie vliegtuigen nodig hebben, zullen die aan jullie geven.”

Wellicht nog verrassender is de publicatie van een beginselverklaring van de Israëlische oppositieleiders Isaak Herzog en Tzipi Livni (foto boven), die Washington er in dit document toe oproepen om Israël groen licht te geven voor alle militaire acties die nodig zijn om de Iraanse bedreiging tegen te gaan.

Herzog en Livni zijn beide onverbloemde critici betreffende Netanyahu´s optreden tegenover Obama en ook betreffende Obama´s optreden met betrekking tot de Iraanse atoomcrisis. Herzog en Livni hebben op deze manier hun ontevredenheid met de atoomdeal tot uitdrukking gebracht door de VS ertoe op te roepen Israël “van tevoren de legitimering te geven iedere actie te kunnen uitvoeren om zijn veiligheid te garanderen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Arabische wereld, Benjamin Netanyahu, Iran, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse joden, Obama, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Netanyahu en oppositie: gezamenlijk tegen atoomdeal

 1. aquarius4422 zegt:

  Als het aan de verraderlijke Obama ligt wordt het Midden-Oosten herschapen in een atomaire hel, alleen Israël kan dit voorkomen.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Die atoomdeal is compleet fake. Zes jaar geleden werd al bekend dat Iran aan een atoombom bezig was. Zes jaar geleden al, verschillende geheime atoomfabrieken, bunkers van gewapend beton van 10 meter dik, 60 meter diep onder de grond. Hoe lang gaat Israel nog wachten eer het actie onderneemt ? Of vertrouwen ze op hun atoomschild die iedere vijandige raket uit de lucht schiet, zodat ze op het moment dat er eentje aan komt suizen nog denken veilig te zijn. In zes jaar tijd kan daar in Iran van alles en nog wat ontwikkeld zijn. Volgens mij lopen de Israëli’s achter de feiten aan. Iran doet wat het zelf goeddunkt en houd de hele wereld voor de gek, tot het moment van de waarheid !

  Like

 3. Jan zegt:

  De lafbek die het over ‘rode lijn’ had die niet overschreden mocht worden. Altijd een smoes.

  Ik haat die gek, net als Putin

  Like

 4. fleckie zegt:

  ISRAEL,:….. ‘SILICON. WADI’, ‘….GOOGLE’…..NW.ISR.WEEKBLAD 17.4.2015…..door J.Franke.
  Er wordt getimmerd in het glanzende ,glazen kantoorgebouw van ..GOOGLE..aan een belangrijk
  verkeersknooppunt in TEL AVIV.. Door de chique lobby LEN bpuwvakkers druk heen en weer. De
  zoekmachine-gigant ,qua omzet een v.d.grootste bedrijven ter wereld ,huurt al tien verdiepingen in dit enorme pand,daar komen er nu twee bij. En Google is al stevig aanwezig in Israel Naast het kantoor in Tel Aviv ,waar zo’n 800 mensen werken marketing- en verkoopafdelingen ,is er een locatie in Haifa. Daar zitten de technici die software ontwikkelen. De zoekfunctie ‘SUGGEST’ ,waarbij Google de zoekopdracht v.d.gebruiker tijdens het typen automatisch aanvult en andere mogelijkheden suggereert, werd er bedacht. …………..In het ecosysteem van SILICON WADI is Google een v.d.bovenste lagen.Jonge Israëli’s die na het leger en de technische universiteit een start-UP in Tel Aviv beginnen ,hopen op een kans op dit kantoor uitgenodigd te worden.Sommigen
  krijgen dan het aanbod om zich onder de vleugels van Google verder te ontwikkelen. Anderen wacht de hoofdprijs: er komt een flinke zak geld op tafel en hun bedrijf wordt gekocht.Dat gebeurde in 2013 met Waze,een maker van navigatiesoftware,die voor bijna een miljard euro werd ingelijfd………..Om veelbelovend talent en start-ups te ontdekken lopen Googlescouts wekelijks de vele netwerkborrels en technologieconferenties in het hele land af. Ze zijn niet de enigen,de concurrentie doet precies hetzelfde. Apple en Samsung enden de afgelopen jaren allemaal centra voor onderzoek en ontwikkeling in Israel Vanuit deze centra runnen zij zogenaamde INCUBATORS, programma’s waarin start-ups het kapitaal,de digitale infrastructuur,marketing-expertise en zakelijke connecties van multinationals gebruiken om onder begeleiding te groeien.
  Het idee is natuurlijk om de meest talentvolle beginners zo vroeg mogelijk te strikken.”Als je hier
  een beetje goed idee hebt,krijg je zo 50.000 euro en toegang tot onze peperdure infrastructuur.
  Iedereen is namelijk als de dood om de volgende grote Israelische klapper te missen”,zegt een
  medewerker van een buitenlandse multinational in Israel,die anoniem wil blijven omdat zijn werkgever hem een geheimhoudingsverklaring heeft laten tekenen. ………….Een rondgang door
  Googlescouts kantoor maakt duidelijk dat hier het grote geld zit. De speels ingerichte open
  ruimtes zijn van alle gemakken voorzien. Een chef-kok kookt drie luxe en gezonde maaltijden per dag. De honderden medewerkers hebben een inpandige sportschool,pingpongtafels en flipperautomaten tot hun beschikking. Een hoog salaris en een aandelenregeling zijn vanzelfsprekend.Er wordt alles aan gedaan om ISRAELS meest getalenteerde ICT’ers binnen te
  halen. ” Heel simpel: wij zijn hier omdat in Israel de beste ingenieurs zijn “,zegt woordvoerder Paul
  Solomon, die voor Google in het hele Midden-Oosten en Afrika werkt. ” Israel is ingesloten door landen warnet niet mee handelt. De binnenlandse markt is klein.Er wonen maar acht miljoen
  mensen .Israelische start-ups denken daarom meteen groot en maken producten die ze over de hele wereld kunnen uitrollen.Dat is precies wat een,multinational als Google zoekt”.##########

  Like

 5. fleckie zegt:

  ‘MET EEN VOGEL OP ME VINGER DIGITAAL DE WERELD BEDIENEN’,Cidi Israel Nieuwsbrief april 2015,……………….Het Israelische bedrijf MUV Interactive heeft een baanbrekende ontdekking gedaan op het gebied van het interactief bedienen van de eigen digitale wereld.De Bird (vogel) is een draagbaar apparaat dat als een ring om de wijsvinger past. Het verandert elk
  oppervlak in een touchscreen waarop de afbeeldingen te bedienen zijn door middel van beweging,aanraking of stem. …………..Rami Parhan ,directeur van MUV, os een software-ontwikkelaar met een diploma Industrieel Ontwerp van het TECHNION- ISRAEL INSTITUTE of TECHNOLOGY op zak. Hij is ervan overtuigd dat zijn BIRD een nieuwe manier van leven aankondigt en streed vier jaar lang om investeerders daar ook van te overtuigen.In 2013 raakte de ontwikkeling v.d. Bird in een stroomversnelling toen steeds meer investeerders interesse kregen.Vooral de scheepvaartwereld ziet veel in Parhams technologische noviteit. MUV heeft al enkele duizenden voorbestellingen uit die bedrijfstak. Dit jaar juni gaat de levering v.h.apparaat van start. ……………….TOVERSTAF……………..Parham en zijn team hebben twee jaar gewerkt aan het bundelen van verschillende Complexe optische sensoren in een enkel handzaam apparaat.
  MUV werkte hiervoor samen met een aantal Israelische bedrijven die gespecialiseerd zijn in..”optica, elektro-optische draadloze communicatie, beeldvorming,signaalverwerking en algoritmes ,” zegt de uitvinder.Ook de software die hiervoor is ontwikkeld blijkt een doorbraak.
  De ” bio-comptabiliteit”, die ervoor zorgt dat de Bird iedereen past,was een uitdaging ,zegt
  Parham,omdat ieder mens anders is………..Er zijn al concurrerende apparaten in ontwikkeling,vooral in Azie,maar de Israelische innovatie is als eerste op de markt.Parham reist
  momenteelde wereld rond om de Bird te introduceren op. potentiele markten. In september 2014
  kwam hij naar Amsterdam om de Bird te tonen op de internationale Broadcasting Convention en in januari dit jaar toonde hij Bird in Londen op Bett 2015,’s werelds meest toonaangevende technologie-evenement . ……Zijn publiek was Eer geinteresseerd en volgens Parham zal het niet lang duren voor de Bird wereldwijd een begrip is en de technologie niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken is…………………DE VOGEL EN DE PLAFONNIÈRE ………………Intussen is MUV bezig met de ontwikkeling v.d.SPHERE,een bol die in iedere huiskamer kan worden gebruikt en die MUV later dit jaar wil lanceren.De SPHERE ( bol) kan net als een plafonnière aan het plafond worden bevestigd en kan dan alle digitale apparaten die je erop aansluit projecteren op elk
  gewenst oppervlak om daar een touchscreen van te maken.Parham heeft het octrooi al op zak
  De 29- jarige directeur vergelijkt zijn uitvinding met een moderne muis,maar dan een die niet alleen een computer bedient maar elk digitaal apparaat dat erop wordt aangesloten . En natuurlijk zonder draad.In combinatie met de Bird kan de gebruiker v.d.Bol zelfs de telefoon beantwoorden door bijvoorbeeld te tikken op de leuning v.d.stoel waarin hij zit.Door deze Israelische uitvinding ” wordt uw bank een smartphone”, schreef Bloomberg Business . ( MD)

  Like

 6. luckybee zegt:

  Mischien kunnen de Israeli’s rustig gaan zitten als de Saudi’s en de Iraniers met elkaar op de fuist gaan?Zo’n eeuwenlange conflict blus je niet in een paar dagen hoor?

  Like

 7. Jan zegt:

  Eindelijk: president Rivlin van Israël weigert Carter te ontmoeten


  President Reuven Rivlin has refused to meet with former US president Jimmy Carter during his upcoming visit to the region, due to his stances over recent years seen as “anti-Israel.”
  ..
  An Israeli diplomatic official told The Jerusalem Post’s Hebrew sister publication Ma’ariv that the Foreign Ministry recommended Rivlin not meet with Carter, in order to transmit the message that those who harm Israel will not meet with the president.

  Carter is reported expected to visit Israel and the Palestinian territories in the coming weeks.
  ..
  http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Rivlin-refuses-meeting-in-Israel-with-former-US-president-Jimmy-Carter-398739

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s