Wie asielzoekers opvangt respecteert de democratie niet

Screenshot_24

Theodor Holman

(Door: Theodor Holman)

Ik hoorde op de radio een dame spreken die uitgeprocedeerde asielzoekers in huis nam. Haar boodschap was dat meer mensen een voorbeeld aan haar moesten nemen.

Zou ik uitgeprocedeerde asielzoekers in mijn huis opvangen? Als ik die asielzoekers zie, lijken ze me meer dan zielig. Het zijn zwervers en alles in mij roept: help ze, help ze! Maar als ik dat doe, wat zeg ik dan in feite?

Ik beweer dan: ik erken onze rechtsstaat niet, want die asielzoekers zijn uitgeprocedeerd. Als ik ze verberg, geef ik te kennen dat onze wetten niet deugen en erken ik onze democratie niet.

Lees verder>>>
(h/t “Um Shmum”)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, democratie, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Nederland, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Wie asielzoekers opvangt respecteert de democratie niet

 1. schimmmel zegt:

  Wie is jouw hoogste gezag? Is dat de democratie. Voor sommigen is dat het Geweten, en anderen God. Je moet nooit de meerderheid in het kwade volgen. Democratie is een middel om tot een goede consensus te komen maar wanneer de meerderheid in Nederland opgroeit met “Goede tijden slechte tijden ” Democratie is geboren uit verzet en onmacht en uit protest tegen onrecht
  Het is altijd goed wanneer er mensen “out of the box” denken en geweldloos handelen
  Wat denk je van mensen die onderduikers handen in de oorlog of Cartonisten,
  Ik sta helemaal achter Geert Wilders Het moet niet te gek worden met het vluchtelingenbeleid
  Een groep vluchtelingen komt om dubieuze redenen naar Nederland en zijn hondsbrutaal omdat het systeem hier daar de ruimte voor geeft

  Like

 2. delamontagne zegt:

  .Echt uit ervaring weet ik het niet, maar als ik de berichten lees en foto,s zie en reacties van reageerders lijkt het me wel of “ze” er-op-uit-zijn om de NL-se bevolking te vervangen !
  Vorige week spraken we, een verder voor ons onbekende, Engelsman.
  OVER Amsterdam. Hij vond het zo,n mooie stad, alleen vond hij het zo vreemd er eigenlijk WEINIG NL-ers aan te treffen. Heel, heel veel buitenlanders

  Als onrechtvaardigheid Wet wordt,
  is VERZET een plicht………….
  Nu de NL-se vlag nog……………….

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Islamitische vluchtelingen gooien christenen van vluchtelingenboot op Middellandse Zee overboord !
  EN WANNEER DE CHRISTEN OVER BOORD GEGOOIT ZIJN DAN ZULLEN WE DEZE
  ISLAMITISCHE MOORDENAARS IN HUIS OPNEMEN ?
  GLOEIENDE-GLOEIENDE !

  Like

  • Linda zegt:

   VOLLEDIG MEE EENS!!!! Wanneer worden we wakker?? Als we straks ver in de minderheid zijn in onze nu nog veilige en fatsoenlijke woonomgeving?? Scheinheilige boontjes! FOEI! Vervloekte rooie rakkers

   Like

 4. Cathja zegt:

  Ik ben het met de inhoud van het artikel eens. Je moet geen uitgeprocedeerden onderdak geven. Mensen die vaak al meerdere malen te horen hebben gekregen dat zij geen recht hebben op een permanent verblijf in ons land, zullen móeten vertrekken. Deze mensen hebben geen rechten, al denken ze van wel. Vaak hebben ze al langere tijd onze rechtsstaat gefrustreerd door in hoger beroep te gaan als de uitspraak van de rechter opnieuw negatief was.

  Mensen die illegalen in huis nemen, maken zich schuldig aan het ondermijnen van onze rechtsstaat. Je verbergt toch ook geen misdadigers die op de vlucht zijn voor de politie? Wat weet men trouwens van de mensen die ze binnen laten? Niets toch? Veel illegalen hebben hun paspoort weggegooid, omdat ze niet willen dat achterhaald kan worden waar ze vandaan komen. Ze beginnen dus al met liegen en bedriegen.

  Gisteren nog een bericht in de krant dat er tien christenen overboord gegooid zijn door moslims, terwijl ze op weg waren naar Europa. Men is dus niet eensgezind als vluchteling, maar het gaat er zelfs op die boten om welke religie je aanhangt!
  Als je een vluchteling/illegaal in huis opneemt, dan weet je nooit of hij misschien ook een moord op zijn geweten heeft! Het moet ook om die reden verboden worden om illegalen in huis te nemen.

  Like

 5. Doornroosje zegt:

  Als ik zie en hoor wat een puinhoop het in Nederland is door de instroom van geluk en asielzoekers, ben ik blij met mijn eigen plekje thuis. Daar kan ik nog(wel) mijn leven leiden zoals ik het wil en daar past geen asielzoeker bij. Je weet niet wat je in huis haalt. Daarbij, onze regeringen hebben zich door hun droom van één Europa in de nesten gewerkt, Brussel dicteert en wij moeten volgen. De gevolgen weten we allemaal.
  Zielig, ja ze zijn zielig. Maar niet zo zielig, dat ze hun vrouwen en kinderen achterlaten. Inplaats van 50/60 jaar geld te sturen naar die landen (wat is er mee gedaan) hadden we die mensen moeten leren om voor hen rechten op te komen. We hadden ze moeten leren om zich zelf te kunnen onderhouden. Dat zal strijd gekost hebben, maar dat was heet toch waard? Er waren daar toch voldoende hulpverleners. Die zijn er niet op vakantie. Ze zullen ze heus wel geholpen hebben, maar dan met het bijbrengen, hoe ze het snelst in Europa kunnen komen.

  Simpel gezegd, democratie is toch de meeste stemmen tellen? Dan is het hier in Nederland en in heel Europa, allang geen democratie meer.

  Like

 6. Giny zegt:

  schimmel

  Ben het helemaal met u eens, verder niets meer aan toe te voegen!

  Like

 7. Brabosh zegt:

  Ik begin zo stilaan te begrijpen waarom in Nederland – nà Polen – procentueel vergeleken het hoogste aantal Joden werd opgebracht en vermoord: Een chronisch gebrek aan mensen die tijdens de oorlogsjaren bereid waren illegale Joodse asielzoekers en vluchtelingen op te vangen en te verbergen voor de nazi’s en Nederlandse verklikkers en aanhangers van de NSB van Mussert.

  Nà de oorlog hadden terugkerende Joodse overlevenden dikwijls de grootste moeite om hun huizen en bezittingen terug te krijgen. Sommigen processen lopen nog steeds door tot op vandaag, lang na de Holocaust.

  Zouden die fatsoenlijke Nederlanders van toen dat ook een inbreuk op de democratie hebben gevonden? Een illegale Jood in huis nemen? Ik zie het Theodor Holman nog niet meteen doen. Die belt meteen de NSB op.

  Overigens was het in België niet veel beter hoor! Tot aan de inval in Polen, 1 september 1939, stonden politie en rijkswacht vluchtenden Joden aan de grens met Duitsland op te wachten om hen met knuppels en bats terug te ranselen naar het land van herkomst: nazi-Duitsland.

  Waarom? Omdat het hier veelal erg (ver)arme(de) Joden betrof die voordien reeds al hun bezittingen, geld en goud was aangeslagen door de SD, de SA en de SS en zij aldus compleet beroofd en berooid het enige trachten te redden wat ze nog over hadden: hun leven en dat van hun dierbaren.

  Sommigen hadden het geluk iemand te vinden die hen wilde helpen en illegaal op te nemen, wars tegen elke democratische wetten en fatsoensregels in. Veel van hun namen zijn terug te vinden in het erepark van Yad Vashem, als Rechtvaardigsten onder de Rechtvaardigen: http://www.yadvashem.org/

  En na de Joden volgden de zigeuners (Sinti en Roma), de a-socialen, de landlopers, de geesteszieken, de onaangepasten, de homoseksuelen, Jehova’s getuigen, de zwervers, de werklozen, socialisten en communisten, de lijst is eindeloos. Zo werden naast de zes miljoen Joden werden nog eens vijf miljoen van de laatste categorieën door de nazi’s ingeblikt en in de concentratiekampen opgesloten en vermoord.

  En ja, als je op de vlucht bent in Afrika voor bv. Boko Haram, Islamitische Staat (ISIS/ISIL) in Syrië/Irak of op de vlucht voor de shariastaat Saoedi-Arabië, de terreur in Iran, om maar een paar voorbeelden te noemen, en je mag nergens binnen omdat de democratische instellingen en wetten zou verstoren, waar zijn we dan mee bezig hé? 😦

  Like

  • Nemesis zegt:

   Waar je (????) mee bezig bent? Goed doorvoede, jonge, sterke kerels een luizenleven te geven, terwijl ze hun vrouwen, kinderen.neefjes, nichtjes, vaders, moeders, ooms, tantes en hun land overlaten aan juist bijvoorbeeld een Boko Haram. Dáár zijn we mee bezig. Hoewel ik me niet onder dat “we” wil plaatsen. Ik wil dat ze blijven waar ze vandaan komen en hun plichten nakomen. Hun familie en vrienden verdedigen en hun land opbouwen. Maar uit ervaring weet ik dat die daar veel en veel te lui voor zijn. Liever hier van de aangeboden Mieles genieten en bijverdienen door te handelen in drugs.

   En dit alweer eens te vergelijken met de Jodenvervolging slaat als een tang op een varken. Schaam je je eigenlijk niet. Ik heb nu een hele grote teil nodig, getver.

   Like

  • tjonge zegt:

   malle pietje die je er bent….

   Like

  • koddebeier zegt:

   Brabosh, gebruik een keer je verstand of moeten er eerst in Nederland koppen afgehakt woorden of aanslagen worden gepleegd. Je kan de lieden niet vergelijken met mensen die niet gehersenspoeld zijn door hun geloof.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Brabosh. Dit is nu de tweede maal dat je, op een, ik mag wel zeggen belerend-provocerende wijze, op deze site vergelijkingen trekt die in niets met elkaar te maken hebben. Bovendien vind ik het getuigen van een achterbaks karakter als je zo maar even aanneemt dat de Nederlanders de Joden in de steek hebben gelaten en als één gedegenereerd volk de nazi’s hand en spandiensten verleenden. Nu weet ik toevallig héél goed dat er maar zat Vlamingen rondlopen die vanuit een soort ingekankerd minderwaardigheidscomplex de meest verachtelijke zaken over Nederland ten beste geven tijdens bijeenkomsten waarbij ze weten dat er ’n paar Nederlanders aanwezig zijn, en die dus in de minderheid moeten zijn. Ze doen dat altijd op dezelfde gemene en tegelijkertijd flauwe wijze met de nodige zogenaamde “Vlaamse beschroomdheid” aan het end. Die ook weer zogenaamd, op goed fatsoen en beleefdheid moet duiden, want zij zijn nu eenmaal geen ordinaire Nederlanders… We kennen dat Brabosh en ik ben dan ook niet verrast te merken dat jij aan dezelfde Vlaamse ziekte lijdt!
    Als ik je een koekje van je eigen zure deeg mag aanbieden, wil ik toch even opmerken dat bij het beëindigen van de oorlog de gelegenheid te baat werd genomen om ontelbare persoonlijke veten met tegenstanders te vereffenen! Typerend voor de stiekeme manier waarop men hier met elkaar omgaat. Meer wil ik niet zeggen.
    Na vijven is het leven hier best amusant en gelukkig zijn de jonge generaties Vlamingen niet zo gefrustreerd als hun ouders.
    Ze hebben zelfs veel belangstelling voor ons Nederlanders.
    Neem er ’n voorbeeld aan, onnozelaar.

    Like

  • harry zegt:

   Brabosh ,

   U hebt talent om buitengewoon irritant over te komen !
   Bovendien zit er zeer weinig structuur in uw betogen .
   Of zoals wij hier in Nederland dan zeggen : een ergerniswekkend dwarrelend warhoofd .
   Helaas tobben we hier wel vaker met vervelende Belgen .

   Like

  • Sjaak zegt:

   Brabosh !
   HEB JIJ RÖNTGENOGEN ? ZE SMIJTEN HUN PAS WEG EN DAN
   BEGINT DE ELLENDE ! WIL JIJ HEEL AFRIKA OPNEMEN ?
   ZOLANG LATEN BINNENSTROMEN TOTDAT WE ZELF OOK NAAR
   DE KLOTEN ZIJN ? HEER LAAT HERSES REGENEN !
   HOEVEEL HEB JIJ ER AL OPGENOMEN ?

   Like

   • Brabosh zegt:

    Oei, ik heb hier precies iets los gemaakt. De sfeer lijkt op een bepaalde manier wel wat op de match van 6 april jl. FC Utrecht tegen Ajax. Boven zoveel geschreeuw kom ik nooit uit, dus laat ik het maar zo. Slecht voor mijnen bloeddruk. Dag.

    Like

  • Republikein zegt:

   Leuke poging, 2e keer!
   Goeie vrind, denk niet daarin te trappen!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, vlucht maar Brabosh!
    Maar ik weet zeker dat je van onze reacties gesmuld hebt.
    Want ik weet dat je een hypochonder en ’n machogist bent!
    Nou geniet er maar lekker van! Kwijl niet te veel vriend!

    Like

 8. Thomasson zegt:

  De standpunten van Theodor Holman zijn op zich heel interessant. Hij neemt het op voor onze rechtstaat en onze democratie. Ook zijn slagzin: “Wie asielzoekers opvangt respecteert de democratie niet”…Een waarheid als een koe.
  Maar hier scheiden onze wegen. De asielzoekers, aan wie mijnheer Holman refereert, zijn normatieve mensen. Vluchtelingen die vroeger door Nederland werden opgevangen: Hongaren die in de opstand van 1956 zijn gevlucht, Tsjechische studenten die het land moesten vluchten toen de Praagse lente van Alexander Dubček ten einde kwam, studenten uit Chili en Argentinië die asiel hadden gekregen tijdens het horrorregimes van Videla en Pinochet, Vietnamese bootvluchtelingen enz. Maar zijn de zgn. “Asielzoekers” en “Vluchtelingen” die massaal Europa overspoelen Vluchtelingen? Of asielzoekers? Het antwoord is vierkant NEE! Het zijn eerder sluipmoordenaar op zoek naar hun prooi in de nieuwe “Killing Fields”. Neem bijv. het bericht van de NOS over Christenen die door Islamitische “Vluchtelingen” al reeds op zee worden vermoord. http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/04/islamieten_gooien_christenen_i.html De NOS probeert te beweren dat het de eerste keer is, maar dat gebeurt herhaaldelijk: of de NOS dat wil of niet. WILLEN WIJ WERKELIJK DEZE BLOED DORSTIGE MONSTER IN ONS MIDDEN?
  VERVOLG

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De meeste asielzoekers zijn moslim sommige van hen zijn ook nog moordenaars die zelfs onderweg er niet voor schromen om hun christelijke mede asielzoekers overboord te zetten. Daarbij komt dat ze ook hondsbrutaal zijn en zich desnoods met geweld toegang willen verschaffen tot Europa.
  Ze weten dat ze op een legale manier Europa niet binnen komen en nemen daarom zelf het risico om in gammele bootjes de oversteek te maken. Dus verzuipen ze eigen schuld dikke bult.
  De enige goede optie zou zijn de bootjes terug te slepen naar de Afrikaanse kust en de wets verkrachten linkse en ook de zogenaamde gutmenschen zwaar te straffen als ze deze illigalen toch opvang of hulp bieden, hetgeen trouwens ook zou moeten gelden voor wet verkrachtende Burgemeesters die tevens uit hun ambt gezet moeten worden.
  Burgemeester is een voorbeeld functie, dus zijn wetverkrachters niet geschikt voor deze functie.

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Hier nog paar gezellige berichten:
  Bericht 2: Irakese vluchteling vermoord 96 jarige Amsterdamse vrouw die met haar rollator buiten liep http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/laffe-aanval-op-oma-toni
  Bericht 3: Een hier illegaal verblijvende Turk reist zonder kaartje in de train om zich voor asielverzoek te melden. Onderweg zet hij een mes op de keel van een conducteur http://www.omroepbrabant.nl/?news/228007722/Zes+maanden+cel+voor+dakloze+man+die+NS-conducteur+met+mes+bedreigde+in+Tilburg.aspx M.a.w. asielzoekers dragen een mes al op weg naar de IND
  Bericht 4. Afghaanse asielzoeker Shabier Burhani, alias Maiwand al Afghani, schrijft op zijn blog hoe prachtig zou het zijn indien Jihadisten zoals al Quida, ISIS enz. zouden Europa overnemen en alles als oorlogsbuit zouden nemen: “Wij zouden een fantastisch land hebben” http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/maiwand_de_thuispinner.html
  Bericht 5. De Somalische gemeenschap in Nederland radicaliseert https://ejbron.wordpress.com/2015/03/05/zorgen-om-radicalisering-in-somalische-gemeenschap/
  Bericht 6. http://www.nujij.nl/algemeen/christenen-en-homo-s-in-azc-bedreigd-en.16623636.lynkx

  De genoemde berichten zijn een paar uit een lange reeks van dreigementen, fysiek geweld en zelfs moorden die islamitische en Afrikaanse `Vluchtelingen en Asielzoekers` plegen in Nederland. Wij hebben het nog niet over de “vluchtelingen” die direct duiken in de zware criminaliteit.
  Dan komen wij bij de vraag van Theodor Holman m.b.t. het Bijbelse naastenliefde: over de zin in Mattheus: “Gij zult uw naaste liefhebben als uzelve”.
  Wie is dan die naaste? Je Nederlandse buurman…Die asielzoeker? De Duitsers? Iedereen? Nou de Nederlandse buurman vanzelfsprekend, met de Duitsers staan wij nu op neutrale grondgebied. Ze zijn lid van de EU en NATO. Duitsers die op de weekeinde Enschede of een andere NL stad bezoeken, keren tegen de avond naar hun Heimat terug. Waarom zou een Nederlander dat smerige gevaarlijke boel van Allah en uit Afrika lief hebben? Ze zijn onze vijanden en een vijand kan men niet lief hebben. . Burgerlijke ongehoorzaamheid is op de plaats als de leiders van het land brengen – met opzet – het leven van hun onderdanen in gevaar.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Heel juist Thomasson.

   Like

  • Sjaak zegt:

   Sins 2001 zijn in Duitsland 7500 Duitsers van het arabische tapijtenvretervolk
   vermoord ! Evenzo zoveel erenmoorden onder hun eigen bevolking is aan de
   dagorde ! Ze brengen dood en verderf ! Het is alleen nog een vraag van tijd
   wanneer zich de volgende breivik een Massaker aanricht !
   Inmiddels zijn er tenminste een paar hondertduizenden die NOG met de vuist
   in de broek rondlopen ! De snelkookpan staat op barsten !

   Like

 11. Het wordt tijd dat illegalen weer behandeld worden als illegalen!Wat betekend:uitgeprocedeerd is uitzetten per omgaande!Maar wetten schijnen er alleen te zijn voor Nederlanders;de rest hoeft zich er niet aan te houden!Ik,dus,vanaf vandaag ook niet meer,als mij dat beter uitkomt!Iedereen is gelijk,toch?

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Yvonne van Cleef Illegalen, en zeker van het smerige soort dat Nederland nu overspoelt, moet men gewoon in een interneringskamp sluiten. ZE HEBBEN NIETS TE WILLEN. De eerste de beste gelegenheid moet worden benut om ze terug in hun zandbak of de jungle DUMPEN. OPGERUIMD STAAT NETJES.

   Like

 12. Fred zegt:

  Waarom zou je je aangesproken moeten voelen deze mensen te helpen? Dat ze toevallig hetzelfde DNA met je delen lijkt me geen goede reden. Per slot van rekening deel je ook 99% van je DNA met varkens, apen, en ratten. En tenslotte, vergeet vooral niet: if the shoe was on the other foot, zouden zij jou ook niet helpen. Wees daar maar van overtuigd.

  Like

 13. Thomasson zegt:

  @Fred Wie zegt dat zij dezelfde DNA hebben? Wat de varkens en apen betreft heb je volkomen gelijk.

  Like

 14. tijluylenspiegel zegt:

  Het artikel gelezen en daarna met open mond de reacties op “het Parool” gelezen, en wie schetst mijn verbazing, ook bij E.J.Bron zijn mensen met reacties van gelijke strekking of is Brabosh een van de vele bijnamen gebruikende trol die momenteel meerdere sites teistert?

  Like

 15. Thomasson zegt:

  Ik heb net gelezen dat kindermoord van ongelovigen in de naam van Allah is toegestaan in de Islam. https://ejbron.wordpress.com/2013/03/09/de-heilige-islamitische-jihad-als-kindermoord/
  Wij moeten onze regering, COA, IKV, Pax Christi en ander schorem op onze knieën danken dat wij mogen de islamitische moordenaars uit de boten welkom heten. Ze zijn een ware verrijking voor onze beschaving.

  Like

 16. luckybee zegt:

  Dat klopt de Islam wil geen democratie; maar de Sharia.

  Like

  • schimmmel zegt:

   Mee doen met een moddergevecht kan heel leuk zijn en het kan daarom ook zeker goed uit de hand lopen. Of je Links of rechts bent ……ga niet van het negatieve uit ——-ook niet altijd vanuit je verstand……. en sluit niet je gevoel altijd uit. Durf is te zeggen ………”maar aan de andere kant……”
   Wees kritisch en laat je niet in die leuzen altijd mee sleuren. Ik stem ook op de PVV en vind Geert iemand die echt zijn nek uit steekt . Er valt zeker kritiek te geven op mensen die hun nek uitsteken voor vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn . Toch zijn zij die dat doen ook een beetje Dappere mensen. Mensen die in ieder geval hun democratisch instrument van “Burgerlijke Ongehoorzaamheid” inzetten. Deze mensen zijn erg belangrijk in de samenleving.

   Like

   • Die “hulpverleners”zijn belangrijk,zegt u?Ja,om goed in de gaten te houden en straks mee af te rekenen:ze maken een heel land met zijn bevolking naar de knoppen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s