Professor Ourghi: geweld zit in de koran verankerd

Screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

“Het fenomeen van het geweld loopt als een rode draad door de hele geschiedenis van de vroege islam”, aldus de fundamentele these van de islamitische theoloog professor Abdel-Hakim Ourghi van de Pedagogische Hogeschool Freiburg. Deze werd door de oecumenische theologische arbeidskring Offenburg uitgenodigd in het kader van een serie voordrachten met als titel “Geweld in naam van God?”. De vroege geschiedenis heeft veel te maken met het heden van de islam, zegt Ourghi, want de extremisten beroepen zich op verzen van de koran uit de vroege islam, die hun oorsprong hebben in de 7de eeuw. Zo zou de profeet Mohammed juist in de laatste jaren van zijn heerschappij van 624 tot 632 militair geweld hebben gebruikt ten gunste van politieke belangen.

Daarbij ging het vooral om het behoud van de nog jonge religie na de verhuizing van Mohammed van Mekka naar Medina. Om in Mekka wonende christenen, Joden en andere religieaanhangers gedwongen te bekeren, zouden de mannen van Mohammed bewust geweld hebben toegepast, aldus Ourghi. Zo zou de koran bijvoorbeeld op meerdere plaatsen de verdrijving van en moord op leden van joodse stammen beschrijven, die zich niet tot de islam wilden bekeren. De daden van de profeet gelden voor alle moslims, en juist de extremisten legitimeren daarmee hun geweld in naam van de religie, zegt Ourghi.

Het geweld zou dus in de koran verankerd zitten. Dat zouden echter de in Europa wonende moslims vaak verzwijgen, aldus Ourghi. Zij zouden het geweld van de profeet verdringen ten gunste van de vreedzame boodschap die hij verbreid heeft. Daar zouden vooral politieke belangen achter zitten. Juist de islamitische koepelorganisaties zouden hun aandeel  leveren om de belangen van de regeringen in hun landen van herkomst te vertegenwoordigen en niet die van de hele geloofsgemeenschap.

(Passage uit een artikel in de “Badische Zeitung”)

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Islam, koran, Mohammed. Bookmark de permalink .

8 reacties op Professor Ourghi: geweld zit in de koran verankerd

 1. BertG. zegt:

  Wat doet een islamitische theoloog op een Pedagogische Hogeschool in Duitsland.
  Kan iemand mij dat even uitleggen.
  Een theoloog die iets met pedagogie doet, en dan nog een islamitische ook.
  Lekker verantwoord weer. Komt helemaal goed met die kinderen daar.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Oh, heeft-ie dan óók nog een vréédzame boodschap verbreid? Even denken, hoor…….
  Ach ja, natuurlijk: Zodra alles en iedereen neergeslagen was en onderworpen aan de islam, was het vrede…..
  Precies als met de ‘mir’ boodschap van Sovjet-Rusland; die konden het wel eens stiekem van Mohammed hebben afgekeken. Ha Ha!

  Like

 3. Driek zegt:

  De vroege geschiedenis heeft veel te maken met het heden van de islam, zegt Ourghi, want de extremisten beroepen zich op verzen van de koran uit de vroege islam, die hun oorsprong hebben in de 7de eeuw. Zo zou de profeet Mohammed juist in de laatste jaren van zijn heerschappij van 624 tot 632 militair geweld hebben gebruikt ten gunste van politieke belangen.

  Maar, tijdens het bewind van de derde kalief, Oethman (644-656) is de koran definitief vastgelegd door een redactieraad. De indeling van de huidige koran is in grote trekken gelijk aan de versie die door Oethman bekrachtigd is. En daarmee valt niets te marchanderen op straffe des doods. De Koran spreekt over de jaren voor Allah ’s boodschap aan Mohammed als de jaren der onwetendheid- wat zou behelzen dat het christendom, de godsdienst van Zarathoestra en het Jodendom niets te betekenen hebben.

  We kunnen er allerlei intelligente discussies over voeren, maar de islam is en blijft een verwerpelijke ideologie, en daar moeten we vanaf. De koran is de definitieve en onveranderlijke openbaring van de goddelijke wil en heft alle vroegere vastleggingen van openbaringen als het oude en nieuwe testament op.
  En als we daar niet vanaf komen, staat ons een helse wereld te wachten. Maar blijkbaar willen we dat. Gezien de voorkeur van al die politieke partijen voor de islam, maar liefst acht partijen, gaat deze wereld zijn ondergang tegemoet. Ik vind dat je op een gegeven moment uitgepraat bent over een onderwerp. Zojuist lees ik weer over aanslagen in Afghanistan, en weer doden en gewonden. Islam moet gewoon de wereld uit. En een andere oplossing is er niet.

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Vervang dat “vroege” eens rapido door “hele”.
  die “professor” doet braaf mee aan taqqiya.

  Like

 5. alidas1 zegt:

  Nou dat zegt Wilders al jaren.

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Er is helemaal geen vreedzame boodschap in het boekje van Abu Kassem. Er is nergens sprake van een morele wet, geen tien geboden, geen torah; alleen de opdracht tot moord, plundering, roverij, ingepakt in verdraaide fabeltjes uit de tijd dat Allat de grote krijgsgodin was.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Geef mensen op het ontwikkelingsniveau van iets boven de Neanderthaler een
  gewelddadige leer. Geef ze een bonus van 72 maagden… en ze maken elkaar en verder iedereen af!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Dat klopt in alle Medina predikkingen van Mohammed vind je alleen dood en verderf en geen genade.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s