Tegen Rusland: 1 miljard Amerikaanse dollar voor de bewapening van Oost-Europa

Screenshot_41
Een Amerikaanse generaal met een Oekraïense soldaat

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In de strijd tegen de zogenaamde “agressie” van Rusland in de Oekraïne, die bewijsbaar een NAVO-propagandaconstructie is, schuwt Washington geen kosten. Er moet bijna een miljard dollar in de Oost-Europese militaire infrastructuur gepompt worden.

Een groot deel van de financiële middelen, waarvoor het Amerikaanse Congres afgelopen december zijn toestemming had gegeven, moet in de militaire infrastructuur in de Baltische landen en de Oekraïne gestopt worden, de NAVO-zeestrijdkrachten in de Zwarte Zee versterken, militaire oefeningen financieren en wapendepots bevoorraden. Dit blijkt uit een bericht in het Amerikaanse tijdschrift “Stars and Stripes”.

Met het geld dient o.a. een zwaar gepantserde brigade voor Oost-Europa gefinancierd te worden evenals een eskadron F15-gevechtsvliegtuigen in Lakenheath (Engeland). De in totaal 985 miljoen dollar voor het “European Reassurance Initiative” vallen buiten het reguliere budget van het Pentagon en moeten dus bij de officiële militaire uitgaven worden opgeteld.

De toenemende militarisering van Oost-Europa als gevolg van het door de NAVO kunstmatig opgebouwde dispuut met Rusland met betrekking tot de crisis in de Oekraïne creëert echter een enorm politiek explosief potentieel. Het “kalmeringsinitiatief” wordt zo steeds duidelijker een “bewapeningsinitiatief”, die veeleer het oorlogsgevaar duidelijk groter maakt. Daartoe behoren ook de Amerikaanse troepen in de Oekraïne, die zogenaamd alleen het Oekraïense leger en de Oekraïense Nationale Garde zouden moeten trainen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Baltische landen, Hypocrisie, NAVO, Oost-Europa, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

36 reacties op Tegen Rusland: 1 miljard Amerikaanse dollar voor de bewapening van Oost-Europa

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik schaam me rot om deel uit maken van een beschaving die niets beters weet te doen dan te provoceren en een wig te drijven tussen Rusland en het westen. Ik ben er zeker van dat als het westen stopt met het uitbreiden naar het oosten er geen probleem is met Rusland.
  Het is net als met Israel, als de palestijnen stoppen met hun agressie is er vrede.
  Waarom moet het westen zijn discutabele normen opleggen aan anderen terwijl ze zelf barsten van de problemen?

  Like

 2. Pingback: Tegen Rusland: 1 miljard Amerikaanse dollar voor de bewapening van Oost-Europa |

 3. elisamad2013 zegt:

  De USA zouden zich moeten schamen ,om de allerarmsten in de USA te laten lijden om de sterke man uit te hangen!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Tot slot: Rutte spant MinBuZa Klimkin voor propagandakarretje
  Heeft u al net zulke woedende buikpijn over het zielloze cynisme van Mark, Ivo, Frans, Bert & Ard, of moeten we nog even doorgaan? Nog 1 ding dan: afgelopen donderdag was Pavlo Klimkin, MinBuZa van Oekraïne, te gast in de Tweede Kamer. Ook dat was ter voorbereiding op het debat van komende week. Wat er besproken is met de Commissie Buitenlandse Zaken, is geheim. Maar het lijkt er op dat Klimkin van het kabinet een opdracht meegekregen heeft: tegenover EenVandaag verklaart hij vandaag dat het Oekraïne “volledig onbekend” was dat er BUK-raketten in Oost-Oekraïne aanwezig waren. Die opmerking stinkt.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/alles_aan_mh17_stinkt.html

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Je moet wat om de petro dollar te redden.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Terwijl hun eigen bevolking massaal voedselbonnen nodig heeft om in leven te blijven !!!

  Like

 7. Jan zegt:

  zogenaamde “agressie” van Rusland:

  Het leven op de Krim is sinds de Russische annexatie goed. Wie het daar niet mee eens is, moet zwijgen of oprotten. Het nieuwe gezag duldt geen kritiek. Wie toch blijft én zijn mond opentrekt, speelt met zijn leven. Niet voor niets zijn Nederlander Jelle en zijn Oekraïense vrouw Catharina gevlucht.

  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International meldt in een onlangs verschenen rapport dat alleen al in de eerste maanden van de annexatie – nu ruim een jaar geleden – paramilitairen ten minste tien mensen hebben ontvoerd en mishandeld. Van zeven van hen is het lot nog altijd onbekend.

  Een 12-jarige jongen is het ziekenhuis in geslagen omdat hij met zijn mobieltje met zijn moeder belde en Krim-Tataars sprak.

  http://www.ad.nl/ad/nl/30326/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3958888/2015/04/16/Nederlander-en-Oekraiense-echtgenote-weggepest-uit-de-Krim.dhtml
  Zie ook: http://www.spiegel.de/politik/ausland/krim-amnesty-international-meldet-folter-und-entfuehrung-a-1024085.html

  Rusland levert wapens aan de terroristen in Oost-Oekraïne
  http://www.fr-online.de/ukraine/waffenlieferung-fuer-separatisten-merkel-will-aufklaerung-von-putin-,26429068,28144056.html

  Vorig jaar al:
  Russlands FSB begint met showproces tegen 37-jährige Oleg Senzow, filmregisseur, omdat hij terrorist is volgens Putin
  http://maidantranslations.com/2014/06/03/russlands-fsb-startet-den-ersten-krim-schauprozess/

  En dan zijn er natuurlijk de vermoorden van NH17 waarvoor Putin verantwoordelijk is en voor alle vermoorden als gevolg van de oorlog begonnen door Rusland en zijn terroristische organisaties uit o.a. Tsjetsjenië

  Misschien overbodig om te zeggen maar ik zeg het toch: Marco Maier is een vies, eng putinvriendje, een kontkruiper, net als iedere socialist.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Links nagelezen.
   Ach, ach, wat een gewèldig bewind toch, dat van de Russen!
   Om je léven voor te geven, zogezegd! (sarcasme modus uit.)

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Russian President Vladimir Putin warned Israel to not sell weapons to the Ukraine.

    Putin said that the Israeli weapons in the Ukraine would raise the overall death toll, but in the end Russia would still win. He called any potential new sales “counterproductive”.

    Last week, after Russia said it would remove the ban on the sale of the S300 surface-to-air missiles to Iran, PM Netanyahu reportedly called Putin to strongly express his concerns.

    The S300 missile system is potentially capable of taking down Israeli or US planes attacking Iran’s nuclear facilities. An option Israel is weighing as a means to stop Iran from acquiring nuclear weapons.

    Russia had previously cancelled a sale of the S300 missile system to Syria at Israel’s request, but the sale to Iran is far larger, and more important deal for Russia to ultimately give up on.

    Israel has reportedly sold weapons to the Ukraine in the past, but stopped after a similar Russian request.

    On Saturday, the Iranians displayed their supposed home-grown version of the S300, which they call the S373. But there’s very little chance they’ve developed anything equivalent.

    Like

  • beatsme zegt:

   Ach, er zitten wat islamitische Tartaren daar op de Krim. Die hebben wat van hun vrijheid in moeten leveren, want die Russen controleren die moskeen. Daar zijn die Tartaren woest over, want dan betreedt je heilige grond. Ook pogen ze de boel op te stoken.
   Dat zag je na Maidan in de Oekraine ook. Er werd maar opgeroepen tot inzet van VS/EU legers, die moesten komen helpen. Want die Rus en “de terroristen” in het Oosten van de Oekraine zouden het westen gaan aanvallen.

   Jan, bedaar man. Trouwens, een vraagje, als je moet kiezen. Heb je liever 1 miljoen christelijke Russen naast je wonen of 1 miljoen radicale sharia Saud?

   Like

   • BertG. zegt:

    Trouwens, een vraagje, woon je liever tussen de eskimo’s of tussen de ijsberen.
    Is net zo’n vraag. Moet je dan kiezen ergens tussen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja. Althans: Er zitten hier verschillende mensen, die er zowat op stáán dat je kiest.
    Trouwens, niet dat het wezenlijk wat uitmaakt, maar wie zegt er eigenlijk, dat die Russen christelijk zijn?
    Omdat het Russische beleid inderdaad de islam weert, zouden de Russen automatisch christelijk zijn? Nog al zwart-wit lijkt me.

    Like

   • Jan zegt:

    Ik vind zo’n Arabische schone wel wat hebben: gitzwart haar, bruine ogen grote borsten, brede heupen en niet te vergeten tantrische seks. Die vindt je niet in Siberië.

    Arabistan:

    Siberië:

    Like

   • BertG. zegt:

    Jan, tegen de tijd dat jouw Arabische schoonheid rond de 35 – 40 is, ziet ze er net zo uit als die vrouw uit Siberië na 5 kotters.
    Zelfs de kleding is dan vrijwel gelijk met enkel wat minder kleur, zwart is dan nog het enigste wat ze mag dragen.

    Like

 8. wouteenhoorn zegt:

  Ach, een ding is zeker. Het wordt steeds duidelijker wat die oorlogszuchtige Amerikanen van plan zijn. Eens zal de overgrote meerderheid dit toch wel gaan inzien. Exclusief ons Parlementje dat de ketenen met de USA niet snel zal gaan verbreken.

  Like

 9. windwens zegt:

  Waant mevr. Clinton zich nu al president? Die ten slotte al veel corrupt geld heeft op geslorpt in het verleden van uit de Oekraïne.
  Is dit een een tweetje met Obama de Rusland haat zal zij wel voortzetten dit lijkt toch wel erg op een stunt die ook ter voorbereiding is om als nog Rusland in een oorlog te dwingen.
  Net als de oproepen van allerlei militairen voor grote oefeningen in Texas en Utah.
  Hopen dat de stemmers deze bosheks niet gaan kiezen, want dat betekent nog meer ellende dan we nu al hebben.

  Like

  • Jan zegt:

   Hillary leeft op een andere planeet. Zij meent dat de bevolking haar wil als presidente maar zij wordt slechts door de pers gehypt. Zij toert met een bakbeest van een auto door de staten maar spreekt niemand. Vorige week was het een dag zo erg dat 0,0 kwam en dus werd een foto in een café in scene gezet met als leugentekst dat zij een gesprek had met de gewone burger.
   http://www.breitbart.com/big-government/2015/04/16/hillary-clinton-staffers-drove-ordinary-americans-to-photo-op/

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Toen ze zich de eerste keer kandidaat had gesteld voor de presidentsverkiezingen las ik ergens: “Hillary is zo ’n kandidaat, waar je een aantal keer aarzelend omheen loopt, je afweging maakt en tenslotte besluit: Toch maar niet.” En zó is het precies.
    Ze heeft de helft van de tijd niet door, hoe ze ècht overkomt bij het grote publiek of hoe ze dat zou kunnen verbeteren. Voor één keer geef ik toe, Jan, dat mannen dat over het algemeen beter in de hand hebben.

    Like

 10. peterselie1 zegt:

  Oekraïense rekruten vluchten massaal naar buitenland

  Przemysl/Rostov aan de Don – De Oekraïense president Petro Porosjenko wil 104.000 vers gerekruteerde soldaten de strijd in Oost-Oekraïne in sturen. Het is de vierde mobilisatiegolf. Voor april en juni staan nog verdere mobilisatiegolven op de agenda. Mannen tussen de 18 en de 60, met slechts weinig uitzonderingen, worden onder de wapenen geroepen. Wanneer de militaire politie echter aan de deur komt om de dienstplichtigen op te halen, zijn deze dikwijls in geen velden of wegen te bekennen. >>> http://www.novini.nl/oekraiense-rekruten-vluchten-massaal-naar-buitenland/

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  Oekraïne, corrupte journalistiek en Atlantisch geloof

  Karel van Wolferen, voormalig correspondent van de Nederlandse krant NRC Handelsblad, is verontrust over de escalerende crisis in Oekraïne en de kritiekloze journalistiek in Europa, die zich volledig laat leiden door een blinde verbondenheid met de VS. De huidige escalatie door de NAVO kan volgens hem tot een oorlog leiden.

  De EU wordt niet langer geleid door politici met een elementaire kennis van geschiedenis, een nuchter overzicht van de werkelijkheid in de wereld of zelfs maar gezond verstand en een gevoel van verbondenheid met de langetermijnbelangen die ze dienen. Als daar nog bewijs moest voor worden gevonden, dat is dat nu geleverd met de sancties die ze vorige week hebben overeengekomen, om Rusland te bestraffen. >>> http://www.novini.nl/oekraine-corrupte-journalistiek-en-atlantisch-geloof/

  Like

 12. Jaantje zegt:

  Dit topic is een herhaling van het idem topic van verleden week.
  Eigenlijk niet de moeite waard op te reageren.
  Maar de bij getoonde foto daar wil ik wel op reageren.
  Als je zo graag foto’s bij een topic wil plaatsen prima maar doe dan een juiste en niet steeds van 2 Amerikanen onder het mom dat 1 ervan een Oekraïense is.
  Zijn beiden gewoon Amerikanen.

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Officïele dodenlijst circuleert in Oekraïne

  In Oekraïne circuleert, met instemming van regeringsvertegenwoordigers, een hitlist met duizenden ‘volksvijanden’, die publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. Twee van die ‘vijanden van de staat’, die op de lijst figureerden, werden de afgelopen week vermoord.

  De sinistere website met daarop, onder de kop ‘Vagevuur’, de namen, adressen, foto’s en telefoonnummers van zo’n 9000 pro-Russische ‘verdachten’ ging vandaag offline nadat critici op social media hun volgers opmerkzaam maakten op het bestaan van de ‘dodenlijst’’ >>> http://nieuws.thepostonline.nl/2015/04/18/officiele-dodenlijst-circuleert-oekraine/

  Like

  • Jaantje zegt:

   Dat zijn Oekraïners …wie zit erachter?
   Wie is wie in de nieuwe regering van Oekraïne? | DeWereldMorgen.be

   Bron / origineel: http://www.dewereldmorgen.be (102x geklikt)
   Wie is wie in de nieuwe regering van Oekraïne?

   Op het eerste zicht heeft de conservatieve Vaderlandpartij van eerste minister Jatsjenjoek de overhand in de nieuwe Oekraïense regeringscoalitie en spelen de extreem-rechtse partijen slechts een secundaire rol. Er blijken echter heel wat minder zichtbare maar niet minder belangrijke sleutelposities in handen te zijn van deze politieke krachten.
   Lode Vanoost

   dinsdag 4 maart 2014

   Geliked door 1 persoon

 14. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DE VN wordt steeds meer gevaarlijker! Dit is de meest duidelijke uitlokking tot een derde Wereldoorlog ooit!

  Like

 15. luckybee zegt:

  Als wij een beetje op tijd speelt dan kan in Zuid Russland iets gebeuren waar wij tamelijk blij mee zullen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s