“Zweden heeft niet de intentie de islam ooit te bekritiseren”

Screenshot_13

De Zweedse minister-president Stefan Löfven – bloemen voor Saoedi-Arabië in de vorm van islam-conforme concessies?

(Vertaling: E.J. Bron)

Om Saoedi-Arabië te sussen, benadrukt de Zweedse minister-president dat zijn land niet de intentie heeft de islam ooit te bekritiseren. De Zweedse minister van Cultuur en Democratie, de Groene Alice Bah Kuhnke, beloofde een “nationale strategie tegen ´islamofobie´” in te voeren om daarmee een einde te maken aan alle vormen van kritiek op de islam of de massa-immigratie.

Aan deze politieke knieval waren ruzies voorafgegaan. De Zweedse sociaaldemocratische minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, zou in Cairo als eregast bij de bijeenkomst van de Arabische Liga de openingsspeech houden. Zweden was tot nu toe het lievelingskindje van de islamitische wereld, want het socialistische land erkende zonder ruggespraak te houden met de EU-partners in oktober vorig jaar officieel de staat “Palestina”.

Wallström kreeg echter zonder omwegen een spreekverbod, omdat de politica in haar toespraak Saoedi-Arabië wilde berispen vanwege de afwezigheid van mensenrechten en democratische waarden. Dit werd door de wahabitische woestijnstaat opgevat als inmenging in interne aangelegenheden. Daarna zegde de Zweedse regering een al tien jaar lang lopend akkoord betreffende samenwerking in bewapening met Saoedi-Arabië op. Daarop ontbrandde in Zweden een storm van kritiek, omdat de politica “Zweden´s naam als handels- en samenwerkingspartner” op het spel gezet zou hebben.

Islam heeft “grote bijdrage aan de menselijke beschaving geleverd”

Zoals de internetsite van de denktank Gatestone Institute in een artikel van de islamcritici Lars Hedegaard en Ingrid Carlqvist, beide voorzitters van de International Free Press Society, opmerkt, zou niet duidelijk zijn wat de Saoedische koning Salman ertoe bewogen zou hebben de diplomatieke betrekkingen met Zweden weer op te nemen. Bekend zou zijn dat de beide politici Wallström en Löfven heel snel benadrukten dat het noch hun intentie zou zijn geweest de islam te beledigen, omdat deze, zoals ze nu beweren, een “grote bijdrage aan de menselijke beschaving zou hebben geleverd”, noch het Saoedische koninkrijk. Bovendien zouden er drie, als geheim te classificeren brieven met onbekende inhoud naar het Saoedische koningshuis zijn verzonden. Wallström en Löfven hebben herhaaldelijk benadrukt dat deze brieven geen verontschuldiging zouden bevatten.

Maar precies als zodanig moeten de brieven op de woestijnkoningen zijn overgekomen. De Zweedse krant “Expressen” citeert de ingewikkeld geformuleerde verklaring van de sociaaldemocratische Zweedse minister-president voor de nu ingetreden Saoedische zachtaardigheid met de woorden: “Wij hebben [de Saoedi´s] verklaard dat we het betreuren indien er iets zo zou bestaan dat werd waargenomen alsof wij de islam bekritiseerd zouden hebben, wat we nooit hebben gedaan.” De minister-president voegde er aan toe dat Zweden niet de intentie zou hebben om ooit de islam te bekritiseren. “Wij hebben het grootste respect voor de islam als religie.”

Zweden zou nog steeds voor mensenrechten opkomen, aldus de uitleg van de Zweedse politicus. Men zou bovendien graag de samenwerking met Saoedi-Arabië onderhouden.

“Nationale strategie tegen islamofobie”

De schrijvers Carlqvist en Hedegaard speculeren welke concessies Zweden gedaan zou kunnen hebben aan het van olie druipende Saoedi-Arabië om de verstoorde betrekkingen te normaliseren. In 2017 is Zweden kandidaat voor een plaats in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN). In de VN is de Arabische Liga met 22 leden wel degelijk in staat om de Zweedse kandidatuur tegen te houden.

Er werd opgevoerd dat het begrijpelijk zou zijn dat het Saoedi-Arabië vrij zou staan om te zeggen dat Zweden zich verontschuldigd zou hebben, evenals het Zweden vrij zou staan om te zeggen dat het dit niet gedaan zou hebben. Zweden zou nog steeds kunnen beweren een voorvechter voor mensenrechten in het algemeen te zijn, maar tegelijkertijd beloven de kritiek op mensenrechtenschendingen in islamitische landen af te zwakken. Daarmee zal Zweden nooit meer de praktijken van de sharia bekritiseren en zulke praktijken ook nooit met de islam in verband brengen. De schrijvers denken dat Zweden er zelfs mee zou kunnen hebben ingestemd om de zaak van de islam in het eigen land te bespoedigen door te beloven nieuwe mega-moskeeën op te richten en de invloed van plaatselijke imams te versterken en uit te breiden.

De concessie om in Zweden nog meer moskeeën te bouwen, zou daarna door de Zweedse minister van Cultuur en Democratie, Alice Bah Kuhnke, wel eens snel in de praktijk kunnen worden omgezet. De Groene Bah Kuhnke had begin februari volgens de Zweedse krant “Dagens Nyheter” beloofd een “nationale strategie tegen islamofobie” in te voeren. Alle kritiek op de islam en de massa-immigratie wordt in Zweden “islamofobie” genoemd.

Zweden een verloren, want geïslamiseerd land

De welvaartsstaat Zweden geldt inmiddels als het meest geïslamiseerde westerse land. De Zweden staan in toenemende mate kritisch tegenover de ongebreidelde immigratie. Hoe heilloos de Zweedse migratiepolitiek inmiddels uit de hand gelopen is, tonen de zware onlusten in Stockholm en Malmö, waarbij vooral jonge immigranten uit islamitische landen dagenlang straatgevechten voerden met de politie.

Ooit het met afstand meest veilige land, de geweldsmisdrijven in Zweden zijn met 300% gestegen. Zoals het Gatestone Institute bewijst, zijn de verkrachtingen met 1472% (!) toegenomen, echter zonder de herkomst van de verkrachters te noemen of te thematiseren. Zweden staat inmiddels op de tweede plaats van de landen met het grootste aantal verkrachtingen en wordt alleen nog maar overtroffen door het in zuidelijk Afrika gelegen Lesotho.

Het toenemende antisemitisme uit de islamitische gemeenschap in Zweden, dat een groot deel van de joodse burgers uit Malmö ertoe bewogen heeft de stad te verlaten, is nog een signaal voor het feit in welke omvang de liberale migratiepolitiek van het voorbeeldland is mislukt.

Bron:
www.blu-news.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, oliebelangen, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Zweden heeft niet de intentie de islam ooit te bekritiseren”

 1. BertG. zegt:

  Volgens mij zijn ze daar helemaal niet zo blij met een bloemetje.
  Reden genoeg om weer opnieuw beledigt te zijn, zeker als je ze een bos rozen aanbiedt.
  Kom je nou met blaadje met een hoofd erop van een Zweed, dan is dat weer andere koek natuurlijk, dan hebben ze een beetje door dat je het begrepen heeft als Zweed.
  Iets anders zal niet geaccepteerd worden daar.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  De Zweden zijn gek geworden, om zo in je eigen vlees te snijden moet je je eigen burger wel heel erg verachten! Arm Zweden wat ik zelf kende als een vrij en trots land maar dat is lang geleden en dat alles d.m.v. de linkse broeders en zusters, Bah!

  Like

 3. Driek zegt:

  Bekend zou zijn dat de beide politici Wallström en Löfven heel snel benadrukten dat het noch hun intentie zou zijn geweest de islam te beledigen, omdat deze, zoals ze nu beweren, een “grote bijdrage aan de menselijke beschaving zou hebben geleverd”,

  Nu, van enige bijdrage aan de menselijke beschaving door de islam, heb ik nog niets gemerkt, de dagelijkse berichten over aanslagen, onthoofdingen en andere gewelddaden, nemen alleen maar toe, maar er valt niet meer tegenop te argumenteren. Want wat moet je daar nou mee, een politici die de islam een bijdrage vindt aan de beschaving? Hebben die lui poep in hun ogen? De grootste imbeciel kan toch zien wat voor een gewelddadig rot volk het is. Ik weet het niet, ergens is er in de hoofden van die politici iets mis gegaan. Maar dat geldt ook voor de meeste burgers die steeds maar op pro – islam partijen blijven stemmen. Als een hardnekkig virus waart de islam de wereld over, en het lijkt wel alsof iedereen daar mee besmet raakt. Er zal straks wel een wet worden uitgevaardigd waarin wordt vastgelegd dat wij geen kritiek mogen hebben op de islam.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Driek 18 april 2015 om 15:18

   “Ik weet het niet, ergens is er in de hoofden van die politici iets mis gegaan. Maar dat geldt ook voor de meeste burgers die steeds maar op pro – islam partijen blijven stemmen.”

   De politici weten heel goed wat er aan de hand is, maar zij hebben volkomen maling aan ons. De volgelingen van de ‘Gutmenschliche’ politici, hun volgzame kudde stemvee, zijn echter zo dom als haverstro.

   De gevaren op een rijtje; het grootste gevaar op nummer 1:
   1. de volgelingen van de ‘socialistische’ politici
   2. de ‘socialistische’ politici zelf
   3. de islam

   Like

 4. Kraftavilqa zegt:

  Helemaal van Leipum zijn ze die Zweden (een “nationale strategie tegen islamofobie” … Alle kritiek op de islam en de massa-immigratie wordt in Zweden “islamofobie” genoemd) maar naar ik vrees binnenkort ook in dit theater, Geert Wilders wordt tenslotte ook al vervolgd voor het benoemen van de feiten (feiten en de waarheid mits onwelgevallig zullen ongetwijfeld eveneens onder islomofobie gaan vallen, oekaze vanuit Brussel valt te voorzien).

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Als ik een Zweed was dan wist ik het wel…Ik zou de wapens opnemen tegen deze fascistische partijen en partijtjes..

  Like

 6. Het is gewoon walgelijk, misselijk makend, stuitend en diep triest om te zien hoe een land als Zweden door de socialisten wordt uitgeleverd als eerste landingsplaats voor alle koranliefhebbers, die vinden dat het vrije westen een opknapbeurt nodig heeft. Waar is mijn kotsbakje?

  Like

 7. chris2 zegt:

  Zo diep en diep triest. Maar het ergste is dat niemand in het westen leert van dit uit de han glopen islam knuffelen… Ook Nederland niet.
  Maar ja, wat wil je ook als alle nare feiten de msm niet halen…
  Het is niet op TV, dus het bestaat niet.
  Om hopeloos van te worden.

  Like

 8. Cathja zegt:

  De Zweedse overheid stevent heel bewust af op een totale islamisering van dat land. Als ze geen kritiek dulden op de islam, is dat een overduidelijk signaal dat men de weg plaveit voor de moslims!

  Een verloren westers land. Jammer voor de Zweden die wél in de gaten hebben hoe hun land totaal naar de Filistijnen gaat, maar die zich niet mogen beklagen. Van democratie is dus al lang geen sprake meer. Die zalvende woorden over de islam als ‘vredelievende godsdienst’ maakt mij misselijk! Zijn die Zweden echt zó achterlijk dat ze niet door hebben hoe de hele wereld zucht onder de misdaden die in naam van allah en zijn zogenaamde profeet begaan worden door (extreme) moslims? Wie gelooft er vandaag nog in een ‘vredelievende godsdienst?

  Ik hoop dat alle politici die bewust dit uiterst linkse beleid actief gesteund hebben, dagelijks mogen genieten van de vele misdrijven, verkrachtingen, brandstichtingen en noem maar op. Ze wisten ervan, ze hebben er niets tegen gedaan, dus dan is dit wat ze zo graag wilden. Zweden staat op de tweede plaats als het gaat om gewelddadigheden! Daar kunnen ze dan ‘trots’ op zijn!

  Ik zou zeggen: “tel je zegeningen, tel ze één voor één”.

  Like

 9. Ego non solus zegt:

  Binnen enkele jaren is dit probleem Zweden volledig boven het hoofd gegroeid. Ze roepen dan help naar “Europa”. En Europa, dol op problemen die alleen door Brussel kunnen worden opgelost, gaat helpen. Westerse landen krijgen verplichte quota voor opnemen van de nieuwe Zweedse burgers. Nee zeggen kan niet, want alle zeggenschap is aan Brussel weggegeven.
  Nadat onze pensioenen, banen (TTIP) zijn afgepakt worden dan ook onze woningen afgepakt en is de islamitische heilstaat weer een stapje dichterbij.

  Like

 10. Pingback: “Zweden heeft niet de intentie de islam ooit te bekritiseren” |

 11. Wachteres zegt:

  Als het de politici te heet onder de voeten wordt, zullen zij de eersten zijn die maken dat ze wegkomen @ Cathja

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  Over alle berichtgeving, die in dit verband over Zweden verschijnt, kan ik persoonlijk alleen nog maar mijn hoofd schudden: Ik heb er geen woorden meer voor…….
  Maar één ding wil ik er wel over kwijt: Hoezeer de situatie in ons eigen land op dit moment ook mag verslechteren, zoals in Zweden wordt het hier niet; daar geloof ik nog steeds niets van.
  Alle pessimistische voorspellingen, die hier de ronde doen ten spijt, maar dàt wil er bij mij niet in.
  En dan hoor ik verschillende mensen hier al vragen: Hoezó dan niet?
  En dan antwoord ik: Er zit misschien véél in de Nederlandse aard…..Maar wat híer tentoongespreid wordt, zit er niet in.
  Het is inderdaad meer die kant opgeschoven dan we 15 jaar geleden hadden kunnen voorspellen, maar zó erg als daar…..Neen.
  Het mag dan waar zijn, zoals bijvoorbeeld Kraftavilqa aanhaalt, dat ook Wilders -weer- vervolgd dreigt te worden, maar bedenkt U dan wel, dat de Zweden niet eens een vergelijkbare politicus hèbben om te vervolgen….en die misschien wel nooit zúllen hebben.
  Bedenk ook, dat er in Zweden intussen al meerdere krankzinnige vonnissen gevàllen zijn, waarover wij Nederlanders alleen maar naar ons hoofd kunnen wijzen -zoals met die posters plakkende 85-jarige.
  Bedenk, om maar eens een ander land als krankzinnig voorbeeld te noemen, dat wat Groot-Brittannië met haar moslims -onder andere Choudary- beleeft, wij toch nog ècht niet beleefd hebben.
  Bedenk, dat ook óns asielzoekersbeleid weliswaar de spuigaten uitloopt, maar toch nog niet zo buitenproportioneel als dat van Duitsland, waar ze al over gedwongen huisvesting beginnen.
  Daar hebben ze het hier nog niet over. En eens te meer geloof ik, dat het ook niet zo ver hoeft te komen…..als we maar de vinger aan de pols houden en doorgaan, waar we mee bezig zijn.
  Als het hier zo was als in Zweden, of zelfs als in Duitsland, dan denk ik, dat er hier inmiddels wèl een ‘Pegida’ van de grond gekomen was.
  Vroeg of laat komt die er nog wel. Maar zoals in ZWEDEN…..Nee, ik geloof er niets van, dat het
  hier zó wordt.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Grotere links geïndoctrineerde dan de Zweden bestaan er volgens mij niet, behalve misschien een paar PvdA-ers.

  Like

 14. oud-marinier zegt:

  Compleet geschift die Zweden. Helemaal de weg kwijt .

  Like

 15. wouteenhoorn zegt:

  Vrouw Geissler ik denk dat U te optimitisch ben. H

  Like

 16. wouteenhoorn zegt:

  Had U tien jaar gelden durven denken dat het zo in Zweden zou gaan aflopen? Ik ben bang dat we het gewoon gaan verliezen. Hoop dat U gelijk heeft hoor.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tien jaar geleden? Als ik me er toen even in verdiept had heus wel, denk ik:
   Vergeet U niet, dat Zweden al zo”n 40, 45 jaar lang bepaalde, vreemde trekjes hééft, dingen, die wij in Nederland altijd tóch iets anders aangepakt hebben: Dat eeuwige, socialistische systeem met ‘verzorging van de wieg tot het graf,’ wat dan wèl met zich meebracht, dat àlle volwassenen fulltime moesten werken en de kinderen fulltime in de opvang deed belanden, waar ze werden opgevoed door idealistische leerkrachten, die door de staat waren aangesteld en…..moet ik nog verder gaan? Wat kregen die kinderen ècht van thuis mee, als je het met Nederland vergelijkt? Ook in Bergman-films als “Scenes uit een huwelijk” zag je dat, dat die kinderen er, op z’n links, maar zo ’n beetje bij hingen. Werd in de Zweedse samenleving toen al zeker gewoon gevonden. En het overmatige begrip voor buitenlanders werd toen ook al in verschillende jeugdseries tentoon gespreid. De Zweedse jeugd kreeg een open opvoeding, kan niet anders zeggen, maar wel heel naïef volgens de boodschap, dat de hele wereld lief en aardig was. Dat leefde hier ook wel enigszins, maar lang niet zo nadrukkelijk als in Zweden.
   Dus, nee, hoe langer ik er over nadenk, des te minder verbaas ik me er over,dat het uitgerekend in Zweden zo gegaan is. En ik zie tegelijkertijd, dat Nederland op bepaalde punten gewoon ànders is. Tóch wel.

   Like

   • wouteenhoorn zegt:

    Oké ik maak er vijftig jaar van.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa. Ik geef je helemaal gelijk. Het zal in Nederland nóóit zo worden als in dat achterlijke totaal verloren Zweden. Daar zijn we véél te nuchter en te kritisch voor.
    Elke Nederlander is op zich ’n politieke partij, dat weten we. Daarom is de oplossing voor het Drama-Zweden te vinden in de identiteit van de Zweden zèlf.
    Overigens laat Zweden ons ‘precies zien hoe het wordt als ’n westers land islamiseert.
    Zoals het daar gaat gaat het nergens in Europa. En… Het zal nòg véél verder gaan.
    Ik volg Zweden met veel belangstelling. De harde islam-werkelijkheid zal daar nog groteskere proporties aannemen. Ik ben benieuwd of daar dan eindelijk de bom nog zal gaan barsten of ?!…

    Like

 17. windwens zegt:

  Ik hoor steeds meer pessimisme en soms ook berusting er zal toch enig verzet moeten komen anders zijn we net als de neerslachtige Zweden reddeloos verloren. Er zit totaal geen pit meer in dat volk. Ondanks alles geef ik er in Zweden ook het door geslagen feminisme daar toch ook de schuld van. De mannen zijn daar drukker bezig met het verluieren van de kinderen dan enige aandacht aan de politieke structuur, tevens is het zo groot land dat je elkaar makkelijk kan ontlopen.
  Dat is hier toch wel even anders, wij zitten als samenleving zo dicht op elkaar gepakt, dat de vlam hier eerder in de pan zal schieten dan in Zweden. Zelfs de goochelaars in Den Haag zijn zich hier ook wel van bewust.

  Like

  • hendrikush zegt:

   We konden het grootste islamitische land ter wereld, Indonesië, besturen; op Atjeh na dan. Met de ervaring van het KNIL nog in ons land moet dan nu ook in eigen land lukken.

   Like

 18. Frederik J zegt:

  Misschien kan Zweden op den duur dienen als westers voorbeeld land hoe het fout kan lopen met ongebreidelde islamisering. Hopelijk gaan er bij onze bestuurders dan wat ogen open.

  Like

 19. Jan zegt:

  Gevaarlijkste ISIS-leiders zijn afkomstig uit Zweden

  President Bashar al-Assad has thanked Sweden for taking in record numbers of refugees during the war, but warned about a growing danger from ‘Scandinavian’ Islamist extremists in his country.
  Syria’s President made the claims in a video interview in English with Sweden’s tabloid newspaper Expressen.

  “The most dangerous leaders of Daesh and Isis in our region are Scandinavian…that’s what we have as information,” he said…

  http://www.thelocal.se/20150417/syria-says-scandinavian-isis-leaders-most-dangerous

  Like

 20. dgneree zegt:

  Zweden, de eerste Europese dhimmi-staat.
  Laffe politici betekenen het einde van een land. Waar hebben de zweden dat aan verdiend?

  Like

 21. luckybee zegt:

  Dat moeten ze zelf weten wat ze doen, wie niets weten wil moet het maar voelen.

  Like

 22. Jan zegt:

  Ex-moslim Mona Walter: “Pas in Zweden kwam ik er achter wat voor afschuwelijk boek de koran is”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s