Gepensioneerde bestraft: € 100,- boete voor het zeggen van “neger”

Screenshot_47

(Door: Janina – Vertaling: E.J. Bron)

Een 78-jarige gepensioneerde vrouw werd tot een geldboete van € 100,- veroordeeld vanwege deze uitspraak tegen een 11-jarige: “Neger, je staat in de weg, ga eens naar je land terug!” Wat was er gebeurd?

De gepensioneerde reed op haar fiets in Bramfeld (Bremen) toen een zwarte jongen haar de weg versperde op het fietspad. Ze belde, zodat hij aan de kant zou gaan, maar de jongen zei: “Snol, wat wil je van me?”, wat voor een woordenwisseling tussen de twee zorgde.

Een oudere vrouw beledigen als “snol” is geen probleem, maar wat écht niet kan, is het woord “neger” zeggen, wat vertaald uit het Latijn “zwarte/zwart” betekent.

Een 13-jarige vriend bevestigde de getuigenverklaring van de 11-jarige, maar wat hij niet bevestigde, waren de zogenaamde oorvijgen voor zijn vriend. Die had hij er vermoedelijk zelf bij bedacht.

Over het incident bericht MOPO.de.

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: Janina

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

52 reacties op Gepensioneerde bestraft: € 100,- boete voor het zeggen van “neger”

 1. pieter zegt:

  hier op dorp hebben we sinds kort ook multiculturele verrijking. De dorpsschool dicht en alle kinderen een dorpje verderop erbij geschoven. Op zich geen drama, ik snap dat een Grundschule niet rendabel is met 3 klassen.
  De gemeente heeft het oude gebouw een herbestemming gegeven: 3 asielzoekerfamilies.
  Alles erop en eraan, inclusief hoofddoekies enzo.

  De dorpskinderen hier gebruiken het schoolplein al een eeuwigheid als speeltuin, een gammel klimrek, een vage schommel, wat bomen om in te klimmen en een levensecht verroest voetbaldoel!
  Maar ja… het schoolplein hoort bij de school, dus nu bij de euh.. woonruimtes…
  De pappa´s willen niet meer dat er kinderen in hun tuin spelen maar de kindjes hier hebben daar keurig schijt aan.

  Morgen mag mn stiefzoontje zn fiets bij de fietsenmaker brengen wegens compleet in elkaar getrapt. Pölizei mag er niets van zeggen en gaf het advies dat als de dorpskinderen zonodig bij een ander in de tuin willen spelen, ze beter geen fietsen mee kunnen nemen, want het was niet de eerste fiets die de jihad niet overleefd heeft…

  Like

  • BertG. zegt:

   Echt solidair zijn ze daar dan niet bij jou op het dorp dat ze steeds weer toelaten dat er fietsen in elkaar getrapt worden door 3 families.
   Dat moeten dan wel 3 hele grote families zijn willen al die huisvaders daar, zonder te mokken, steeds weer opnieuw al die fietsjes willen weg brengen naar de fietsenmaker.
   En nu? Alle fietsjes maar in de schuur laten staan, om het niet uit te lokken?
   Ik dacht dat saamhorigheid nog een beetje bestond binnen zo’n dorp gemeenschap, of zoals jij het noemt, hier op dorp.

   Like

  • jantjeuitnl zegt:

   Hopelijk gaan er nu wat meer dorpelingen ook PVV stemmen.
   Volgens mij deed men buiten de grote steden daar nog niet zo aan omdat ze de problemen niet kenden. “Gelukkig” zorgt de overheid ervoor dat de problemen uit de grote stad nu ook naar de dorpen overwaait.

   Like

  • Jullie worden steeds zieker behandeld.Een neger is een neger,dat is een aanduiding van ras,… maar omaatje is GÈÈN snol.Stomme politiek incorrecten!!

   Like

   • Mijn buurman is zwart en word NEGRON genoemd, zo ook mijn vrouw die noemen sommige kennissen NEGRA,zo ook miin twee zwarte honden,Hier in Brasil normaal.Doe toch eens gewoon daar in de EUSS. Steeds blijer hier in Brasil te wonen.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Ik zou deze mevrouw aanraden de boete niet te betalen. Niet zij begon de woordenwisseling, maar de jongen. De manier waarop hij deze mevrouw aansprak getuigde van pure minachting voor de oude dame! Logisch dat ze daarna zei wat ze heeft gezegd. Die immigranten beginnen trouwens op steeds jongere leeftijd het bloed onder je nagels vandaan te halen.
  Door de oude mevrouw de weg te versperren, lokte hij zelf deze woordenwisseling uit.
  Schandalig dat ze € 100,– boete opgelegd heeft gekregen.
  Ik betaalde NIET!

  Like

  • hannah zegt:

   Niet betalen is geen optie. Binnen een mum van tijd is de boete verdubbeld en daarna naar de deurwaarder. Dat kan oplopen tot honderden euros in korte tijd en reken maar dat je verantwoordelijk gehouden blijft voor de opgelegde kosten.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hannah. Ik ben het niet met je redenatie eens. Een boete niet willen betalen lijdt altijd tot gevangenisstraf en niet direct tot verhoging van kosten, of dit zou uitdrukkelijk in het vonnis vermeld moeten zijn. Bovendien kan mevrouw bezwaar aantekenen tegen het vonnis. We spreken hier over Duitse wantoestanden maar toch is zij niet kansloos.
    De getuige beweerde dat mevrouw had geslagen. Gezien de leeftijd van mevrouw is deze bewering in belangrijke mate aan twijfel onderhevig. Het feit dat er twijfel bestaat aan de getuigenis van de jongen zal dit automatisch tot twijfel leiden inzake de door getuigen ‘zogenaamde’ verdere uitspraken van mevrouw. Bij twijfel aan een getuigenis is de kans zeer wel aanwezig dat de zaak zal worden geseponeerd… als de zaak wordt voortgezet.
    Per slot zijn ze niet helemaal van de pot gerukt in Duitsland. Deze zaak is voor heel veel mensen uit zijn verband getrokken.
    In het politiek-correct Duitsland kan deze kritieke uitspraak van deze rechter ook averechts werken. Hier zal men zeker rekening mee houden als mevrouw de zaak hogerop zal zoeken.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Dat ze het bloed onder je nagels vandaan halen, komt door de fijne wetgeving, de regering, de politici en de gore landverraders , ze weten zich onder alle omstandigheden beschermt, blank zijn en autochtoon werkt in je nadeel !!

   Like

 3. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Ja ze moest toch onderhand weten dat een blanke ALTIJD fout is….

  Like

 4. Sjoe! zegt:

  Dit is vreemd. Er is de kont, maar er is geen zo’n woord.

  Like

 5. Ik heb alleen vanmorgen al zeker 300 dobbernegers over het internet uitgestrooid dus de bekeuringen zullen hier morgen wel binnendobberen. Dat wordt dus bezuinigen. Ik hoop daarom dat er af en toe een memisa dobbervlieg op mijn neus wil landen om niet van de honger te sterven.

  Like

 6. Anjo Brendel zegt:

  Sent from Windows Mail

  Like

 7. Jan zegt:

  Die boete zou ik negeren.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Gepensioneerde bestraft: € 100,- boete voor het zeggen van “neger” Nou in mijn beleving vind ik dat de agent welke de vrouw bekeurde een grotere dienstklopper sinds 40 – 45, ongelofelijk wat zijn de mensen verdeeld tot op het bot.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Dus negers blijken nu ook al geen negers meer te zijn ??????

  Like

 10. luckybee zegt:

  Neger komt eigenlijk uit Niger een heilige rivier in Afrika waar de Afrkaanse civilisation nog voor dat de Islam was ontstaan, gebloeid heeft.Net zo heilig als de Nijl voor de Eygiptenaren.En je wordt tegenwoordig gestraft voor het zeggen van Negers?Man zijn wij idioten geworden?

  Like

 11. Hendrik Morren zegt:

  Begrijp niet wat er mis is met de aanduiding ‘neger’ voor iemand van het zwarte ras; is gewoon ABN.
  ‘Snol’ roepen naar een bejaarde dame van onbesproken gedrag is wel beledigend.
  Begrijp dus die uitspraak van de rechter niet, zou graag z’n motivatie zien.

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Maar afgezien van de miljoenen van deze verrijkers die met hun
  honderdduizenden male van krachtuitdrukkingen zowie bevoorbeeld
  hun lievelingswoord kankerhoer zich als standaard in de samenleving
  heeft etableert, is het woord neger garandeerd GEEN scheldwoord !
  Vooral bij de oudere generatie heeft het woord pigmenteerde of negoroid
  geen intocht gevonden, En dat TERECHT !!
  Deze uitdrukkingen en taalverandering hebben we enig en alleen de
  smerige kontlikkers uit de EU te verdanken die uit verveling baantjes hebben
  krieert die zo nodig zijn als de NEGERS die het woord kankerhoer in hun
  spraakgebruik als dank voor hun rondomverzorging ten uitdruk brengen.
  Deze dieprood infiltreerde rechterin heeft nu haar eigen valkuil gebouwt !
  Hier is dan ook het begin van een Shitstorm meer als aangebracht van
  de europese ingeboren jongeren massaal hun stem te verheven en
  dit gerecht te bestormen en deze rechterin op de pot te zetten !
  OOK DEZE GENERATIE WORD EENS OUDER EN ZIJN IN MIJN
  OGEN EEN SLAPPE WEGKIJKENDE GENERATIE DIE OM HUN
  EIGEN SCHLACHTBANK BEDELT !
  ZO ! EN NU GA IK NOG SNEL EEN NEGER AFZEILEN !

  Like

 13. Jan van Eechoud zegt:

  Moet je hierom lachen of huilen. ..?

  Like

 14. Lee zegt:

  Neger is geen scheldwoord, dus nooit niet betalen! Gisteren wegmisbruikers gezien? Hij geen boete, zij geen boete dunkt me.

  Like

 15. Onder dit stuk http://bit.ly/1J1ZdGL heb ik naar aanleiding van een comment van “Sjaak” al een discussie gehad over dit onderwerp met de webmaster en met “tjonge”.
  “Dit onderwerp”?
  Dus dat ik die generaliserend-ontmenselijkende commentaren met die suggestie van ze-mogen-allemaal-dood heel erg naar vind.
  Hierboven in een comment van “Breinbrouwsels” is alweer in de GeenStijl-stijl sprake van “dobernegers” en van “dobbervliegen”.
  Al betwijfeld ik of de GeenStijlers, nu de “dobbernegers” bij duizenden verdrinken, de slechte smaak zullen hebben nog steeds van dobbernegers te spreken.
  Ja, er zitten veel foute jonge mannen op die boten die misschien wel tegelijk foute moslims zijn, die, terwijl ze onderweg zijn om Europa te ondermijnen, alvast een paar christenen verdrinken.
  Maar er zijn ook mannen bij die gewoon hun gezin proberen te redden, vrouwen en kinderen op de vlucht uit het door Obama onleefbaar gemaakte Libië.
  Wat zeg ik?
  Op de vlucht uit een door Obama voor de helft onleefbaar gemaakt Midden Oosten.
  Ja, ik wéét wel dat het héle Midden Oosten nooit “leefbaar” is geweest.
  Ik bedoel dat dat Obama’s politiek nu de regio voor de helft tot een apokalyptische hel heeft gemaakt.
  Daarom zijn er nu zo véél van die bootvluchtelingen.
  En de verschijnselen “Obama” en “EU”, hebben alleen maar kunnen optreden in een wereld vol ontkenning van het ware karakter van de islam, waarin dictators van het kaliber Saddam Hoessein en Khadaffi nodig blijven, tenzij . . . . . . het Westen bereid is in het Midden Oosten te werk te gaan zoals MacArthur in Japan en de Engelsen in India:luister een paar minuten vanaf minuut 45 naar Robert Spencer: http://bit.ly/1OwXSGm.
  En zelfs dat recept is, nu de geesten uit de fles zijn, niet meer genoeg.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Idd.; ik kan me nog herinneren dat Gadafi dreigde met het oversturen van dat volk naar Europa maar het niet deed.
   Nu is me ineens helemaal duidelijk waarom die Gadafi weg moest van Obama en nog wat van dat soort crapule.
   Europa moet kapot en het lukt ook nopg.

   Like

  • Sjaak zegt:

   Martienpennings !
   Hier spreekt geen mens van het niet redden van mensen die in nood zijn !
   Maar omdat we geen röntgen-ogen hebben en 90 % geen berechteging op
   een verblijfrecht hebben en de zogenaamde christenhonden over boord
   gegooit worden, is een faire regeling ZO nooit en te nimmer regelbaar !
   En die in nood zijn zijn de allerzwakste en die trekken in deze onoplosbare
   situatie altijd de kortere !
   Het einige wat zou helpen in noord Afrika een kontrolpunten in te richten die
   aan de afleghavens de sluizersbenden lam legt en van de EU aangelegden
   opvangscentrums sorteert en koordineert !
   Een goed instaleerde taskfor kan dan de smeerlappen uitsorteren en
   de werkelijke noodgevallen op afrikaanse bodem regelen !
   Zo niet ! gaat dit verzuipspelletje zonder onderbreking verder !

   Like

  • De kans dat er tussen de dobbernegers en dobbervliegen ook nog een aantal niet moordlustigen danwel niet volledig van de pot gerukten zit is voor mijn persoonlijke gevoel van mededogen volledig te verwaarlozen. Die komen sowieso niet in Europa aan want worden tijdens de reis door de broze doorgeflipte dobbervissertjes over de muur geflikkerd. Als er ooit eens een vrouw of een kindachtige in die karavanen meereist is dat als figurant, ter decoratie voor de foto’s van de Memisa en andere graairatten om de harten van de sukkels in het westen te weken en de bankrekeningen voor de warlords en hun westerse vazallen te vullen. Nee, ik heb niks tegen negers of mensen uit andere oorden. Ik heb negers en Turken en naar ik meen ook nog een halve homo in mijn familie. Mijn beste vriend was heel vroeger Peter die net als ik op de grote vaart zat en die een broer had die Babon heette en die uit Ambon of zo’n durp kwamen. Later was ik op elke Indische bruiloft te vinden. En inderdaad, beste @tinus ik roep ook graag kut in de kerk of waar dan ook, om de gelovigen over de zeik te helpen, net als jij. En dobbernegers en dobbervliegen deden mij daar sterk aan denken, dat ze kut zijn.

   Like

   • Zeg “Breinbrouwsels”, neem je me nou in de zeik?
    Ik weet dat ik ooit Peter en “Babon” (Alfons) als oude vrienden uit mijn dorp (Wychen) heb genoemd in een stukkie . . . . . . .

    Like

  • @duhtinus

   Nee hoor, de wereld is klein:)

   Like

 16. BertG. zegt:

  Dit is toch compleet van de pot gerukt als iedere irritante opgeschoten kleuter je aan kan geven bij het politiebureau. En dat na zelf eerst irritant te zijn geweest in gedrag.
  Dat zou op deze wijze nog weleens een trend kunnen worden door er een spelletje van te maken.
  Daag iemand uit, wacht op een reactie, en neem je vriendje mee als getuigen, succes gegarandeerd. Zo kan je iedereen wel aanklagen.

  Like

 17. Scheerzeep NU zegt:

  Mijnwoordenboek
  die Nutte: de slet (v); de del (v); de snol (v); de totebel; de lellebel (v); het huppelkutje; de troela; het snolletje; de hoer (v); de prostituee (v); het hoertje.

  Die rechter had moeten weten dat moslims alle niet-moslim vrouwen uitmaken voor hoer. Dat betekent verkrachtbaar, want zonder hoofddoek.
  “Alle nederlandse vrouwen zijn hoeren,” zeggen ze vaak.
  Die neger had die 100 euro boete moeten krijgen, bovendien stond hij op het fietspad, maar minderjarig en komt dus overal mee weg.
  Die blijft nog wel een tijdje in de weg staan, die neger.

  Like

 18. Cathja zegt:

  @ Scheerzeep NU 12:26

  Ligt het niet voor de hand dat wij een bloedhekel aan die lui krijgen? Zelfs een kind kan er dus voor zorgen dat een oude mevrouw, die van een pensioentje moet leven, een boete krijgt van maar liefst € 100,– omdat ze iets heeft gezegd wat dat stuk vreten ziet zinde?
  Waar moet het heen met de ‘rechtspraak’? Als je tenminste nog van RECHTspraak kunt spreken, na dit voorval! Die rechter moet zich buitengewoon diep schamen, om deze vrouw zó te grazen te nemen!
  Wat zullen die negers in hun handen wrijven van blijdschap! Zie je wel, we krijgen alles voor elkaar!
  Na dit ‘succes’ zullen ze nog veel vaker zaken uitlokken + aangifte doen.
  Macht over iemand hebben voelt immers prettig?

  Like

  • Scheerzeep NU zegt:

   Als een minderjarige als dader ermee wegkomt, want minderjarig is niet bestrafbaar, dan kan hij toch ook niet het slachtoffer zijn?
   Die rechter had gewoon moeten zeggen dat die kleine neger niet zo’n grote bek moet opzetten.

   Like

 19. Republikein zegt:

  Neger,uh, meisje, ga je mee vissen,…
  Is neger racistisch als je dat zo uitspreekt? Dat een neger een neger is! Je hebt veel witte negers.
  Luchtpint heeft hier over geschreven, was duidelijk!
  https://ejbron.wordpress.com/2015/04/19/is-het-racistisch-om-kritiek-te-hebben-op-de-islam/

  Like

 20. alidas1 zegt:

  God heeft de mensen geschapen staat er in de bijbel .
  Maar er staat nergens bij blanke of zwarte.
  Hoe zit dat graag iemand die er verstand van heeft?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ alidas1 19:44

   Als u een Bijbel in huis heeft kunt u (in de Nieuwe Vertaling) in het Hooglied van Salomo, hoofdstuk 1 vers 5 (eerste gedeelte) deze woorden lezen: “Donker van huid ben ik”, etc.
   en in vers 6 (eerste gedeelte): “Let er niet op dat mijn huid donker is, dat de zon mij verbrand heeft”, etc.

   In de Groot Nieuwsbijbel staat het in hoofdstuk 1 vers 5 zo: “Meisjes van Jeruzalem, al is mijn huid donker, toch ben ik mooi”. In vers 6 staat een soortgelijke tekst als hierboven.

   Er wordt dus niet gesproken over blank of zwart, maar er zijn ook Bijbelteksten waar het over de Moren gaat, en dat zijn wel negroïde mensen. Blank en zwart bestond dus allebei.

   Like

  • GOD SCHIEP DE MENS NAAR ZIJN GELIJKENIS staat er….de kleur mochten ze zèlf kiezen.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Marinus Hoogedoorn 00:35

    “GOD SCHIEP DE MENS NAAR ZIJN GELIJKENIS, staat er…de kleur mochten ze zélf kiezen”.
    Als u dit zo zegt, leg dan uit waarom u dit denkt of vindt.

    God is een geest en geesten hebben geen huidskleur, dus in dat geval konden ze niet op hun Schepper lijken.
    De mens mocht volgens u de kleur van zijn huid zélf kiezen, maar dat is nonsens. U heeft ook de kleur van uw huid en ogen niet kunnen kiezen. Toch?
    Adam was de eerste mens, en zijn huidskleur is door God bepaald. Eva is gemaakt uit Adam, en ook zij had niets te kiezen. Hoe mutaties in huidskleur destijds hebben plaatsgevonden, daarover kunnen we speculeren, maar zekerheid hebben we niet. Wél zeker is dat de mens nooit zelf zijn huidskleur kiest.

    Like

 21. dgneree zegt:

  Neger is idd afkomstig van Niger en verder een verbastering van ‘negro’ wat gewoon Spaans is voor zwart. ‘Een neger’ is gewoon ‘een zwart iemand’.

  Hoe komt men erbij om neger als scheldwoord te zien? Waarschijnlijk is het hun eigen racistische mentaliteit waar dit een projectie van is.
  Ik zou die boete zeker niet betalen en het voor de rechter laten komen dan wel beroep aanteklenen. Laat de rechter maar eens uitleggen wat het woord eigenlijk betekent.

  Vreemd genoeg hebben onze multicuturele PoMo-vriendjes van links het de laatste tijd over ‘witmensen’ of ‘witte mensen’ (en nog erger: wiitte mannen!) voor ‘blanken’.Proef hier maar eens de zelfhaat die eruit spreekt, in tegenstelling tot het woord ‘neger’, dat helemaal geen waardeoordeel in zich bergt.

  Like

 22. dgneree zegt:

  ik wil er trouwens tussen haakjes op wijzen, dat het arabische woord voor slaaf: abd, ook gebruikt wordt als aanduiding voor neger.

  Like

 23. Jean zegt:

  Hoelang gaan wij die waanzin nog tolereren?
  Wij willen hier geen afrikanen en zeker geen midden oosten idioten.

  Like

 24. alidas1 zegt:

  Bedankt Catja en Marinus Hoogendoorn dat wist ik niet zal het eens opzoeken.

  Like

 25. Zijn er trouwens al T-Shirts op de markt met “Ich bin ein Neger”?

  Like

 26. De kroegbaas van de Kurfürsten in Kleve werd trouwens altijd Neger genoemd terwijl die gewoon Wolfgang heette. Ik denk, ik zeg het maar even voor tegen deze sprankelende discussie.

  Like

 27. Even voor die lui van de Goderij.
  Klein meisje gilt tegen haar opa dat ze gvd eindelijk eens God wil zien. Met een hoofdletter, zei ze, het verwende kreng. Dus die opa pakt het mormel bij haar kladden en loopt naar de peilloze waterput waar een flinke bel kristalhelder water in staat. Wil je God zien, kutkind, vraagt opa en houdt het wilskrachtig spartelende kind boven de gevaarlijke monding van de put….

  Like

 28. Ik hoop dat je er iets van op hebt gestoken, zei opa tegen de kleine die met een hemelse glimlacht naast hem liep. Nou, ik wel opa, zei kleintje, en ik wordt later pot met een echte tuinbroek net als tante Kees, want als je God bent kun je alles worden hè opa?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s