Cor S. overleden. . .

Screenshot_54

Een oud medestrijder, een goed mens, en een vriend is ons ontvallen. Rust zacht LIEVE COR
———————————————————————————————————-

Een wandeling met de dood

Een bizarre titel voor een minder bizar verhaal, want de dood wandelt met ons mee, gedurende ons hele leven, want 2 dingen in een mensenleven zijn zeker: de geboorte, want je bent er, en uiteindelijk gaan we dood. De dood is altijd aanwezig, we verliezen, net zoals bomen in de herfst de bladeren laten vallen, ons hele leven mensen om ons heen. Soms is de dood een barmhartige die een zieke verlost van zijn pijn, of hij verlost de manisch depressieve patiënt van het eeuwige negatieve levensbeeld, maar dan weer is hij gruwelijk en komt de dood in de gedaante van verwrongen ledematen, pijn en ellende. Soms waart hij rond tijdens een epidemie, of sluipt op kousenvoeten en wordt men niet meer wakker uit de slaap, dan weer is hij druk bij een ramp, of in oorlogsgebied en verdwijnen mensen er als sneeuw voor de zon of als bladeren in een herfststorm. 

Als kind herken je hem veelal niet, dan zie je bij volwassenen onbegrepen verdriet en zegt men dat opa of oma is heengegaan, voor gelovigen schijnt dat de hemel te zijn, wat in je geheugen blijft is dat zij van de éne op de andere dag verdwenen zijn en dan voel je als kind vaak een vreemde, onbegrepen pijn.

Later, naarmate je ouder wordt, zie je de dood rondwaren, vrienden die plotsklaps door ziekte of ongeval zoals men immer zegt te vroeg zijn gestorven. Een leven in de knop staat ineens abrupt stop, maar wie kent niet de schrijnende pijn van de moeder die haar pasgeboren kind nooit zal zien opgroeien en opbloeien tot een volwassen mens.

In de loop der levensjaren verandert de dood van een vreemd fenomeen tot een getrouw metgezel, bij ieder afscheid wordt deze magere Hein, zoals men hem ook wel noemt, meer en meer een bekende klant. Ach, wie leest niet de overlijdensberichten in de lokale krant. Leven en dood, het is als water en brood, ze lopen hand in hand en wie dat beseft, leert de dagen dat men leeft extra te waarderen, want ouder worden is geen verdienste, maar wel iets om naar uit te zien, het verleden is voorbij en een toekomst ligt altijd in het verre verschiet, blijven lachen is mijn credo, want een garantie voor morgen of overmorgen is er niet.

Geniet van die kleine dingen die het leven zoveel waard maken, koester de momenten van liefde en troost, pluk de dag zolang het van de dood mag, want hij waarschuwt zelden of nooit, soms kan je hem even ontlopen, enkelingen lukt het van hem tijdelijk wat tijd te winnen, maar de echte winnaar is hij, dus maak je met een dode mus niet blij.

Nee ik ben zelden depressief, ik heb het leven juist uitzonderlijk lief, pijn en verdriet gaan teloor aan al die mooie momenten waarvan ik geniet, maar juist het besef aan die vreemde wandelaar die mijn leven lang naast me loopt, maakt dat ik het leven extra waardeer en van ieder moment (nog steeds) leer.

Vroeg of laat klopt hij dwingend ook op mijn of jouw deur, soms in een flits wordt je weggegrist, soms krijg je tijd en respijt om afscheid te nemen, maar juist dat besef van het eindige van dit mooie leven, doet mij genieten van ieder moment dat mij is gegeven. Je ziet, wandelen met de dood kan soms een korte sprint zijn, of een lange marathon, of een duurloop met heuvels en dalen, maar nimmer kunnen we pochen de dood zal mij niet halen, allemaal zullen we uiteindelijk de ferryman moeten betalen.

Geloof me maar, de dood is soms barmhartig, dan weer laag en gemeen, maar altijd hoe je het wendt of keert, heeft het leven mij geleerd, dat de dood altijd naast me loopt en ondanks dat ik hem soms bespot, op de hak neem en hem vurig bestrijdt, eens komt voor ieder van ons de eindtijd.

Geef liefde, zaai het waar je kan, toon wat begrip, kijk niet zo sip, het leven, kort of lang, is het waard geleefd te worden, je wandeling met de dood is begonnen met je geboorte, de tijd die je gegund is onbekend, maar iedere dag dat je leeft is een feest, vol onverwachte wendingen, geen garantie voor rijkdom aan geld of succes, maar wel een avontuur waar jezelf inhoud aan moet geven, dat noem ik het leven.

De dood beangstigt me niet, hij is juist de reden dat ik van ieder moment dat ik leef geniet, al diverse malen kwam hij me halen, maar kreeg ik respijt en leef in extra tijd, maar uiteindelijk wint altijd hij de strijd en daar heb ik vrede mee, mijn credo voor ieder mens die de dood heeft leren kennen, je kunt hem niet ontlopen, je zult aan zijn aanwezigheid moeten leren wennen en accepteren dat hij ons leven beheerst.

Laat het leven vol en waard zijn, denk aan hen die je node mist, hoe ze leefden en inhoud aan jouw leven hebben gegeven, ze leven voort in onze herinnering, dat is wat de dood ons niet kan ontnemen, dat, mijn beste mensen, is mijn wandeling met de dood, begonnen op de dag van mijn geboorte en eindigend ergens in het (ver) verschiet, ik kan alleen maar zeggen: laat de dood je niet regeren, maar een kameraad zijn die je begeleidt op je levensweg.

( Door Cor zelf geschreven in het jaar 2004)

—————————————————————————————————
Vaarwel lieve Cor… wat zullen wij  je  missen.

Ps.: Wilt U een condoleance naar zijn vrouw sturen, vraag dan het adres op bij r.steg22@ziggo.nl

GEEN EMAILS VERSTUREN. WORDEN NIET GELEZEN!

http://cor-columns.blogspot.be

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t joopklepzeiker)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Cor S. overleden. . .

 1. Theresa Geissler zegt:

  Rust in Vrede…..waar dan ook.
  U was althans een gezegend mens, dat U er zo tegenover stond als U beschreven heeft.
  Ik wou, dat ik het U kon nazeggen.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Wat uitzonderlijk mooi geschreven en hoe waar is dit alles, het is jammer dat de naam Cor Stoker mij niets zei voordat ik deze mooie woorden heb gelezen. Ik zou alleen willen zeggen rust zacht beste Cor.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Hoe waar-hoe waar
  Medestrijders worden schaars.
  R.I.P

  Like

 4. tjonge zegt:

  R.I.P. beste Cor Stoker.
  .
  sterkte met het verlies voor de nabestaanden.

  Like

 5. Edwin Lauxen zegt:

  Sterkte voor de nabestaanden

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  COR , vriend , medestrijder en vooral mens.

  Je stoffelijke aanwezigheid mag dan ons ontvallen zijn maar je hebt heel diepe sporen achtergelaten, die tot in de lengte der dagen voelbaar zullen zijn.

  Het zaad is gezaaid, dat is de beloning voor een leermeester.

  Bea

  Wij kunnen geen woorden vinden die het verdriet van dit verlies enigszins kunnen verlichten .

  Maar misschien kan je er vrede in vinden dat Cor je levenspartner nu verlost is van zijn pijn .

  Mag hij bijgeschreven worden in het boek van het leven .

  In de duisternis van de nacht,
  de glinsterende sterren stralen
  die je begeleiden
  naar de planeten om ons heen.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  RUST IN VREDE.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Och arm!
  Weer een vriend en strijder minder. Dat is het geluk van ouder worden en je vriendenkring te zien slinken.
  Als het waar zou zijn, zien we elkaar wederom terug , hopelijk door de hel gescheiden van al het moordende politieke tuig.
  RIP.

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  R.I.P. COR!

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  en wéér is ons een moedig mens ontnomen
  Cor Stoker, ooit een verzonken naam
  moge ons resten hoe hij steeds bekwaam
  ons in onbuigzaam weten meehielp tóch te dromen !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  en wéér is ons een moedig mens ontnomen
  Cor Stoker, ooit een verzonken naam
  moge ons resten hoe hij steeds bekwaam
  ons in onbuigzaam weten meehielp tóch te dromen !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 12. Rudy Reker zegt:

  Cor was een bijzonder mens. Destijds een Fortuyist in hart en nieren en een begaafd schrijver. Voor mij komt dit droevig bericht geheel onverwachts. Ik wens namens de fractie Lijst Pim Fortuyn Eindhoven alle nabestaanden veel sterkte toe.

  Like

  • exter39 zegt:

   Ja Cor kon het zeggen , hij was recht door zee, veel gediscussieerd op de site van Pim Fortuyn , was het gelukkig meestal met hem eens,moge hij rusten in vrede, en heel veel strekte voor de nabestaanden.

   Like

 13. Lis zegt:

  Heel veel sterkte toegewenst voor de nabestaanden en ieder die hem nabij was.

  Like

 14. jowitteroos zegt:

  Rust zacht lieve Cor, medestrijder. Dank voor alles wat u gedaan heeft en misschien hierboven ook doet……… Condoleances naar vrienden en familie toe.

  Like

 15. vanhetgoor zegt:

  Het is mooi als je jouw eigen In Memoriam kunt schrijven. Voor als de dood laat op de avond komt als vriend.

  Like

 16. Jade zegt:

  Ik ken de beste man niet, maar een medestrijder
  is een medestrijder… Daarom R.I.P.

  Like

 17. wouteenhoorn zegt:

  Ja Lis ik sluit mij hierbij aan.

  Like

 18. koloth zegt:

  Rust in vrede Cor.

  Like

 19. Wachteres zegt:

  Heel veel troost voor de familie.

  Bedankt Cor voor alles wat je hebt gedaan om onze vrijheid te bewaren.

  Speciaal voor jou: Frank Sinatra: I did it my Way

  Like

 20. Eliza Roos zegt:

  Beste Cor, U Strijd is gestreden en U heeft het tijdige ingeruild voor het eeuwige! Nooit geen strijd meer maar de eeuwige rust! RIP U naasten en U vrienden zullen U missen! Maar ooit zal’n nooit meer nalatend wederzien U ten deel vallen! Dank voor al U inzet, reeds voorgegaan maar nooit vergeten! Heel veel sterkte aan de naasten geliefden vrienden! Ook al zal,het gemis er niet minder om zijn! U mag met’n dankbare blijk terug kijken op al zijn nalatenschap! Sterkte!

  Like

 21. willemientje zegt:

  Rust zacht Cor, en groet Marcel, en Frik van mij, als je ze ergens tegenkomt, misschien
  Veel sterkte aan zijn vrouw toegewenst

  Like

 22. Cathja zegt:

  Ik wist niet dat Cor ziek was. Dan schrik je des te meer als je leest dat hij is overleden!
  Rust zacht, beste Cor!
  De nabestaanden van harte gecondoleerd, en heel veel sterkte in de komende tijd!

  Like

 23. louis-portugal zegt:

  Een van de eerste namen die ik tegenkwam in het begin toen ik tijd kreeg om mezelf beter te informeren.
  Ik heb zijn postings altijd met plezier en instemming gelezen.
  Dus ook namemns mij R.I.P.

  Like

 24. dgneree zegt:

  Cor Stoker was 1 van de pioniers in de kritiek op de politieke corruptie en de waanzin van de immiggratie en was voor velen een inspiratiebron.
  Rust zacht, Cor.

  Like

 25. Henk.V zegt:

  Met Cor Stoker heb ik geen rechtstreeks gehad, maar wanneer ik zijn ontboezeming lees en zijn reacties die hij op het internet publiceerde, verbind met zijn positieve levenshouding, dan wordt het maar al te duidelijk dat ons een een kameraad is ontvallen, een medestrijder voor de goede zaak van vrijheid en en recht.
  Hij deelde onze inzichten en hij wist dat zwijgen nooit een optie kan zijn, wanneer je wordt geconfronteerd met het kwaad dat in onze samenleving raakt ingekankerd.
  De moed die Cor Stoker daarbij aan de dag legde wijst op een groot plichtsbesef.
  Wij kunnen hem het beste gedenken door zijn voorbeeld te volgen.
  Dank je.Cor, dat je met ons op trok..

  Een lied voor ons achterblijvers en ook ter ere van jou:

  Like

 26. Pingback: Afscheid van Cor Stoker | De Vrije Chroniqueurs

 27. toetssteen zegt:

  Kan er niet meer aan toevoegen dan een rust in vrede Cor Stoker.

  Like

 28. rs zegt:

  Ps.: Wilt U een condoleance naar zijn vrouw sturen, vraag dan het adres op bij r.steg22@ziggo.nl
  —————————————————————————————————————————–
  “GEEN EMAILS VERSTUREN. WORDEN NIET GELEZEN!” Dit was bedoeld voor de Vrouw van
  Cor. Want zij heeft niks met de pc of laptop……….
  ——————————————————————————————————————————-
  Willt U toch een condoleance , per brief of kaart sturen, vraag dan het adres op bij r.steg22@ziggo.nl

  Staat er een eigenlijk een beetje verkeerd. Sorry hier voor.
  Mijn nedrige excuses.

  Mevr.RS

  Like

 29. JAN zegt:

  R.I.P Cor.

  It is sad to hear that he is gone. Just last week I was searching for his wonderful,touching and philosophical piece ” Een wandeling met de dood ” .

  Like

 30. M.A.L. Sion zegt:

  Veel gelezen van Cor. Jammer dat het tot een einde is gekomen.
  Laat zijn werk een inspiratie voor ons allen zijn.
  De strijd is VOOR ONS namelijk nog lang niet gestreden.
  Datgene waar hij tegen streed is nog steeds actief in onze samenleving. Helaas.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt DE PATRIOTTEN – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 31. Jaantje zegt:

  Rust in vrede Cor Stoker en bedankt voor al je inspanningen voor de samenleving.

  Like

 32. joopklepzeiker zegt:

  De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatsvinden op vrijdag 24 april 2015 om 11.00 in Crematorum “De Meerdijk “Meerdijk 74 te Emmen.

  Als u samen met mij afscheid wilt nemen van Cor wordt U om 10.45 uur verwacht.

  Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren!

  http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=26563.45;topicseen

  Like

 33. rs zegt:

  Bedankt Joop .Je was me voor………………..

  Like

 34. rs zegt:

  Wij zijn thuis van de dienst. Poolster met vrouw was er, Angelica, Wouter en Tom Poes en wij waren er van de Stek. Van het voormalige PFF was Marjan Duysens er ook .Het bloemstuk vonden de STEKKERS mooi. En er was een
  witte tak van het PFF forum, bijna hetzelfde als van de Stekkers !
  De dienst was zeer kort, maar wel krachtig. Ikzelf heb het ervaren als zeer heftig!

  De broer van zijn vrouw las “de wandeling met de dood voor “. Verder geen toespraken. Was gewoon geen ruimte voor. En drie liedjes van Jonny Cash, de laatste was de melodie van Waarheen waarvoor ( van Mieke Telkamp )door Jonny Cash gezongen in het Engels/Amerikaans.Tja, dat was Cor’s lievelingsmuziek.

  Cor lag er verder “vredig “bij, geen grimassen om het gezicht of wat ook………hij is dus rustig ingeslapen……………..

  Cor kijkt en praat nu vanaf een wolkje, samen met Pim en Theo, over ons, hoe het allemaal was…….
  Het is goed zo ……………lieve Cor. !!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s