Egypte houdt Gaza-grens reeds 100 dagen dicht en vernietigt tegelijk 285 Hamas-tunnels

Screenshot_53

Woensdag, 29 oktober 2014 aan de grens met Gaza. Nee, geen Israëlische bombardementen van smokkeltunnels van Hamas in Gaza. Egypte wil een 500 meter brede bufferzone aanleggen om terreur vanuit Hamastan te weren. Daarvoor worden honderden huizen en 10.000 inwoners verdreven aan de Egyptische kant van de Gazaanse grens en tegelijk de laatste tientallen smokkeltunnels verwoest.

(Door: Brabosh)

De Hamaskrant Al-Resalah berichtte op zondag 19 april ’15 dat de grenspost in Rafah aan de Gazastrook aan de grens met Egypte gisteren reeds 100 dagen gesloten wordt gehouden door het Egyptische leger, maakte het Gazaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend op zaterdag. Het ministerie voegt eraan toe dat dit om de langstdurende sluiting gaat sinds 2009.

Hamas roept thans de Egyptische autoriteiten op om de blokkade van de Gaza op te heffen en de grenspost in Rafah te heropenen om “het lijden te verlichten van de inwoners van de Gazastrook.” Naar verluidt hebben zich ca. 60.000 Gazaanse Palestijnen bij de grenspolitie geregistreerd om  Egypte binnen te kunnen reizen, voornamelijk voor medische en andere hulp te verkrijgen sinds Egypte in juli 2014 een blokkade instelde.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Egypte, Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Egypte houdt Gaza-grens reeds 100 dagen dicht en vernietigt tegelijk 285 Hamas-tunnels

 1. luckybee zegt:

  Tsia daar van zullen wij waarschijnlijk niets te horen of te zien krijgen van onze Media’s.Arabieren die Arabieren het leven zuur maken is voor ze on interssant

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +

  Dries ?

  +

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Uiteraard horen we niets uit de linkse hoek van de palestijnen knuffelaars.
  Het is net als bij de linkse femenisten van opzij die vinden dat de moslimvrouwen het recht moeten hebben om te worden afgerammeld door hun moslimmannen en dat ze het recht (plicht natuurlijk) hebben om met boerkas te lopen.

  Like

 4. E. Janssens zegt:

  Sisi, man van actie!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Geleerd van Ferdinand de Lesseps? Nee, geintje slechts!
  Misschien komt er een tsunami, is wel mogelijk!
  Het land stroomt over en ze verzuipen als ratten.
  Laten we het niet afroepen, zou negatieve energie zijn.
  God and Kings, in moderne variant.

  Like

 6. Jan zegt:

  Als gevolg van de vernietiging van de smokkeltunnels stijgt de prijs van wapens en munitie explosief die nu niet meer aangevoerd kunnen worden.

  De prijs van 1 patroon steeg van 3-4 shekels naar 7- 9 shekels, een Egyptische Kalashnikov steeg van $900 naar $1300, een Chinese van $1200 naar $2000 en een van Russische makelij gaat voor $3000 over de toonbank.
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2015/04/call-ngos-prices-for-guns-and.html

  Like

 7. Abeja zegt:

  Dank u Sisi! Dit is een super goede zaak. Leve Israël!
  Laat de vriendjes van de Palestijnen maar eens lekker in het zand bijten!

  Like

 8. Abeja zegt:

  De gekregen centjes van de EU en al de rest hebben ze weer gespendeerd aan zaken waar Egypte gelukkig een stokje heeft voor gestoken. En maar verder de slachtofferrol uithangen… de bevolking wordt onderdrukt door Israël enz… De mensen die pro-Palestijns zijn vergeten dat de Palestijnen ongelooflijk veel hulp krijgen van Israël, alleen al voor wat betreft het verzorgen van zieken uit Palestina. Niettegenstaande dit feit willen de Palestijnen héél het grondgebied van Israël innemen. Ik wens ze goede moed en als het er ooit van zou komen kan ik hen op een briefje geven dat het hooguit een paar jaar zal duren vooraleer het grondgebied van Israël terug zal omgetoverd zijn in een woestijn, dezelfde woestijn zoals de Israëlisch het land hebben aangetroffen. De Palestijnen zijn gewoonweg te lui om een klein ietsiepietsie energie op te brengen. Israël is trouwens heel tolerant tegenover de Arabieren die in Israël leven, ik heb dat eind vorig jaar zelf gezien toen wij in Tel Aviv en Jerusalem waren. Ik kan trouwens niet begrijpen dat je zo tolerant kan zijn, ikzelf zou het niet kunnen…

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Hamas zal het voortaan moeten stellen zonder tabak, Havana sigaren uit Cuba en Amerikaanse sigaretten, … zonder luxewagens Mercedes en Porsche voor de corrupte Hamasleiders.”

  Komen die luxewagens ook door die tunnels? Hoe groot zijn die dan? Als ze groot genoeg zijn voor een auto, is het ook niet zo vreemd dat ze ontdekt worden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s